Prietene la bine si la greu - 139

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Raluci si Vlad este pe vibrocil si prospan, siropul il ia singur fara probleme, la picaturile de nas este mare tam-tam. Eu pana acum nu i-am pus decat de 2 ori ophtamesone si a fost apa de ploaie, dar acum doarme bine si nici nu mai curge nasucul, a facut saracul rana la nas de atat sters. Nu stiu daca vremea sau colectivitatea sunt de vina, dar am cam mers din una in alta. Singurul lucru bun este ca mananca, toata ziua este cu ceva in mana. Marul si banana sunt nelipsite din meniul lui acasa, am uitat sa intreb la gradi ce fructe primesc acum. Pupam gashca din Chiajna.

Gabitza, nu o sa fie usor cu gradi, dar cu siguranta mai usor decat la noi, ei se au unul pe altul.La noi scaunul este ok acum, nu stiu daca s-a indreptat ca a spart caninul 3 sau ca a primit protectis, cert este ca acum este bine.

Monis pe unde bantuii, cum mai este Iulian?

Aveam multe de spus, insa au cam pierit ideile . Astept cu nerabdare vesti de la Iasi, vesti bune evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Buna seara,

Raluci, eu pun apa de mare hipertona pentru nas infundat, uneori Pivalone care este alburiu, asadar mucii vor fi albi, Biorinil ne dadea si noua pe reteta compensata desi exista doar versiune pentru adulti si 2 +. Ala are tubul gros si nu intra in nasul copilului. Pivalone are tubul subtire si intra in nas lesne.
SI pe Sinupret scrie ca se da la copiii de peste 2 ani insa noua ni l-a recomandat un medic pentru mucii blocati in nas, aia grosi care fac copilul sa se inece sau sa vomite. EU cu asta l-am reparat pe Matei de fiecare data. I-am dat doze mai mici, fie cate 12 picaturi, nu 15 fie 2 doze nu 3 pe zi. Spre sfarsitul racelii, mucii au tendnta sa se ingroase si nu mai curg, asta ii fluidizeaza si scapati de mizeria din nas. EU sunt 'incantata' de Sinupret si pentru ca e din plante, e drept, macerate in alcool. Vezi ca are un gust oribil de tuica, el il dizolv in miere si il ia cu placere asa.
Fetelor, eu ii pun lui Matei picaturi si apa de mare cand doarme. In primele 5 minute ale somnului are somnul atat de profund incat nu simte nici apa de mare cu cel mai puternic jet. Asa reusesc sa ii pun eficient picaturi. Uneori mai sta si cand e treaz dar cu cantec.

Noapte fara febre, muci si foieli va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Am ajuns la termen Wow!!!!!!

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 38+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Ionela felicitari!!!!!!!!! punem la incalzire si asteptam vesti dintr-un moment in altul. Stateam si ma gandeam ce repede a trecut timpul, parca mai ieri ne spuneai cu surprindere ca ti-au iesit II

Am vazut ca sunt multi fulgusori bolnaviori zilele astea, e sezonul..ce sa facem. Noi am scapat de muci cu colargol, pivalone, apa de mare bineanteles si aerosoli cu ser fiziologic cand mucii s-au intarit, pt a o ajuta sa respire mai bine. Am mai descoperit o crema minune care pe noi ne-a ajutat f mult in desfundarea nasului si datorita careia a dormit pitica mea noaptea http: //magazin.specimed.ro/biovicks_pentru_copii_50ml-p2279.html. Crema e de la 6 luni, nu contine camfor, contine tot felul de uleiuri si se unge seara pe piept si pe gat si in contact cu caldura corporala, uleiurile devin volatile si desfunda nasucul. e un pic mai scumpa, dar la cat e de mare cutia merita banii.

Licustai ca-mi amintii ceva...ca la mine ca si Laurei imi ticaie tare de tot ceasul, dar ii dau ignore ca nu e momentul de ticait acum. da tu ce ne-ai ochit tocmai pe noi, ii?

Multa santate tuturor puiutilor!

Mami fericita de Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiviaG spune:

Buna dimineata!

Noi suntem binisor! Si cu Janisz inscris in categoria mucosilor! Doar atat, alte probleme nu avem! Am mers si noi ieri sa ne interesam de gradinita pentru la anul! Ca pe aici e batalie mare!

Cica daca vrem sa il dam la linia romana, sa mergem prin aprilie, ca inca sunt locuri, si daca vrem pentru linia maghiara, sa mergem din februarie, si apoi din doua in doua luni la confirmare de loc, asta pentru anul scolar 2012/2013. Prob;ema e ca eu am niste mamici prietene care si-au inscris deja copiii la gradinitele respective, iar noua cand am mers cu Janisz, ni s-a spus ca inca nu se fac inscrieri pentru anul viitor! Am luat in considerare si o gradinita privata, fiindca preturile nu sunt cu mult mai mari decat cele de la stat! Spre exemplu, daca pe zi, la stat se plateste cam 10 ROn, la privat e 15 RON, si sunt si mai putini copilasi in grupa, si au si mai multe educatoare. Singura problema e ca gradinita asta de care va spun e la distanta cam mare de noi...dar inca mai avem timp sa ne gandim!

