Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Daaaa....faza cu nu zis de dragul de fi Gica contra e mortala. Uneori ne pufneste risul....

Aseara, Pisilinca a desenat o pisica, singura, asa cum ii desenez eu (antitalent total) pisici, adica un opt in care bucla de sus devine capul, cu urechi, ochi, botic si mustati, iar bucla de jos e corpul, caruia i se ataseaza coada si labutele din spate. Ei, Ilinca a adaugat si...buric si tzitzi :)))).
Din pacate a desenat pe o tabla de-aia magnetica, super folosita, si nu am putut sa pozez opera de arta, dar era ciudat de asemanatoare cu ce pot eu desena :)))). Am fost tare mindra de ea

Si ca sa-si scoata prleala, pe linga ca io-s racita bocna si am bagat aseara nurofene si ceaiuri fierbinti, ea a cerut la 23.30 oala, la 1.30 oala si laptic, la 2.38 oala si laptic dar a primit apa, apoi au mincat-o piscaturile de tintar cu care s-a procopsit acum 2 seri, apoi i-a fost cald, apoi iar a vrut sa o dau cu "chema" pe piscaturi... si io-s zombie, si racita, si nedormita, si in ziua 2 a stiti-voi-ce...

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Daaaa....faza cu nu zis de dragul de fi Gica contra e mortala. Uneori ne pufneste risul....

Aseara, Pisilinca a desenat o pisica, singura, asa cum ii desenez eu (antitalent total) pisici, adica un opt in care bucla de sus devine capul, cu urechi, ochi, botic si mustati, iar bucla de jos e corpul, caruia i se ataseaza coada si labutele din spate. Ei, Ilinca a adaugat si...buric si tzitzi :)))).
Din pacate a desenat pe o tabla de-aia magnetica, super folosita, si nu am putut sa pozez opera de arta, dar era ciudat de asemanatoare cu ce pot eu desena :)))). Am fost tare mindra de ea

Si ca sa-si scoata prleala, pe linga ca io-s racita bocna si am bagat aseara nurofene si ceaiuri fierbinti, ea a cerut la 23.30 oala, la 1.30 oala si laptic, la 2.38 oala si laptic dar a primit apa, apoi au mincat-o piscaturile de tintar cu care s-a procopsit acum 2 seri, apoi i-a fost cald, apoi iar a vrut sa o dau cu "chema" pe piscaturi... si io-s zombie, si racita, si nedormita, si in ziua 2 a stiti-voi-ce...

adika toate-n curu babii melesa treaca
ah si mi-a mai venit o idee, daca mi se permite, pey dc Ilinca bea lapte praf, poate nu e indeajuns de gras, vrea fata de vaca si ala e mai satios, n-o mai bea asa mult.
in caz de urgenta si somn profund dimi, mai gresesc si bag biberonul la microunde...insa mereu incalzes in ibric la aragaz..nu dati cu rosioare, da?

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Tufete, am vb pe mess cu Miha.

Toate bune si frumoase, pana la sanatatea Mariei care de cand cu gradi (din martie) poseda cu mare interes o tuse care nu se da plecata veci. E distrusa psihic sarmana Miha dar cred ca si Maria.

Miha, m-a "amenintat" ca intra azi....Dar is este rusine ca a lipsit atat de mult. Eu zic sa ii facem galerie...poate ii dispar emotiile.

HAAAAAAI MIHAAAAAAA

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Hello!

Noi suntem in a doua saptamana de stat acasa si bolit. Evident, am luat-o pe rand de la Calin. Ce ma oftic este ca nu a apucat si el gradi mai mult. Sper ca de luni sa fie ok si sa-l pot duce din nou.

Cu laptele... si Calin a avut o faza cand bea mai mult lapte, atunci cand am schimbat laptele praf cu cel de vaca. Probabil, ceea ce e si firesc, ca ii placea mai mult gustul astuia normal. Dar si-a revenit in 2-3 saptamani. El bea in continuare dimineata 330 ml si seara la fel. Rareori mai cere si in timpul zilei, dar maximum 1-2 dati pe luna.

OLI cred ca trebuie sa iti scotocesti mintea si sa revii in zilele de inceput ale fazei. Eu zic sa cauti ceva care sa-l faca pe David sa asocieze iesirea din casa cu teama asta a lui de a pleca de acasa. A vazut ceva nashpa cand ati iesit din casa, a auzit ceva...

Cu tipatul, din nefericire, ma inscriu si eu in "trend". Dar la mine e mai rau. Eu imi vars ceilalti nervisori pe copil. Ceea ce e dezastruos. Incerc sa ma controlez cat pot, dar din pacate oboseala si ultimele 10 zile de nopti nedormite isi spun cuvantul. Iar asta cu tipatul era din categoria "eu nu o sa fac niciodata asta cu copilul meu"...

