Bulgarasii de ianuarie-februarie 2012(22)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
se vorbea acum vreo 2 zile despre recoltarea celuleor stem
am gasit un articol interesant pe libertatea.ro
poate va este de folos
Se pare c#259; tr#259;im într-un mediu aflat într-o continu#259; evolu#355;ie #351;i suntem expu#351;i la factori care ne influen#355;eaz#259;, de cele mai multe ori, într-un sens negativ.
#350;tim c#259; ast#259;zi, num#259;rul bolilor grave este mare #351;i adesea c#259;dem prad#259; lor înc#259; din copil#259;rie, în acest sens, medicina modern#259; face eforturi continue de a g#259;si solu#355;ii pentru tratarea bolilor existente precum #351;i pentru a pune aceste solu#355;ii la dispozi#355;ia oric#259;rui om.
Informa#355;ii cu privire la beneficiile rezultate din utilizarea transplantului de celule stern In tratarea diferitelor boli apar din ce în ce mai des atât în tratatele de specialitate cât #351;i în mass-media. De aceea, num#259;rul de recolt#259;ri #351;i stoc#259;ri a acestor celule este în continu#259; cre#351;tere la fel ca #351;i num#259;rul de utiliz#259;ri cu succes în transplantare. Transplantul de celule stem s-a dovedit a fi eficient din punct de vedere clinic într-un num#259;r foarte mare de patologii. Ast#259;zi, voi ca p#259;rin#355;i, pute#355;i fi responsabili de #351;ansa la o via#355;#259; s#259;n#259;toas#259; a copiilor vo#351;tri! Luând decizia de a recolta #351;i stoca celule stem, asigura#355;i lini#351;tea, siguran#355;a #351;i s#259;n#259;tatea copilului sau chiar #351;i a altor membri din familie deoarece celule stem se pot folosi #351;i la fra#355;i sau alte rude în caz de compatibilitate. BIOGENIS este banca de celule stem care asigur#259; recoltarea profesional#259; a celulelor stem în condi#355;ii de maxim#259; siguran#355;#259; pentru mam#259; #351;i copil precum #351;i stocarea acestora în timp.
Ce sunt celulele stem?
Celulele stern sunt celule cu o extraordinar#259; capacitate de a se transforma într-o mare diversitate de celule diferen#355;iate (celule nervoase, hepatice, epiteliale, etc.) putând astfel s#259; reînnoiasc#259; #351;i s#259; refac#259; #355;esuturi afectate sau distruse.
De unde se pot recolta celule stem la na#351;tere?
Banca de celule stem Biogenis pune la dispozi#355;ia celor interesa#355;i informa#355;ii medicale #351;i legale despre celulele stern, recoltarea #351;i p#259;strarea lor, cu scopul de a veni în întâmpinarea unei nevoi care de cele mai multe ori nu este cunoscut#259; sau în#355;eleas#259;, aceea c#259; se pot lua m#259;suri pentru a evita cazurile nepl#259;cute legate
de s#259;n#259;tatea noastr#259;.
Mediile din care se pot extrage celule stem la na#351;tere sunt:
1. Sângele din cordonul ombilical
Sângele ombilical este sângele provenit din cordonul ombilical #351;i din placent#259;, dup#259; na#351;tere. Este o surs#259; de celule stem cu caracteristici biologice unice. Pân#259; recent cordonul ombilical #351;i sângele din acesta au fost considerate reziduuri biologice. Din punct de vedere medical #351;i #351;tiin#355;ific sângele ombilical s-a dovedit a fi un #355;esut de o foarte mare valoare pentru obiective terapeutice #351;i de cercetare.
2.Gelatina Wharton
Gelatina Wharton este o substan#355;#259; gelatinoas#259; care se g#259;se#351;te în cordonul ombilical #351;i este o surs#259; bogat#259; de celule mezenchimale (celulele mezenchimale se pot diferen#355;ia în celule osoase, miocardice, hepatice, tegumentare, cârti lag inoase, nervoase #351;i adipoase; ele au o capacitate de multiplicare mare #351;i se pare c#259; nu este necesar#259; histocompatibilitatea între donatorul de celule stem mezenchimale #351;i receptor).
