Sezatoarea canadiana (216)
Raspunsuri - Pagina 16
delphin spune:
La noi noroc cu o mamica ce ia initiativa sa organizam, pune un petit mot in toate cutiile postale din residenta, ca sa stie lumea ca vin copii si in seara cu pricina, copii excitati pana la culme, plecam la colindat.
Anul acesta s-au strans copii din tot satul, caci se stie ca doar la noi se organizeaza. Nu se decoreaza casele aici, nu e asa de mediatizat si dat fiindca e un fel de "anglicism" e refuzat de francezii conservatori. adica nu-si lasa copii sa iasa cu ceilalti si i nu deschid usa sa dea bomboane.
Eu, atata timp cat copii vor sa mearga, fac le necesaire, si sa primesc pe cei din cartier sau altii care vin si cer civilizat!
mamaana spune:
felicitari tudor, victor si liz!
au fost foarte multi aseara, aproape ca am ramas fara bomboane
si zanele mele efectiv au alergat de la o casa la alta dupa ce la prima casa nu au vrut sa ciocane; m-am intors eu acasa sa impart bomboane si ele au colindat cu tati. cel mare a fost si el plecat, dar separat
a, si mi-au zis si mie merry christmas
mikiion spune:
Am intrat repede ca mi-a venit asta prin mail:
http://www.servicecanada.gc.ca/eng/isp/pub/ibfa/romania-i.shtml
Despre pensia din Romania si accordul cu Canada. Poate voi va lamuriti ca eu nu am inteles mai nimic. Doar ca e de bine.
Noi am fost ieri impreuna cu finutele lui kristin, la ei in cartier. Si noua ni s-a parut mai putin( dar mult mai mult ca in cartierul meu ) E a treia oara, deja stim casele unde se dau bomboane multe.
Mai frumoas e ca eu am racit, asa ca daca nu ma fac prin miracol bine, stau maine in pat.
Si apuc sa citesc paginile din urma.
By
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cge Simonna, veniti pe la noi la anul de Halloween. Na, sa ma laud, strada noastra e renumita de Halloween, ca se dau multe bomboane. Oamenii vin de peste tot si sa ia si sa dea bombone. Umbla cineva pe strada cu sacosa cu bomboane si impartea, zicea ca la ei in cartier nu mai veneau copiii. Si in Piata Publica, a fost foarte frumos organizat: dadeau bomboane si Pompierii, si Ambulanta. Cristina, mama lui Victor si a Ancai |
Vine mama daca dai... zacusca :)))
Pup, cred ca m-am luat cu vorba si n-am zis ca ii stringem mina, ce mina, ce zic eu aici, amindoua miinile, si il felicitam pe Victor! Ca doar n-a muncit degeaba! Bravo lui! Si mai e si aproape de scoala, asta da deal! (Asta a scris Radu intr-o prezentare la Engleza, ca cel mai tare challange din viata lui, in afara de cind are de ales care joc de ps3 sa si-l ia primul, a fost sa aleaga intre a merge la Regina Assumpta sau la Inter. Si a zis ca a ales Inter pentru ca ii era lehamite sa bata atita drum pina la Regina Assumpta... :)))
Victor,
Simonna
Diana2007 spune:
Gata inca o tura de rapoarte, asta ultimul a fost cel mai nasol. Ma bucur totusi ca n-am fost singura care nu a prea stiut ce sa scrie in 8 pagini pentru un caz cu un enunt de 36 , cel putin asa spuneau "tinerii" mei colegi, ca au facut mai mult literatura.
De Halloween am fost absenta pe motiv de curs, cand am venit acasa copiii dormeau cu punguta de candies langa cap :) Si jos mai erau trei galeti-dovleci pline cu de toate. S. mi-a zis ca nu a fost decat pe strada noastra ca nu mai putea sa se tina si dupa copii si sa tina si galetile :) Si au fost in gasca cu alti copii de pe strada.
Am avut si cativa vecini care au venit duminica sa ne aduca la usa treats-uri pentru copii spunandu-ne ca ei nu deschid in seara de Halloween. O vecina ne-a adus home made cookies cu dovleac, yummy !
De dimineata Victor ma intreba unde sunt candies, ca el nu poate sa astepte pana la Halloween-ul viitor :)
Simonna, baiat destept Radu ! Si pentru mine distanta e un criteriu in alegerea scolii. De-aia singura scoala privata pe care am luat-o in calcul a fost Charlemagne. Dar pentru primara cred ca am eu prea gros obrazul pentru fitzele pe care le-am vazut pe acolo, sau cel putin asa am ramas cu impresia. Mai fac o vizita cand ne-om gandi la secondaire, mai e ceva pana atunci.
Cand ma gandesc ca vor fi condamanti la naveta o viata intreaga ma gandesc sa le fac viata mai usoara macar acum cat sunt mici.
De cand i-am mutat acum la gradi noua imi dau seama cat scutim din timp, nervi, energie ca sa-i ducem si aducem. Si scoala e tot acolo, ura !!!
Fac si eu cinste cu zacusca la intalnire, nu stiu daca e la fel de buna ca a Cristinei dar mie imi place.
Bravo Victor !!! ce pofta mi-ai facut cu Fornetti
Delphin, am o fosta colega de la AF din Franta care a lucrat o perioada la Montreal si a prins aici Haloween-ul, de atunci vine in fiecare an aici cu fetita sa sarbatoreasca, interesant ce spui cu nationalistii. Romanii au adoptat foarte repede sarbatoarea asta, pe mine una nu ma prinde dar ma bucur pentru copii.
Diana2007 spune:
Codritu, tu cat mai ai cu scolile ? Mie mi se pare ca cu cat ma apropii mai mult de final cu atat e mai greu. Ma motivez tot timpul spunandu-mi cum o sa ma gandesc la perioada asta cand voi fi terminat.
Eu nu stiu cum o sa fie la scoala, dar dupa cum il vad pe Victor nu prea imi fac probleme. Anul asta are si o educatoare mai exigenta asa, parca ar fi la scoala. Au caiet de cifre si litere, pe care scriu pe linie punctata, mi-l lauda ca e perfectionist si-l vad si eu acasa cand ii mau dau ceva de scris cand ma vede pe mine ca scriu.
Acum ma tot intreaba cum se formeaza cifrele dupa 10, vrea sa citeasca ceasul, zilele din calendar, si cred ca toate astea vin si de la gradinita si de la el.
Eu nu vreau sa-l imping prea mult ca ma gandesc ca o sa se plictiseasca la maternelle.
Exclusive, eu la scoala publica de care apartinem nu am auzit de asa grozavii (aia cu kk in autobuz). Tot intreb vecinii cu copii acolo si toti sunt multumiti, cei care au terminat au intrat la secondaire-uri bune si sunt chiar copii mutati de la private la scoala asta publica la fel de multumiti. Dar de impins si de facut misto prin curtea scolii, asta nu mi se pare asa grav, pana la urma copilul trebuie sa fie pregatit de viata cand iese din scoala, nu doar sa stie sa scrie compuneri. Parerea mea
Haios costumul lui Liz de Halloween. Victor a purtat anul asta pentru a treia oara acelasi costum de pilot de curse, desi il cam strangea saracul. Cand l-am dus la gradinita, un baietel intr-un costum de pirat foarte frumos (dintr-o catifea grena se vedea ca era de calitate si deosebit) ii spune lui Victor "hei, ai venit tot in costumul asta cu care ai mai venit o data la disguise party (asta a fost acum o luna" la care Victor s-a uitat la el si i-a zis hotarat, asta este costumul care imi place mie ! si a plecat. Tare mandra am fost de el si de faptul ca a stiut sa raspunda unei provocari de genul asta. Nu-mi vine sa cred ca inca de la varsta asta copiii tin seama de cum se imbraca, ce au si fac diferente de genul asta.
Diana2007 spune:
Dana P. sa va traiasca doggy, nu te lasa impresionata. Asa sunt cat sunt pui, daca ii rasfeti ajungi ca mine sa te certi cu el de la egal la egal.
S. e ok cu piciorul, poarta in continuare genunchiera la efort si il doare cand e vremea inchisa. Dar nu mai e ok cu serviciul. A trebuit sa plece de la programul super bun pe care il avea (termina la 15.30 max), si-a gasit altceva de luni dar o sa fie mai multe ore.
Asa ca din ianuarie vine socrul sa ne ajute cu copiii, sper sa stea cum am planificat pana dupa Paste cand termin prima parte de stagiu si ma intorc iar la scoala
S-ar putea sa vina mama de la anul din septembrie ca incepe si Victor scoala si eu o sa fiu cu examenul la ordin (daca ajung pana acolo ...)
Hai la petrecere, cu sau fara cutzu. A fost fun anul trecut !
Iselin, sanatate multa ! Poate trece bubu pana in decembrie si vii la petrecere.