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Salutare!Sunt neagra de suparare!!Ieri am avut toata ziua un feeling ciudat, am fost stresata din cauza Evei, fara un motiv aparent, caci raceala incepuse sa ii treaca. De fapt, daca o vedea un strain, nu zicea ca are ceva. Insa e foarte palida, si ieri nu avea vlaga in ea, abia vorbea. Azi dimineata a inceput sa tuseasca productiv, am fost la dr, ne-a facut internare de zi, analize complete si radiografie la plamani. Ce sa zic...astept ora 2 sa aflu rezultatele analizelor, dar la radiografie banuiesc ca i-a iesit iarasi pneumonie interstitiala Cu alte cuvinte, viroza de saptamana trecuta s-a complicat. Suntem pe antibiotic deocamdata, si Bromhexin, asteptam rezultatul analizelor sa vedem ce ne mai recomanda dr. M-am saturat, ma apuca disperarea, pur si simplu.Despre nervi eu nu am ce comenta, Eva este un copil exemplar, este foarte ascultatoare, rareori are si ea pretentii, si atunci o las in ale ei, ca ii pot ierta o data la nu-stiu-cat-timp o zi cu fundu-n sus. Daca ma mai enervez si tip la ea, o fac din cauza ca ma scoate taica-su din sarite, dar asta am mai spus Olga, ideea Biancai mi se pare foarte buna, si eu vroiam sa ti-o propun, si anume sa mai incerci cu gradi, dar sa il duca sotul tau. De altfel, psihologii recomanda treaba asta, in special cand mamicile sunt foarte emotionate, copilul ne simte, iar taticii sunt in general mai "simplisti' din punctul asta de vedere, se comporta mult mai firesc, si prin urmare si copilul percepe altfel evenimentul. Daca mai ai energie, poti incerca si varianta asta ca o ultima solutie.Va pupam!Sanatate tuturor ghioceilor bolnaviori! Si relaxare mamicilor stresate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Anamaria, imi pare tare rau ca iar aveti probleme de sanatate. Cind aud de-astea, parca nu ma mai simt asa napastuita ca, din cauza antecedentelor cu urechea, medicii sar la Ilinca cu antibiotice la cel mai mic semn de trifneala.
Nici nu am mai scris aici, noi ne-am intors din concediu oleaca mucoase. Am curatat eu cu ser si colargoale si etc, incepuse sa si raguseasca desi gitul nu era nici macar roz, trecuse peste o saptamina, intr-o seara a suflat nasul si mi-a zis ca o doare urechea. Desigur ca a doua zi eram cu ea la ORL unde i s-a uitat in urechi si m-a trimis la timpanograma.
Si a iesit diferenta intre cele doua urechi, si pina l-am gasit pe prof sa imi explice ce si cum (ca de fapt e cumva normal avind in vedere istoricul medical, ca important e ca aude la fel de bine cu amindoua), mi-am blestemat zilele ca mi-am arogat dreptul de a o trata cum m-am priceput eu etc.
Bine, dup-aia mi-am blestemat zilele ca am primit, fireste, recomandare de antibiotic avind in vedere de cit timp nu mai scapam de muci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Salutare!

Pisigri, si Andrei a avut faza cu laptele: lapte, lapte si iar lapte...dar i-a trecut. Cred ca e vorba de un puseu de crestere, fiindca in perioada aia manca de toate mai mult decat altadata.

Nici azi nu l-am dus la gradinita. Nu mai scapam nicicum de mucii aia, de tusit tuseste de vreo doua ori pe zi, febra nu are, dar mucii-s tot mai galbeni si mai grosi. Azi il duc la doctor, daca reusesc sa dau de ilustra Ficatea. Bineinteles ca ingrosam randurile gradinarilor care stau acasa, mi-e frica sa-l duc, sa nu se agraveze problema.

Anamariame, of! Sa se faca repede Eva bine!

Ina, mi-a facut tanti o friptura de pui, asa ca azi merg cu puiul inainte, fiindca nu am timp sa mai gatesc altceva. E o perioada incarcata la scoala, ma incearca si-o raceala, plus ca ne-a murit un fost coleg, asa ca voi merge si la mort.

Gianina, am tinut pumnii azi-dimineata!

Pisigri, oribil sa ai un coordonator de genul asta. Situatia ta chiar e urata. Eu am avut parte de un coordonator de nota zece, dar stiu cazurile altor colegi pentru care doctoratul a fost un calvar din cauza unor coordonatori batuti in cap. Sper sa gasesti o solutie, sa reusesti sa strangi din dinti si sa-ti termini docul.

