Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Ilinca, si eu m-am intrebat ieri ce-ti veni tie cu dieta? Ca nu esti "boticelliana" deloc!

Pisigri, mie mi se pare riscanta afacerea cu florile, mai ales daca nu ai experienta in domeniu - risti sa nu castigi nimic si sa ramai si cu gaura in buget. Si ingrijirea lor, si gasirea de clienti mi se par problematice. De ce nu te orientezi catre ceva din domeniul tau? De exemplu, o afacere legata de toaletarea si tratamentul ambulatoriu al animalelor de companie. Eu am vazut la TV asa ceva: aveau o rulota cu tot ce trebuie si mergeau la/langa domiciliul clientului blanos, il luau, il spalau, deparazitau, tundeau etc in masina aia. Eventual sa te asociezi cu cineva, ca sa nu fie investitia prea mare. Eu as apela urgent la asa serviciu, dar aici nu este.

Edit: as apela pentru cainii mei, nu pentru mine, desi blanoasa ma pot considera si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Buna seara!

ILINCA, cum au zis si fetele, asta cu stalcitul cuvintelor e o arta a celor mici. Unii o fac mai mult, altii mai putin sau deloc. Ana e la mijloc, si chiar daca stie varianta corecta a unor cuvinte tot in felul ei le zice. De exemplu, cantecele de copii sunt de cateva zile "melozii". Si desi stie sa zica si melodii tot prima varianta e preferata. Laptele ei de baut a fost multa vreme "api" si mai are dar acum nu imi vin. Eu zic sa stai linistita. Eu demult ma gandesc cand povestesti tu de Sophi ca ea o sa fie ca Pisicu meu, pana la 3 ani tot asa era, vorbea extrem de putin, cuvinte disparate si numai "japoneza", de mai aveau putin si luau doctorii la cutreierat, iar la 3 ani a inceput sa vorbeasca spunand cap-coada un banc porcos auzit la un unchi. Si mai stiu de la tata povestea unei fetite a unui coleg de al lui care nu a vorbit pana la 4 ani si atunci l-a socat pe taica-su spunand "Tata, te rog sa imi aduci un pahar cu apa rece de la frigider pentru ca mi-e sete", copil care pana atunci fusese mut. Deci, copiii sunt f diferiti ca manifestari.

Si am fost si la controlul de 3 saptamani de la operatie. E ok Ana, chiar f ok, pt tuse ne-a dat Grintuss, mai mult preventiv, dar am uitat sa i-l dau asta seara. La noi in casa e f frig, nu stiu la voi, dar eu deger deja cu 2 paturi, of, nu vreau sa vina iarna. Si cand ma gandesc ca ne trambalam si ca tiganul cu cortul la curte unde oricum e mai frig....in fine, macar sa reusim cu renovarea.

Mami de minune mica

Pisik, imi pare fff bine ca Ana e bine, sanatoasa, s-a recuperat repede dupa operatie Cu crizele... asta e, te enervezi si tu, doar esti om! Stai linistita, nu ti-o ia in nume de rau, oricum tu esti cea mai buna mama pe care o are! Stiu ca odata tot asa, ma speriasem si am tipat la Ianis, si dupa aceea cand mi-am cerut scuze, s-a uitat cu asa o candoare la mine si m-a cuprins cu mainile si m-a pupat, incat am inteles ca nici macar nu fusese suparat.

Ma bucur foarte tare ca Buni in sfarsit e bine si a iesit din spital, buna de ea, multa sanatate in continuare si sa aiba grija, sa nu mai faca atata efort

Si cumnatul meu a fost mut pana la 4 ani... Einstein n-a vorbit pana la 6 ani! Bine, nu ca ar fi cumnatul meu un geniu

La noi in casa nu e frig, mai stam cu geamurile deschise ziua. Eu inca n-am scos pilota, ma invelesc doar cu cearsaful spre dimineata...
Blocul e din caramida, o fi asta un criteriu?

