Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (65)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

rania - e normal. mai ai atat de putin totusi si nu o sa mai ai timp de plictisit niciodata asa ca iti spun tie cum mi-au spus si mie multi(dar nu i-am crezut): odihneste-te, leneveste. stai si nu face absolut nimic. uitat-te la seriale pe net. cel putin vreo 2 ani nu o sa mai ai parte de toate astea. cand ma gandesc ca ajunsesem sa plang dupa linistea aia de 5 min pe care o aveam pe buda inainte sa nasc.
dupa nastere cand o sa ai 10min nici nu o sa stii ce sa faci prima data: un dus repede, sa mananci si tu ca omul stand pe scaun, sa speli biberoanele, sa te intinzi in pat, sa intri pe forum...
pe unde stai in grecia?si pe noi ne paste o mutare, in grecia sau cipru

mama de mic +s29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

neata....mor de somn. azinoapte intre 3 si 5 m-am uitat la anatomia lui grey...nu aveam somn. si l mine piticul da trezirea, azi si ieri a fost decent, 7:50, we trecut a fost la 6:50...la noi replica e: "ce zi e azi? mergem la gradinita? atunci hai sa ne jucam, trezeste-te mami!"

mai fetelor si eu sustin teoria lui aris, nu e neaparat usor cu alaptatul. si va spun asta tocmai ca sa nu va descurajati cand dati de greu si sa insistati (in masura in care va tin nervii) gandindu-va ca nu sunteti voi incompetente, ci ca e greu pt multe alte femei. oricum, nu exista copil fericit cu mama frustrata, iar un bebe presupune atatea schimbari si modificari in viata unei familii, ca cel mai bine e sa va pastrati flexibilitatea interna si sa va adaptati situatiei pe parcurs, fara teorii rigide de la inceput. nu exista parenting perfect, o mama care se simte perfecta e o mama cu ceva isues...sentimentul de vinovatie in raport cu bebe apare no matter what. ca poate nu am facut aia suficient de bine, sau cealalta, etc. important e sa nu ramai prizonierul acestor sentimente si sa gandesti ca bebe are nevoie de o mama "suficient de buna" (exista acest concept in psihologie ca insemnand mama "ideala"). o mama perfecta e o mama innebunitoare, nu trebuie sa tintiti catre asa ceva. deci dati-va voie sa gresiti, mai ales la primul copil. nu veti gresi reversibil si cumplit, ci firesc, intr-un proces de adaptare la ceva total nou.
eu am alaptat cu chinuri groaznice in prima luna, si apoi doar pana la 4 luni jumate cand m-am imbonlavit si am pierdut laptele cateva zile, iar cand a revenit deja T nu a mai vrut san, sub nicio forma. l-am mai pacalit prin somn pana la 6 luni, tot pana la 6 luni m-am muls...insa am visat cel putin pana la 1 an ca inca il mai alaptam( si in consecinta mi-a mai curs lapte din sani inca 6 luni dupa ultimul muls)...asta e, eu aveam alte planuri, dar nu a fost sa fie. a trebuit sa accept realitatea, chiar daca era asa de diferita de ce visasem...si e dureros sa ai lapte mult, sa vrei, si sa n-ai cui oferi
eu am 3 bibe de 125ml si 2 de 260ml (primite cadou). si am mai primit si eu la targ un bibe tommy tepee. sa va zic ca si de data asta visez sa alaptez pana la 1 an? si alaptand, eu sunt convinsa ca voi folosi biberoanele pt ca voi pleca de acasa. eu o sa am de 2 ori pe luna cursuri care tin de la 9 dimineata la 4 dupa masa. si poate o sa mai ies si prin lume fara plozi, deci eu le vad utilitatea in cazul meu.
walkiria eu cred ca-s suficiente 7 biberoane(ii poti da si in cele de 260, daca au gradatii incepand cu 30ml)...si daca le speli o data pe zi. eu nu mai retin, nu te supara, care e motivul pentru care nu poti alapta? o hepatita? sa nu uiti sa cumperi o perie buna de bibe si un termos sau o gentuta termica fiindca iarna o sa trebuiasca sa pleci cu apa calduta de acasa pentru masa lui bb.
cristi imi mare rau ca nu ne-am vazut ieri in parc. asta e, nu mi-a dat prin cap sa intreb din timp...
o duminica placuta va urez, ma asteapta fi-miu la joaca iar eu sunt

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 33+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tia_Mia spune:

Buna dimineata
Rania multumim de cafeluta minunat numele care l-ati ales
eu am cateva zile de cand pot sa dorm pe dreapta ...sunt asa bucuroasa ca ma pot odihni ...pana acum faceam ture prin casa noaptea ca nu-mi gaseam locul nici eu nici asta mica a mea.
ma bucur pentru voi ca ati reusit sa mergeti la acest targ organizat in bucuresti ,imi imaginez ca a fost foarte util pentru toate mamicile la iasi nu stiu daca se face

va pup si va doresc o zi minunata

Andreea 29+ Maya Maria

MINUNEA MEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina_s spune:

neata, multumim de cafeluta
la mine vad ca are grija pitica din burtica sa ma trezeasca de dimineata..si mai nou cred ca sughite
eu m-am uitat la grey aseara pana pe la vreo 12, ca nu aveam somn

fetele multumim de sfaturi..sunt pretioase pentru mamicile la primul bebe..sunt convinsa ca vor fi intrebari, panici, frustari la inceput dar speram sa le trecem pe toate cu calm si cu convingerea ca totul o sa fie bine
azi schimbam si semnatura..inca putin si schimbam prefixul..nu imi vine sa cred cum a trecut timpul..parca mai ieri eram plini de emotie la prima eco

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata si de la noi !!

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 32s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Neata!

Imi place subiectul alaptare! si cred ca mamicilor de bb1 le sunt de folos informatiile.

Asa cum am mai spus fiecare femeie decide ce e mai bine. Desi sunt pro alaptat nu am nimic cu acele mamici care decid sa nu o faca. Evident cel mai bine pt bebelush e sa bea laptilcul mamei lui...dar nu sunt cu nimic mai prejos cei hraniti cu formula (nici mai putin destepti, nici mai putin frumosi...).
Eu cred ca o mama calma si odihnita va avea un copil calm, linistit.
Sa stiti ca nici eu nu am avut sentimentul ala de "implinire maxima" cand alaptam, evident ca ma uitam la pui dar nu am simtit ceva special, extraordinar, copilul trebuia hranit si atat - am avut sentimente de "mama denaturata" ca nu sunt topita dupa acest proces. Eu nu am avut ajutor (doar sotul prima luna cand a fost in concediu), si mi-am carat copilul dupa mine peste tot - nu mi s-a parut sacrificiu. Am alaptat in diverse locuri (ferite de ochii lumii). Nu am simtit nevoia sa plec fara el de acasa (poate si varsta, poate si faptul ca il asteptam de 10 ani) Nu mi se pare sacrificiul pentru mine.
Ce as mai recomanda celor la primul copil este sa se informeze cum se pune copilul corect la san si cum se scoate sanul din gura copilului (daca il scoi pur si simplu poti face rani).

Mie mi se pare ca mama si copilul sunt echipa perfecta, cel mic iti arata ce nu e bine, tu reusesti sa descifrezi mesajele lui (instinctul matern chiar exista).

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (29 saptamani)

Mergi la inceput

Am schimbat si eu prefixul astazi

Ralu locuiesti "pi shentru"? Vii frecvent in Cismigiu?

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (30 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aris26 spune:

ralu - si eu am bagat ieri 8 episoade de grey
cu alaptatul exact asa am patit si eu. la 4,5 luni a trebuit sa iau un tratament si am oprit alaptarea. cand am incercat din nou nu a mai vrut el si pe deasupra musca deja(avea 4 dinti la 5,5luni). asa ca am mai lungit-o un pic cu alaptatul de noapte pt ca imi era muuult mai comod. oricum ne-am chinuit cu laptele pt ca lui nu-i placea nici un lapte fie el de vaca sau mama si pana dupa un an i-am dat doar prin somn. treaz zici ca ii dadeam soda caustica asa facea. noroc ca incepusem diversificarea si am compensat cu iaurturi, branza calcica etc.
acum nu imi mai fac nici un plan cu privire la alaptat. ba chiar ma gandesc ca ii dau doar o luna doua acolo si asta nu exclusiv. si uite ca nu ma simt prost pt gandul asta. dar parca vad ca la asta mic o sa mearga mai bine, ca asa se intampla.

mie mi-a placut sarcina, mi-a placut si nasterea(care mi s-a parut floare la ureche si am declarat sus si tare ca eu asa mai nasc de o suta de ori) dar am urat lauzia si stiu clar ca nu atat noptile nedormite, nici durerile de la epiziotomie, nici lohiile nu m-au chinuit cat m-a chinuit alaptatul si asta pt ca toata lumea imi povestise doar despre "minunea alaptatului", comuniunea aceea magica intre mama si copil, despre datoria mea fata de cel mic sa il alaptez...nimeni nu mi-a spus cat de greu e.

mama de mic +s29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

cristina - tot bb2 a ramas bb2 , adica nu are nume inca?

Lacrimile sunt limbajul tacut al durerii.

Doamne-Doamne, ai grija de noi 32s

Se tu sentissi come mi batte il cuore,
Se premo la mano, mi batte più forte ancora:
Sai tu dirmi perché batte così?
Perché il mio amore per te sta tutto qui!!!

Mergi la inceput

Petro ...da tot bb2
nu imi venea sa cred ca imi spuneau alte femei ca nu au gasit numele..iata-ma in situatia asta...

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (30 saptamani)

Mergi la inceput