Licurici de ianuarie-februarie 2009 (153)
Raspunsuri - Pagina 12
roxanaz spune:
buna dimineata
Lissa sa va traiasca Filip crestinul. complet de acord cu tine in ceeace priveste sentimentul fata de al doilea copil. bun imbold pentru cele care sunt la primul inca ![]()
Selene, incearca pahar sau cana si da-i sa bea cu paiul
. la noi asta a fost distractia aproape 2 ani.... mai greu ca trebuie sa stai cu ea dar macar bea lapte. succes!
oh, Bee, nu mai compara domnisoara care nu mananca cu un baiat... e clar ca nu iese bine. daca macar accepta mancarea as zice ca e un pas inainte.
Paula hhihihi buna treaba cu ciocolata vanduta. pai ce, nu merge decat gratis? ![]()
o zi frumoas va doresc!
crisspy spune:
'Neata,
Vin cu vesti bune. Am fost ieri la Irina la Gomoiu si i-am facut Andrei o echografie sa vedem care e treaba cu refluxul: nu avem
. Eu m-am impacientat dupa vizita dr pediatru si am luat pana si lapte praf anti reflux si am dat comanda in Franta de Motilium suspensie (tot la sfatul Irinei). Trebuie sa revenim la control peste 2-3 saptamani sa vedem cum se comporta.
Acum trebuie sa-i fac o urocultura si un sumar de urina sa excludem o eventuala infectie ce putea cauza pierderea de greutate. O sa fac treaba asta in week-end ca pe timpul saptamanii nu am masina la dispozitie sa fug la laborator cu probele de urina.
O sa profit de asta ca sa-i fac si lui Razvi o urocultura (nu i-am mai facut de mult) si un antigen Giardia ca e tare incercanat si tras la fata.
Ca intotdeauna Irina m-a ajutat foarte mult, ii trimit si aici niste
virtuali.
Nu prea am citit din urma ca ieri am fost numai pe fuga: gradinita, spital, acasa, gradinita, acasa, fuga dupa mobila, etc. Abia astept sa ne mutam si sa terminam cu drumurile astea pentru materiale, mobile & stuff si cu atatia bani cheltuiti.
fetele, o zi usoara va doresc
Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
Porumbita spune:
bee suna interesant dar asa ceva nu fac si la gradinita? sau pe alexia nu ai mai dat o ?
selene noi am renuntat la la laptele de crestere parmalat de vreo 3-4 luni si tot de atunci am renuntat sa ii mai dau seara lapte
mananca mancare ca si noi
si mie mi se pare f ok asa
dimineata de regula mananca lapte cu cereale si dupa amiaza are un iaurt
paula nici R nu a stricat jucariile si nu are decat o sg carte rupta (de cand era mic); insa cartile i le dau eu cand le cere si apoi vine si imi spune sa le pun la locul lor
crisspy tinem pumnii sa nu aiba nimic;
anna mama multumesc de intrebare; robert e f bine, vara asta am plecat ff mult cu el si a fost super mega adaptabil la orice conditii (masina avion hoteluri dormit in carucior mese la ore nefixe); sincer a fost peste asteptari; cel putin acum cateva sapt la paris nu ne-a venit nici noua sa credem ca am vizitat enorm de mult (plecam dim la 9 si revenam in camera la 9-10 seara) si el a fost super ok;
cu gradinita merge fff bine in continuare, ii place f mult si eu ma bucur pt alegerea facuta pt ca ii scoate zilnic afara 2-3 ore (au curte mare);
e super vorbaret, vorbeste in fraze clare, tine "discursuri" de 3-4 propozitii dc il pui sa povesteasca ceva dar ssit asa ca o sa merg cu el la logoped din nou imediat ce ma mai eliberez la munca (au fost cumplite ultimele saptamani la munca); e suparat ca nu mai am bb in burta si ma intreaba mereu cand o sa avem (pt ca in grupul nostru de prieteni s-au nascut 3 bbii si ii vede si vrea si el o surioara/fratior);
dupa vacanta la paris am renuntat si la pampersul de noapte (el saracu vroai mai demult dar plecand des vara asta imi era mie teama sa nu avem accidente si i-am promis ca dupa ultima vacanta gata);
nu am avut nici un fel de accidente (noi nici pe zi nu am avut deloc acidente decat de 2 sau 3 ori in prima saptamana de renuntare); sper sa ne ajute DD si sa nu avem nici de acum inainte
Porumbita spune:
am dublat mesajul...
