Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(115)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Lena , hai ca si eu incepand paturica am nascut..., evident ca nu am mai terminat-o..

Cea mai fericita de Elena Alexandra (24.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Neata!
Bravo, Pinkysor si Creola!!! Bun venit, Dani si Elisa!

Astazi avem, deci, 2 burtoase gata sa faca poc
HAI, MAY!!!
HAI, IRIS!!!

lena bafta azi la control!

sei pe Bia o spalam pe fata cu ce o spalam si pe corp, adica sapunul simplu de bebei.

nanna si fii-mea avea destul par de la nastere, dar i-l lasam sa se usuce in voie. Alteori, ii mai puneam o caciulita subtire pana se usca mai bine parul, apoi o scoteam. Am mai auzit la alte mamici ca le usuca parul bebeilor cu foehnul, dar nush sa iti zic de la varsta

maria sa iti treaca repede si bb sa nu mai fie agitat!

de si39+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimi!!
Tocmai m-am intors de la tara,am stat de sambata pana azi-dimineata la socri, am respirat aer de tara, copila a dormit ore intregi in carucior afara,in curte , baiatul e mai iubitor ca niciodata. Merg cu picii in parc si cand dorm ei intru la recuperari. Am apucat sa citesc doar pagina 7, unde ramasesem cand am plecat.
Atat vreau sa spun : Hellena , Petru a aparut in viata TA ca sa ITI lumineze viata , TIE ,si LUI , lui Petru, nu tatalui lui. Acest copilas a avut un scop cand si-a gasit cuib in pantecul tau,unde a crscut 9 luni, unde s-a hranit cu dragostea ta , de unde a iesit perfect ,exact de asta: ca sa iti lumineze viata! Nu te mai intrista,nu te mai gandi la "ce ar fi fost daca tatal lui..." , acesta nu merita. Capul sus, intra aici si varsa tot naduful, intreaba chiar si ceva care poate parea o tampenie,sunt sigura 200% ca nimeni nu te va judeca. PE grup avem numerele de telefon jumatate din fetele de aici, suna pe cineva care crezi tu ca iti e mai aproape ,nici nu ai idee cat de bine iti va face. Iesi afara,la plimbare cu Petru,in carucior sau in brate,cum iti e mai usor,si plimbate,mergi, casca gura la vitrine,admira un copac, un soare,un nor, dar nu te lasa prada depresiei, nu intra in butoi.

Haideti May si Iris !!!

Revin, fug in parc...

Pentru Raisa
Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Inutsa - multumesc de raspuns . Asa am facut si eu, am frecat usor cu prosopul, mi s-a parut destul de uscat si i-am pus caciulita subtire noaptea de dupa baie.

Sei - eu ziceam de alaptat si alaturat cuvinte ca "stresant" sau "neplacut". Recunosc ca poate nu m-am exprimat cum trebuie si oricum nu am vrut sa detaliez prea mult, nu alaptatul era neplacut si stresant si faptul ca nu aveam lapte, bebe infometat tragea si plangea pana se invinetea si in final ajungeam tot la biberon, spre disperarea mea. Ma chinuiam sa mulg si mai mult de 5-10 ml nu am scos nicioadta. Si asta am facut timp de 3 luni jumatate, zi de zi, noapte de noapte, din ora in ora. Deci toata aceasta situatie a fost stresanta. Daca aveam laptic, cum aveti majoritatea dintre voi a. i. sa se sature bebe as fi fost cea mai fericita, insa in cazul meu lucrurile au stat altfel, din pacate.