Raluci, ma intrebasei de problemele birocratice! Da, m-am lamurit! Tinand cont ca eu am beneficiat de concediu de maternitate, si de ingrijire a copilului, teoretic ar trebui ca dupa nastere sa intru iarasi in concediu postnatal si de maternitate, si deci sotul poate sa depuna actele la 42 de zile...in fine, pana la urma am renuntat la idee, si intru eu din CCC1 in CCC2! Si am terminat problema. Ca ieri am dat o fuga si pe la AJPS sa aflu despre asta!

Am tot vazut ca voi puneti meniuri ale micutilor aici. Va dau si eu exemplu de ce a mancat piticul nostru ieri:

Micul dejun

- lapte batut, cu fulgi de ovaz(e preferatul lui, nu refuza niciodata) + suc de mandarina si kiwi

Gustare

- biscuiti simpli(vreo 2, din care unul l-a impartit cu mine)

Pranz:

- supa de galuste cu morcovel( cat mai mult morcovel fiert, daca nu are morcov, nici o mancare nu e buna la janisz)
-felul doi i-am facut ficatel de pui cu cartofi copti dar m-a refuzat cu desavarsire!

Gustare de dupa amiaza(dupa ce se trezeste de obicei mananca gustarea)

- o banana si un mar

Cina:

- sandwich cu piept de pui facut la toast, apoi taiat soldatei, si lapte ( la noi e pe sistemul un soldatel, o gura de lapte) - nu bea cu sticla, ci cu canita, ca l-a urmarit pe tata`so si il imita intocmai! Pe mine asa ma enerveaza, ca trebuie sa fiu atenta mereu sa nu isi verse laptele.

In dimineata asta la micul dejun nu a vrut decat sa manance un iaurt de capra...pe care nu l-a mancat cu lingurita, ci a vrut sa il bea direct din pahar...s-a facut tot un iaURT din cap pana in picioare. Astept acum sa bina sa imi ceara buchite, adica biscuite!

Va las, ca nu stiu ce lucreaza in camera lui, fiindca povesteste de mare zor! Am senzatia ca si-a imprastiat magnetii pe jos! Revin mai tarziu, cu vesti despre sarcina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

buna dimi!

va las ua si ma apuc de munci.
Alex doarme din ce in ce mai bine, adoarme fara probleme, fara leganat, doar tinut in brate, si ca premiera, ieri noapte a adormit cu tasu'.
de mancat nu avem probleme.
primul mic dejun, daca pot sa zic asa, e undeva la ora 7, lapte cu fulgi de porunb/iaurt/almette, depinde ce isi alege din frigider, urmat pe la 9 de alt mic dejun, completare la primul, ou/fructe.
la 12 inainte de somn este invariabil supa/ciorba de gaina/bita/legume/loboda/rosii.
la trezire, pe la 4, mananca felul 2, gratar cu piure sau cartofi natur/ tocanita la cuptor/pilaf/peste cu paste, morcov si dovlecel/ficatel cu piure.
seara mananca ceva usor, din categoria micului dejun (fara ou).
toata ziua rontaie cate ceva, si nu prea sunt de acord, ca pe langa fructe mananca multi gigi(adica covrigi).
cam astea ar fi noutatile despre noi.
ah, a fost incantat de cort, eu nu prea, este mult prea instabil, pleaca cu el in spate

pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Neatza,
am fost la eco, bebe e acolo, la locusorul lui e unul singur (ca-mi faceam griji sa nu fie 2 ). e putin mai mic, pt. ca ovulatia a fost mai tarzie, stiam asta.
in rest totul ok, ne vedem peste cam o luna pt. dublu test.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Mneatza

Nu-mi vine nici mie sa cred cat de repede a trecut timpul!!
Sper sa fim bine! asta e tot ce e important

Monica, acum sa fim seriosi... crezi ca la mine decizia a fost rationala? NUUUU! Da, e sarcina dorita si intentionata si atat!!! Daca o luam dupa cand e momentul cred ca niciodata era termenul perfect. Ne vom descurca, chiar daca e crunt de greu financiar acum.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Neatza,
am fost la eco, bebe e acolo, la locusorul lui e unul singur (ca-mi faceam griji sa nu fie 2 ). e putin mai mic, pt. ca ovulatia a fost mai tarzie, stiam asta.
in rest totul ok, ne vedem peste cam o luna pt. dublu test.

zebra roz

O Doamne! Ce mult e de cand am scris si eu despre prima eco... cand o fi trecut timpul?>???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

am uitat sa spun ceva. eu nu intentionam neaparat sa-i spun doctorului ca mai alaptez, insa m-a intrebat el daca am alaptat si i-am spus: "da, inca o fac" la care el "bravo, ma bucur". sincer nu ma asteptam la asa reactie.

zebra roz

Mergi la inceput