Strugurasi S-O 11-Haideti fetele!(115)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Seara buna
Camady, problema e ca pe Mihnea nu-l dau la gradi inca. Dar nu e neaparat o problema, va fi si greu dar ne vom descurca
Sei, e tare greu cu durerile astea de burtica. Uite ce citeam eu azi despre colici. Nu am probat, nu am sapat mai adanc( incep sa ma documentez serios pe tema, nu neaparat pt noi cat in general): http://bebster.ro/articole/colici-remedii-naturale. Poate mai foloseste cuiva. Tipa e destul de ok, se preocupa de papa sanatos pt bebe, dar incercati sa luati articolul ca pe idei, teme de cercetare ceva.
Despre somn: nu ai de ce sa iti faci griji. probabil era obosita. poti sa te bucuri ca a putut dormi.
monaramona, eu acum 14 ani as fi fost total inutila. Fii optimista, de data asta va fi diferit
Hellena, sa te judec? Te admir! Esti oi curajoasa. Desi foarte tanara, cu toata viata in fata ai avut intelepciunea sa hotarasti ca bebe e cel mai bun lucru din viata ta si nu poti renunta. Esti de toata lauda.
Inteleg de ce esti atat de stresata insa, dar , de cate ori nu mai poti sa te uiti in ochii lui Petru si sa-i sui ca pentru el ai sa poti, ca plangi 5 minute si redevii mama lui care il iubeste si ii e alaturi.
La tine stresul si oboseala sunt o problema .... incepe prin a lasa pe cine vrea sa te ajute sa o faca. cere ajutor, nu impune, dar cere. Sunt convinsa ca 10 minute de pauza iti vor prinde bine.
Ai tot respectul meu pentru ceea ce faci, ca ai stiut ca viata nu se inchide cu un copil, doar se schimba... in bine. Oricand ai nevoie si numai sa spui ca e greu sunt aici, sau pe mess, sau pe telefon.
Despre voma: cred ca era stomacelul incarcat si ridicandu-l sus s-a creat presiune si a vomat in timp ce eructa( ragaia). De aici si "jetul". Nu te speria, nu e sigur nimic.
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hellena_d/hellena_d.jpg)
hellena_d spune:
Ionela, mc din suflet pt tot. Nu prea sunt invatata sa mi se ofere atentie, in schimb sunt invatata sa nu cer atentie ca sa nu deranjez, adevarul este ca poate acum am devenit stresanta cu intrebarile mele legate de bebelin insa el e viata mea si pt el sunt in stare sa si deranjez, am devenit o mica "nesimtita" cu alte cuvinte . Si pe timpul sarcinii mi-a fost greu, {b]Sei, May, Atoshik [/b] stiu....ma tot chemau mai des; eu le citeam din umbra insa nu vroiam sa postez mereu cand eram in butoi ca sa nu deranjez. Acum insa, ma simt neputincioasa cu bebelinul in sensul ca sunt multe pe care nu le stiu despre copii, eu am fost singura la parinti, nu am interactionat cu copii asa mici. Daca va zic ca in spital cand ma duceam sa il alaptez mi-era si frica sa il iau in brate sau sa pun mana pe el cred ca o sa radeti de mine
Minunea mea mica Petru Severian, a venit in viata mea pe 09.09.2011 ca sa-mi lumineze existenta !
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ionelamaria/ionelamaria.jpg)
ionelamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hellena_d Daca va zic ca in spital cand ma duceam sa il alaptez mi-era si frica sa il iau in brate sau sa pun mana pe el cred ca o sa radeti de mine ![]() Minunea mea mica ![]() |
Exact asta am simtit si eu la prima interactiune cu Mihnea. Eu cred ca e un sentiment normal
![](pupic.gif)
Si nu-ti fie teama sa ceri ajutor. Nu esti nesimtita. esti o mama care cere sprijin altor mame. Pentru ce crezi ca e odiseea? Fix pentru asta. E singurul scop real pentru care suntem aici, ca impartasindu-ne experienta , temerile, bucuriile sa invatam una de la alta. Fii convinsa ca si din intrebari se invata. Eu am invatat enorm din intrebari. Cum sa spun? au fost chestii la care nici nu m-am gandit si le-am aflat de la fete dragi. Uite, eu habar nu aveam de BPA spre exemplu acum 2 ani, daca nu intram la odisee
![](alcool.gif)
Asa ca , te rog mult, intreaba, povesteste, impartaseste cu noi fiecare temere si realizare. Cu toatele aveam de invatat din asta. Nu-ti facem noi o favoare ca te ascultam, ne facem favoruri reciproce
![](pupic.gif)
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alex2011/Alex2011.jpg)
Alex2011 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nanna_mika Salutare fetelor si de la mine! Inutsa - multumesc frumos de raspuns ![]() Pana la urma am scos fata afara imbracata destul de lejer ( body, inca o bluzita, pantalonas cu picior), insa nu m-am abtinut sa ii pun si un fel de paturica din finet, destul de subtirica, insa se pare ca i-a fost bine asa. Iris K - operatia de cezariana este mai usora decat te astepti. Evident luand in calcul si faptul ca si la nasterea naturala sunt dureri si te chinui. Important este sa intri in operatie cu moralul ridicat si cu increderea ca va fi bine. Eu am 2 cezariene la activ ![]() ![]() Lali - multumesc de raspuns, eu m-am hotarat sa port burtiera din cauza ca am luat f mult in greutate ( 28 kg) si nici nu mai sunt prea tinerica sa ma bazez 100% pe capacitatea de recuperare a organismului, ma gandesc ca e de datoria mea sa il aut cumva. Vreau sa ma interesez si de ceva creme de tonifiere pt piele, daca stiti de vreuna cu efect bun, pls. Alex2011 - parca intreba de dureri la alaptare, din pacate nu te pot sfatui, prima mea experienta cu alaptarea a fost una negativa, poate daca aveam si pe atunci o Ionela ![]() Felicitari tuturor mamicilor care au reusit cu alaptarea! ![]() ![]() ![]() Inez a luat in greutate 300gr in 5 zile, ceea ce cred ca este cam mult, este fomista rau, insa nu am cum sa nu ii dau cand/cat cere.h Va pup cu drag pe toate! mamica de Indra Stefania si Inez Alexandra - 15.09.11 |
Nanna mika- am incercat sa alaptez in maternitate la san, fiin ajutata de moasele/asistentele de acolo, dar am ajuns la concluzia ca o chinuiam degeaba, ea nu reusea sa apuce sfarcul si toata inversunarea mea ii face mai mult rai. Asa ca am cumparat o minunata pompa electrica de la Avent - cineva intreba ce am recomanda. Cum Clarita mea e o sentimentala, aseara a incercat singurica, s-a enervat pana a reusit sa prinda sfarcul. Am fost foarte fericita, she made my day ca sa zic asa. Acum pompez si masez sanii cu seriozitate, ca sunt mari si produc mai mult decat avem noi nevoie, mancam principal biberon si de adormire/alint/linistire san... atunci cand se poate.
Fericita mamica de iubita Maria Clara, nascuta pe 20 septembrie.
![](images/user_woman.png)
mikka11 spune:
Buna dimineata!
Marryan, nici nu stii cat m-a linistit mesajul tau, sper ca si bebelina mea a fie bine, sa nu aiba probleme cu inimioara.
May si sei, Lena, Alayna multumesc, sunteti niste dragute. Sei, o sa merg si eu cu bebe la cardiolog saptamana viitoare, sa vedem ce ne spune...
Lena multumesc pentru link, am gasit lanolina
Hellena mi se rupe sufletul cand citesc cat esti de speriata pentru problemutele cu puilul tau, mi-au dat lacrimile, serios
Anca, o sa aplic aum pe grup
Eu incerc sa citesc din urma, e la aparitia primilor bbei la odiseea noastra, sa vad acolo cum ati mai procedat voi in diferite situatii, poate mai invat cate ceva.
Fata mea a dormit toata noaptea langa mine, cum incercam sa o ridic, cum urla. In felul acesta am stat si noi linistiti, ea a dormit de la 12 la 4, am hranit-o si apoi a dormit pana la 7. Desigur ca la auzul vestii ca am stat cu copilul in pat, s-a alarmat tot neamul, ca o invatam asa, ca nu e bine, ca trebuie sa mai si planga, ca e smechera..in fine, poate gresesc, dar eu nu o pot lasa sa planga la infinit acolo, ca plang si eu odata cu ea si apoi decat sa fac ture la cos si sa fiu rupta de oboseala, mai bine asa...macar o perioada...
Sotul ma ajuta foarte mult, el o schimba, el o spala la fundulet, schimba pampers, mi-o pune la san, am fost tare linistiti si fericiti zilele astea...maine pleaca iar si vine mama, cred ma cert cu ea non-stop, la spital numai am plans din cauza aberatiilor ei, regret enorm ca am chemat-o.
mikka11 spune:
Am aplicat la grup din nou...
Lena documentul acela in google docs e foarte util, l-am salvat si eu
Fetelor, nu stiu sa modific semnatura, unde gasesc iconurile acelea cu bebelusi?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/elly_b/elly_b.jpg)
elly_b spune:
wow ce emotii sa ma vad pe prima pagina
Felicitari Andreea, Mikka, Kora !!!
n-am apucat sa recuperez. sper ca n-am sarit pe nimeni
BB Ronald (ca si la Annelies ne-am hotarat cu 5 minute inainte sa inchida biroul de declarat bbii, sa-i dam numele bunicului) s-a nascut la ora 9:00, prin cezariana, cu ceva emotii dar neglijabile, apgar 9.
plange .. revin
mami fericita de Annelies (30.06.2005) si
Ronald (21.09.2011)
AMR ... mai putin de 12h!!!
ionelamaria spune:
mneatza
Alex, incearca sa folosesti altceva decat biberonul pentru hranire daca iti doresti sa alaptezi ( lingurita, seringa, cana, etc). Suptul la biberon e total diferit de cel la san si copilul se zapaceste si nu mai stie ce si cum.
Mikka, copilul abia nascut habar n--are ca se poate alinta, ca poate fi smecher. El prin plans transmite ca ceva nu e ok cu el. Cand a tacut fie s-a rezolvat problema fie s-a resemnat ca plange degeaba si ca durerea lui nu e importanta pentru nimeni.
Ca se invata in patul tau: 1. care e problema? 2. nu s-a invatat in uter atat cat sa nu mai iasaedit: Despre mama ta: ii poti spune frumos ca e copilul tau si ai nevoie de ajutor nu de sfaturi, ai nevoie de cineva care sa faca asa cum crezi tu si nu cum vrea el. Ca o respecti mult dar astepti de la ea sa aiba incredere in tine ca stii ce faci, ca ai citit mult si ca pe vremea ei multe lucruri din lumea asta erau diferite
Mami fericita de
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
mikka11 spune:
Multumesc, Ionela, exact asa gandesc si eu. Mor cand ii aud ca "un copil trebuie sa mai si planga, ce , vrei sa nu mai scapi de el din pat?" citat din mama si soacra
.
O sa incerc sa o abordez pe mama in maniera sugerata de tine, pana acum este adevarat ca si eu fiind obosita si nervoasa am cam repezit-o.