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mneatza

Eu , dupa o noapte nedormita din cauze de copil cu febra maaaare , intru sa va salut cu o cafea in fata ( a se citi in mana, ca inca n-am varsat-o pe mine)
Nanna, nu e prea devreme pentru uscatorul de par. Ideea e sa tii mana ta intre capul fetei si uscator, sa ai controlul caldurii si sa nu se sperie de la el

Hai May3!
Sei, cu ceiutul eu am o problema. Cu picaturile ii poti da mai multe tipuri intr-o zi. Atentie totusi ce subst activa au( ca daca e aceeasi faci supradozaj) si e de preferat sa le dai la mese diferite. Simeticona are efect numai data inaintea fiecarei mese( la noi asa a fost,la o masa daca saream si nu-i dadeam urla 24 de ore.
Fata nu e dependenta de tine pt ca suge. Mihnea, inca alaptat ( fara sa fi vazut biberon) e copilul cel mai relaxat din parc. ma uita pe banca si dus e. Vine la mine si imi povesteste ce si cum a facut, ma mai pune sa pup mana/piciorul unde s-a lovit cu 5-10 minute inainte si atat. Dependenta de mama sau independenta tin de incredere si nu de modul de hranire
Despre neplacerea alaptarii: sei, nu putem judeca oamenii( stiu ca nu ii judeci). Eu mi-as dori mai mult decat orice ca 85-95% dintre copii sa fie alaptati, asa cum e in tarile nordice, nu 12,5% cum e la noi. Asta e, unii au nevoie de sustinere pentru tehnica, altii de sustinere morala. Nu intotdeuna primesti exact ce ai nevoie si , se mai intampla
Eu ma bucur pentru fiecare copil alaptat. Ma bucur pentru copil, mama si familia lui in general. Stiu cat e de important sa ti se confirme ca faci bine. Majoritatea mamicilor, urmandu-si instinctul fac totul perfect, dar au nevoie de asigurari ca e asa, altele au nevoie de mici ponturi. daca mi-ar sta in putere as merge la fiecare dintre voi sa va ajut sa puneti copilul la san, sa vedem impreuna ce nu merge... din pacate eu nu pot face asta... dar fiecare pas e mai mult decat nimic...

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 35+ cu Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nanna_mika spune:

Ionela - multumesc pentru sfatul cu mana intre feon si bebe!
Nu m-as fi gandit!

mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Nanna nu la tine m-am gandit, de fapt nu e vb nici de o discutie din odiseea noastra.. era vb de o discutie pe un forum pe care am prins-o intre 2 fete vineri, si am citit si ieri, in care ziceau ca alaptatul e cel mai groaznic lucru pe care l-au facut in viata lor ca e stresant , delasator( ca stau mereu dupa copil) si obositor, iar copii sunt marisori, adik vreo 3-4luni... Stiu si la tine si la Alex ca alta e situatia, si pana la urma nu ma intereseaza daca cineva alege o alta solutie, insa parca acele cuvinte m-au jignit pe mine..Oricum acea discutie era mai veche insa acum am citit-o , si am vrut sa zic vineri ceva insa am uitat..
Eu am zis clar ca daca nu voi putea alapta ii voi da bebelusei lapte praf si nu voi face caz, pt ca si eu am crescut tot cu LP si sunt normala si sanatoasa..
Mai mult , dpdv propriu , in cazul in care alaptatul devine o cordoava pt mama, mai bine LP si o mama odihnita si fericita, decat o mama depresiva care alapteaza.. ,FIECARE MAMA E CEA MAI BUNA PT COPILUL EI, iar faptul ca alaptam sau nu nu ne catalogheaza ca a fiind mame bune sau rele.. Din punctul meu de vedere , nu exista mame rele, cele care isi parasesc copii nu sunt mame, si cele mai severe sau nepricepute sunt mame, atata cat le e putinta ..

Ionela nu judecam, eram ofticata pe o situatie..

revin plangee...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui seidana

Lena , hai ca si eu incepand paturica am nascut..., evident ca nu am mai terminat-o..

Sei, lasa sa mai stea putin la caldurica. Si sotul imi spusese ieri... mai ai doua saptamani si nasti... si i-am zis sa nu mai vorbeasca chestii din astea cu voce tare, k si asa sunt speriata

Inutsa, multumesc

Lena - 38+

AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MatzaRebela spune:

scot si eu pentru burticile ce urmeaza sa nasca azi:)

Felicit pe cine a mai nascut itnre timp sau a anuntat nasterea abia acum:d copii sanatosi necoliciosi va doresc:) multa fericire

multumim de complimtente:D noi asa suntem senina si zambitoare si plangem dar cand ne ia mami in brate uitam de plans:)) parca e un facut si aseara plangea si am luat-o in brate si i-a trecut:)) si zicea al meu ei acum de ce ai tacut?:))))) nu mai plangi gata?:))) bine ca si el daca o ia in brate selinisteste deci macar atata lucru:) dar el inca e temator a el nu e asa delicat la atingere sa zic si ii este teama sa nu i rupa ceva:)

aseara am iesit la o terasa cu cumnatele mele:) cu sotul si fetita:) am stat noi am comandat baut suc.. cand sa vina mancarea i s-a facut si fetei mele foame:) deci am avut si prima masa la terasa:)))))si eu am mancat printre picaturi asa
:)))) dar nah a fost frumos ce sa zic:))

Am vazut si eu pozele ieri intr-un sfarsit;)) avem niste bebei in odisee care mai decare;) niste scumpi toti:D

pupici

Cea mai fericita mamica de Kate Rina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darisa spune:

hello fetelor,

may iti tin pumnii sa fie totul bine!
elly ma bucur ca totul a decurs bine, imi face placere sa te citesc de fiecare data.
mikka Am incercat sa-l culc pe Alex in patutul lui dar pusul la san si iar in pat s-a dovedit repede f obositor. Asa ca am dormit toti 3 cu Alex in pat pana pe la 1 an si cateva luni, primele 6 luni au fost cele mai frumoase, alaptam ziua, noaptea, era asa de placut, bebe era super fericit, nu avea colici deloc, lua super in greutate, eu eram odihnita. La un an si 5 luni i-am luat pat de 1 persoana si i-am facut camera lui si de atunci tot acolo doarme. Imi amintesc si acum cu drag de primele luni! Asa ca lasa soacra si mama in pace, fa cum iti tihneste tie, nu mai da raportul la tot neamu, si pur si simplu bucura-te!
seidana: sunt 100% pro alaptat si chiar am zis ca la tura asta poate primele 6 luni nici biberon nu-mi iau, dar imi amintesc ce bine a fost cu Alex ca l-am invatzat din prima sa-i dau si cu biberonul pt ca ma mulgeam si daca trebuia sa plec undeva nu stateam stresata, stiam ca soacra-mea are laptele meu pregatit in biberon. La botez iar a fost f bine ca am muls o sticla mare si pe parcursul slujbei nasa i-a tinut sticla in gura iar el a stat cuminte si apoi a adormit. Asa ca intr-un fel nu zice rau maica-ta. Acum faci si tu cum crezi ca e mai bine. Te pup.

Noi am fost in weekend la ai mei, am pus zacusca tot familionul si am sarbatorit ziua lu sora-mea, eram 6 oameni, toti soferi, si la un moment dat dupa multa veselie ne-am dat seama ca toti bausem, baietii erau chiar bine chercheliti, si noi fetele am tot ciocnit cate un paharut de crema de whiskey, eram la 100 de km distanta de Cj, era fix weekendul in care dr-ul meu era plecat in Bucuresti....noaptea am avut niste dureri la operatia de ceza f mari, simteam efectiv ca imi rupe taietura....m-am stresat vreo 2 ore...dar bineneteles ca nu s-a intamplat nimik, am revenit acasa cu bine si incarcati cu zacusta pana-n dinti.
Eu inca ma stresez cu acomodarea lui Alex la gradinita. Dimineata plange, dupa-masa e ok. Sper saptamana asta sa fie mai bine. Am montat patul de bebe si Alex s-a urcat direct in el si mi-a cerut o suzeta. Ne-am amuzat putin de situatie si l-am lasat sa se prefaca ca e bebe....sa vedem ce ne asteapta in curand!

36+

Mami de Alex ( 3 ani si 2 luni) si asteptandu-l pe Radu

Mergi la inceput