Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***348***
Raspunsuri - Pagina 16
anca_nicolae spune:
Ramona 
Legat de gradi, e adevarat ca eu abia la 3 ani il duc pe bb3 la gradi [toamna viitoare] insa totusi imi dau cu parerea
. Eu cu numarul de copii per grupa NU am nici o problema, la v+t au fost mereu peste 35, si nu s-au imbolnavit deloc mai des decat alti copii [din aceste timpuri prezente] de la gradi particulare. Au fost in range-ul normal cu racelile. Probleme de alt fel, diaree/stomacale etc nu au fost deloc. De la 3 ani in sus copiii deja sunt mai sociabili intre ei, nu mai au nevoie 100% de educatoare sa stea doar in "pampersul" lor, si, cum am mai scris, fiind mai multi copii, e o paleta mai larga de optiuni pt fiecare copil in parte. Singurul dezavantaj vizibil la grupe cu multi copii este legat de deplasari/excursii. Insa, la v+t erau max 1 eveniment per semestru, asa ca nu am caracterizat o intreaga viata de gradi in funcite de 2-3 zile pe an. Pe de alta parte e adevarat ca eu, fiind de la casa de copii, chiar ma face fericita notiunea de colectivitate, cat mai multi, cat mai galagiosi, cat mai vii :).
Eu zic ca totusi, cele mai importante criterii sunt: climatul din gradinita, dc este placut zugravit/curat, dc educatoarele [si NU directoarea, ca nu ea sta zilnic in clasa] sunt calme, ne-blazate, entuziaste, spatiu verde, material didactic etc. Si aici fac o precizare: e mare diferenta intre material didactic si colectie de jucarii. Eu povestesc din INTERIOR, pt ca am colaborat in aceeasi perioada de timp [asa s-a nimerit] si cu gradi de stat si cu gradi particulara, colaborarea constand in niste proiecte la grupe, pe calculator, si ceva fizic, concret, niste machete. Am observat ca la gradinitele particulare se pune accent pe colectie de jucarii [de firma, e adevarat], insa calate cam pe cateva activitati, puzzle, lego, pictura, desen, s.a, si la gradi de stat se pune accent pe material didactic. Adevaratul material didactic insa contine planse, machete, diverse diapozitive, proiecte de activitati concepute dupa cursuri de psiho-pedagogie facute in liceul pedagogic, aprobate de inspectorate etc. Acest material didactic insa, NU se cumpara!!!!, aici e problema, ci se aduna din munca de ani si ani si ani a multor generatii de educatoare, in parcursul lor spre praguri de calificare, gradul 1, 2, definitivat etc... Aceasta "bogatie acumulata" nu exista la gradi particulare, pt ca ele sunt precum America, fara istorie...
Acum sa nu credeti ca sunt impotriva gradinitelor particulare, nuu, ele chiar sunt optiunea cea mai buna pt unii parinti [unii chiar prieteni ff buni si apropiati ai mei], am scris doar ca oamenii sa fie informati si sa aleaga in cunostinta de cauza.
Spor la gradinarit, o sapta buna tuturor!!!
Poze cu noi
Veronica-Elena 13 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
andiaroro spune:
In afara de limonada in perioada febrila si lapten matern, ai mei nu au primit niciodata apa noaptea. Cred ca la un moment dat se pot crea niste reflexe. Daca copilului i s-a propus apa noaptea cand era bebe, va cere din obisnuinta. E adevarat ca in perioadele caniculare, un bebe molesit poate nu cere si s epoate dezhidrata, dra in rest...
Cam ce descri tu Aris: joaca cu instrumentele, cu muzica a facut Alex la cursurile alea de descoperirea muzicii incepute la 3 ani. Recitalul lui Vladimir mi-a amintit o faza. Taica'su se chinuia sa afle de ce instrument e atras(faceau un fel de miniorchestra) si ii cam baga pe gat vioara. La un moment dat, n-a mai suportat si i-a spus: Tata, tu nu intelegi ca eu vreau sa bat. Mie chiar imi plac tobele
.
La scoala de muzica incep la 5 ani "éveil" (joaca, descoperire a muzicii)-peste etapa asta a sarit el. La 6 "initiation", adica in + incep sa scrie note si abia la 7 un instrument.
Am vazut ca pentru pian exista o metoda, care se poate aplica de la 4 ani, dar daca un copil nu-i genial cica apoi metoda asta mai mult il incurca...
Vine Anastasia bosumflata in bucatarie:
- Ce faci ?
- Bine. Tu ce faci?
