Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

olga - da, se apropie. am schimbat prefixul si am emotii cand ma gandesc ca este pentru ultima oara cand schimb prefixul intr-o sarcina. si tu il vei schimba cat de curand..
cu dolto..mie imi place in general ce scrie, am gasit mult sfaturi si idei bune, am gasit si mici chestii care nu se potrivesc, sau nu vreau eu sa le aplic. dar una peste alta este o somitate cucoana si si-a dedicat viata psihanalizei copilului...nu cred ca poti sa gasesti idei mai pertinente decat ale ei.

floric - ah, pai perfuzabil il suport si eu bine. si chiar data mai repede tot o suport mai bine ca pastilele. de la pastile pulsul o ia complet razna, cand sus cand jos, simt cum imi zvacneste in urechi, apoi e o senzatie groaznica de sufocare, nu am aer suficient ca atunci cand urci o panta f repede si am exact caldura aia in capul pieptului ca atunci cand faci efort la inaltime si nu iti ajunge oxigenul. asa ca imi e cam frica de ele, mai ales ca ma mai urc la volan si chiar si pe jos trebuie sa merg foarte foarte incet ca altfel o ia inima razna rau.
ash putea sa optez pt perfuzie, mai ales ca daca imi pune branula stiu sa ma conectez si singurica dar ma gandesc ca nu e cazul inca. sa vedem peste o saptaman a si un pic am si morfofetala si vedem cum se prezinta situatia. daca-i musai cu placere, bagam si pe vena

pisigri - de venit vine sigur la orice ora, mai ales pt mine. nu ma gandesc decat ca poate nu e corect din partea mea ca dupa atatea luni de contractii(sunt convinsa ca nici lui nu-i e prea bine) sa il mai supun si unui travaliu de cine stie cate ore...ca la primu' .... am stat vre 16 ore. nu stiu, nu stiu, nu stiu...mai discut si cu el in octombrie cand ma duc si incerc sa ajung la o concluzie impreuna cu el. acum vreau sa aleg cea mai usoara si simpla varianta pt copil ca eu ma descurc cumva, am luat f putin in greutate si sunt convinsa ca o sa ma recuperez repede indiferent de cum nasc. mai ales ca acum am motivatie dubla sa fiu rapid pe picioare

mama de mic +s30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ma duc acasa sa ma culc.
Stau de 2 zile si completez teste si profiluri si scrisori de intentie si de aplicatie si de toate ca sa gasesc ceva de lucru extra, mai o traducere, mai un articol, numai tumbe nu fac....
Am facut revolutie in familie, l-am carat pe bunicul, semiparalizat la notar, am pus pe toata lumea pe drumuri ca sa facem in timp record dosar pt licitatie pt loc de parcare.
Si barbata-miu nu a fost in stare sa tina minte data. Sau sa se uite in calendar sa vada in ce zi a saptaminii pica.
Licitatia a avut loc ieri. Asta a aflat azi, cind am facut o intreaga inginerie ca sa ajung eu mai devreme acasa, sa poata pleca bona.
Imi vine sa-mi iau cimpii.
Pling de draci de juma de ora. Am zis ca nu spun nimic, ca e un cacat in comparatie cu alte probleme, dar simt ca explodez.
Nici nu-mi vine sa plec acasa, ca tot acolo se duce si el... si cred ca il string de git

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Olga, am citit cite ceva si mi-a placut, pina am ajuns la pedepse si a inceput sa imi displaca. Bine, ce spune ea acolo e in mare parte de bun simt, insa m-a ...iritat ideea de pedeapsa necesara si de necedare in fata copilului.
Imi place mai mult ideea de pedeapsa ...fireasca, constind in consecintele directe ale faptei gresite. Si imi displace ideea cu time-out-ul ala de gen 3 minute la colt etc.
Si am impresia si ca David, ca si Ilinca, este un copil f sensibil, care pune la suflet supararile celor din jur, asa ca nu ajunge sa aiba nevoie de pedepse de genul celor mentionate de ea.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mie chiar mi-a placut articolul cu pedepsele, mi s-a parut de folos. Si cum spuneai tu ce zice ea acolo este de bun sim t{"pedepsele cele mai eficiente sunt cele care se refera; la retragerea unor privilegii (copilul nu mai are voie la TV, nu se mai joaca 5 minute, pleaca acasa de la locul de joaca, etc), iar cele mai putin eficiente sunt cele care presupun inducerea unei suferinte (fizice sau psihice)"} Faza cu time-outul ea nu o impune ci zice "daca folosesti o pedeapsa gen", nu zice ca este necesar sa folosesti o astfel de pedeapsa.

Mie mi se pare normal, in momentul in care copilul a facut "ceva rau" sa intervii. Altfel i se va parea ca ce face el este ceva normal. Asa ca da, "pedeapsa" este necesara. Dar cum spuneam, parca "pedeapsa" suna prea agresiv. De fapt este vorba de o interventie necesara.

