Prietene la bine si la greu - 137
Raspunsuri - Pagina 3
ali762000 spune:
Buna dimineata ...de la Cluj si va dau o cana mare de .
Am si eu o intrebare pentru mamicile care se confrunta cu o problema ca a mea: Mihai nu vrea sa de-a mana la nimeni, nu vrea in brate la nimeni, cateodata nici cu tatal lui nu vrea sa stea, nu pot sa fac mancare la sf de saptamana numai cand doarme ca nu vrea sa stea cu sotul se maraie si vine si bate cu mana in usa de la bucatarie sau incearca clanta (deja o deschidem) si striga mama. Abia reuseste sotul sa ii mai atraga atentia sa mearga se se joace ca sa pot face mancare sau altceva. Daca il duce in parc mai am si eu un pic de pauza (dar asta numai la sf de sapt. sotul fiind plecat in delegatie restul saptamanii si ajunge seara).Am noroc ca mai merge la buni in brate sau se joaca dar astea sunt foarte rare 1-2 ori pe saptamana cand ne intalnim cu ea.
Sau daca vb cineva cu el repede fuge la mine in brate si se ascunde cu capul in umar sau daca nu se cere in brate ma strange de picior .
Oare sa fie mamos cum zice sotul? Sau e o perioada la el?
strumfy_12 spune:
Livia bine ai venit!!! Te admir ca iti cresti singura copilul...dar si mai mult te admir ca il vei avea pe al doilea. Zi te rog cum ati scapat de pampers.
Va pupik pe toate si sa aveti o saptamana frumoasa!
Mami fericita de strumfita si 17+ cu Motzata
raluci_b spune:
Lavinia, te asteptam cu poze de la nunta, hai daca nu pt noi macar pt Lyly
Lyly cum esti, cum merge intarcatul, ce face Alex?
Majoreta sefa, nu mai dai si tu pe la noi?
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 27+cu
many_bani spune:
Salutare,
Ma uitam pe lista de inceput si am realizat ca mai avem asa de putin si incepe sarbatoare. Primul fulgusor implineste 2 ani
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui many_bani Salutare, Ma uitam pe lista de inceput si am realizat ca mai avem asa de putin si incepe sarbatoare. Primul fulgusor implineste 2 ani mami de Vlad (29.10.2009) Multumesc Doamne! |
sa stii ca la asta ma gandeam si eu cand a trecut timpul
lylyana.ion spune:
Neata!
Sa incep si eu frumos cu urari de pentru draga noastra Alexa , de felicitari pentru cele II pentru Ramonik, sa ai o sarcina usoara si un copilas dragalas ca Sandra si de bun venit pentru Livia.
am citit pe sarite, 2 pagini, doar atat stiu dintre noutati, sper sa recuperez.
In concediu...sa incep cu alea bune:
-alex s-a distrat cu nisipul si copiii de pe plaja, la piscina nu prea i-a placut, si nici noua, statea numai pe marginea piscinei si a facut si un plonjon in apa (in cea mica, de copii).
- camera si hotelul a fost ok, am avut 2 paturi, unul mare in care am dormit eu cu alex si unul de o persoana unde a dormit tati.
- cu mancarea a fost asa si asa, salate si dulciuri din belsug, supe putine si condimentate, neacceptate de alex, felul 2 gaseam ce sa mancam. pentru alex mancarurile de baza au fost bananele, iaurtul, cerealele, branza cu rosiile, orezul, cartofii copti, piureul si puiul/curcanul. peste fript avea 1671867 oase iar alex nu avea rabdare sa i le aleg...
la baby corner era un blender, un cuptor cu microunde si 2 platouri cu ceva mancaruri...neidentificabile
-in rest oameni amabili, glumeti, nestiutori de lb engleza
-am fost si noi la delfinariu, unde am vazut un spectacol f reusit cu 2 balene albe, o morsa si doi delfini alex a fost dificil de strunit pe acolo si a facut cunostinta si cu asfaltul de la bazin, nu doar cu delfinii.
-zborul a fost super, nu a plans deloc, la dus a dormit pentru ca era fix ora de somn, iar la intoarcere si-a facut de lucru cu niste creioane colorate si cu plimbarea pe culoar.
Faza cea mai naspa a fost ca am ajuns cu el la spital, cu aceeasi problema respiratorie, nu am avut inspiratia de a lua cu noi nici batista bebelusului si cu atat mai putin aparatul de aerosoli Am petrecut acolo o noapte si o zi, i-au bagat niste antibiotic, saruri de hidratare si aerosoli cu ventolin. i-au facut si o radiografie ca se auzea ceva la plamani si sa nu cumva sa aiba pneumonie...dar a fost ok. Din pacate nu am stiut sa tratam prea bine problema si nu ne-au acceptat asigurarea, a trebuit sa platim cash si acum ne chinuim sa recuperam banii de la asigurari.
De ce zic ca nu am stiut sa tratam problema: ne-au cerut 780 de euro, le-am spus ca nu avem decat 650 de euro si au acceptat asa, si ma tot gandesc daca nu le dadeam nimic sau 100 de euro cum ar fi fost...
in fine, important este ca alex e bine, nu am continuat niciun tratament de-al lor sau de la noi, doar l-am aspirat.
Dupa asa "concediu" am ajuns praf acasa, vineri am plecat doar cu sotul la munte, unde am mancat si dormit si nimic mai mult. alex insa a avut grija de mine la intoarcere, iar azi-noapte de la 11 la 3 dimineata m-a tinut in concert in la minor
Am inceput mesajul pe la 10, il trimit ca deja e ora 1
sa aveti o saptamana usoara!
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lylyana.ion raluci intarcatul e definitiv si irevocabil Lili, mami de Alexandru (18nov'09) poz(n)e |
ma bucur ca ati incheiat cu bine
sa va fie de bine concediul, asteptam evident poze
LiviaG spune:
Salutare, din nou!
Eu am tinut cont de ce mi-a spus many, si am scris mai multe mesaje sa scap de moderare!
Si, da, maine va servesc cu prajituri, de multe feluri, fiindca pot spune cu mandrie ca ma pricep, mostenind talentul in arta culinara de la mama, care e o cofetareasa desavarsita!
strumphy ma intrebasei cum am scapat de scutec.Hai ca o sa iti povestesc, si daca o sa fiu putin mai explicita in limbaj, pe alocuri, va rog sa ma scuzati.
Cel mai usor am scapat de scutec noaptea. De fapt, aici pot spune ca s/a dezvatat singur, fiindca nu am depus nici un eort. Pur si simplu am observat timp de mai multe zile faptul ca nu ma uda scutecul noaptea. Seara inainte dte culcare ii puneam un pampers nefolosit, iar dimineata, imediat cum se trezea verificam si era uscat, uscat. Asa ca an incercat intr/o noapte sa il culc fara pampers si am vazut ca nu a facut nimic, si am ramas asa!
Operatiunea pipi la olita:
- a fost greu, greu de tot....dupa cum am spus anterior, ii dadeam dimineata jos scutecul sa vad daca e ud, si nu era, dar in urmatoarele 5 minute, uda patul, sau pantalonasii, asa ca am decis sa il asez pe olita. M-am confruntat cu proteste Plansete si urlete. Am mai cumparat o olita, sa stam amandoi, apoi l/am certat, i/am dat jucarii in mana...nu a vrut deloc,nu a avut nici un efect,pana cand am primit o vizita de la o prietena cu baietel de vreo doi ani jumate, care a cerut olita, si care a fost felicitat, pentru ca s-a cerut.Si eu l-am felicitat pe micut, care era mandru de isprava, si apoi i-am explicat pustiului meu ca as fi foarte bucurasa daca macar uneori mi-ar spune si el ca vrea olita. Nu stiu daca a fost gelos pe baiatul pe care l-am pupat si l-am felicitat sau daca a avut efect cumva efet exemplul pe viu in creierul sau, dar cert este ca, mi-a cerut olita in aceasi zi. S-a intamplat sa fie dati in care nu a facut nimic, sau dati in care a mai scapat pe el,dar nu l-am certat niciodata, pana cand s-a obisnuit sa imi spuna mereu. Acum exersam facutul de pipi din picioare, dar cu asta e o alta poveste!
Operatiunea kk:
- Greu si de data asta, fiindca eu, in mintea mea ma gandeam ca daca face pipi pe olita, va face si kk cand il trece, dar nu! Pana sa se invete cu olita la pipi foarte bine, mai ales cand mergeam in plimbare Janisz a mai purtat si pampers, si facea kk mereu in el, niciodata in olita, cu toate ca eu de fiecare data ii spuneam ca miroase urat, ca e mare, ca ar trebui sa faca in olita, etc...Deja cand nu i-am mai pus nimic, nici un scutec a fost problema mare, fiindca al meu copil s-a constipat. Doua zile nu a vrut sa faca kk. Il durea burtica, nu am vrut sa ii pun supozitor, , el urla...in fine, pana la urma am zis sa ii pun pampers si sa vad daca face. Cum i-am pus scutecul, in jumatate de ora, cu scremete, urlete si strans din dinti a facut...Asa ca, in ziua urmatoare am renuntat la plimbare, si i-am pus pampers, si am zis ca stau sa il observ si cand se gheia o pauzaste(ca la el, acesta era semnul ca vrea sa faca kk) il iau repede si il pun pe olita. De vreo doua ori l-am urmarit, si m-am grabit sa il pun pe olita, fara rezultat, am murdarit si covor si parchet si toate alea, el imi zambea satisfacut....eu in perioada aia ma confruntam si cu greturile de gravida...pana la urma, dupa catreva zile am reusit sa il asez pe olita inainte sa se produca "evenimentul". Dupa ce a facut, l-am pupat si l-am felicitat si i-am zis sa imi spuna de fiecare data cand vrea sa faca. Bineinteles ca m-am confruntat si cu tepe, dar pana la urma s-a invatat si cu asta. A mai purtat scutec chiar cand am meres in parc, sau in vizita. De obicei, cand era cu copiii uita sa se ceara si mi-a mai facut surpriza de a se uda prin parc, iar eu in "desteptaciunea" mea nu luam schimburi cu mine si eram nevoita sa fug rapid acasa.
Va las ca s-a trezit al meu...revin
LiviaG spune:
Gata, ne-am facut si toaleta, am si mancat de amiaza, si am trimis deja si 10 mesaje!
Azi al meu copilut nu a refuzat ciorbita...ca de obicei e cahhhh....dar cred ca e singura care ii place. Cea cu carne de vacuta, morcov, gogosar si un cartof....la noi toate mancarurile trebuie sa aiba cartofi...ca altfel nu mananca!