Prietene la bine si la greu - 137
Raspunsuri - Pagina 13
strumfy_12 spune:
Salutare!!!
La multi ani Ariadna!!!
Felicitari Angi! Sarcina usoara!!
Eu sunt chioara de somn desi am dormit bine azi noapte...
Mami fericita de strumfita si 17+ cu Motzata
many_bani spune:
Asa.... am revenit
Ava in continuare cred ca nu se merita mers in Cocor, decat daca ai o nunta ceva unde esti mireasa sau nasa sau daca te intereseaza "marii" creatori romani. Cu toate astea in final cand sa ma arunc pe scari sa plec am mai dat o sansa la un magazinas de unde mi-am cumparat 2 costume, unul cu fusta, celalalt cu pantalon. Eu de fapt m-am dus dupa un pantof mai dragutel, dar ce mi-a placut cat sa ma faca sa-l iau in mana era 3000 lei si l-am lasat fara regrete. Am intrat si la Mihai Albu unde nu m-a dat pe spate nimic.
L-am tuns pe Vlad la Ciufolici, daca stiam ca plange si noi trebuie sa-l tinem, executam operatiunea acasa si gata. In capul meu era ca nu stiu ce-i fac copilului si-l distreaza, iar eu astept relaxata, eventual la o cafea . Acum ca a facut o tzara de falcutze parca este o bobitza si am constatat ca s-a blonzit si mai si. A primit cadou si doua jucarii, din plastic putacios, probabil ca sunt luate la kg. din Europa, si este fascinat de ele, acum doarme in pat cu ele. Este un escavator mic cat o cutie de chibrit (trebuie musai sa-l dau disparut) si un camion mai mare sclipicios si zorzonat.
Gata ma bag si eu la
Dozz spune:
Cate noutati!
Bine ai venit, Livia! Si sarcina usoara!
Angi, ce surpriza frumoasa, si tie iti doresc sarcina usoara si la termen!
Coque, m-am bucurat sa te citesc! Despre lapte noaptea, si Aa bea uneori o data, alteori de doua ori. Din biberon, nu de la mine, din pacate. Eu am renuntat sa incerc sa scot laptele asta, desi cartile zic ca nu ar fi prea bun. Dar intre timp am ajuns sa consider ca anumite chestii din carti pe care le-am considerat ok cam cu un an in urma, nu sunt de fapt ok, asa ca incerc sa pun un filtru mai strict pe informatiile din carti/net. De aceea deocamdata accept laptele de noaptea.
Doream insa sa scriu despre atunci cand le zicem copiilor ca mama se supara pe ei dintr-un motiv sau altul. Am incercat si eu asta cu Ana o data (pt ca m-a terminat cu greva foamei care deja tine din iulie). I-am spus intr-o seara, la cina, si cand m-a auzit spunand ca ma supar pe ea i s-a schimbat expresia de pe chip, de mancat tot nu a mancat, dar a apucat-o o mare jale cand am pus-o in patut la nani (trecuse o ora de la episodul cu masa, intre timp ne-am si distrat bine la baie). Nu intelegeam ce are la inceput de a apucat-o asa jale, dar tot repeta "sutatat, mama, sutatat", eu nu pricepeam, pana a zis "papa, mama, sutatat" si atunci mi-am dat seama ca se referea la episodul de la masa cand i-am zis ca m-a suparat ca nu mananca. A trebuit sa ii spun ca e in regula, ca mama nu mai e suparata, ca Ana o sa manance mai bine maine, sa doarma linistita etc. Cert e ca am ramas surprinsa de cat de tare a marcat-o faptul ca i-am zis ca sunt suparata si cum a iesit la suprafata la momentul somnului. De atunci am incercat sa evit astfel de formulari.
Pentru mamicile ingrijorate ca nu beau lapte / nu servesc carne piticii, eu nu gasesc asta asa de ingirjorator, e de zeci de ori preferabil sa faca un copil mofturi la lapte si carne fata de a face mofturi la fructe si legume. Din fructe si legume se poate incropi un meniu echilibrat si bogat in nutrienti, din lapte si carne, insa, nu. Ana ar manca numai lapte si carne, ea e in aceasta tabara - of.
coquelicot spune:
hello,
Ava
Asa deci cu 'laptele de noapte'. Dozz si eu ii spun foarte rar spre niciodata ca ma supar pe el, insa isi da seama din expresii, cand face ceva ce stie ca nu trebuie facut, se linsisteste pe langa mine si imi cauta fatza, mi-e teama ca expresiile mele spun mai mult decat cuvintele.Intotdeauan dupa ce ii spun de suparare sa daca il vad ca imi zambeste 'a impacare' ii explic de ce si cum si mereu il pup si-i zambesc ca sa ii reconfirm ca suntem ok. Am spus, imi pare rau ca functioneaza dar in situatii extreme sau la nervi intinsi, foarte rar, ce-i drept, mai folosesc asta.
Nu imi fac griji cu laptele si carnea, asa a fost Matei mereu, carne a luat 5 guri mari si late toata saptaman asta si trecuta, laptele nu depasete 30-50 ml la masa de seara, totusi mananca fructe si legume, singur, curios, cu placere. Cred ca incepem era supelor si ciorbelor, incet, incet le face loc in meniu. Carnea trebuie camuflata cumva, cu altceva, rar o mesteca ca atare insa o va manca mai bine in viitor, ii place gustul, nu ii place textura dar daca reusesc sa ii dau ou si ceva lactate, sunt cat se poate de multumita. Aa, ii place polenul foarte mult, trebuie sa ii dau sa manace granula cu granula ca sa il tina ocupat, daca ii dau cu lingurita mai cere si mi-e teama sa ii depasesc cantitatile. Am impresia ca polenul l-a ajutat la pofta de mancare. Nu mai cere paine sau biscuiti in exces, nu a mai mancat cereale cu lapte de multa vreme si mai observ ceva interesant: cere de mancare ce stie ca gaseste in mod obisnuit in casa aia. La unii bunici baga supe, legume, salata, la ceilalti, desi am mancare la mine cere numai paine si biscuiti chiar daca nu sunt la vedere. Daca nu i se dau, nu vrea altceva.
Raluci ne zici cum e cu uleiul de peste? Care, ce, cat, cum, de ce? Are sens ce zici tu cu fontanela, imi amintesc ca mie mi l-au controlat din brate cand s-a facut mai mare si statea in fund. SI Matei a intrat in pasa dupa fusta mamei. Se lipeste de mine tare cand apare cineva nou in peisaj sau daca il abordeaza diversi pe strada.
Ali lui Matei i s-a inchis fontanela definitiv dar imi amintesc ca mult timp am simtit ca se osifica in interior iar spre exterior s-a inchis la final, ca un con cu baza mare spre afara. Clar se simte diferit de fontanela deschisa ca la bebelusi.
Si Matei a ramas cu costele usor bizare spre exterior, o sa ma duc curand la un control pe tema asta.
Many, Ava Ha, ha si eu rascolesc pe net si planuiesc niste iesiri in magazine pentru niste haine de toamna si job.
DianaR
gata, pup
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui coquelicot Raluci ne zici cum e cu uleiul de peste? Care, ce, cat, cum, de ce? Are sens ce zici tu cu fontanela, imi amintesc ca mie mi l-au controlat din brate cand s-a facut mai mare si statea in fund. SI Matei a intrat in pasa dupa fusta mamei. Se lipeste de mine tare cand apare cineva nou in peisaj sau daca il abordeaza diversi pe strada. |
Lysi ulei din ficat de cod, la recomandarea medicului, zice ca pe lang vit D contine si multe alte chestii bune. Ii dau o lingurita/5ml/zi tot asa in lunile cu r. Sunt curioasa daca acum cu pasa asta de fusta Remus o sa se mai lipeasca de tine a ramas singura intamplare de acel gen
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 27+cu
monica_80 spune:
Ziua buna!
Ariadna La multi ani!!! Sa fii sanatoasa si iubita!
Angi Felicitari!!!!!!!!!!!!!!Sarcina usoara si la termen cu bebe sanatos, iti doresc!
Raluci ce scump e Bubu. E un cavaler de mic
Lumi ce fain ca v-ati mutat!!!Felicitari!!! Asteptam relatari calde de la fata locului
Sa va spun doua vorbe despre noi. De 3 zile Mariuta are scaune moi, am tratat cu ceiut, probiotice si o singura data smecta. Acum 2 zile i-au aparut niste bubite dupa gat (vreo 5-6), care o mananca, dar nici nu s-au extins, nici n-au disparut, iar asta noapte au inceput mucii. Febra nu...nici nu stiu la ce sa ma gandesc. S-a mai confruntat careva cu asa ceva?
Diseara avem programare la dr sa vedem ce si cum.
Mami fericita de Mariuta
raluci_b spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monica_80 Sa va spun doua vorbe despre noi. De 3 zile Mariuta are scaune moi, am tratat cu ceiut, probiotice si o singura data smecta. Acum 2 zile i-au aparut niste bubite dupa gat (vreo 5-6), care o mananca, dar nici nu s-au extins, nici n-au disparut, iar asta noapte au inceput mucii. Febra nu...nici nu stiu la ce sa ma gandesc. S-a mai confruntat careva cu asa ceva? Diseara avem programare la dr sa vedem ce si cum. |
ar putea fi o intoxicatie la ceva ce a papat, nu am avut pana acum.
dar pt caca moale este mai bun enterol ca smecta, cea din urma accelereaza deshidratarea.
sanatate si sa veniti cu vesti bune
raluci_b spune:
vroiam sa va las asta http://medlive.hotnews.ro/nu-sta-in-curent-ca-racesti-opt-mituri-despre-raceala-si-gripa.html
dymomo77 spune:
La multi ani Ariadna sa fii sanatoasa sis a ai parte numai de bucurii de la cele doua comori.
Angi felicitari pt cele doua liniute, sarcina usoara si bebe la termen.
Eu scriu pe fuga si citesc pe fuga, asteptand de la Danut niste simptome mai clare nu doar imputita asta de febra. La somnul de pranz a tusit un pic si parca era usor nazonat. Acu pare ok. Nu de alta dar ma zapaceste soacra de cap. Ieri cand am fost la dr a mers si ea si primele ei intrebari au fost legate de antibiotic si fenobarbital dar medicul din fericire a zis pas la amandoua.
Revin ca ma striga socrela.
many_bani spune:
Salutare,
Rascolind netul ptr. a gasi cadoul ideal ptr. Vlad, o jucarie ( hainute am luat cu sacul) care sa-i dezvolte imaginatia, ceva lego sau gen lego, am dat de acest site, mi se par tare interesante jucariile, se desfac ca si piesele de lego, insa nu stiu daca Vlad o sa aiba rabdare si nu sunt prea ieftine. Pareri, are cineva ptr. copil ?