Bulgarasii de ianuarie-februarie 2012(22)
Raspunsuri - Pagina 12
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dr_anca/dr_anca.jpg)
dr_anca spune:
Vorbesc de bebe ca si cum ar fi fetita hi hi hi. Pana maine mai este putin.
Interesante numele propuse.
Si mie imi place Aris.
Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
21s+
iulie 2008
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
Buna tuturor!
La multi ani Matza!!! astazi este o zi speciala pentru ca si mama mea implimeste 45 ai, asa ca am o atractie mai speciala pentru balante . zilele astea am foarte mult de munca, asa ca le urez dragelor nostre happymummy si drrania La multi ani... anticipat! chiar daca am foarte mult de munca, am vorbit pentru scurtarea programului cu 2 ore, mi-am luat scrisoare medicala si de acum voi sta mai mult timp linistita.
am facut si eu morfo la 20 sapt, insa trebuie refacut deoarece aveam burta contractata si nu a reusit sa vada perfect ce o interesa... mai mult, bebelul lenes nu voia sa se miste, asa ca am hotarat refacerea morfo la o alta dr (la recomandarea dr mele ginecolog)
multumesc fetelor care vorbeau despre IR... cu ocazia asta am observat ca fie dr mea nu le-a masurat, fie asistenta (care a fost intr-o agitatie permanenta) nu le-a scris... asa ca voi insista sapt viitoare si asupra lor!
vad ca vorbiti despre greutatea voastra si a bebelului.... eu am o burtica mica, ca toata lumea face ochii mari cand afla ca am 5 luni... eu am luat 4 kg in 21 sapt si la morfo de 20 sapt si 5 zile bebe avea 315 grame. am intrebat-o pe dr daca nu este prea putin si a spus ca nu sunt probleme. asa ca... doamne ajuta si poop la toata lumea!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kraluca/kraluca.jpg)
kraluca spune:
si inca ceva... sunt singura cu anemie si macrocitoza? am citit ca este destul de des intalnita anemia la gravidute... nu va mai spun cate vitamine iau
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellenii/ellenii.jpg)
ellenii spune:
Buna seara!
Am iesit si eu din barlog si promit sa fiu mai vorbareata. De la serviciu nu pot intra, iar acasa cand ajung sunt mult prea turtita!
Am trecut prin ceva stresuri, provocate de un rezultat naspa la triplu test, din cauza unor masuratori gresite. Am repetat echografia cu un alt medic si situatia era diferita. Acum sunt linistita. Am facut si morfofetala saptamana trecuta
aveam 21 saptamani dupa um si 20 dupa varsta bebelui - ce sa fac daca am ovulat tarziu... nu am avut niciodata o menstruatie de 28 de zile, ci a fluctuat intre 31 si 39. so, e o mare intrebare cand s-a produs evenimentul. De aceea de fiecare data am alt dpn. Cel teoretic e de 8 februarie, dar m-am intins pana pe 20 febr.
Bebe e o tititza, deci inca un carucior roz si la morfologie avea 312 grame - la 21 sapt teoretic si 20 practic. E o delicata. Cred ca v-am innebunit deja cu teoria si cu practica mea...
Matza La multi ani cu veselie si sanatate!
V-am admirat pe toate de-a lungul timpului si nu mi-a scapat nimic, sa stiti. Mai dureaza putin pana imi dezleg limba! 21+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ellenii/ellenii.jpg)
ellenii spune:
kraluca, sa fie bebe sanatos, ca recupereaza in timp.
am gasit asta pe un site sarcina-nasterea:
Cresterea greutatii fatului in fiecare saptamana
Greutatea fatului in saptamana 10 5 g
Greutatea fatului in saptamana 11 8 g
Greutatea fatului in saptamana 12 15 g
Greutatea fatului in saptamana 13 24 g
Greutatea fatului in saptamana 14 45 g
Greutatea fatului in saptamana 15 70 g
Greutatea fatului in saptamana 16 105 g
Greutatea fatului in saptamana 17 145 g
Greutatea fatului in saptamana 18 195 g
Greutatea fatului in saptamana 19 240 g
Greutatea fatului in saptamana 20 305 g
Greutatea fatului in saptamana 21 370 g
Greutatea fatului in saptamana 22 450 g
Greutatea fatului in saptamana 23 520 g
Greutatea fatului in saptamana 24 620 g
Greutatea fatului in saptamana 25 680 g
Greutatea fatului in saptamana 26 780 g
Greutatea fatului in saptamana 27 890 g
Greutatea fatului in saptamana 28 1040 g
Greutatea fatului in saptamana 29 1200 g
Greutatea fatului in saptamana 30 1380 g
Greutatea fatului in saptamana 31 1540 g
Greutatea fatului in saptamana 32 1750 g
Greutatea fatului in saptamana 33 1970 g
Greutatea fatului in saptamana 34 2200 g
Greutatea fatului in saptamana 35 2440 g
Greutatea fatului in saptamana 36 2690 g
Greutatea fatului in saptamana 37 2940 g
Greutatea fatului in saptamana 38 3170 g
Greutatea fatului in saptamana 39 3380 g
Greutatea fatului in saptamana 40 3550 g
21+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaelaradu/mihaelaradu.jpg)
mihaelaradu spune:
Fetelor, in data de 16 septembrie am fost la un eco 4D in Oradea la Centrul de imagistica Transilvania (str Roman Ciorogaru). Doctorul care m-a consultat se numeste Crihana Dan. La data ecografiei eu stiam ca am 16 saptamani si 6 zile (potrivit calculelor in functie de prima zi a ultimei menstruatii). Dl doctor m-a informat razand ca de fapt aveam doar 14 saptamani si 2 zile conform BP (care nu stiu exact ce inseamna, dar banuiesc ca e circumferinta craniului, iar valoarea acestui BP era de 3,4 cm). Mentionez ca bebe misca din 10 septembrie, iar informatia asta m-a facut sa ma indoiesc de ceea ce simteam. Acum il simtim amandoi pe bebe, deci tind sa raman la calculele mele.
