Pufi de ian - feb 2010 (45) - LMA Evyme!
Raspunsuri - Pagina 19
larisel spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui miremia
Le-am primis si noi, acum cateva zile. Nu construieste inca cu ele dar le potriveste prin formele de pe capac si cara caldarusa cu ea prin casa. Astept si eu filmulete cu A! ![]() ![]() _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Voi avetzi varianta mai viu colorata... cu 50 de piese. Noi am luat ca nehalitzii galeata mai mare (100 piese) care nu are capac cu gauri "geometrice".
larisel spune:
Poate mai treceti pe la sondajul meu de la semnatura cine nu atzi facut-o si avetzi chef de vorba...
Sondaj de sezon ![]()
larisel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miremia Larisel Super gemanutele, ma gandeam ca la voi satisfactia este la patrat. M-am amuzat tare cu Naty cand ii spune nuuuu Alenei. Nu ca pana acum n-am avut satisfactii cu Mara, dar parca acum imi creste inima din ce in ce mai des cand o vad descoperind/invatand lucruri noi. _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Azi a scos una noua... Ii spune Alenei "joooo" cand o vede suita pe masa (lor de lemn).
Ca sa se urce ea nu din alt motiv
larisel spune:
Pana la urma le-am dat doar iaurtul la trezire, care dupa refuzuri repetate l-au acceptat tzinute in bratze in fatza geamului
. Natalia ar fi mancat dar se lua dupa sor'sa. In schimb cina a fost un succes (cred si eu ca le-a ajuns foamea, mai ales pe Alena). Au mancat singure (altfel nu se putea) sufleu de vinete (care mai si pishca la limba) si cate o branzica cu fructe la cutiutza tot singure, tzinandu-shi singurele inclusiv cutiutza. A fost o surpriza foarte placuta cum s-au descurcat... si nici n-au facut cine shtie ce mizerie.
Ca tot vorbitzi de mancare/mancat... sa zic si de pe la noi...
Fructe: le dau mar felii cu tot cu coaja demult; rontzaie marul si-mi aduc coaja aproape intacta s-o arunc la gunoi. Deshi le mai pun bavete alea trebuie sa fie mereu curate si fara fir de firimitura
. Daca are noroc sa se umple cu firimituri, atunci shi-o scot singure scuturand contzinutul pe jos
.
Pe plaja le dadeam si mere (mai micutze) intregi sau piersici/nectarine ... se descurcau super bine.
Struguri am inceput sa le dau cu tot cu samburi si ele mai scuipa, mai inghit ...
Mai pasez si eu uneori, mai ales combinatzii de fructe ...
Carne de porc le dau de vreo 2 luni... rarisim de tot, dar s-a intamplat cand am fost pe la tzara si avea maica-mea mancare gatita si am incercat... acceptata, nimic suspect, poate doar colesterolul
.
La gemanuzte se pare ca o mare importantza o are modul de prezentare a mesei. Daca nu manaca singure, trebuie tertipuri... De exemplu le dau "antreu" carnea fashiutze sa shi-o ia singure, apoi zeama eu cu o lingura si ele fiecare cu instrumentul de rigoare si basculez cat incape in momentele prielnice.
Mai pasez si mancare, dar nu mereu.
De ceva vreme imi refuza categoric: cartofi (sub orice forma, numai prajitzi cred ca nu le-am dat), ficat, mamaligutza.
La dulciuri s-au shmecherit... vara primeau pe plaja eugenii si ele lingeau crema dintre biscuitzi pe care ni pasau noua apoi
. Vor, cer, se intristeaza cand nu primesc, cer disperate bomboane la ieshirile din magazin (ca naiba sunt acolo mereu tic-tacuri, acadele, oua kinder
) si incerc sa le pacalesc cu sticlele de apa cu dozator, dar nu shtiu cat mai tzine schema
.
Lapte beau din ce in ce mai putzin, nu shtiu daca e moft sau o noua etapa, dar rar mai beau cate 240 ml la o masa, de regula le dau canitze cu cioc cu 180 ml seara, iar dimineatza biberon de 240 ml. Niciodata nu golesc tot. Mai fac peste zi (sa compensez cand nu prea beau) cu paste sau cu orez sau cu cereale.
