Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Nu ma pricep la flori mai deloc :)))) dar se gasesc pe net instructiuni detaliate despre cum se ingrijeste orice "verzatura" asa ca nu de asta imi fac griji. Mi se pare totusi o piata...dificila. O astept si pe Pisik sa imi spuna ce parere are, ca ea are contact cu domeniul asta mai mult decit am avut eu pina acum. Si desigur, apreciez orice idee/ajutor.
Seminte "mai deosebite" trebuie sa cumpar de pe net, se vind cantitati relativ mari si la preturi oarecum mari, si nu am spatiu sa ma intind cu nu stiu cite specii, ar tb sa merg cumva "la sigur" dar nu stiu ce anume prinde mai bine...sau daca mai dau romanii bani pe flori in ghiveci la vremea (vremurile) astea...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Olga, imi pare rau pentru perioada asta
Stiu ca, la acest capitol, am o opinie neimpartasita de multi, dar iti spun cum as manageria eu situatia. Nu stiu daca am mai precizat vreodata dar MIE mi-ar fi placut sa-l dau pe Ian la gradi DUPA ce implineste 3 ani. Daca nu s-ar adapta si as vedea ca nu merge cu placere la gradi, da, l-as mai tine acasa si as incerca peste citeva luni. In timpul asta, as incerca sa fac lucruri placute pentru amindoi care sa nu ma solicite fizic la maxim pe mine si care sa-l faca relaxat si fericit pe el: sa mincam cereale/fructe/etc in pat , sa ne pictam reciproc pe fata, sa "gatim" impreuna, "baie" lunga in cada -impreuna sau nu- cu muzica agreata de el in fundal, decupat/lipit/decorat/confectionat lucruri impreuna -o masca, de exemplu-, pictat peretii, jucat cu magneti -animale, forme, litere, cifre-, puzzle-uri etc. Apoi, dupa ce as vedea ca e ok, am incepe incet, incet sa iesim si in afara casei, asa cum faceam "pe vremuri".
Treburile casnice le-as lasa, fara regret, balta. Eventual, as apela la un ajutor pentru gospodarit.
Te pup si sper sa gasiti repede o solutie care sa va faca din nou veseli pe amindoi!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna ziua!Pisigri, eu in fiecare primavara dau bani buni pe flori pt balcon: muscate, petunii, panselute. Si cand zic buni zic asa: 5 ghivece suspendate de petunii agatatoare (costa dela 20 lei in sus), 1 ghiveci din ala lung cu muscate si inca doua cu panselute. Ma costa lejer 2 mil in fiecare primavara. Orhidee as cumpara la greu, caci le ador, insa nu vad cum le-ai putea creste din seminte. Toamna cumpar crizanteme, tot pt balcon. Iarna cumpar floarea craciunului, craciunite etc.La mine in cartier aproape toate balcoanele au flori din astea, deci cumparatori ar fi. Nu stiu insa cat de profitabil ar fi pt tine.

Mergi la inceput

Pisigri, la capitolul "flori", eu nu ma bag pentru ca nici nu ma pricep, nici nu-mi place sa ingrijesc flori; am in geam doar un ghiveci cu patrunjel si si pe ala uit sa-l ud

Lapte: si Ian a avut "o perioada" din asta cu extra-lapte care a luat sfirsit -sper!- azi dimineata cind nu a baut decit jumatate din portia lui obisnuita. Eu stiam ca "pofta" de lapte este, uneori, indiciu de paraziti intestinali si chiar voiam sa-i fac niste analize dar, de-o vreme incoace, nu mai face kk dimineata si nu am cum sa recoltez. Faptul ca maninca SI mincare m-ar face sa nu ma ingrijorez in privinta laptelui.