Mi-au placut sfaturile acelea pe care ni le dadea si Pisik, "sa pedepsesti comportamentul, si nu copilul" ,
-"da-i alternative pozitive la respectivul comportament. Spune cum īti doresti sa se poarte īn viitor īn situatii similare. Spre exemplu: “Vreau pe viitor cānd Mihai īti ia jucaria sa vii sa īmi spui mie, nu sa īl lovesti”.
-"Nu folosi pedepse pentru īncalcarea unor reguli despre care copilul nu stia ca trebuiesc respectate. Daca realizezi ca ai uitat sa mentionezi o regula importanta, nu īl pedepsi de prima oara cānd o īncalca, īn necunostinta de cauza"
-"Aplica pedeapsa imediat ce are loc comportamentul negativ. Astfel copilul va īntelege ideea consecintelor imediate ale propriilor actiuni."
-"Spune-i copilului pentru ce comportament īl pedepsesti si arata-i care sunt consecintele negative ale respectivului comportament. Spre exemplu: Uite, pentru ca l-ai lovit pe Mihai, acum īl doare piciorul!"

Mie mi-au placut in mare cam toate sfaturile de la acest articol, as mai fi dat copy paste, dar ma opresc aici. In mare mi se pare un articol f bun

Olga, mamica lui David iepurasul si 19+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Am mai gasit o tipa psiholog care scrie tare fain. Cred ca o sa ma si vad cu ea in curand. Vreau sa va dati si voi cu parerea

http://www.psihologpentrucopii.ro/raluca/

Mersi pt link, l-am salvat, pare interesant blogul, studiez cand am vreme !
Ai aflat cand e socrela disponibila ? abia astept sa veniti !!

Noi wkd asta mergem in Retezat, aseara am primit invitatia si nu o putem refuza :))) !! la ce vreme buna este abia astept sa mergem, vine si o fetita de varsta Adei asa ca o sa aiba companie !

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Am vorbit aseara cu socrela si este acasa dupa 5 Asa ca venim cred ca pe 7,8 (sa vad ce treaba are si Cristi) si plecam pe 12, caci pe 13 am morfo de trim 2

Asa ca NE VEDEM

PS: am fost aseara la shopping si m-am uitat dupa colanti, dar nu am gasit decat unii uratei cu personaje pe ei si nu i-am luat. Mai cautam

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gianina34

olguta - ma bucur mult de momentul de respiro care l-ai avut aseara ca ti-ai mai incarcat bateriile sa poti rezista incontinuare, sa ai muuuulta rabdare
pupacim si davidutzul scumpel

simona - imi pare tare rau de unchiul tau

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Multumesc Gianina Sa stii ca am alt tonus astazi

Mergi la inceput

Aris cred ca degeaba iti bati tu capul acum. O sa vedeti pe moment cum este cel mai bine pentru bebe si pentru tine. Pana atunci fii cumintica

Pisigri nasol moment pentru sotul tau...Mai imi face si mie barbatu-miu faze de-mi vine sa-l strang de gat, dar sunt atat de iertatoare de ma enervez eu pe mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, imi pare tare rau ca toate s-au adunat pe capul tau: un sef de kko, alergatura dupa cadou "de musai", un Motan uituc dar, te rog, nu te consuma pentru niste lucruri care CHIAR NU MERITA sa te consumi pentru ca...trec Nu stiu cum esti tu dar eu nu m-as duce sa ma culc ca m-as trezi mai in buda decit la "adormire" -asta presupunind ca as adormi; mai bine, abate-te pe la o terasa care-ti place -de pe drum iti iei o revista "usurica"- si bei o bere! Sau, du-te la un film; ce conteaza ca la ora asta nu e nimeni? Sau fa orice altceva iti place! sa-ti treaca supararea!

PS. Pe Motan, lasa-l, nu-l certa; sint convinsa ca si el e trist ca a uitat; incearca sa-ti aduci aminte de ce ti-e drag si...gata! Eventual, discutati despre "pocinog" intr-un moment cind apele sint linistite

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Citat:

Am mai gasit o tipa psiholog care scrie tare fain. Cred ca o sa ma si vad cu ea in curand. Vreau sa va dati si voi cu parerea

http://www.psihologpentrucopii.ro/raluca/

Mersi pt link, l-am salvat, pare interesant blogul, studiez cand am vreme !
Ai aflat cand e socrela disponibila ? abia astept sa veniti !!

Am vorbit aseara cu socrela si este acasa dupa 5 Asa ca venim cred ca pe 7,8 (sa vad ce treaba are si Cristi) si plecam pe 12, caci pe 13 am morfo de trim 2

Asa ca NE VEDEM

Iuhuhu !!! Anaan se aude si pana la Blaj ?!! mini-intalneala wkd viitor !!!

Mersi si pt cautari

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Floric, multu' ca ne-ai pus la curent cu "amenintarile" Mihaelei.
Ai idee de ce s-a razgindit?

PS. Super tare faza cu "t de la Doamna"

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Anamariame ce spun analizele mindrei tale?
Sper ca sinteti bine!

PS. Te-am citit la topicul despre dat kilele jos; nu te tenteaza sa ni te alaturi noua? Ar fi mai fain, zic io!!!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput