Strugurasi Sept-Oct 2011-Haideti fetele!(118)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loredanar ah..uitasem. raportez ca am alaptat fara probleme dupa anestezia locala de la san cu xilina. bibi nu a parut deranjata cu absolut nimic de situatie. nici macar nu a fost mai somnoroasa sau ceva. Lori fericita mamica de ![]() |
Bravo mami! Ma bucur mult ca ti-ai facut curaj si ai alaptat si ma bucur ca ai impartasit cu noi experienta. Stii tu, eu spun din teorie si face bine psihicului confirmarea practica ( sa nu intelegi ca eu aveam vreo indoiala, de 2 ani tot selectez sursele de informatii si am ramas doar cu cele de maxima incredere
![](pupic.gif)
Cat despre cine sta la post... am telefon pentru urgente pe contul comun si eu inca sper sa mai am timp de forumeala...
![](icon_smile_blush.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nanna_mika/nanna_mika.jpg)
nanna_mika spune:
Ionela - trezit pana la 18 luni si dupa? . Eu ma gandeam undeva intre 4 si 8 luni, asa...Chiar nu mai retin cum a fost cu Indra, dar parca pe la 1 an nu se mai trezea noaptea! Mai stiu ca atunci cand incecam sa scapam de pampers ma trezeam noaptea sa o verific, dar pt papa - no way!
Cand or merge in cluburi clar vom face nopti albe!!!
Hayat - acum am vazut, Razvan e nascut in aceeasi zi cu Inez a mea! . Tu cum mai esti? te-ai mai linistit?
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Nanna de pe la 1 an, 1 an si putin Mihnea se mai trezea numai 1 data noaptea si cum inca alaptez imi era foarte usor, ca era cu mine in pat primea sanul si gata. E greu insa pentru mamicile cu lapte praf ca eu "mufatul"il faceam prin somn aproape asa ca eu dormeam . nu trebuia sa ma dau jos din pat sa nimeresc bucataria.
Si eu astept vesti de la Hayat. Ne e dor de tine!!!!
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loredanar/loredanar.jpg)
loredanar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ionelamaria
Bravo mami! Ma bucur mult ca ti-ai facut curaj si ai alaptat si ma bucur ca ai impartasit cu noi experienta. Stii tu, eu spun din teorie si face bine psihicului confirmarea practica ( sa nu intelegi ca eu aveam vreo indoiala, de 2 ani tot selectez sursele de informatii si am ramas doar cu cele de maxima incredere ![]() Cat despre cine sta la post... am telefon pentru urgente pe contul comun si eu inca sper sa mai am timp de forumeala... ![]() |
ionela, fara sa exagerez, decizia de alapta mi-am bazat intr-o mai mare masura pe recomandarea ta decat pe asigurarile medicului care a facut interventia. teoretic suna a inconstienta :))) dar eu una pun mare pret pe sugestiile mamelor cu experienta. desigur trec si eu informatiile prin filtrul ratiunii nu le iau pe toate ca atare, dar le consider foarte folositoare.
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nanna_mika/nanna_mika.jpg)
nanna_mika spune:
Loredana - eu ii fac baie fetitei o data la 2 zile, insa nu e iritata la fundulet sau in alta zona. Oricum si eu o spal la fundulet destul de des.
Eu voiam sa va inteb cu ce le faceti baie pe cap? Fetita mea aree perisorul parca unsuros si imbacsit, desi o spal la 2 zile.
mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/loredanar/loredanar.jpg)
loredanar spune:
apropo de discutia cu dormitul/nedormitul noaptea.... ieri ma intrebam retoric, extrem de afectat, ... of oare cand o sa mai dorm si eu de la 9 seara la 9 dimineata?! iar mama imi raspunde: dupa ce o sa se marite. :)))) tind sa o cred!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maria26/maria26.jpg)
maria26 spune:
fetelor si Albert are aceeasi senzatie de voma... eu zic ca e de la stomac.. cateodata mai da si afara.. parerea mea este ca sunt colicii de vina..
el doarme noapte de la 10 la 4 neintrerupt.. la 4 papa foarte putin pentru ca il ia somnul repede si se mai trezeste la 6.. eu zic ca sa va bucurati ca dorm atat de mult bebeii.. e groaznic sa nu poti dormi 4 ore legate... in plus, laptele de seara este mult mai gras si mai consistent fata de cel de dimineata, asta e motivul pentru care nu se mai trezesc sa pape.. sunt satui :D
loredanar, eu ii fac baie zilnic.. e intradevar cam incomod, mai ales ca-i fac baie singura, in timp ce sotul il baga la somn pe Andy.. altfel nu m-ar lasa sa fac nimik.. mie mi-a zis medicul de familie sa nu-i fac baie pana ii cade buricul, doar sa-l curat asa.. si in 3 zile deja se oparise si ii aparusera brobonitze.. acuma tu stii cum e mai bine pentru bebelusul tau.. daca e prea frig in casa etc... eu am observat ca dupa baitza se linisteste cu colicile...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Buna dimineatza!!!
