Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(118)
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/LenaC/LenaC.jpg)
LenaC spune:
Eu azi m-am plimbat toata ziua, am ajuns acasa la 18:30
Lali, mersic de info. Bine de stiut
Bujo, sanatate lui Filip si tie forta sa rezisti
Multumesc mult Lori de sustinere si de detalii incurajatoare
Bine si revenit Michella !
Lori, eu de vreo trei zile am dureri de shale , inseamna ca e pe aproape. Dar nu ma doare cand stau in pat.... asa a fost si la tine?
Legat de contractiile Braxton Hicks, nu stii cum se cheama ca nu le-ai avut , spunea o instructoare Lamaze k sotul unei gravidute le-a numit contractii Tony Braxton
Inutsa, super povestea... asa travaliu si nastere sa tot ai. daca totul mergea bine de ce a bagat oxitocina ???
Alyana, de ce nu tb sa te misti daca se rupe apa? Pentru ca e bebe sus?
Tin pumnii si scot niste motzate sa vina bebe
Monaramona, daca e bebe punctual poate naste in aceiasi zi
Pupici la mamici, burtici si bebei
Lena - 39+
Tic-tac, tic-tac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Inutsa, felicitari pt bb ! Frumoasa povestea voastra! Ma bucur mult ca a mers totul bine si ca nu ai dat peste postudor. macar ai fost linistita cat ai stat in spital. eu si acum regret zilele cat am stat separat de cea mica. stiu ca ar fi fost fericita si linistita cu mine....dar bine ca a trecut!
Nu o sa uit oricum clia in care am gasit o la oxigen si mi s a parut atat de neajutorata si singura...m a marcat profund perioada aceea de stat in spital degeaba, sa ne chinuim.
acum , oricaya tzatza mi ar cere , si oricat ar vrea in brate nu ii refuz nimic. pentru ca stiu ca cel mai bine ii e la mami la piept.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loredanar/loredanar.jpg)
loredanar spune:
Lena mega simpatic faza cu Toni Braxton. :))))
eu durerile alea de spate le-am avut doar in ziua nasterii, de aceea si ziceam ca eu as fi pariat ca nu nasc in ziua aia pt ca eu credeam ca o sa am dureri mari de burta cand incepe travaliul. nu era o durere continua, ci veneau si plecau indiferent ca eram intinsa in pat sau nu... :)) la mine semne in saptamana dinaintea nasterii: m-am stricat la burta inexplicabil si am simtit fenomenul de cuibareala cum i-a zis ionela. m-a apucat aranjatul hainelor, stersul dulapurilor, si CROSETATUL ! si pe seidana si pe Lali le-a palit la fel crosetatul inainte de nastere. deci e semn si asta :)))
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Fetele, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un sfat (se pare ca in utimul timp nu fac decat sa ma plang si sa cer sfaturi), am fost azi la dr si mi-a dat pentru bebelina sa ia fenobarbital pt ca nu i-a trecut icterul ( ionela, multumesc mult pentru linkul despre icter , am citit de aseara). Am tot cautat pe net si am vazut ca acest fenobarbital este un sedativ foarte puternic, un drog de fapt. Nu stiu ce sa fac, voi v-ati confruntat cu asa ceva? A dat cineva fenobarbital copilului? Chiar nu trece nenorocitul asta de icter si altfel?
Mai nou am si racit( cred ca sunt f slabita, nu reusesc sa mananc aproape nimic, ma ia ameteala pe strada) si nu mai am voie sa ma apropii de copil deact cu masca pe fata
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikka11 Fetele, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu un sfat (se pare ca in utimul timp nu fac decat sa ma plang si sa cer sfaturi), am fost azi la dr si mi-a dat pentru bebelina sa ia fenobarbital pt ca nu i-a trecut icterul ( ionela, multumesc mult pentru linkul despre icter , am citit de aseara). Am tot cautat pe net si am vazut ca acest fenobarbital este un sedativ foarte puternic, un drog de fapt. Nu stiu ce sa fac, voi v-ati confruntat cu asa ceva? A dat cineva fenobarbital copilului? Chiar nu trece nenorocitul asta de icter si altfel? Mai nou am si racit( cred ca sunt f slabita, nu reusesc sa mananc aproape nimic, ma ia ameteala pe strada) si nu mai am voie sa ma apropii de copil deact cu masca pe fata ![]() ![]() ![]() Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011) |
Am rugamintea sa nu-i dai medicamentul asta. mai cauta un medic, 2... cere inca 1-2 pareri. Mai mult nu spun, doar atat: cere inca macar 2 pareri.
EDIT: La icter, asa cum scrie si in articole se recomanda ca bebe sa manace si sa stea la aer, Fenobarbitalul nu prea vad cu il lasa sa pape, dar asta e intrebare personala, eu pentru fenobarbital am alte motive sa spun NU
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiasi/oanaiasi.jpg)
oanaiasi spune:
Mikka, daca ai racit e bine sa il protejezi pe bb un pic. poarta masca pt cateva zile. nu e un capat de tara.
despre ameteli...nu exista posibilitatea sa fii anemica? Eu dupa ceza am ramas cu o anemie. am facut fier intravenos. diferenta e ca nu am avut niciun simptom. nu tu ameteala, nu stari de rau...nimic. fa ti o hemoleucograma.
dspre fenobarbital nu stiu ce sa iti zic pt ca nu cunosc subiectul. pote te ajuta celelalte fete.
Oana mamica fericita de Maria Ecaterina 18.09.2011Doamne iti multumim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/seidana/seidana.jpg)
seidana spune:
Ionela .. la piticania mea ii merge burtica...
2 scaune pana pe spate in interval de vreo 3-4 h... 3 scutece schimbate ... ce sa ii dau?
Cea mai fericita de
Elena Alexandra (24.08.2011)
inutsa spune:
lena au bagat oxitocina ca sa regleze contractiile, ca unele erau mai scurte, altele mai lungi. Cred ca i s-a parut moasei ca dau prea multe sms-uri, prea zen ma plimbam pe hol, in travaliu fiind
oana daca dadeam peste Postudor nu mai aveam o per.de spitalizare asa relaxata, as fi fost un car de stres.
Bine ca ati trecut cu bine peste toate . Si eu zic la fel, la piept la mami le e cel mai bine copiilor. Fetita mea are 2 ani si imi cere sa o legan si pe ea in brate ca pe bebe mic
de
si
bebe din burtica
mikka11 spune:
Ionela, eu chiar nu vreau sa ii dau fenobarbital copilului, de aceea stau cu dozele in geanta si m-am opus alor mei sa ii dam medicamentul asta, desi ei insista foarte mult. Dar icterul asta o sa treaca? Din cate am citit, un icter prelungit poate afecta pe bebelina
Oana, o sa merg sa imi fac analizele...oi avea ceva carente,mai ales acum, cu atata oboseala si stres. Bietul copil e chiar cuminte, mananca, doarme, mai strange si ea din cand in cand din burtica si mai baga cate un tipat pentru ca o mai doare, insa in general e cuminte si dulcica. Si eu ca si tine, nu refuz niciodata sa o iau in brate sau sa ii dau sa suga atunci cand plange, mi-e tare draga. Ma scoate din minti povestea asta cu icterul si faptul ca am racit, ma tem sa nu ia si ea d ela mine...azi am stat toata ziua cu masca pe fata cand am alaptat-o, de schimbat si spalat numai soacra-mea...
Obosita sunt ca nu imi gestionez bine timpul, in loc sa dorm cand doarme si ea, ma apuca sa fac tot felul de treburi, curatenie, spalat calcat etc si asa nu ma mai odihnesc niciodata...
Mamica fericita de Maria Alexandra (20.09.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Mikka, un icter prelungit poate dura si 2-3 luni cum a fost la noi si s-a tratat cu lapte de la mami si plimbari afara. Un icter care afecteaza copilul se trateaza cu fototerapie si internare. Daca nu te-a trimis la spital nu ai de ce sa te sperii chiar asa
Am editat si raspunsul de sus
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)