- Bine. Dar nu ma inteleg cu tata.(ça va. mais ça va pas avec papa)
anca_nicolae spune:
Oo, acum am realizat de cata vreme nu am mai vazut franceza in fata ochilor... Mie mi-a placut franceza... ce m-au incantat vorbele lui roro 
Ca va, ca va!!!!
Sunteti ff avansati cu vorbitul, ce vorbit, deja dalog si comunicare de tsari interioare, ganduri.... Superb!!!
Noi cu bb3 suntem abia la stadiul de uimire cand spune: "mama zara cosh" [adica mama pune pisoiul in cos] :)))
Poze cu noi
Veronica-Elena 13 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
olishka spune:
Salutare!!!
Spiralez si eu cu drag pentru Gianina si Pisigri 
Fetelor ce s-au apucat de dieta le doresc multa ambitie si rezultate cat mai rapide si vizibile 
Am citit si eu mereu ce ati scris, dar n-am avut prea mare chef de scris. Sunt intr-un butoi imens din care nu cred ca o sa ies prea curand
Am renuntat de tot la gradinita caci nu am reusit sa-l mai duc pe David de joi. Si nu, nu din cauza racelilor, ci din cauza crizelor pe care le face. Pur si simplu nu mai vrea la gradinita. Nu reusesc sa-l urc nici macar in masina. Imi zice mereu ca vrea sa stea acasa, desi am incercat n metode sa incerc sa-l duc, dar nu vrea si gata. Aca ca dupa aproape un an de zile de frecventat gradinita cu succes, a trebuit sa renuntam la ea. Eu nu prea mai fac fata cu el acasa. Vrea numai joaca, sa stau langa el si altceva nimic. Nici sa iesim nu vrea nicaieri. L-am dus sambata in mall, dar nu vreti sa stiti cum a reactionat
Inca de pe drum a insistat si a urlat ca vrea acasa. M-as fi intors, caci nu mai suportam sa-l aud cum urla fara nici un motiv, dar nu mai aveam nimic de mancare, trebuia sa facem cumparaturi si ne era si foame (planul era sa si mancam undeva). A fost un dezastru. A urlat incontinuu si alerga inapoi catre masina. Am stat 10 min cat a luat Cristi ceva de mancare la pachet, dar am crezut ca innebunesc. Se zbatea la mine in brate si urlaaaaa. Multe crize de genul acesta mi-a facut in ultimele zile. Nu-l mai recunosc, sunt cu nervii la pamant. De ieri vad ca este mai bine, dar mi-e tare greu sa stau numai eu cu el, mai ales ca Cristi lucreaza mult si se intoarce pe la 11 noaptea. Mai am noroc ca se mai joaca Chiti cu el, dar cateodata nu vrea nici cu ea, ba chiar face crize daca se apropie altcineva de el. A incercat si mama sa-l scoata intr-o zi in parc si nu a reusit. Cand si-a dat seama ca nu vin si eu a inceput sa urle si a fugit spre casa. A doua zi a fost mai bine, a reusit sa-l scoata 1 ora in parc. Chiar nu inteleg de ce face asa
Bianca l-am vazut pe Vladimir la serbare si mi-a placut tare mult, dar m-a si pufnit plansul. Ma doare foarte tare cand vad cu cata placere merg alti copii la gradinita si ce bine se simt acolo, iar pe al meu zici ca-l duc la taiere. Mi-ar fi placut si mie tare mult astfel de rezultate cum aveti voi, ami ales ca acum am nevoie mai mult ca oricand de timpul meu.
Chiar, tu nu ai bocit? Caci stiu ca te impresioneaza tare mult serbarile la astia mici, dar mai ale la al tau...
Hai ca nu mai insist, ca as mai avea o gramada sa va povestesc, dar incerc sa accept situatia asa cum este si sa ma obisnuiesc cu consemnarea la domiciu 
Olga, mamica lui David iepurasul 
si
18+
anca_nicolae spune:
Off, Oli, imi pare rau de perioada asta :(. Nu stiu ce idee sa am acum pt imbunatatire... :(
In curte, daca "va mutati pe timpul zilei"? Cu scaunele si eventual cort din ala de joaca, o accepta?... ma gandesc sa re-invete ca iesitul afara nu inseamna neaparat "fara mama"...
Sau poate i-o place sa fie gospodin? Sa ii dai diverse trebusoare la bucatarie, sa numere cartofii etc???