May am vazut pozica pe grup,m-am amuzat teribil,si acum vazut-o la profil m-am amuzat iar. E asa ,parca pusa pe sotii,cu limbutza afara
.Si zici ca ti-a mostenit gropita? Supeer! O sa fie o domnisorica cu lipici la baieti
.
Zubi eu al luat un biberon de sticla de la baby nova, ala sigur nu se sterge ,dar se poate sparge. Inca e nefolosit,sper nici sa nu il folosesc la lapte nici macar o data
.
Racheel manutele si piciorusele le are si fata mea reci mai tot timpul,uneori sunt chiar reci-reci,ca in plina iarna .Pe picioruse ii pun ciorapei ,manutele i le las asa. 37.2 nu e febra, e temperatura normala a corpului.
Legat de serul fiziologic pus in nasuc,am vazut ca criati de cateva picaturi,ori eu stiu de 2.5 ml ( o seringa mica ) ,pus in nasuc, lasat cateva minute si apoi scos cu pompita/aspirator/stranut/betior cu vata . Daca pun cateva picaturi sau inceerc imediat dupa ser sa scot mucisorii nu iese nimic.
Ionela ce amuzanta esti cand intri in transa , cand iti faci ganduri si ganduri
.Ai un mod tare misto de a scrie, faci lucrurile sa para asa de usoare
!
Am citit ce a scris Helenutza de domestos si mi-a dat de gandit. Eu la Paul foloseam o gramada de prosude de curatenie in casa,acum ma limtez la 3 , nu mai am dulapul din baie plin. Oare de aia mi-a formait pana la 3 luni? Si mai citeam nu mai stiu scris de cine ca ii da cu un spray in nasuc copilului. Exista spray pentru copii asa mici? Eu stiam ca nu , poate nu am cautat cum trebuie.
Helenuta buricul Teodorei a cazut la 7 zile,la Paul la 21 . Credeam ca nu mai cade si o sa aiba mereu pensa aia de plastic acolo
.
Acusi-acusi nasc toate gravidutele noastre si trecem la "primele 365 de zile"!
Ionela,Lena ,mai aveti putinel si voi.
Iris ma vucur ca sunteti bine.Acum papa Antonia san sau lp?
Oana,Lore,Racheel felicitari pentru progresele bbebelinelor
!
Lena pentru calciu mananc banane. Da, doua banane pot reprezenta sursa de calciu pentru o zi intreaga. Tot pentru calciu,dar si pentru magneziu rontai brocoli
,parca sunt o caprita,am ramas cu deprinderea asta din sarcina
.
Andreea_T de ce iti e frica mai de ? Pai pentru sot o sa fie biiine
, una ( era sa scriu "una la mana" dar nu da bine in context
) ca e ceva timp de cand nu v-ati zbenguit printre cearceafuri,si doi , gandeste-te ca si cum ar fi prima oara acum,dar cu mai multe cunostinte,ca acum stii deja ce iti place
. Lasa-te dusa de val, uita nitel ca in patut e un bebe mic, lasa-te in voia sotului si o sa fie bine
.
Pinkysor toate avem temerea asta la un moment dat,ca nu mai avem laptic suficient. Bebe nu plange intotdeauna de foame,ii mai e si frig,cald, urat sa stea singur,mai are colici,gaze, il deranjeaza vre-o cusatura,te vrea aproape... Si ca sa ai laptic nu trebuie sa iti simti sanii tari/plini tot timpul, ci in special atunci cand te pregatesti sa il alaptezi pe pui. Atunci se angorjeaza sanii, cel putin la mine, in rest arareori ii simt tari putin,sau plini. Cu toate astea fata ia bine in greuate,se vede la cute
.
Andreea mai icneste ca si cum ar sa sa vomeze si printesa mea, nu stiu sa iti explic de ce,dar vazand ca nu varsa deloc m-am linistit si am lasat-o in pace.
May te citesc si imi vine sa te pup , sunt tare mandra de tine sa stii, la cat de " infumurata" imi pareai la inceput,nici nu stiu sa iti explic de ce
. Si ma bucur odata cu tine pentru fiecare succes. De mnicsorat cantitatea din bibe vad ca o faci deja, continua sa micsorezi cate putin, 10 ml pe zi sa zicem ,mai putin in bibe, pana sanii tau nu se vor mai intari intre alaptari asa de tare si va putea apuca pitica sanul . Chestia e ca la san nu vine laptele buluc din prima, trage putin, vine incet ,apoi valul ca la biberon,si de acolo posibil nervii ei si nerabdarea cand e pusa direct la san, cu foamea in glanda
.Nu stiu cum sa faci sa traga mai greu din biberon ,sa se obisnuiasca cu trasul mai tare. Se mai gasesc oare tetine fara gaura? Sa ii faci o gaura miiica-mica,sa o lasi un picut sa traga din bibe cu lapte si gaura mica,apoi din celalalt? Zic si eu,daca gresesc primesc scatoalcele cu resemnare
.
Cand ii e foame tare la bubulina mea, nu are rabdare sa ii curga lapticul cand stau intinsa langa ea ,cu sanul in gurita ei , trebuie sa stau in fund,cu oarecum sub san,sa poata apuca cu ambele maini de san si sa traga de se inroseste la fatuca.
Klau_ditza nu e o problema ca nu s-a trezit sa pape, daca in rest e bine,cum spunea Ionela.Baietelul unei prietene de la nastere a dormit 10 ore pe noapte fara treziri,ziua papa alandala, cand la o ora,cand la 5 , si lua in greutate exemplar.
Darisa un rand de pentru tine
!
Ionela pentru tine inca nu le scoatem,mai asteptam.
Revin mai pe seara , ma joc cu PAul cat doarme fata,pana il pun la somnul de pranz .
Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009) si Ioana Teodora (23.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/racheel/racheel.jpg)
racheel spune:
Lali ce dor imi era de autostrada ta
Lore, eu am inceput sa o spal o data la 2 zile.Mie mi separe frigut si ki-e frica sa nu-mi raceasca
Darisa si eu scot motatele
Ionela multumim pentru sfaturi
Racheel fericita de ghinduta
Anastasia-Maria (25.08.2011)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Dbunny/Dbunny.jpg)
Dbunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LenaC Dbunny, mi-ai dat foarte multa incredere cu pozele la dilatatie 4-5. Esti foarte linistita si fericita ![]() Noa este superba. Sa iti traiasca. |
Multumim
![](floare.gif)
sa nu-ti fie frica de nastere, la 4-5 am cerut epidurala, insa mai puteam rabda, moasa mi-a spus doar sa am grija, ca daca trecem la 7-8 nu mi-o mai pune...si a fost nastere indusa la 37 saptamani, cand se presupune ca e mai ´greu de dezlipit´ si din cauza inducerii si din cauza varstei precoce...
Dupa mulgerea manuala de ieri cu sotul si carpele calde pe sani, am reusit sa functionez cu extractorul avent. problema-i ca sfarcurile-s parca si mai mari, sanii nu-s mai pietroaie, se intaresc la intervale de timp, scot 4o-5o ml tot la 2-3 ore, dar Noa nu are succes...trage de 2-3 ori si adoarme, asa ca fac ca si Helenutza...laptele meu in bibe! Deocamdata is f multumita ca de 24 de ore nu i-am mai dat lp, sa vedem cum o fi cand ea cere mai mult...
aaah, laptele meu e f portocaliu, e inca calostru sau¿
bujo mersi de sfaturi...am masat cu carpele calde, si vad ca a functionat, de-acu umblu cu aventul in poseta, banuiesc ca daca nu ma mulg tot la 2-3 ore o sa pierd laptele
andrea t nu stiu ce sa-ti zic, o fi papat prea mult¿ a mea facea asa in spital si mai scotea ceva spuma alba pe gurita, moasa zicea ca-i normal, ca trebe dat afara chestia aia alba ... stiu doar ca-i adorabil puiul tau
may, da, dupa masajul si mulgerea manuala...functioneste si aventul
![](punk.gif)
ionela lasa puseele
![](icon_smile_big.gif)
![](pupic.gif)
klauditza a mea face asa in timpul zilei...sta cate 5-6 ore nemancata, mai nou recupereaza noaptea, din doua in 2 ore, sau chiar si mai putin
![](pupic.gif)
Dbunny si
![](copilas.gif)
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...