Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

eeeiii, timp mai e . Dar asa e, nici eu nu stiu cum e sa n-ai nume pana la varsta asta a sarcinii ... am fost destul de decisi pana acum.

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 32s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

atat de tare misca bebele asta al meu...imi place, cateodata ma si doare sunt fascinata pentru ca Radu nu a fost atat de activ!

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (30 saptamani)

Mergi la inceput

si mandra mea e miscacioasa, preponderent pe stanga, simt picioare pe-acolo ... am avut 3 zile infernale, acum macar dormim bine si eu si ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Wildorchid

Fetelor, mi-a recomandat un pediatru o carte foarte buna, Mama si Copilul de Emil si Herta Capraru.

Am pus-o pe transfer dupa ce am gasit-o pe net, asa ca va dau si voua linkul. Cred ca v-ar fi utila.

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-24sep-1cfade1341463a.zip

Emma 29 saptamani Daria-Ioana

sa nu te superi pe mine... am si eu cartea, a fost prima pe care am cumparat-o cand am ramas insarcinata cu Matei!si pe langa ea, am mai citit inca vreo 2-3, plus ce e pe net, pe site-uri straine, etc.. in final, fiecare adopta varianta pe care o considera cea mai apropiata de propriile convingeri si de ceea ce crede ca este cel mai bine ptr copil...
ptr cultura ta generala, citeste-o, dar sfatul meu ar fi sa nu te raportezi numai la lectura asta, mai citeste si altceva, Dr. Spock de ex... insa majoritatea pediatrilor din generatia de azi o considera deja depasita... deci nu gresita, ci dpasita.. Capraru recomanda ceai, diversificare la 4 luni, si multe altele... acum, cf Organizatiei Mondiale a Sanatatii, este recomandata inceperea diversificarii la 6 luni, indiferent ca este alaptat sau bea lp copilul, iar ceaiul s-a demonstrat ca inhiba absorbia Fe, atata de necesar copilului mic, nu are niciun raport nutritiv, deci se poate considera inutil la bebelusi si se poate sari fara nicio grija, caci laptele ii este suficient, ca aliment si ca hidratatre.
sunt multe chestii scrise acolo care nu mi-au placut de nicio culoare, dar in fine, pe vremea lu' Capraru, asa era, atata se stia in Ro...
peace!

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

Neata si de la noi

Eu dorm neintorsama trezesc de 2 ori pe noapte sa ma duc la baie dupa care adorm bustean

De alaptat am sa alaptez pana in februarie adica maxim 3 lunimi-as dori m-ai mult insa tre sa ma intorc la munca plus cursuri de 2 ori pe sapt , mai ma asteapta si un examen greu in aprilie si mai am si un job part-time de 2/3 pe saptnu stiu cum am sa fac fata ma gandesc cu groaza la perioada ce va urma.Mama o sa fie diponibila cateva ore pe zi ca munceste si ea,fratii mei sunt la scoala si or sa ma ajute doar in wekend, baza cea mare o am in sot, asta pana in mai cand o sa dau baiatu la gradi.Cum ne cum ne-om descurca noi

Anita mami de printesa, Rachella Alexia - si
27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Buna dimineata! Multumim de cafea!
Paula, faine invitatiile. Iar ana_mama, ideea cu magnetii e geniala!
Rania, super numele. felicitari pentru semnatura!
Corina, walkiria, felicitari pentru achizitii! Foarte frumoase!
Emma, si eu am cartea lui Capraru- editia de pe la inceputul anilor 80, a luat-o mama la sor-mea (e nascuta in 1984). Dar asa cum spune si aris, e destul de depasita. Adica na, ca linie generala, sunt sfaturi bune, dar unele lucruri nu se mai aplica (chiar si faza ca atunci se foloseau scutece de finet, iar acum sunt pampersi).
Aris, ralu, perfect de acord cu voi cu alaptatul si mama ideala. Oricum noi suntem mamele lor si ii iubim cel mai mult, indiferent de modul de hranire. Eu chiar nu am folosit biberoanele decat de vreo 2 ori, ca in afara de san nu a vrut nimic altceva, nici LP, nici ceai.... I-am lasat si eu lapte la congelator in cateva randuri, dar nu l-am folosit. Nu i l-a dat maica-mea . Oricum, orasul este destul de mic, si chiar daca ieseam undeva nu stateam mai mult de 2-3 ore. Il alaptam cand plecam si apoi la revenire. O sa vedeti fetelor ca veti stii cand ii e foame puiului, chiar daca nu e langa voi. Exista o legatura stransa intre mama si copil, nu stiu daca e explicata stiintific. Eu la prima iesire dupa nastere fara Stefan (la o pizza), stand la masa, mi s-au umplut dintr-o data sanii si au inceput sa ma doara...(se trezise Stefan si ii era foame).
Cristina, relax...ca nu o ramane copilul fara nume. Asa a fost si vara-mea, la fetita a ales ea numele, iar la baiat l-a lasat pe tatic sa aleaga. Si mai avea vreo 2 saptamani pana la nastere si taticul inca nu se hotarase la nume . Asa ca a luat vara-mea taurul de coarne: ori te hotarasti, ori ma duc eu si il declar, cu ce nume vreau eu .
Ce mai voiam eu sa adaug:fetelor care sunteti la prima nastere, sa nu va impacientati daca veti ramane cu burta dupa nastere!!! Stiu destule cazuri in care mama a fost atat de surprinsa ca a ramas cu burta...dar se retrage ea incet incet...sa nu disperati. Mie dr. mi-a zis asa: ii ia unei femei 9 luni sa devina mama, tot 9 luni si sa revina inapoi. Bine ca in cazul meu a durat mai mult, eu am dat 14 kg imediat dupa nastere, dar am ramas cu +10 kg pana am terminat cu alaptatul (la 1.2 ani).

diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput

luny -
Si eu o am cartea, in format clasic, nu electronic. Nu mi-a recomadat-o nimeni, am luat-o din curiozitate ... si nu am gasit-o deloc extraordinara sau de capatai pt. cresterea copilului. Si nu zic acum, ca am ceva experienta, ci de la inceput ... acum pot doar sa filtrez unele informatii de-acolo, sa iau esenta si sa o modelez dupa cum imi zice instinctul. Insa, parerea mea, mai bine internetul decat cartea lui Capraru.

Mergi la inceput

diana - asa se zice si pe-aici, unei femei ii trebuie 9 luni sa devina mama, iar unei mame 9 luni sa redevina femeie .

La a doua nastere mi-am revenit mai repede la forma initiala, dar la S. inca mai aveam burta ca la 5-6 luni asa, imediat dupa nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Neata!

cristi eu te inteleg cu numele, la noi e tot bebe. Marius ii zice Rusu flatiolul. Dar mai e vreme, la primul ne-am hotarat in drum spre spital ce nume sa ii dam

De acord cu fetele ca e greu si cu alaptatul, mai ales la inceput. Dar si cu altele, principalul e ca ei cresc si problemele se schimba si ele. Eu in primele 2 saptamani cand plangea bebe plangeam si eu . Nu eram sigura ca ii ajunge laptele, mami imi zice sa ii dau completare, eu obsedata de alaptat nu vroiam si nici n-am dat. La final de luna am vazut ca nici n-a fost nevoie. Apoi al meu se trezea des noaptea si vroia la san, pana la 10 luni eu n-am stiut ce e ala somn de noapte de peste 4-5 ore legate. Intre 5 luni jumate si 8 luni jumate se trezea si din ora in ora, noroc ca nu statea treaz prea mult. Ziua umblam cu el prin parc ca si teleghidata.
Cand ieseam la plimbare ma enervau la culme gropile din trotuar ca mi se parea ca il struncina prea tare, ma enervau masinutele si trotinetele super galagioase din parc, mi se parea super aiurea sa alaptez in parc.
Eu abia dupa cateva luni bune am putut iesi pentru mai mult de 2 ore fara el, chiar daca lasam lapte in biberon el nu vroia sa il accepte asa ca...prima data cand am ajuns la un salon sa mi se faca masaj si la o ora de sport am simtit ca l-am prins pe Dumnezeu de un picior.

Privind in urma mare parte din griji mi se par asa amuzante, hilare dar pana nu treci prin experienta degeaba auzi din n parti diferite pareri.

Si da, cel mai important e ca mamica sa fie impacata cu deciziile pe care le ia si sa fie ea multumita. Pe mine m-a framantat mult ca nu am nascut natural desi am trecut prin toata experienta cu travaliul si contractiile. Nu e logic, rational sa consider un esec dar asa am simtit atunci si cred ca inca mai simt putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianalaura spune:

Brambu , bine zici la faza cu internetul. Cand am fost in iunie la Braila ne-am dus in vizita la un verisor de-al sotului, devenit proaspat tatic. Si din vorba in vorba zice: "Mare noroc cu Internetul asta...nu a facut pitica kk, repede pe net sa vedem...s-a iritat la fund..fuga pe Internet sa vedem cu ce s-o dam! Si e disponibil non-stop, nu ca doctorul!"

diana27+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007

www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com

Buburuzul
Poze

Mergi la inceput