Croitorie + vopsit
Dragelor,
Am si eu nevoie de niste sfaturi pentru 2 ocupatii.
1. Vreau sa-i fac fie-mii niste hainute (pana acum am avut curaj doar cu rochite) si nu stiu unde pot gasi tipare pentru copii. Stiu ca in Burda aveau si 1-2 tipare de copii, mai pe la final, dar nici macar nu sunt sigura ca mai este pe piata revista. Ma descurc si daca mi se da un tipar schematic cu explicatii (1/4 din lungimea manecii etc), dar de unde sa-l iau?
2. Vreau sa vopsesc o rochita de-a mea. Mi-am schimbat culoarea parului si arat ca o mumie proaspat dezgropata cand ma imbrac acum cu ea. Unde gasesc vopsea pentru textile?
Multumesc
Raspunsuri
Burtocika spune:
Exista tipare in revista Lucru de mana, dar nu prea sunt de croitorie, ci de tricotaje si croseta.
IrimiaF spune:
Si eu doresc sa mai lucrez cate ceva asa ca m-am interesat de gasirea unor tipare.
Am cumparat cateva luni revista Burda, care se gaseste la choscuri, cel putin aici la noi in Bucuresti, chiar apare la timp, inainte de 1 ale lunii. Gasesti in ea tipare pentru copii, dar in fiecare numar pentru alta varsta, deci ca sa gasesti ce-ti trebuie vei cumpara mai multe numere. Revistele au tipare pentru toate modelele si caietul cu explicatii tradus in limba romana. Eu cautam modele pentru adolescente, fiica mea are 16 ani, dar nu prea am gasit, revista se adreseaza mai curand domnisoarelor de 20-25 de ani.
Cand am fost saptamana trecuta cu masina de cusut la firma de la care am cumparat-o ca s-o regleze (ca eu o dadusem peste cap), am aflat ca firma respectiva se pregateste sa devina distribuitor de tipare Burda la noi, dar pretul (27-45 lei) un tipar cu cateva variante de modele mi s-a parut prea mare.
Am gasit pe net site-uri americane care comercializeaza tipare si nu costa decat 3-4 usd, dar costa transportul, trebuie sa ai cont paypal, etc. Mi se pare prea complicat.
Asa ca in continuare eu caut tipare. Poate mai aflam aici ceva util.
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Burtocika Exista tipare in revista Lucru de mana, dar nu prea sunt de croitorie, ci de tricotaje si croseta. |
Sunt si astea bune. Desi nu ma da tricotajul afara dinm casa ma descurc la nevoie. Mai degraba o sa vrea bunica mea sa mai faca ceva pentru terorista mica si o sa avem idei noi.
Multumesc Burtocika
Ioana_Pos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IrimiaF tipare Burda la noi, dar pretul (27-45 lei) un tipar cu cateva variante de modele mi s-a parut prea mare. E vorba de mai multe modele si mai multe marimi? Poti sa imi dai numele firmei te rog? Am gasit pe net site-uri americane care comercializeaza tipare si nu costa decat 3-4 usd, dar costa transportul, trebuie sa ai cont paypal, etc. Poate gasim si in UK ca am pe cineva care mi le poate cumpara si trimite. Spune-mi si situl USA, te rog. |
IrimiaF spune:
Sigur ca pot preciza numele firmei, este firma Brother, cu sediul pe str. Sabinelor nr. 8. Daca ai drum pe acolo, este foarte interesant ce poti vedea la ei. Organizeaza si cursuri de croitorie si vand si accesorii, mie nu-mi venea sa mai plec de acolo si am si cumparat cateva maruntisuri utile, in timpul cat mi-au mesterit ei masina de cusut.
Tiparele sunt tipare la fel cu cele din revista, fiecare are 6 marimi, deci daca cumperi un tipar pentru copil de trei ani, vei avea si marimile imediat urmatoare, pentru cand creste fetita. Fiecare tipar cuprinde un model de baza si cu mici modificari, alte 3-4 variante. Ei au mai multe cataloage dupa care primesc comenzile, organizate pe stiluri:pentru copii, adolescenti, femei si barbati, pentru costume de carnaval sau pentru decoratiuni interioare. Mi-au spus ca acum lucreaza la site-ul prin care se vor putea primi comenzile. Eu prefer sa ma duc pe la ei, deoarece mai pun intrebari despre cum trebuie setata masina de cusut, ca este destul de complicat.
Cred ca pana la urma voi cumpara si eu cateva tipare de baza, pe care sa le pot modifica ulterior.
Nadajduiesc sa nu se considere acest raspuns o reclama, nu am nici un interes, eu i-am descoperit atunci cand am cautat pe net ce model de masina este mai bine sa cumpar.
Despre site-urile USA sau UK : voi incerca sa le gasesc din nou, fiindca nu mi-am pus nici un bookmark la ele.
Ioana_Pos spune:
Multumesc IrimiaF.
Stiu de Brother ca am fost la ei cand cautam masina de cusut si mi-a ramas inima la un set suplimentar de accesorii (matlasat, surfilat etc). Candva, candva poate il iau...
O sa dau si eu o fuga la ei, sa vad ce si cum e cu tiparele alea.
Daca dai de siturile alea e bine, daca nu, o sa mai google-esc si eu.
cici spune:
http://campulungmoldovenesc.olx.ro/en/vopsea-lichid-pt-textile-blugi-etc-in-masina-de-spalat-iid-162991899
ratiumaia spune:
http://tiparecroitorie.maiardesign.com
aici gasiti tipare si concursuri. de altfel o sa lansez curand prima scoala de croitorie online. va astept cu sugestii
connie1974 spune:
Eu am luat vopsea penmtru textile din Kaufland, se foloseste in masina de spalat, am luat neagra. Dar parca erau si alte culori, bleumarin sigur era, pentru blugi. Ceea ce e de amintit e faptul ca se foloseste doar pentru 600 g haine, indicatiile de pe cutie asa erau- si ma asteptam sa pot pune o masina cum pun rufele la spalat .
Dar eu am vopsit mai mult de 600 g haine, adica o pereche de raiati barbatesti, care erau gri deschis si s-au inchis la culoare, dar foarte bine si uniform, si vreo 2 bluze din bumbac, camasa si inca ceva, la care le-am improspatat culoarea neagra ca se cam decolorasera. Dupa ce am folosit vopseaua, vreo 2 masini am spalat rufe inchise la culoare, ca imi cam ramasese vopsea in cauciucul de la usa de la masina. Per total, am fost multumita pentru ca voiam de mult timp sa vopsesc pantalonii si nu gaseam cu ce. Pretul unei cutii a fost cam 30 si ceva de RON.