Cand ti-e mila de fostul...
Raspunsuri - Pagina 3
lunav spune:
Legat de FETELE TINERE.
Nu suporta femeile trecute de 30 de ani si cu cat inainteaza in varsta se aprinde dupa femei tot mai tinere.
Spune ca cele mai apropiate de varsta lui nu mai sunt pure si inocente, sunt fiinte rele, frustrate si pline de pretentii.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Daca tu in sufletul tau nu te simti in stare sa nu-l ajuti, ajuta-l, dar la modul serios: spune-i sa mearga sau du-l la psiholog (sau psihiatru, nu stiu exact care se ocupa de dependente) sau la manastirea pe care si-o doreste unde ar putea primi o neasteptata alinare. Ajutorul pe care il dai tu in prezent, acela de a fi langa el la fiecare cadere psihica nu va da nici un rezultat pe termen lung. Eu zic ca e bine sa privesti un pic in perspectiva si sa constientizezi ca "mantaua de vreme rea" nu ajuta la nimic daca in zilele bune el nu incearca sa-si rezolve cu adevarat problema. Probabil ca daca ai reusi sa-l indrumi spre ajutor specializat ar fi cel mai bun lucru care l-ai putea face pentru el si ai fi si tu impacata si ai putea merge mai departe. |
La dezalcoolizare.
Alexandra Maria
14.12.2007
Rufus spune:
citat din mesajul lui lunav Am nevoie de sfaturi pertinente si punctuale pentru a lua cea mai sanatoasa decizie pentru mine, el si relatia mea cu actualul iubit. |
Cea mai buna solutie pentru el este sa-l lasi sa se descurce. Ca o mama care trebuie sa-si lase copilul sa se descurce, dupa ce l-a crescut suficient, si nu sa-l tina exagerat la pieptul sau, facand din el o persoana slaba, dependenta, incapabila sa-si traiasca propria viata, asa si cu voi. Ca tot te-ai simtit si mama pentru el.
A continua sa-l ajuti peste o anumita limita inseamna sa-l amagesti, sa considere (fals) ca toata viata se va baza pe tine si sa nu incerce sa gaseasca alta iesire din problemele lui.
Este mai mult decat ca nu poti sa-l ajuti cum vrea...ii faci chiar rau. Prelungesti o stare nefireasca care, in afara de faptul ca-ti afecteaza tie viata, nu-i foloseste la nimic.
Nimeni nu spune sa nu ajuti o persoana in necaz, indiferent cine-i aia...insa cand ajutorul depaseste normalul, atunci poate fi o greseala indreptata chiar spre cel care cere acel ajutor.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
dana vio spune:
citat din mesajul lui lunav Legat de FETELE TINERE. Nu suporta femeile trecute de 30 de ani si cu cat inainteaza in varsta se aprinde dupa femei tot mai tinere. Spune ca cele mai apropiate de varsta lui nu mai sunt pure si inocente, sunt fiinte rele, frustrate si pline de pretentii. |
adica proaste, te rog sa ma ierti !
citat din mesajul lui lunav Spune ca cele mai apropiate de varsta lui ... , sunt fiinte rele, frustrate si pline de pretentii. |
exact ca el !
Alexandra Maria
14.12.2007
Rufus spune:
citat din mesajul lui lunav Legat de FETELE TINERE. Nu suporta femeile trecute de 30 de ani si cu cat inainteaza in varsta se aprinde dupa femei tot mai tinere. |
Auzi, lasa asta, ca e chestie generala si nu-i boala...e firesc. Nefiresc este sa faci o fixatie pentru asa ceva si sa iti mai si gasesti scuze.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
ladyJ spune:
citat din mesajul lui lunav Catre cele care m-ati sfatuit sa ii spun sa mearga la psiholog... Am vrut sa fac povestea cat mai scurta si nu v-am spus ca imediat dupa ce ne-am despratit, dupa vreo luna de baut in continuu, maica-sa l-a internat la psihiatrie. A stat vreo 2 sapt si a venit fresh. Din momentul acela a fost foarte bine pana la episodul cu fata de 23 de ani. Oricum, chiar si in acest caz, atitudinea lui fata de psiholog/psihiatru este una foarte dispretuitoare. Considera ca sunt niste oameni limitati care nu sunt in stare sa-i inteleaga trairile lui complexe. |
A fost probabil internat pentru dezalcoolizare.
El trebuie sa apeleze la un psiholog clinician cu competente si in psihoterapie. Din ce povestesti tu aici pare sa aiba personalitate dependenta.
Multe persoane alcoolice sau femei care aleg sa ramana intr-o relatie abuziva au personalitate dependenta. Aceste persoane cauta in general parteneri dominatori si posesivi, de care sa se poata agata.