Ma intristasem ieri de ce spunea Olishka si toata noaptea am visat cum o chinuie David pe Oli ca nu vrea sa stea departe de ea;(, iar dimineata m-am trezit cu intrebarea fixa: oare daca ii schimb gradinita lui Ianis (acum lui ii place la gradi, ca si Vladimir imi cere sambata sa mergem la gradinita, dimineata se bucura etc), oare nu patim si noi la fel???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Salutare!

Ina, cum stai cu dieta? Eu sunt incantata, dupa cele doua zile de proteine (si am tinut proteine amestecate, asa ca Bianca), am slabit un 1,5 kg. Azi am mancat mar la micul-dejun si orez cu ciuperci la pranz...e bine?

Foarte bine!
Sint mindra de tine! La cit mai multe kg slabite!!!

Eu dupa 4 zile am slabit 1, 8 kg.
Dupa inca 4 zile, inca o, 3 kg. Dar ma asteptam sa slabesc mai mult la inceput. Eu daca slabesc 3, 4 kg pe luna sint foarte multumita.

Eu acum maninc fasole cu varza murata.
Miine am zi de pizza!

Ce face Anei? L-ai dus azi?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

1.din pacate, ma inscriu si eu in trendul cu tipatul la copil
recunosc ca imi pierd rabdarea mai repede sau mai greu, in functie da cat de turbata a fost ziua la servici + eventualele ciocniri cu domnul sot
2.si la noi e frig in cas iar bonus - s-a stricat centrala deci clar nu pot fabrica nici un strop de caldura
solutia noastra - sacii de dormit (avem 2 si sper ca maine sa ne improprietarim cu al 3-lea - pe motiv ca rar, ce-i drept, dar se mai intampla accidente udacioase)

ieri seara, pana sa asez eu masa, isi flutura in fata un suport din plastic, o figurina mare de elefant si radea de una singura - dupa cateva secunde se opreste, se gandeste un pic si spune: e amuzant!...e amuzant mami! drept pentru care am continuat operatiunea razand amandoua

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Bianca, musai la urmatoarea intilnire tre' sa merem si io si tu ca mor daca nu-l cunosc pe Vladimir!
Si, evident, si de tine am prins mare drag pentru ca esti o persoana tare "saritoare", "buna", cum imi place mie sa cataloghez oamenii ce mi-s dragi!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Nu veniti la sibiu in weekend?

o sa fiu acolo (fara Vladimir)

O sa-l intreb pe Jambo dar nu cred ca ii suride ideea; cum lucreaza si simbata, duminica prefera sa se odihneasca; de obicei, duminica dimineata ne intilnim cu cite o familie cu copil la o terasa cu loc de joaca si trambulina; apoi, masa, somn si supa amiaza, o tuta de Kaufland si "entertainement" cu Ian pe pietonal, parc etc.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pisik06

Si eu dau de baut astazi pentru mami mea iubita, e ziua ei si o iubec mut, vorba Anei

Mami de minune mica

LA MULTI ANI! pt.mami a ta

Mergi la inceput

Anca_nicolae, imi place de familia ta!
Frumoase pozele de la Antipa, pacat ca sint asa putine!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Gina, am uitat sa iti spun ca nu m-am suparat pe tine ("mamaliga" pupacioasa, inca nu am emoticoane), ca nu am de ce, si in general nu am cum.

Gianina, dar micsu' doarme in sac?

Anaan, ce zici tu cu rulota nu prea imi suride pt ca 1)investitia initiala este mare pt bugetul meu (care e pe minus deja), 2) sint 100% sigura ca iti trebuie un milion de avize si 3)deja sunt cabinete la fiecxare statie de tramvai si de autobuz, oamenii nu au de strabatut distante mari ca sa isi duca animalul la un cabinet, deci ce motiv ar avea sa vina cu el intr-o rulota?

P.S. Si io mi-s cam blanoasa :)))) da ma pastrez ca vine iarna (glumesc, da?!?)

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Va multumesc tare mult ca sunteti langa mine si ca mi-ati dat atatea sfaturi

Problema la noi este (cum o vad eu, dar si cei din jur) ca David este atasat doar de mine. Trebuie mereu sa ma aibe in preajma lui si nu accepta sa fie cu altcineva si fara mine. Mie una nu mi se pare prea sanatos. Bineinteles ca este normal ca orice copil sa dezvolte un atasament mai mare fara de mama, dar mereu mai exista si o alta persoana cu care sa se simta in siguranta. Ei, aici cred ca este problema noastra, nu exista acea a 2-a persoana cu care sa se simta in siguranta. Bineinteles ca David are tata, si il iubeste, si in acel putin timp petrecut impreuna se distreaza foarte tare, dar eu daca as vrea acum sa plec pentru cateva de-acasa (si mi se pare normal sa vrei sa iesi din casa, la cumparaturi, sa mai rezolvi una alta, la un coafor etc) eu nu pot. Caci vrea la mine.

Solutia care mi-a dat-o Ina dar si alte fete "sa petrecem mai mult timp impreuna facand de toate" nu mi se pare buna. Caci asta facem noi toata ziua, cam de o luna incoace. Cand am vazut ca nu este chip sa-l duc la gradinita, nu am mai insistat ci am incercat sa fiu langa el, sa inteleaga ca nu il abandonez. Ne-am jucat, am facut numai tampenii, dar el ar continua asa la nesfarsit...numai noi 2 acasa (se mai joaca si cu Chiti) la nesfarsit...Sincer, mie nu mi se pare normal...eu cred ca are nevoie sa invete sa aibe incredere si in altcineva (educatoare, tata, matusa, etc). In plus ma solicita la maxim, vrea foarte des in brate (iar eu nu-l refuz, caci nu vreau sa-l urasca pe bebe din cauza asta).

Planul meu este sa-l tin in continuare acasa, dar sa incerc sa-l apropii mai mult de taica-su, poate sa-l mai las cate un pic si cu surioara si sa se obisnuiasca din nou sa stea si cu altcineva, nu sa fie dependent de mine.

Oricum astazi a fost mai bine, s-a jucat foarte mult cu Chiti, s-a jucat si singur in camera lui cu trenuletele (cu Chiti langa el), eu am facut curatenie, iar diseara ma gandeam sa-l las cu taica-su si cu Chiti iar eu sa merg vreo 2 ore la cumparaturi caci chiar am nevoie. Sper sa fie ok.

Cu gradinita nu stiu ce o sa facem. Eu imi doresc foarte mult sa mearga la gradinita, dar as vrea sa-i placa si lui. Am incercat aseara sa vb cu el, l-am intrebat daca l-a suparat cineva la gradi si mi-a zis ca Elena (ingrijitoarea de la gradi, care stiu ca are multa grija de el si lui tare ii placea de el, mai ales ca-i dadea de mancare). Eu nu stiu daca chiar la suparat asa de tare incat sa nu mai vrea sa mearga la gradi si oricum daca as incerca sa vb cu ea n-ar recunoaste. Asa ca nici nu stiu ce sa fac....

Ar mai fi multe de povestit...dar ma opresc aici

Olga, mamica lui David iepurasul si 19+

Mergi la inceput

Pisigri
Eu am un feeling ca orice "afacere" -mica sau mare- care vizeaza copiii are succes pentru ca, criza sau nu, cind e vorba de copii, se cheltuie intotdeauna mai mult decit ti-ai propus.

Chiar ieri discutam cu un amic despre asta si despre ce "afacere" ar putea demara cu bani putini in orasul nostru unde nu exista nimic "pe sufletul copiilor" in afara de bunavoina/imaginatia/disponibilitatea parinteasca.
E drept ca el are o meserie care poate suplini cu succes o "felie" generoasa din investitia financiara: e ceva "artist" -nu stiu exact de care- dar stie picta, sculpta etc. Si eu am propus sa faca ceva de genul unor mici ateliere grupate pe virste; aceste ateliere sa se desfasoare in week-end gindindu-ma la zilele lungi ploioase/friguroase ce vor sa vina.

Ceva "pentru copii", nu ti-ar placea? Eventual, online pentru optimizarea costurilor.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput