Nasterea la Arcadia - Iasi(22)
Raspunsuri - Pagina 5
Ramonika spune:
Lena foarte frumos ai povestit, mi-a placut tonul tau optimist.
nu stiu ce sfaturi as putea sa=ti dau ref. la cezariana, depinde si de suportabilitatea fiecaruia. mie ziua a doua mi s-a parut cea mai grea, mai ales cand a trebuit sa ma scol din pat. strange-te la burta foarte bine cu braul, o sa-ti fie mai usor. primele 3 zile sunt mai grele, din a patra zi parca iti vine inima la loc.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
claumarcoci spune:
Lenainca odata felicitari, se pare ca ai trecut prin ambele experiente.
Legat de sfaturi vis a vis de cezariana, poarta burtiera si dupa ce iesi din spital, te ajuta , sau cel putin pe mine m-a ajutat f mult sa ma ridic din pat.Acum totul depinde de fiecare organism in parte cum se reface. In rest nimic.... sa ai grija ce mananci sa nu te constipi si cam atat.
Legat de bebe, cere-l in camera, apasa butonul si cere-l, il poti tine toata noaptea daca vrei, cum adica la 3 ore???????. S-a schimbat ceva de cand am nascut eu???
Eu il ceream si la fel chemam asist daca nu ma descurcam, ca doar nu am alaptat de cand ma stiu, si sa ma invete.
Sa te duci la baita si sa te implici ca te lasa.
De exemplu eu am avut pe cineva in vizita si trebuia sa-i dau sa papa si i-am specificat asist sa nu-i dea LP ci sa ma astepta 20 min, si nu a fost nici o problema.
Daca nu vine asist, te ridici din pat si oricum tre sa faci miscare ca sa-ti revii si te duci la bebei si il ceri personal, eu asa am facut de cateva ori.
In rest iti doresc spor la laptic si pupam dulce bebelina
Claudia David Andrei 12 sept 2011
claumarcoci spune:
[help]in alta ordine de idei bebe s-a iritat la funduletam folosit bepanthen la inceput si can am vazut ca incepe sa se irite am schimbat cu sudocrem dar e MAI RAU ,si il schim des ,uf poate si din cauza asta e asa agitat ,a ,
Iulia si bebele meu a facut, noua dna dr siminiceanu ne-a rec bioderma ABC pentru eritem fesier si e OK, la noi a functionat sudocrem si crema de galbenele si o crema facuta la farmacie cu reteta, si am schimbat scutecele cu cele de la hugies din bumbac organic. Incearca sa lasi fundulerul la aer macar 5 minute, sa fie uscat bine funduletul cand il pui in scutec si spala-l cu ceiut de galbenele,eu asa fac.
Multa sanatate
iulia_iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ramonika
Dr.Nicoleta Siminiceanu Terra baby (langa Billa), Iasi Tel.0745 147533 Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz zebra roz |
MULTUMESC RAMONIKA !
iulia_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claumarcoci [help]in alta ordine de idei bebe s-a iritat la funduletam folosit bepanthen la inceput si can am vazut ca incepe sa se irite am schimbat cu sudocrem dar e MAI RAU ,si il schim des ,uf poate si din cauza asta e asa agitat ,a , Iulia si bebele meu a facut, noua dna dr siminiceanu ne-a rec bioderma ABC pentru eritem fesier si e OK, la noi a functionat sudocrem si crema de galbenele si o crema facuta la farmacie cu reteta, si am schimbat scutecele cu cele de la hugies din bumbac organic. Incearca sa lasi fundulerul la aer macar 5 minute, sa fie uscat bine funduletul cand il pui in scutec si spala-l cu ceiut de galbenele,eu asa fac. Multa sanatate Claudia David Andrei 12 sept 2011 |
CLAUDIA ai folosit toate cremele alea deodata sau pe rand ai incercat sa vezi care functioneaza?,mie mi s-a spus azi ca e posibil sa se fi iritat de la servetelele umede ,folosesc de la pampers sensitive (mama ,si mi-a cumparat sotul meu vreo 6 pachete ca a gasit el nu stiu ce promotie )am sa incep de azi sa-l spal la ghiuveta la baie cu apa ,am dat drumu la centrala sa se faca cald in baie ,uf ,mare tam tam cu bebeii astia
astazi au venit bunicile in vizita amandoua ,trebuie sa recunosc ca mi-a prins bine vizita lor pt ca au stat ele cu bebe si astfel am putut si eu sa mananc si sa mai scoat niste lapte la pompa vreo 85 de ml din ambii sani .acum is curioasa cat o sa doarma bebe ....si la masa urmatoare nu stiu ce o sa-i dau ,titile is fleasca
Ramonika spune:
la noi pt. iritatii la fund a fost bun albastrul de metil.
zebra roz
gravidacori spune:
noi cred ca avem o prb- deci mandra mea doarme de la o luna cate o noapte intreaga fara intrerupere ,asta pana acum cateva zile . se trezeste noaptea, si kiar des.s-a trezit si la o ora si la 2h, azi noapte la 3 ore s-a trezit.am incercat sa-i caut motivul..in imbracaminte...mai imbracat..mai dezbrcat..mai pe moale ,mai sus,mai jos in patut..nimic rezultate.aseara mi-a adormit pe perna mare si asa am pus-o in patut,crek i-a placut daca a dormit 3 ore.noaptea cand se trezeste se maraie ,da din maini,picioare si o linistesc si o adorm doar cu sanul.mama zice ca poate nu se mai satura cu san si sa incep diversificarea.ma gandesc ca poate ii ies dintii...cand imi prinde degetul il trage spre gura si da sa mestece.
nu stiu ce sa fac...cum stiu sigur ca nu se satura..daca asta e prb? desi eram hotarata pe lapte exclusiv pana la 6 luni.
cum stiu daca e de la posibila aparitie a dintilor?
pt prima oara sunt f derutata...
claumarcoci spune:
Iulia, nu pe toate deodata , cea de la bioderma de 3 ori/zi in rest a zis dr cu bepanten, dar eu dau odataq cu sudocrem, apoi cu galbenele, alternez, de fapt numai in zona cu iritatie dau cu astea, in rest dau cu cea de galbenele.
Si eu as vrea sa-l bag in chiuveta dar mi-e frica, nu cred ca stapanesc arta de a-l tine, asa ca fac ceai de galbenele si-l spal prin tamponare.
Cred ca de la servetele a facut,si eu am folosit in prima zi cand am ajuns acasa(pana m-am dezmeticit) si deja a facut, nici macar nu erau de la pampers erau cica din bumbac eco cu nu-s ce sol in ele antiiritanta
Sper sa rezolvi cat mai repede
alinuta84 spune:
Lena felicitarile mele..dupa ce am citit povestea ta mi-am zis in gand" ah, inca un pic de determinare si nasteai natural...", dar mi-am dat seama ca nu a tinut de tine iar medicul a facut ce a fost mai bine pt mami si bebe...sa creasca mare si bolfoasa iar tie refacere rapida rapida...
Ramonika spune:
gravidacori mie mi se pare normal cum se comporta acum bebelusa ta, decat inainte. nu prea am mai auzit de un bebe de o luna sa doarma toata noaptea.
nu cred deloc ca se foieste pt. ca nu se satura. pot fi multe motive. inclusiv dintii.
si daca ii incepi diversificarea (ceea ce nu te sfatuiesc) crezi ca bebe va manca pe saturate? nici gand, de-abia va tatona cu gustul mancarurilor, daca nu ti le va refuza de tot. e prea mic pt. diversificare. parerea mea.
zebra roz