Ana, felicitari lui Tudor !
Doloress, copiii nu i-am dus la nici o activitate toamna asta. Aveam in plan inot si patinaj pentru Victor dar bine ca nu l-am inscris pentru ca nu am fi facut fata. Adica Seb ca el e si mama si tata, el spala, face mancare, aduce bani in casa, in curand o sa-si dea seama ca sunt in plus la casa lui
Dar in iarna o sa am duminica libera si orice ar fi ii duc pe amandoi la inot. Facand pauza am vazut ca si lui ii lipsesc ca ma tot intreaba, cand mai mergem la piscina, la patinoar.
Lasa ca-i bine, poate asa apreciaza mai mult cand va merge din nou.
La anul, cand va face 5 ani, vreau sa-l duc la scouts, e foarte aproape de noi centrul unde se intalnesc si cred ca i s-ar potrivi, e foarte interesat de tot ce se intampla in natura.
A, si acum a inceput sa alerge, adica ii place sa alerge. Forest Gump, ce sa mai, doar ca nu-i place sa-l intreci, de fapt nu-i place deloc sa piarda, lucram la capitolul asta, l-o chema pe el Victor, dar nu merge asa mereu in viata (eu vorbesc, I'm such a bad looser )
Cred ca am raspuns la toata lumea (la care aveam ce sa raspund), pana la pauza viitoare va urez spor la scris !
iselin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Diana2007 ... S-ar putea sa vina mama de la anul din septembrie ca incepe si Victor scoala si eu o sa fiu cu examenul la ordin (daca ajung pana acolo ...) Hai la petrecere, cu sau fara cutzu. A fost fun anul trecut ! Iselin, sanatate multa ! Poate trece bubu pana in decembrie si vii la petrecere. Ana, felicitari lui Tudor ! .... Cred ca am raspuns la toata lumea (la care aveam ce sa raspund), pana la pauza viitoare va urez spor la scris ! |
Buna dimineata Diana!
Da, cred ca ai raspuns la toata lumea, doar mi-ai scris cateva ganduri...heihei ce parca restul mai conteaza...(glumeam)
Bubu meu e bubele mele Diana si daca ajung pe 17 decembrie bine pot sa zic ca vad luminita de la capatul tunelului.
Hai ca te pup cat de mult ai scris, ma bucur, de fapt apreciez ff mult cand cineva rupe din timpul lui, isi scurt-circuiteaza viata ca sa mai dea o verste, un gand, o experienta de viata pe aici.
Ai dreptate, cu cat avansezi cu atat e mai greu, iar asta si din cauza dificultatii stiintifice, dar si din cauza oboselii.
Eu, de ex, teoretic termin in vara lui 2012, asta daca reusesc sa ma incadrez in toate exigentele lor.
Eu acum sunt pe strategii 6 sigma. Nu credeam ca o sa ajung sa studiez asta vreodata, este incredibil de complex, anatomia unui proces de fapt, crearea lui sau ameliorarea lui. Buni japonezii astia la multe lucruri, caci 6 sigma, lean, kaizen, vin toate de acolo. Mai putin bune sunt fazele cu razboaiele provocate/ purtate si cu centrala de a explodat si ne-a contaminat pe toti mai mult sau mai putin.
Prioritatea ta este stagiul, examenul, rapoartele. Nu te stresa prea tare pentru activitatile pierdute, pruncii tai sunt mici, au tot timpul sa recupereze, caci de fapt cam dupa 5 ani incepe munca mai serioasa pe la activitati.
Bafta multa in continuare, eu oricum mizez pe tine, tu esti o invingatoare in primul rand pentru ca nu abandonezi.
iselin spune:
Dana, cum iti merge, esti total refacuta? Ce frumos e cel mic(!), dar parca e prea mic, nu? Se pierde prin casa sau se tine dupa voi?
Copiii vostri au mai fost dupa bomboane? Pe aici am vazut ff multi de varsta destul de avansata. Ma intreb este o limita de varsta pentru culesul de bomboane pe 31 octombrie sau e doar de bun-simt. Copilul nostru a zis ca e cool ca sunt adulti deghizati care culeg bomboane, asta inseamna ca ei se simt bine.
Simonna, Radu e destul de pragmatic, nu? Caci a raspuns destul de precis. Pai daca tu esti haioasa, cum pot sa fie copiii tai???