vroaim sa zic ca de o sapt ne-am mutat la maicamea ca amavut probleme la ap si tr ceva reparat (praf mizerie)
si R e centrul atentie si se resfata de numa (mama si prietenul ei evident ca ar sta si in cap numa sa rada baiatul ceea ce nu e chiar ok da am zis sa il lasam pana revenim acasa); in plus aici la mama nu avem soatiu si doarme cu noi in camera in patul de voaiaj da pt ca unudin noi (prin roatie) nu ajunge de la birou mai devreme de 9:30 acasa s-a invatat sa se culce tarziu la 11 (acasa avand camera lui nu era o problema sa se culce chiar dc era doar cu unu din noi acasa, aici insa nu se culca)
si a avut si 3 zile cand plangea dim la gradinita si repeta obsesiv da vii sa iei? fiind mare nu am considerat ok sa il dau cu forta la educatoare si stateam si cate 20 de min sa il linistesc dimineata;
am incercat sa vedem ce e schimbat (ca in concedii Niciodata nu a plans, aici e maicamea pe care o stie super bine, casa ei unde venim in medie o data pe sapt si o stie etc)
pana alaltaieri cand am avut cu el o discutie in parc si mi-a zis ca un baietel ("da nu de la gupa mea") i-a zis ca gata, acum o sa ramana la bunici ca asa a fost si la el; ei la gradintia vb incredibil de mult, robert si ceilalti copiii povestesc f multe de acasa
robert a zis ca acum sta cu buni si baietelul ala i-a zis ca de acum asa o sa fie (parintii lui sunt in divort si l-au adus la una din bunici)
acum l-a reasigurat ca e ok, l-am dus acasa la noi sa vada cum se fac reparatiile si ieri cand l-am luat ne-a zis - azi nu am plans :)
si sapt trecuta l-am lasat prima data sa mearga cu gradinita la circ (fetele din bucuresti poate stiti de circul suedezo ucrainian din parcul titan); gradinita a mai tot organizat mini excursii de cate ore insa pana acum nu l-am lasat; nici acum nu prea vroiam dar mergea toata gradinita mai putin "bebelusii" (cei intre 1 si 2 ani) si ne-am gandit ca o sa sufere; au avut un autobuz de copii (cu centura pe fiecare scaun) dar eu am stat numa cu tel in mana (stiu, sunt cu capul
da am cerut sms cand ajung la circ, cand incepe spectacolul, cand pleca si cand ajung inapoi la gradinita)nu va spun ca ma gandeam initial sa ma duc pe furis sa ii urmaresc da nu m-a lasat sotul; i-a placut ff tare acolo si a povestit mult de animale
hai ca m am intins tare mult cu povestitul ![]()
flowerbee spune:
Crisspy, ma bucur ca Andra nu are reflux
. Din cate stiu eu, ar trebui sa ii mai repeti ecografia pt ca e destul de greu sa se depisteze refluxul pe ecografie. Noua ne zicea dr ca doar refluxul de un anumit grad se vede pe eco.
Porumbita, Ale nu merge inca la gradi. Din cate ne-au spus, FTK este un program complementar gradinitei, diferit de ce se face in sistemul national, e de inspiratie americana. O sa vad in timp daca este atat de nemaipomenit pe cat spun ei sau e doar reclama. Pentru moment, ma bucur ca socializeaza si ca nu este chiar asa de dependenta de mine.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
andre_ea spune:
Bee, eu l-am intrebat pe Tudor unde ii place mai mult la gradi sau la FTK. Raspunsul a fost FTK pentru ca poate sa vorbeasca neintrebat
.
Acuma, nu trebuie sa te astepti sa vina de acolo cu cine stie ce cunostinte deosebite, dar clar abordarea e alta decat la gradinite (cel putin de stat), sunt incurajati sa vorbeasca, sa-si spuna parerile, fac mici prezentari etc.
Crisspy, sanatate multa. E posibil si Ilinca mea sa fi avut reflux, vomita in jet destul de des de trebuia sa ma schimb de haine si eu si ea, dar n-am tratat-o niciodata cu nimic.
Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Delu Prichindelu'
Prichinduta
Speranta si incredere pentru David
bebelusi spune:
Crisspy ma bucur mult ca nu aveti reflux, daca ai cumparat Humana anti reflux ti-l cumpar eu ca asta folosesc si te scap de el. Eu am aflat prin radiografie ca are reflux Irina, oare cum naiba imi dau seama daca mai are sau nu?tre sa ii fac iar eco sa ceva.
Eu sunt cam terminata, mircea de o luna sta la teatru de dimineata de la 8 pana seara la 9, 10 chiar si 11, acum e 11 si inca nu a venit, are 2 premiere. E foarte greu. Vlad deja nu mai poate, intreaba mereu de el
, vrea sa vina tata acasa sa se joace cu el, mircea pe partea cealalta e si el terminat psihic si tot asa, Eu nu le prea pot face baie singura, asa ca din nefericire au facut baie general cam rar. Sambata e premiera, abia astept ca nu mai pot
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
crisspy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Crisspy ma bucur mult ca nu aveti reflux, daca ai cumparat Humana anti reflux ti-l cumpar eu ca asta folosesc si te scap de el. Eu am aflat prin radiografie ca are reflux Irina, oare cum naiba imi dau seama daca mai are sau nu?tre sa ii fac iar eco sa ceva. |
Ar fi super daca ma poti "scapa" de el

Crisspy,
fericita de
Razvi si
Andra - Maria
bebelusi spune:
da Criss, mi-l trimiti cu posta, costa 2.4 lei si eu iti pun banii intr-un cont. Imi spui cu cat l-ai luat, eu il iau cu 47 lei, nu stiu cu cat il iei tu
PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si printesa Irina Ana 29.12.2010
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"