Concluzia dl. doctor e urmatoarea: "Sarcina monofetala de 14 sapt in evolutie. BCF MCF prezente.LA in cantitate normala. Peretele abdominal anterior ecografic normal. Placenta pe peretele anterior, grad de maturare 0."
Deci mi se schimba si DPN-ul? Sau eu cum spun lumii acum cate luni/sapt de sarcina am?
In rest, experienta a fost unica. Bebe simtea ca e matusica cu noi si se prindea de ureche (gest pe care sora mea il repeta constant in copilarie si la care mai recurge in momentele de oboseala sau ingandurare), isi sugea degetelul, atingea in locul unde doctorul apasa mai tare cu eco..Ce mai?! Au fost cele mai frumoase 30 min din viata mea :)
P.S.: DPN-ul nostru e 25.02.2012, iar data mea de nastere e 13.02.1985. Inca nu stim daca impingem carucior albastru sau roz ;)15
Daca tacerea e de aur, atunci rabdarea e de platina :)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ica7/ica7.jpg)
ica7 spune:
ce sarbatoare la noi pe forum toate fetele sunt fericite dupa eco morfo fetala
felcitari celor care au fost si mult succes celor care urmeaza! va tinem pumnii si speram sa fiti cel putin la fel de entuziasmate ca noi!
la multi ani matzila si happymummy! sa aveti sarcina usoara in continuare!
fetelor, voi de unde va mai cumparati haine pentru servici? eu mi-am luat de la rococo si h&m, dar vad ca nu mai aduc lucruri noi, iar cele care mi-au placut mi le-am luat deja.
saptamana trecuta mi-am comandat online de la bonprix si tare curioasa sunt sa vad daca mi se potrivesc.
voi aveti alte surse? 22+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
DPN-ul tau este cel calculat in functie de UM, asa se calculeaza si nu in functe de evolutia in greutate a fatului care poate fi in salturi.
Totusi, parerea mea este ca trebuie sa-ti ea si niste explicatii de ce este diferenta asta de 2 sapt. Atata timp cat ramane asa .. e relativ ok dar sa urmaresti sa nu se mareasca pt ca este foarte important.
Citat: |
citat din mesajul lui mihaelaradu Fetelor, in data de 16 septembrie am fost la un eco 4D in Oradea la Centrul de imagistica Transilvania (str Roman Ciorogaru). Doctorul care m-a consultat se numeste Crihana Dan. La data ecografiei eu stiam ca am 16 saptamani si 6 zile (potrivit calculelor in functie de prima zi a ultimei menstruatii). Dl doctor m-a informat razand ca de fapt aveam doar 14 saptamani si 2 zile conform BP (care nu stiu exact ce inseamna, dar banuiesc ca e circumferinta craniului, iar valoarea acestui BP era de 3,4 cm). Mentionez ca bebe misca din 10 septembrie, iar informatia asta m-a facut sa ma indoiesc de ceea ce simteam. Acum il simtim amandoi pe bebe, deci tind sa raman la calculele mele. Concluzia dl. doctor e urmatoarea: "Sarcina monofetala de 14 sapt in evolutie. BCF MCF prezente.LA in cantitate normala. Peretele abdominal anterior ecografic normal. Placenta pe peretele anterior, grad de maturare 0." Deci mi se schimba si DPN-ul? Sau eu cum spun lumii acum cate luni/sapt de sarcina am? In rest, experienta a fost unica. Bebe simtea ca e matusica cu noi si se prindea de ureche (gest pe care sora mea il repeta constant in copilarie si la care mai recurge in momentele de oboseala sau ingandurare), isi sugea degetelul, atingea in locul unde doctorul apasa mai tare cu eco..Ce mai?! Au fost cele mai frumoase 30 min din viata mea :) P.S.: DPN-ul nostru e 25.02.2012, iar data mea de nastere e 13.02.1985. Inca nu stim daca impingem carucior albastru sau roz ;) ![]() Daca tacerea e de aur, atunci rabdarea e de platina :) |
MTHFR C677 Homozigot
![](smiley_pregnant.gif)
Doamne ajuta!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danezza/danezza.jpg)
danezza spune:
Ica, eu mi-am luat pantaloni si o fusta de la Waikiki (sper ca am scris corect)
raportul calitate pret este super ok.
Pt cele din Bucuresti (si mai ales daca vreti haine mai office asa si nu numai), la Afi palace sus la etaj pe partea stanga in capatul spre zona copiilor este un magazin micutz cu haine de gravidutze ff frumos, merita vazut.
MTHFR C677 Homozigot in 21+
Doamne ajuta!