Cand vad fructe in poze sau poze cu suzete se enerveaza ca nu le pot lua si baga in gura, iar cand se joaca cu fructe/legume cu magnetzi se enerveaza ca nu sunt reale sa le manance
.
Si ca sa ma si opresc azi, ce va veni cu goji? Am gugalit si eu cand v-am auzit pe voi si pare a fi elixirul tineretii si sanatatii. De unde luati, cat costa, sub ce forma il consumati? De ce nu e mediatizat daca e asha de benefic? Nu conteaza retorica mea, ideea e de unde iau si eu?
Sondaj de sezon ![]()
larisel spune:
Ash face un capitol nou, dar daca n-am companie nu reushesc sa-l umplu singura pe asta... pana una-alta ma duc la un somn... NB!
Sondaj de sezon ![]()
miremia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui larisel Si ca sa ma si opresc azi, ce va veni cu goji? Am gugalit si eu cand v-am auzit pe voi si pare a fi elixirul tineretii si sanatatii. De unde luati, cat costa, sub ce forma il consumati? De ce nu e mediatizat daca e asha de benefic? Nu conteaza retorica mea, ideea e de unde iau si eu? _ din 09.12.2009 mami de gemanutze sagetatoare ![]() ![]() |
De la plafar. Parca o punguta de 500 g este undeva la 45-50 ron.
Uite ce am gasit:
Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g, dar se poate consuma oricat fara efecte negative. Reduce nivelul glicemiei si al colesterolului si protejeaza sanatatea stomacului.
Noi il mancam asa cum e...fruct uscat. Marei ii mai puneam la blender cu piure de fructe. Mie mi se pare ca are asa un gust de ceai verde sau ceva similar, nu pot sa zic ca ma omor dupa gustul lui dar daca tot face atata bine....
_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
ale1212xa spune:
neatza
larisel
de cafea....
vad ca ati avut chef de scris in astea 2 zile cat am lipsit...ma duc sa pap si poate la somnul de pranz sa recuperez si eu ceva
o zi frumoasa sa aveti
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem 
Ruxita spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui miremia
Fara pitici, la un suc. Poate reusesti sa ajungi? Mie mi-ar face placere sa te cunosc. ![]() _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
sotiunea mea a intrat inn greva, nu ne mai face de papa si nu mai face pe babysitter-ul ca sa ma pot da eu in barci... ma asteapta deci o sapt grea cu shoppinguri, bucatareli, plimbareli de copil & co...
e o stare mai tensionata in casa din cauza domnisoarei care nu pare sa puna mana pe carte, dar vrea viata sociala, zumbe, teatru, telefon scump, tzoale noi (impatimita de incaltaminte niciodata nu are prea multe plus o pereche de blugi pentru fiecare zi din saptamana si tinute care sa nu se repete)... si sotul a facut cateva zile la rand pe balaurul si ne-am certat urat si am purtat ostilitatile pe toate fronturile si nici nu mai stiu cum sa impac capra cu lupul si cu varza... dar se pare ca nu e deloc receptiv la metodele moderne de educatie si mai ales la aspectul ca tindem sa ne comportam pe masura asteptarilor celorlati si daca ceilalti se vor astepta sa fie manipulati, folositi pt interese proprii in timp te vei comporta ca atare... a iesit scantei ieri cand i-am expus problema in acesti termeni si mai ales cand i-am explicat ca eu sunt oglinda lui ca sunt ostila pentru ca e el ostil... mai pe scurt... am zis ca ma ocup mai mult de casa-familie-domnisoara care ieri a plecat la o prietena pe noapte si inca n-a aparut (evident comentarii ce fac ele acolo singure, sunt o naiva sa cred ca se uita la filme, dar ce Dumnezeu pot face ele acolo? o betie? niste etnobotanice?)... oscilez intre a avea incredere in copil si a strange hatzurile mai strans...
asta ar fi pe scurt motivul pentru care nu am raspuns invitatiei la intalnire...
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

... ma gandeam ca e prea devreme pentru ei, dar daca zici ca sunteti asa de entuziamate, am sa incerc si eu