De ce s#259; recoltezi celule stem?
Celulele stem pot fi singura #351;ans#259; la o via#355;#259; s#259;n#259;toas#259; în cazul unui num#259;r de peste 70 de afec#355;iuni! Celulele stern recoltate din cordonul ombilical la na#351;tere sunt utilizate în tratarea a peste 70 de tipuri de boli, boli congenitale (mo#351;tenite) ale sângelui, sistemului imun, metabolic, diverse tipuri de cancer (cancer de m#259;duv#259; osoas#259;, neuroblastom, retinoblastom). Lista complet#259; a bolilor în tratamentul c#259;rora celulele stem sunt folosite este disponibil#259; pe www.biogenis.ro în viitorul apropiat celulele stem se vor putea folosi în cazuri de deteriorare a Sistemului Nervos Central (maladia Parkinson, Alzhaimer, scleroz#259; multipl#259;, leziuni pediatrice cerebrale), boli autoimune, diabet. Celulele stem se recolteaz#259; din sângele cordonului ombilical #351;i din Gelatina Wharton. Recoltarea nu implic#259; niciun risc pentru mam#259; sau copil #351;i se face f#259;r#259; durere. Probele de celule stem conservate pot fi imediat accesate evitându-se situa#355;iile în care nu exist#259; disponibil un donator iar timpul este un factor critic în tratament.
Mai mult: Afl#259; ce boli po#355;i trata cu celule stem! - S#259;n#259;tate | Libertatea.ro
MTHFR C677 Homozigot in 21+
Doamne ajuta!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
georgia_c spune:
danezza ai PM
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Anangel,uit mereu ca locuiesti in Germania. Ce mult iubesc tara ta. Am locuit la 10 ani doi ani acolo si am suferit cand ai mei au luat decizia sa revenim. A fost minunat, oameni extraordinari, curatenie, civilizatie. Imi este dor sa aud vorbindu-se limbe germana. Imi este dor sa vad reclamle de pe Sat1 si sa vad roata norocului dar mai ales imi este dor de mirosul de Germania, mirosul supermarketurilor curate si al oamenilor care miros frumos si care nu se inghesuie la coada. ce melancolii ai trezit in mine
Da, daca potentialii nasi ar locui in alta tara le-as spune si eu din timp. Cum i-am spus prietenei cele mai bine ca nu am facut cununia religioasa si ca in 2013 va fi nasa ca nu poate veni anul viitor. Si o astept ca nu am ce face. Bucuria va fi lafel si atunci.+22
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
raspuns
Citat: |
citat din mesajul lui georgia_c danezza ai PM ![]() ![]() Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim Albert Einstein |
MTHFR C677 Homozigot
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
fetele, eu care pana in 21 de saptamani am luat doar doua kilograme acum ca exact intru in 23 m-am cantari si ultima saptamana jumatate am pus pana la 5 kg. Raportez deci 23 saptamani si 5 kg acumulate. Ca e mult sau putin acum nu stiu. Eu sunt ok, mi-au trecut starile de rau si ma simt extraordinar. Hormonii nu mai tropaie si as manca mereu cate ceva.
Iar dupa ce termin cate o ciocolata senzatia de liniste sufleteasca e inimaginabila.
Paziti-va deci, avem o balenuta in formare +22
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/annesi/annesi.jpg)
annesi spune:
Felicitari pt fetite, Bianca si Anca, deci se pare ca tot fetitele sunt la putere. eu ma tot mir ca la locul meu de munca toate gravidutele (si suntem multe) fac baietei.
eu iar am probleme cu gleznele umflate. ieri cand am ajuns de la servici aratam ca un monstrulet si peste noapte nu s-au retras de tot. recunosc ca nici eu n-am stat locului, am fost tot o agitatie si am stat mult in picioare, dar intr-un timp chiar nu am mai avut problema asta ca am scos cat de cat sarea din alimentatie si am crezut ca a trecut de tot.
cu somnul inca eu stau bine, noaptea nu il simt nici pe bebe si adorm repede si dupa ce merg la baie. dar deja simt nevoia unei perne sub burtica ca parca a cam crescut...
