E-uri si in ciocolata ...

E-uri si in ciocolata ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Retin din www.evz.ro/detalii/stiri/cele-mai-nocive-marci-de-ciocolata-din-romania-949016.html" target="_blank">acest articol ca

Conform unui studiu facut de Protectia Concumatorului (de citire a etichetelor) pe primul loc in clasamentul E-urilor continute de ciocolata, cu maximul de opt, se afla Novatini (cu crema capsuni si frisca) si Poiana (cu lapte si crema cu aroma de visine). Sapte E-uri contin: Primola Fresh Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cea cu caramel Si cea cu viSine) si Heidi Grand Or Florentine.

In schimb, Primola Fresh Mint, Novatini Cappuccino, Africana (cu crema de capsune), Africana (cu cremade rom) s Poiana (cu frisca si capsuni) au in compozitie cate sase E-uri.

Cinci astfel de aditivi conTin Schogetten, Anidor (Croquant – lait and folie noisettes si amer), Primola (cu caramel sau cu capsuni), Novatini (cu coniac si cu rom), Africana (cu crema de banane) si Milka Raspberry Cream.

In continuare urmeaza Africana (cu cremA de cappuccino), Poiana (varianta simpla, cea cu crema de caramel si cea cu crema de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette Heidi Cherry, Carrefour – Chocolat noir fara zahar, cu cate patru E-uri.

Alte 37 de marci de astfel de dulciuri au doar "un E".

In schimb, Anidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidor Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolata alba cu migdale), Lindt (ciocolata amaruie cu migdale) si Lindt (lapte 44%, ciocolata amara 22% cu alune) nu contin niciun E.

E bine de stiut, mai ales ca toamna si iarna e anoptimpul in care ne place ciocolata.

Daca va intereseaza ce mancati, cititi si:
www.desprecopii.com/info-id-2623-nm-10-aditivi-alimentari-care-trebuie-evitati.htm" target="_blank">10 aditivi alimentari care trebuie evitati
www.desprecopii.com/info-id-358.htm" target="_blank">Lista neagr#259; a substantelor chimice care otr#259;vesc alimentele



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Si tu, Milka? Offf. Eu as fi curioasa care sunt celelalte 37 care au un sg E, mai ales ca sunt maaare amatoare.

Lindt e ok, dar nu ma omor dupa gust. Mi se pare ca lasa o senzatie de gras dupa ce mananc - parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

uite, ca nu mi-a dat prin cap sa ma uit ce contine si ciocolata. oricum, nu ma omor dupa cele cu umplutura. le prefer pe cele cu alune intregi. noroc ca nu ii mai place cioco baietelului meu. i s- tras de la Milka. nu stiu de ce! si acum nu mai vrea de nicun fel.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Super informatiile!!! Tb sa citesc si articolul sa vad daca scrie ceva si despre Kinder si Milka pt copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Ar trebui facut totusi ceva cu junk food-ul pe nume ciocolata. Ciocolata este numai cea care are peste 70% cacao. Deci prin asocierea denumirii de ciocoloata pe un produs care are mai putin de70% cacao se produce neconcordanta. Nu vreau sa folosesc nume mai dure, insa cred ca protectia consumatorului ar trebui sa ia atitudine. E nevoie de o schimbare a denumirii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP
Ar trebui facut totusi ceva cu junk food-ul pe nume ciocolata. Ciocolata este numai cea care are peste 70% cacao. Deci prin asocierea denumirii de ciocoloata pe un produs care are mai putin de70% cacao se produce neconcordanta. Nu vreau sa folosesc nume mai dure, insa cred ca protectia consumatorului ar trebui sa ia atitudine. E nevoie de o schimbare a denumirii.

Ce cuvinte dure! Ciocolata, consumata cu moderatie, nu este nici daunatoare, nici junk-food. Este un produs cat se poate de respectabil, placut si chiar benefic.

Este drept ca ciocolata cu foarte mult cacao este cea mai buna (preferata mea este cea cu 85% cacao), dat fiind calitatile medicale dovedite stiintific ale cacao-ului.

Dar si o ciocolata cu lapte, reteta traditionala, unde evident ca laptele este intr-un procent mai mare, este delicioasa.

Junk-food este doar pseudociocolata, cea indopata cu zahar si coloranti, cu arome sintetice de te miri ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Nu am definit eu "ciocolata" sub 70% cacao ca fiind ne-ciocolata, ci Mencinicopschi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP
Nu am definit eu "ciocolata" sub 70% cacao ca fiind ne-ciocolata, ci Mencinicopschi.

In schimb tu ai definit junk-food ceea ce are sub 70% cacao.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralutzy_che spune:


nu stiu daca are rost sa ne legam de un produs cum e ciocolata, fiind pe piata o multitudine de alte produse pe care le consumam zilnic si care au tot felul de magarii in ele.
si pe de alta parte eu nu am incredere ca toti producatorii respecta legea etichetarii.

Iaiu, mami de Alex (25.11.2009) si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Hai sa vedem ce e ala un junk food:

1. food that is high in calories but low in nutritional content
2. something that is appealing or enjoyable but of little or no real value

Uite un exemplu de ce contine:
Calorii ciocolata Milka caramel
100 grame
Calorii 540
Proteine 4.8
Lipide 33
Carbohidrati 56
Fibre 0

Minerale? Calciu? Alte chestii?
Uite mai jos si ce ar trebui sa contina.
http://www.allchocolate.com/health/nutrition/other_components.aspx

Pentru mine este junkfood.
Pentru tine judeca tu.
Ceilalti sa judece si sa hotarasca pentru ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

E ingrozitor pt ca noi la gradi prmimim ciocolata Kinder -una mica la desertul d ela ora 16!!!!Si directoarea considera ca mancarea este aleasa , nimic cu e-uri,nimic prajit!!!hmmmmmm!

Mergi la inceput