CGE, vreau doar sa mentionez ca ai scapat cam ieftin pentru intrarea lui V. la scoala. Poate reusesc sa ajung de Craciun, sa ma pun cumva in forma si sa ma misc, caci tre' sa avem o discutie, V. si cu mine! Nu e normal sa fie asa modest!! Am zis!
Si la noi a fost cartierul plin, plin de mascati luni seara. Noi am adunat o galeata si am dat o galeata. La ora 5.00 PM era coada la intrarea in cartier, veneau din Montreal aici, e normal caci e f aproape de Montreal, asa e in fiecare an, este une maison hantée, in fiecare an dispar copii acolo..., au venit pompierii cu sirenele aprinse de am crezut ca arde ceva, dar ei au impartit bomboane, a venit politia la fel. Copilul a fost super incantat, a facut marsul de bomboane cu papa. Eu am impartit si cand am terminat galeata de la Costco de bomboane am inchis lumina.
Miki, iar esti racita? E asta o sensibilitate sau efectiv te expui prea mult? Bine ca poti sa-ti iei liber cand nu esti bine.
Cum e la scoala? Ati gasit birou pentru copil asa cum doreati?
mikiion spune:
Vin si eu sa la spartul targului sa felicit copiii.
Victor felicitari!!!!
Tudor Felicitari !! Mami de Tudor felicitari si putere mai departe sa lupti pentru el.
Exclusive, de curiozitate, tu compari scoala privata francofona cu cea privata ( si din cate stiu eu exclusivista financiar) anglofona? sau cu publica francofona. Ca dupa cum descrii tu e vorba doar de categoria sociala din care fac parte copiii, care depinde enorm de cartier ( cate HLM ai in circumscriptia scolii) , daca esti pe insula mai central sau in afara ei .... indiferent de limba parintilor.
Marc e bine la scoala. Am ales bine cand ne-am mutat aici ( ca eu am ales intai scoala publica si apoi apartamentul, asa cum o sa facem si cand o sa ne cumparam casa ca atat de duce buzunarul). Cam multi copii in clasa , dar asta e ghinionul generatiei lui - mini baby boomer. Ca anul trecut erau mult mai putini la maternelle. Am avut noroc, mi-am dat seama de curand, ca l-am inscris la primele ore in ziua de inscriere. Am intalnit o mamica romanca care l-a inscris mai tarziu (culmea si-a cumparat casa in zona) si nu a mai gasit loc. Si s-a trezit repartizata la o scoala nasoala ( incercuita de locuinte sociale).
Noi mergem pe jos pana la scoala ( asta daca nu ploua cu galeata si luam masina 200 m) ceea ce e superb fata de km pe care ii facea sotul in ultimii 2 ani (cam 15 pe zi).
Si am mai intalnit la Halloween niste cunostinte suparate.... Are fetita lor ( genul finut si nebataios) o clasa de 16 copii de origina araba din 19.... Si a venit fetita acasa cantand La multi ani in araba !!! Se pare ca in clasa se vorbeste mai mult araba decat franceza , ceea ce poate fi stresant pt un copil sensibil ca ea si sa se simta exclusa din grup.
La noi in clasa macar sunt copii de pe toate continentele si jumatate sunt localnici. Si mie mi s-au parut tare cuminti si simpatici.
Teme nu am avut decat una de desenat, dar eu mai fac cu el din carti cumparate, pentru ca Marc e capabil sa stie toti dinozaurii pe nume , dar tot uita care e cifra 7 . Adica invata repede ce il intereseaza si restul fuge din creierasul lui. Si oricum cu cantitatea imensa de copii din clasa nu pot sa cer prea mult de la invatatoare.... Sunt totusi la maternelle....
Acum sa va cert, de ce nu ati povestit ce e cu pusculita de Halloween? Ca m-am ciondanit cu Marc care plangea ca nu pleaca fara ea din casa, ca asa a zis Nathalie Si eu nu stiam despre ce vorbea. Am pus-o in masina intr-o doara ca sa potolesc criza ( uitand sfoara) . Noroc de mamica finutelor lui Kristin care mi-a explicat, mi-a imprumutat si sfoara si m-a salvat [:) Ea are fetita la o scoala internationala aici in estul insulei( a stat o noapte la -30 la usa scolii sa prinda loc ca e fara examen, dar a meritat) si e super incantata de scoala.
Va intrebati cum de scriu pe aici, m-a doborat o raceala si am hotarat sa las obiceiurile astea romanesti sa ma duc vie-moarta la servici. Si am luat concediu medical o zi!!!!!
By