Presiunea pe care o exercita cei cu perosnalitate dependenta este de genul :´´ nu ma poti parasi, daca mi se intampla ceva tu vei fi raspunzatoare´´
Iti recomand cartea ´´cum sa ne purtam cu personalitatile dificile´´ , de Francios Lelord si Christophe Andre. O gasesti la editura trei.
Vei gasi in ea sfaturi concrete, dintre care as vrea sa amintesc cateva pana iti iei cartea.
Ce sa NU faci:
-nu lua decizii in locul lui si nu raspunde prezent de cate ori te cauta. Nu sari in ajutorul lui ori de cate ori are o problema.Ai viata ta, ai prioritatile tale,nu il lasa sa iti invadeze spatiul. Nu il ajuti in acest fel, deloc!E nevoie sa trasezi limite clare.
Ce sa faci:
-inainte de a da un sfat, intreba-l ce parere are EL.
-lauda-i initiativele, nu reusitele
-vorbeste-i si tu despre indoielile tale, cere si tu un sfat de la el.
salcia spune:
Luna, sentimentele de vinovatie vor fi acolo, dar se vor estompa foarte mult, pana cand vei putea sa traiesti... confortabil, sa zicem, cu ele (cel putin la mine asa a fost). Poate ca suna egoist, dar daca nu s-ar intampla asa, am ajunge sa o luam razna. Uite, de exemplu, acum o luna-doua am aflat intamplator ca fostul a trecut printr-o perioada grea, a stat mai bine de-un an fara serviciu, a trait intr-o saracie lucie. Si m-a intors pe dos chestia asta, chiar ma gandeam sa incerc sa-l ajut asa, anonim, dar mi-am dat seama ca nu trebuie sa ma mai implic, totul s-a terminat si e bine sa ramana asa (bine, nici nu am gasit vreo modalitate de a pune in practica ajutorul anonim).
Si mie mi-a fost foarte greu, am dat si eu in depresie, cum spuneam, in toata perioada aceea oribila cu despartirea (inchipuiti-va ca ne intalneam undeva in public si el plangea si-mi spunea ca despartirea asta e ultima lovitura, nu mai are pentru ce trai, sa-i mai dau o sansa etc.), aveam zile cand nu vroiam sa ma ridic din pat, nu mai gaseam niciun sens si nicio bucurie in nimic. Dar nu am vrut sa ma mai intorc in acea relatie, in cinci ani am incercat tot ce am putut si nu a mers, problemele erau prea grave ca sa le pot rezolva eu, in plus ajunsese sa-mi fie frica... Chiar si la mult timp dupa ce n-am mai vorbit deloc si nu ne-am mai vazut mai aveam momente cand ma apuca tristetea, de ziua lui, sau daca cine stie cum imi aminteam ceva. Nu e usor, dar daca iei o astfel de hotarare, trebuie sa te tii de ea.
Gandeste-te si la noua ta relatie, nu e in regula ca ea sa fie "parazitata" de problemele trecute. Eu am avut noroc, cum spuneam, am gasit pe cineva care m-a ascultat, m-a sprijinit, m-a convins ca fac ceea ce trebuie - eu inca vorbeam si ma intalneam cu fostul, si eram in plina depresie, si asta a durat mult timp. Acum imi dau seama ca nu a fost deloc usor nici pentru el, cred ca orice om isi doreste (si merita) o relatie frumoasa, fericita, mai ales la inceput, nu una cu atatea "sechele".
Eu iti doresc sa iei decizia potrivita pentru tine, si sa ai multa putere !
P.S.: intr-adevar e foarte stranie si povestea cu fetele mai tinere, si mai ales justificarea lui, e clar ca omul are probleme grave, si trebuie terapie sustinuta si de lunga durata, daca vrea sa rezolve ceva. Din pacate, cu atitudinea asta superioara fata de ajutorul specializat nu va ajunge nicaieri.
gabitza2005 spune:
citat din mesajul lui lunav Legat de FETELE TINERE. Nu suporta femeile trecute de 30 de ani si cu cat inainteaza in varsta se aprinde dupa femei tot mai tinere. Spune ca cele mai apropiate de varsta lui nu mai sunt pure si inocente, sunt fiinte rele, frustrate si pline de pretentii. |
Pai ce te mai stresezi in legatura cu el ca maine poimaine treci de pragul de 30 de ani si atunci nici nu te mai baga el in seama.
Oricum omul are probleme mari si acum totul depinde de cat de mult vrei sa renunti la viata ta pentru al face pe el sa se simta un pic mai bine- ca bine un astfel de om nu va fi niciodata.