Poze cu noi
Veronica-Elena 13 ani,
Tudor-Iulian 11 ani,
Robert-Adrian 2 anisori 
olishka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae Off, Oli, imi pare rau de perioada asta :(. Nu stiu ce idee sa am acum pt imbunatatire... :( In curte, daca "va mutati pe timpul zilei"? Cu scaunele si eventual cort din ala de joaca, o accepta?... ma gandesc sa re-invete ca iesitul afara nu inseamna neaparat "fara mama"... Sau poate i-o place sa fie gospodin? Sa ii dai diverse trebusoare la bucatarie, sa numere cartofii etc??? ![]() Poze cu noi Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori ![]() |
In casa, curte, chiar iesitul in parc ne descurcam bine. Problema este cand il bag in masina sa mergem undeva. Cred ca are impresia ca-l duc la gradi, desi eu niciodata nu l-am mintit ca-l duc in alta parte si de fapt sa-l duc la gradi.
Dar problema cea mare este ca eu imi doresc sa mearga la gradinita, sa invete, sa interactioneze si sa nu mai fie atat de dependent de mine. Ma oboseste f tare. Nici pana jos nu pot cateodata sa cobor caci incepe imediat sa urle dupa mine. Eu am crezut ca am trecut demult peste aceasta perioada si ca nu mai revenim la ea

si
18+
andiaroro spune:
Anca
- Sa vezi de ce comunicare de trairi interioare avem parte cand nu-i convine ceva
....Nimic nu o tempereaza.
Oly
- Te inteleg foarte bine, dar daca el asta simte acum ca trebuie sa faca: sa fie lipit de tine. Cred ca am mai spus de 10 ori: primele accidente pipi la Alex au fost cand s-a nascut Anastasia si primele 2 sapt se trezea noaptea cu ea sa-mi ceara lapte (inainte nu bea nici apa, cum am spus mai sus). Apare concurenta si fac si ei ceea ce simt.
Oare ce mai face Keuta noastra?
Simply- Agata-te de carlig ca ne opintim toate sa te scoatem din butoi.
Chato- Hai cu upgrade
simonapro spune:
Buna!
Concediu mai am o saptamana, dar am stat putin la munte
Eu am gasit o oferta pe net pe site-urile de reduceri si am reusit sa fac rost de bani pentru interventie la ochi cu laser pt corectia miopiei.Sper sa nu am probleme, sa fie totul bine,ca abia astept sa scap de grija ochelarilor, acum trebuie sa aleg o perioada in urmatoarele 3 luni cand sa ma duc in Bucuresti.
Dupa ce m-am chinuit sa-l conving pe al meu sot sa doneze sange pentru unchiul meu, care trebuie operat, a completat toate fisele si cand a auzit ca a fost in Bucuresti acum o saptamana nu l-a mai lasat, cica e orasul in carantina pentru nu stiu ce virus 
Si stau si ma intreb, cum reusesc sa acopere necesarul de sange pt interventii in cazul asta?
Eu nu prea sunt adepta cortului, nu prea reusesc sa dorm in anumite conditii.
Olga: imi pare tare rau ca treceti prin asa perioada, ai grija cu stresul, sa nu-i faci rau lui bebe 
Geanina: Doamne ajuta sa treaca cu bine de operatie tatal tau 
Fetelor cu dieta: cat mai multe kg in minus!
Fug si eu la treaba, ca nu-mi arde de nimic, am zis sa mai fac si eu cate ceva prin acasa, cat mai sunt in concediu.
Mami de
Lucian(16.03.2009) si de
Sebastian(05.08.2003)
olishka spune:
Andiaroro eu insa nu cred ca schimbarea aceasta s-a produs din cauza bebeului din burta. Mi-as fi dat seama daca aceasta este cauza, dar asa nu am nici un semn. Si directoarea de la gradinita, care este si psiholog, a zis ca in nici un caz nu este vorba despre asta. S-a produs undeva un clic, s-a intamplat ceva care l-a suparat sau l-a speriat. Schimbarea este de cand am incercat sa-l mut la noua gradinita si nu mi-a iesit. Atunci cred ca s-a speriat el f tare. Dar acum vad ca nu mai vrea nici la vechea gradi, desi era f incantat ca s-a intors inapoi. Tare mult mi-ar fi placut sa fie fericit la gradi. Mi-ar fi luat o problema mare de pe suflet. Acum am asa o stare de cateva zile de mare tristete (bine, cred ca este si de la sarcina), de-mi vine sa plang intr-una. Nu-mi place deloc situatia. Bine, in fata lui incerc sa ma abtin cat pot...
S-a trezit ![]()
si
18+
olishka spune:
Simona multumesc
Te asteptam la Bucuresti!!
Am vazut pozele cu voi, le-am admirat, dar am uitat sa mai scriu!!! Foarte bine cred ca v-a prins vacanta. Mi-as dori tare mult sa plec si eu cam 2 zile (ca mai mult nu rezist si imi este suficient) undeva fara copil, dar acum nu-mi permit, la cum face David...
Apropos, Dyana cand se intoarce?
si
18+