Dieta: cind ai cite-o abatere din asta "grosolana", o iei de la capat, nu continui. Asta e parerea mea; adica, aaterile "mici" -gen portie prea mare, sau ca, UNEORI, amesteci proteinele- mi se par tolerabile dar cea cu ciocolata, de ex, NU e o abatere, din punctul meu de vedere; aia nu e dieta, e mincat mai putin combinat cu mincat porcarii Cred ca scopul unei diete este si educarea obiceiurilor alimentare; fara aceasta educare, cu siguranta, kilele se depun la loc cind dieta ia sfirsit.
Asa ca, ia-o de la capat si ai sa vezi ca daca ajungi in ziua 10, de exemplu, n-o sa-ti mai vina sa te abati de la "calea cea buna", stiind ca tre' sa o iei de la capat; dar daca te gindesti ca / "calcatul" stimb e DOAR o abatere, vei avea tendinta sa o comiti des.
De asemenea, important este ca, in orice moment sa ai la dispozitie (in frigider, in poseta sau la birou) lucruri permise, astfel incit cind te apuca disperarea, sa poti minca ceva ok.
Sper ca nu te superi pe mine, ok?

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Ilinca, da' ce-ti veni cu cura?
E drept ca n-am mai vazut poze cu tine de ceva vreme; te-ai "implinit"? Ce targhet ai? Adica, de cite kg vrei sa scapi?

Ce dieta ai "abordat"? Disociatul me mese? Sau vrei si tu Rina?
La Rina, nu poti combina proteinele in decursul unei zile; deci, daca ieri ai baut iaurt, trebuia sa consumi lactate toata ziua. Vinetele sin ok in ziua de carbohidrati si in ziua de proteine (asa reiese din lista pe care am postat-o si aici) dar, pentru mine, vinata e o leguma, asa ca eu am mincat vinete gatite asa cum le-ai facut tu cu salata de cartofi linga!

Vorbit: Nora-mea e adorabila si, evident, si la acest capitol, semana cu Ian care le japoneshte la greu. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi, eu consider etapa asta "normala"; sa-ti explic si de ce: am vazut ca, cele mai multe cuvinte, "avolueaza" inspre forma lor corecta.
Exemplu: la inceputul vorbirii, ALBASTRU era PACHE; acum e ABASTE si, evident, in engleza, BU

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Bianca, musai la urmatoarea intilnire tre' sa merem si io si tu ca mor daca nu-l cunosc pe Vladimir!
Si, evident, si de tine am prins mare drag pentru ca esti o persoana tare "saritoare", "buna", cum imi place mie sa cataloghez oamenii ce mi-s dragi!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Anamariame, deci pun 5 ghivece de petunii, 2 cu panselute.... :))) da?
Glumesc, si precizez asta pt ca iar am nu stiu ce defect de vizualizare a paginilor de forum, deci nu am emoticoane disponibile.

Gianina, m-am gindit la asta, evident ca intii as planta si as creste ce aam de crescut si abia apoi as da anunturi, insa asta ziceam, ca nu stiu cit de eficiente sint anunturile astea pe net in acest domeniu... Mie mi-ar placea sa fac ceva "mai deosebit", flori mai rare, dupa cum spuneam, ca e plin si in piata si in toate florariile de begonii si trandafirasi portocalii (btw, trandafirasii astia mici de ghiveci imi plac de mor, mi-am luat mie unul, i-am luat si Ilincai unul si ii ingrijim impreuna). Daaaaaar, la flori "deosebite" trebe si clienti "deosebiti", pe care nu stiu unde ii gasesc, sau cit de prompt.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Ina, cum stai cu dieta? Eu sunt incantata, dupa cele doua zile de proteine (si am tinut proteine amestecate, asa ca Bianca), am slabit un 1,5 kg. Azi am mancat mar la micul-dejun si orez cu ciuperci la pranz...e bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Bianca, musai la urmatoarea intilnire tre' sa merem si io si tu ca mor daca nu-l cunosc pe Vladimir!
Si, evident, si de tine am prins mare drag pentru ca esti o persoana tare "saritoare", "buna", cum imi place mie sa cataloghez oamenii ce mi-s dragi!

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Nu veniti la sibiu in weekend?

o sa fiu acolo (fara Vladimir)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Salutare!

Ina, cum stai cu dieta? Eu sunt incantata, dupa cele doua zile de proteine (si am tinut proteine amestecate, asa ca Bianca), am slabit un 1,5 kg. Azi am mancat mar la micul-dejun si orez cu ciuperci la pranz...e bine?

Super!
ce suspicioase erati la inceput...ma bucur ca e de bine!

Ina, la tine ce indica acul?

Mergi la inceput