Sezatoarea canadiana (216)
Raspunsuri - Pagina 17
mikiion spune:
Iselin, am avut parintii aici, deci a trebuit sa dormim in salon. Nema loc de birou cand deschid canapeaua. Acum ca au plecat, incepem sa ne agitam din nou. Pana acum a facut temele ( date de mine) in pat cu mine , inlocuind povestea de seara( care la noi oricum dureaza o ora minimum) . Sau pe masuta de plastic de bebe de care nu vrea sa se desparta... Va mai spun ca Marc iar a inceput sa se trezeasca noaptea ? Uf cand credeam ca am scapat( el nu a facut niciodata noptile pana pe la 4 ani)
Am racit sambata in gradina botanica. Am mers dezbracata si a fost prea frig pentru corpul meu. Am noroc de une banque de maladie , dar nu o foloseam niciodata pentru mine. Doar pentru Marc lipseam Si acum o iau din scurt, pt ca anul trecut am neglijat o raceala pana am dat in pneumonie.... Si da, am avut prea mult stres anul asta la job. Si cum s-a intors colega bolnava pe care am inlocuit-o 6 luni, pot sa ma mai imbolnavesc si eu....
Gata trec in pat ca m-a luat cu frig..
Podeanu spune:
Diana, asa te vreau, optimista si increzatoare. Nu am inteles daca S s-a operat sau nu? Ce vorba e aia ca nu are nevoie de tine? E doar temporar si mama si tata. Fii fericita ca te intelege , ajuta si suporta. Sa fii mindra de el.
Iselin, eu zic ca sunt refacuta total dar...voi vedea sigur in decembrie la urmatorul rv cu neurochirurg. Mai am spasme musculare citeodata, ma ingrijorez ca asa a inceput. Dar ma tin doar citeva secunde. Cred ca si corpul reactioneaza diferit, nu mai fac nici o miscare acum (in afara de niste ex de intindere musculara) dimineata, comparativ cu dusul regulat la sala. Imi lipseste atit de muuult sala, yoga, dar acum merge Edi, e mindru de muschii lui, ii tot arata prin casa.
Catelul e mic, va mai creste dar nu va depasi 4 pounds. Asa l-am vrut noi. Acum insa trebuie sa gasesc unde sa-l las de revelion ca plecam la munte 3 nopti. Cine s-a oferit are un catel mare si nu prea s-au inteles.Al meu a miriit cred de frica.
Mihaela cum a fost cu parintii aici?Insanatosire grabnica.
Copii mei nu au mai fost la colindat, eu cred ca e si jenant la cit de inalt e Edi. Am dat bomboane dar vin atit de multi copii la noi ca mi-ar trebui sa cumpar juma de Costco sa stau cu lumina aprinsa pina la 8 cind s-au cam terminat.
columbiana spune:
Fetelor
Mihaela, sanatate! am si eu o rezerva in banca aia, sper sa nu trebuiasca s-o folosesc curind!
in legatura cu scoala, noi avem necazuri, si nu mici, dar eu le-am pus mereu pe seama situatie speciale; pina vara trecuta cind Tudor a fost intr-un camp de jour privat si am vazut diferenta de la copil nefericit si bullied, la un copil fericit doua luni zi de zi, in care a socializat, s-a jucat, a ascultat, a venit acasa cu diplome de buna purtare; cred ca exprimarea Alinei a fost nefericita, sunt copii adaptabili la mediu care devin sufletul grupului in care sunt la scoala, copii poznasi, veseli, copii competitivi, etc, care aduc calitatile lor in scoala unde intra; asa-i vad pe Victor si pe Radu;
sunt si copii mai inadaptabili, sensibili, mofturosi, dificili, diferiti...asa e Tudor; el nu-i capabil sa agreseze nici o musca, in schimb e aproape zilnic bullied; azi dimineata mi-a spus directoarea ca nu are ce face, unii parinti i-au spus de fata cu ea copilului propriu sa-i loveasca pe restul;
mai conteaza si cartierul, si tinuta scolii, indiferent daca-i publica sau privata, toleranta la indisciplina, etc; de aia as fi vrut sa intre Tudor acolo unde n-a intrat, la M.St-Louis, care ne-ar fi deschis portile la Rachel, colegiu mic (300 copii) unde e clar ca incadrarea e alta; n-a fost sa fie, deja sunt stresata cu gindul la ce va fi de la anul la Letendre; copilul a si refuzat sa spuna la scoala c-a reusit examenul si unde de frica `vitejilor` astora;
e vina noastra ca n-am schimbat cartierul, cum a scris si Mihaela, si mediul conteaza mult; e clar ca la scolile de top e mai rarefiat decit in Laval=vest, cartier din mediu defavorizat al parintilor;
Dana, am sa vorbesc cu barbatu-meu, as lua eu catelul daca vrea, sa vedem cum e cu el si cu Tudor, si asa nu am alte planuri de sarbatori; l-ai invatat la litiera?
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Fetelor Mihaela, sanatate! am si eu o rezerva in banca aia, sper sa nu trebuiasca s-o folosesc curind! in legatura cu scoala, noi avem necazuri, si nu mici, dar eu le-am pus mereu pe seama situatie speciale; pina vara trecuta cind Tudor a fost intr-un camp de jour privat si am vazut diferenta de la copil nefericit si bullied, la un copil fericit doua luni zi de zi, in care a socializat, s-a jucat, a ascultat, a venit acasa cu diplome de buna purtare; cred ca exprimarea Alinei a fost nefericita, sunt copii adaptabili la mediu care devin sufletul grupului in care sunt la scoala, copii poznasi, veseli, copii competitivi, etc, care aduc calitatile lor in scoala unde intra; asa-i vad pe Victor si pe Radu; sunt si copii mai inadaptabili, sensibili, mofturosi, dificili, diferiti...asa e Tudor; el nu-i capabil sa agreseze nici o musca, in schimb e aproape zilnic bullied; azi dimineata mi-a spus directoarea ca nu are ce face, unii parinti i-au spus de fata cu ea copilului propriu sa-i loveasca pe restul; mai conteaza si cartierul, si tinuta scolii, indiferent daca-i publica sau privata, toleranta la indisciplina, etc; de aia as fi vrut sa intre Tudor acolo unde n-a intrat, la M.St-Louis, care ne-ar fi deschis portile la Rachel, colegiu mic (300 copii) unde e clar ca incadrarea e alta; n-a fost sa fie, deja sunt stresata cu gindul la ce va fi de la anul la Letendre; copilul a si refuzat sa spuna la scoala c-a reusit examenul si unde de frica `vitejilor` astora; e vina noastra ca n-am schimbat cartierul, cum a scris si Mihaela, si mediul conteaza mult; e clar ca la scolile de top e mai rarefiat decit in Laval=vest, cartier din mediu defavorizat al parintilor; Dana, am sa vorbesc cu barbatu-meu, as lua eu catelul daca vrea, sa vedem cum e cu el si cu Tudor, si asa nu am alte planuri de sarbatori; l-ai invatat la litiera? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Merci Ana chiar si ca te-ai oferit. E invatat cam 80%, adica cind suntem noi acasa face numai acolo dar peste zi cind il lasam singur mai scapa si pe linga. Eu sper sa se rezolve si asta intr-o saptamina , doua.
anna32 spune:
Buna,
Am o intrebare legata de viza mamei mele pentru intrarea in Canada. E pentru prima data ca mama a primit anul trecut o viza de vizitator, valabila pe 5 ani. Ea a fost aici anul trecut si s-a intors in Romania in Aprilie anul acesta.
In Ian. as vrea sa vina din nou. Se pune oare problema ca sa re-aplice pentru o alta viza? exista oare vreo taxa de re-intrare in Canada?
Pana anul trecut vizele erau pe 6 luni dupa care pleca inapoi. Nu as vrea sa avem surprize la intrarea in Canada.
Multumesc,
codritu spune:
Diana, si la mine scoala imi ocupa 99% din timp. In restul de 1% trebuie sa fac mancare sa spal haine si mai dorm. Copiii sunt in grija lui tati la fel si restul treburilor din casa. Cel mai greu imi e ca nu am timp de ei deloc si nu stiu daca voi putea sa recuperez timpul pierdut. Ai mei sunt putin mai mari decat ai tai si realizeaza mai multe.
Scoala e grea, examene in continuu, multa materie din care se intra in amanunt la examen. Cu powerpoint-urile astea poate se poate preda cate 100 de pagini in cateva ore. De abia astept sa termin, mai am pana la vara.
ari spune:
Anna32, daca viza mamei tale e cu intrari multiple, poate sa vina cand doreste in cei 5 ani de valabilitate, fara sa mai aiba nevoie sa faca alte cereri sau sa plateasca alte taxe. O data intrata in Canada, poate sa stea 6 luni (in afara cazului in care la frontiera i se scrie altceva pe pasaport) iar daca vrea sa stea mai mult, trebuie ceruta prelungirea sederii. Bafta!
Donia spune:
Fetele care invatati si care aveti si familie, aveti toata admiratia mea!
La noi in familie se invata si se dau teste si examene de prin vara si desi stiu ca prin iarna terminam (sper!), tot simt ca nu mai fac fata. Parca toata viata familiei e data peste cap, stresul pluteste in aer, parca nu mai iesim la capat.
Oricum, n-am intrat sa ma plang, ci doar sa va spun ca va admir pentru putere. Pe care putere sigur o aveti, desi uneori simtiti ca va lipseste.
Chiar aseara vorbeam cu o colega romanca si discutam tot despre multele examene prin care trecem si am trecut multi dintre romanii din Canada. Dar daca trebuie, trebuie, asta ne e drumul. Vorba aia, tot inainte, mandri pionieri! Pfiii, ce bine m-a invatat comunismul
Si o intrebare intrebatoare pentru sezatoare: ati fost careva jurat in Canada? Ca am primit o hartie care zice ca s-ar putea sa ma cheme la anul si mi-a picat cam stramb... deja am avut viziuni de prin filme cu jurati urmariti de condamnati si alte chestiuni din astea...
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Donia Fetele care invatati si care aveti si familie, aveti toata admiratia mea! La noi in familie se invata si se dau teste si examene de prin vara si desi stiu ca prin iarna terminam (sper!), tot simt ca nu mai fac fata. Parca toata viata familiei e data peste cap, stresul pluteste in aer, parca nu mai iesim la capat. Oricum, n-am intrat sa ma plang, ci doar sa va spun ca va admir pentru putere. Pe care putere sigur o aveti, desi uneori simtiti ca va lipseste. Chiar aseara vorbeam cu o colega romanca si discutam tot despre multele examene prin care trecem si am trecut multi dintre romanii din Canada. Dar daca trebuie, trebuie, asta ne e drumul. Vorba aia, tot inainte, mandri pionieri! Pfiii, ce bine m-a invatat comunismul Si o intrebare intrebatoare pentru sezatoare: ati fost careva jurat in Canada? Ca am primit o hartie care zice ca s-ar putea sa ma cheme la anul si mi-a picat cam stramb... deja am avut viziuni de prin filme cu jurati urmariti de condamnati si alte chestiuni din astea... |
Interesanta si noua rau intrebarea ta! habar nu am , nu am auzit pe nimeni.dar bine ca nu te-a chemat la procesul tipului din Quebec care si-a omorit ambii copilasii. Ce s-au mai perindat pe acolo jurati, incepeau si apoi cedau pe parcurs.Urmarind cazul lui in ziar (culmea a fost achitat!) am vazut ca juratii pot refuza din diverse motive personale, unii invocau ca nu pot fii impartiali, altii motive de sanatate. Nu stiu exact in ce context esti tu chemata, dar sa ne tii la curent (ma rog , atit cit poti) ca uite cum mai invatam cite ceva.
Eu intrasem de fapt ptr altceva....ca tot s-a discutat de intimidare/bullying la scoala. Fetele din Laval a-ti aflat de baietelul de 13 ani care s-a spinzurat din cauza asta?
Am aflat si eu acum 2 zile, se pare ca erau de 5 ani in Canada, mama studia sa ajunga doctora, tatal inginer, mai au o fetita de 2.5 ani. Se pare ca parintii nu au realizat cit de grav e, au plecat la cumparaturi el raminind acasa sa faca curat. L-au gasit la intoarcere spinzurat in garaj. Dumnezeu sa-l ierte!
cge spune:
Dana, da-ne si noua sa citim despre baiatul de 13 ani.
Sper ca nu-i din familie de romani.
Donia, eu stiu ca nu trebuie sa ai motive intemeiate ca sa refuzi.
Dar e interesata discutia.
Weekend placut,