Ce gatim azi (85)
Raspunsuri - Pagina 11
Ioanna81 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali762000 Fetelor cine imi poate da o reteta de dulceata de gutui foarte buna si gustoasa. Multumesc ALI mama lui MIHAI |
eu am facut asa. am spalat guruile, le-am taiat cubulete (nu le-am curatat de coaja), le-am pus intr-un vas mare, le-am stropit cu zeama de la 1 lamaie ca sa nu oxideze si le-am acoperit cu zahar. au fost cam 6 kg de gutui (cred ca un pic mai mult) si am pus deasupra maxim 1 kg de zahar (ideea e sa fie acoperite cu zahar). le-am lasat peste noapte sa se topeasca zaharul si sa lase zeama. am pus la fiert intr-un tuci de fonta si am adaugat cateva cuisoare. e gata cand siropul este vascos si nu curge ca apa de pe farfurie. adica pui sirop pe o farfurie. dupa ce s-a racit iei din el si picuri. daca ramane boaba si nu se imprastie e gata.
am pus-o asa fierbinte, direct de pe foc, in borcane, le-am intors cu gura in jos, le-am invelit in paturi si le-am lasat sa se raceasca incet de tot (dureaza cam 2-3 zile). apoi le-am intors si le-am pus in camara.
ca sa nu se sparga borcanele le poti pune pe o tava de metal.
kariguld spune:
lulu77, tu vrei bataie? vorbesti aici de peste cu mamaliga si usturoi. pai vin indata la tine! auzi la ea?! si mai e si proaspat pestele!!! gata, am fugit la nava spatiala!
limba cu masline
mancarica de dovlecei
salata
tarta cu ciuperci si motzarella
probabil voi face clatite
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 macrou proaspat prajit - in tigaia magica mamaliga, mujdei, bere rece |
Wowww!!!!
Citesc de fiecare data subiectul asta,ma inspir si eu...dar asa o pofta...cred ca nu mi-a facut niciun post de aici!
Lulu...pot veni si eu in vizita?
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Wowww!!!! Citesc de fiecare data subiectul asta,ma inspir si eu...dar asa o pofta...cred ca nu mi-a facut niciun post de aici! Lulu...pot veni si eu in vizita? Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
ei poftim! vezi de ce nu-i bine sa citim pe forum cateodata? da adresa incoa ca trec cu nava spatiala si pe la tine
andacos spune:
Ahhh...acum am intzeles ce voiai tu cu nava spatziala!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
ali762000 spune:
Lulu fa o portie mare de peste si o ditamai mamaliga...iar berea sa fie la frigider ca o sa te trezesti cu o gramada de pofticiosi la usa.
Ioanna multumesc de reteta, dar mi se pare prea migaloasa si eu cu copil mic nu am timp (la mine timpul e dusmanul).
Azi: numai o ciorba de macris cu ceva oscioare de porc
si minciunele sau ciureghe (cum se spune la noi).
J G spune:
Ah ce pofta mi-a facut pestele ala prajit cu mujdei si mamaliga!!! Kari te astept sa treci sa ma iei si pe mine
Eu am facut:
Mancare de fasole galbena cu afumatura
Tochitura de porc cu mamaligue
www.prin-casa.ro/?p=1464" target="_blank">Chec cu lamaie
lulu77 spune:
DRAGELOR, cum aseara nu ati aparut, va astept azi, numa' ca azi in loc de peste am sa fac ciocanele de pui -tot in tigaia magica- si inainte sa le pun in tigaie le las la macerat (condimentate si unse din blesug cu iaurt de capra) alaturi de niste ciuperci proaspete coapte si mujdei cu smantana..
bem o bere rece sau un vin alb demisec tot rece.
Edit: am uitat, muraturile sunt gata, pe alese: pepenasi, conopida, sfecla, morcovi si castraveti toate putin picante la saramura sau gogosari murati la rece.