Alina, ma bucur ca Sara e mai bine, acum e chiar o perioada in care se imbolnavesc multi copilasi. poate ai putea sa o imunizezi cu un pic de miere.
sanatate multa la toata lumea!
Anne 25+ de
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olishka/olishka.jpg)
olishka spune:
Salutare dragi burtici!!!
Eu nu sunt tocmai bine. Ieri am avut o zi ....pfuuu, tare nasoala. M-am trezit cu o durere ingrozitoare in gat si cand am dat sa ma ridic din pat nu prea am putut...am coborat pana jos si mi-a trebuit mult sa pot ajunge inapoi , dar am fost pe jumatate lesinata. Am facut febra cam toata ziua, dar cel mai nasol a fost ca ma durea tot corpul, de parca aveam febra musculara si mai aveam si frisoane. Partea cea mai trista era ca se imbolnavise si fii-miu, iar nu prea am putut sa stau langa el, doar i-am dat medicamentele si m-am bagat inapoi in pat. Am avut noroc cu cea mica, ca a stat cu el, s-a jucat toata ziua, i-a facut si baie seara Astazi sunt mai bine, dar ma doare ingrozitor gatul. Ma tratez cu homeopate. Sper sa ma fac bine pana maine caci vreau sa merg la soacra-mea la Deva cu copiii sa stau cateva zile la ea caci ne-am cam plictisit de Bucuresti. Ne intoarcem pe 12, caci pe 13 am morfo. Abia astept
Felicitari mamicilor care ati facut morfo! Ma bucur ca este totul bine Si felicitari si celor care ati aflat sexul bebeului. Nicole abia astept sa vii si tu cu vesti. Apropos, ai fost o nasica superba
Eu o sa recoltez celule stem, caci am recoltat si la David. Este ca un fel de casco la masina. Mai bine sa nu ai nevoie, dar si daca doamne fereste se intampla ceva, nu mi-as putea ierta ca am avut o sansa sa-mi ajut copilul si nu am facut-o. Eu insa sper din tot sufletul ca vor fi bani dati degeaba.
Cred ca ne-am hotarat si noi la nume: Patric. Familiei ii place tare mult, dar vad ca fetele de la cealalta odisee nu prea au fost incantate deloc. Voua cum vi se pare?
Olga, mamica lui David iepurasul si
20+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ica7/ica7.jpg)
ica7 spune:
poate va intereseaza sa participati la acest eveniment de care eu am aflat din intamplare
http://www.coment.ro/mama-boutique-anunta-lansarea-colectiei-de-toamnaiarna-2011/
Olga Patric suna f bine. Mie-mi place.
Eu as vrea sa-l cheme pe baietelul meu Eduard, dar nu ma inteleg cu tatal. Inca suntem in negocieri.
sanatate multa! 23+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mady_19/mady_19.jpg)
mady_19 spune:
hei fetelor
- Alina..sunt mai bine acum...dar vai m-am cam chinuit aproape toata noaptea..m-am intors de pe o parte pe alta, nu am putut gasi o pozitie buna deloc...mi-am pus perna sub picioare..dar evident ca dupa ceva timp am dat-o jos din pat...recuprez somnul dimineatza pana pe la 12-13 cand ma trezesc...parca spatele ma mai incearca asha putin...dar bine ca a trecut...si zici ca de-abia acum incepe greul?!se poate si mai rau??am uneori impresa ca sunt bolnava..graturile si varsaturile astea, refluxul gastric, durerile etc etc..mi se pare ca nu se mai terminaiar bebelusha se misca din orice pozitie as sta...
- Olgutza sper ca esti mai bine acum....sa-ti treaca starile astea..cred ca e tare urat....
- mi-e asha un sooomn...pff...as dormi toata ziua...