De tipat si eu tip si mi-e ciuda pe mine dupa aia, insa cateodata chiar nu ma pot stapani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Olario, tufete.
Imi pare rau ca sunt atatia bolnaviori Si Sophiphi cam tuseste seara de alaltaieri dar alte semne (inca) deloc, ca tot stau cu termometrul dupa curul ei, n-are febra, papa, e vioaie, deci e la gradi. Ea inca n-a lipsit nicio zi pana acum, din 1 septembrie, dar incep sa fiu si eu panicata auzind de atatia virusi, o sa vine si luni de toamna (la noi inca e vara-vara, de-aia de pantaloni scurti, exceptie dimineatza in zori i seara tarziu).
Bai, m-ati ambitionat rau, ma bag si io la dieta, azi is cu proteinele. Pana la ora asta am mancat un kefir. Acum juma de ora am luat hotararea!:))) Trebuie sa merg in urma sa salvez ce ati scris, oricum inapreda numa bunatati a insirat, pai asa pot tine dieta un an!!
Pisigri, super nashpa situatie cu shefu' tau si toate cele; m-as consuma groaznic in locul tau!! Nici nu stiu ce sa mai zic, red ca e horror de frustrant!
Poate mai revin, desi am appx. 1 milion de teste initiale de corectat!!

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Asa...in timpul asta coc si vinete! Ardei deja am pus, atata munca pentru 3 pungi amarate, am crezut ca lesin de efort!:))
Io cred ca Phiphi are o problema cu limbaju' verbal, dar nu o identific exact. Sa va povestesc, poate va dati si voi cu parerea (desi mai toate sunteti la stadiul de limbaj super-evoluat, cred ca nici nu va puteti imagina un copil de 2 ani si 5 luni ca Phiphi, dar io-s invers, mi se pare absolut normal cum e ea si tot raman cu gura cascata auzind copii care vorbesc ca Eva, Vitamina, Ada...si toti ceilalti ghiocei:)))
Bun, oricum dupa 2 ani si-a mai dat drumul la vorba. Intr-o vreme am crezut totusi ca are probleme de auz, de percepere a sunetelor!! Sa va zic de ce!
M-a intrebat (in limbajul ei:))) ce-i un animal de plush si i-am zis:"purcel". Si-a inceput:"pufuce! pufuce!" Bai, io-i ziceam intr-una purcel si ea "pufuce!" Zic:"ii clar, are perceptii denaturate".
Peste 5 minute (o lasasem singura in treaba ei) o vad aranjandu-si toate plusurile si denumind pe fiecare:"titu, tantu, ham-ham, isu, pucel"!! Si ii tot zicea "pucel", deci clar a inteles ce e ala, atunci de ce naiba ii zicea "pufuce"?! Ei, dupa vreo saptamana in care a fost "pucel" acum e...PUPUCEL! Doamne, fata asta ma innebuneste, nu stiu de unde le scoate...
Va ziceam de "poa", ca asa zicea la papuci; din a doua zi de gradinita a inceput sa spuna "papuci" sau "papuce" numa ca spune cu accent unguresc, pe prima silaba:))) Si "poa" l-a mentinut in vocabular, pentru "aplauze"...cum aude aplaude aplauda si ea si striga:"poa!":))
Ei, aseara a luat o marioneta si si-a amintit cum am facut-o eu sa aplaude (asta a fost o singura data, acum vreo 3 saptamani, deci cu memoria sta super:)) si a inceput sa-i bata labutele deolalta si sa strige:"apauze!"
Se poate cateodata sa auda corect si cateodata nu?! Sau de unde-i vine tendintza asta sa dea denumiri proprii cuvintelor?...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Ilinca, sa te linistesc un pic cred ca e specific perioadei in care ei isi dezvolta vocabularul si asa cum tu citesti si nu stii unde exact cate ceva...Asa am citi si eu undeva ca e bine sa ii lasam sa vb singuri in legea lor cand se joaca ca cica atunci isi dezvolta limbajul.
Cred ca Phiphi nu are nici o problema de perceptie si doar ea reproduce folosindu-se de sunetele pe care le detine in bagajul ei cognitiv. Ca o data spune intr-un fel si apoi altfel e pt diversitate in mintea ei.
Si nu uita ca inversarea silabelor este o caracteristica pt copii (bine, pt majoritatea copiilor) la inceputul vorbirii. De aici indicatia adusa parintilor de a pronunta clar si de a insista pe vorbirea clara chiar daca cuvintele stalcite de copii starnesc rasul si sunt deliciul familiei.

Rares spunea la covor "cotof" si la prosop "potosh". evidnet ca ma distram si repetam si eu ambele cuvinte dar imediat il corectam. In fine, de ceva vreme l-am auzit spunand "posop" la prosop. Insa, cand am repetat eu corect , prosop, s-a gandit si a relaut cu "potosh". Deci...cred ca ii place cum suna. Desi mi-a demo ca sti si prosop.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput