Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***347***

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Floric, eu am o mare admiratie fata de Biserica Catolica, mult mai mare decit fata de BOR (pe care insa eu nu pot sa o sufar).
Cea mai bine cotata gradi din Iasi acum citiva ani era o gradinita a bisericii baptiste; cea mai bine cotata din "ratinguri si review-uri" facute de parinti, nu ca aveau curtea cea mai verde sau cele mai multe optionale de limbi straine. Mergeau copii de orice religie si nu am auzit nici un ortodox sa se plinga de indoctrinare. Nu prea stiu ce idei i-ar putea fi inoculate la virsta asta, ca sa fie asa de tragic, iar daca umbla cu sperietori de genul "te bate Doamne Doamne"...o sa afli destul de repede, cred eu, din discutiile si joaca cu Rares.

Nu m-as lasa impresionata de tinuta maicutelor, ma intreb (sincer) doar cit este de practica pentru ele, avind in vedere ce "scalimbaieli" sint necesare cind ai grija de copii de virsta alor nostri, dar altfel mi se pare chiar benefic ca Rares sa vada de mic ca oamenii sint diferiti si ca diferit = ok.

Oricum, daca din multe puncte de vedere obiective si de nedisputat, aceasta gradinita este mai buna decit altele, eu nu as lasa sa primeze convingerile/temerile mele religioase. Dar nici eu nu-s cine stie ce dusa la biserica, asa ca nu dezvolt mai mult de atit.

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ARIS, cine a zis faza cu 3 ore???

Si noi mai avem accidente, oricum stiu ca rareori se poate abtine mai mult de 2 h. Nush ce sa zic, la noi accidentele au fost acasa,la gradi never, stiu ca fetele il intrebau si ca facea cam de 3 ori pana la somn. Si mai ales ca Vitamina e mare bautor de sucuri si de apa, nu vad care ar fi problema ca face des.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Pisicu, sa stii ca pe mine m-a bufnit rasul prima data cand le-am vazut pe maicute (din birou vad in curtea scolii) cum alergau la ora de sport. Atat. In rest, alte scalambaieli...nu fac. S-au cel putin nu am vazut. Si afara cand ies cu copiii au o tinuta decenta, nu se tavalesc pe jos...cum sa spun ca sa intelegi...

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Oauu am avut azi o zi super full asa ca abia astept pe cea de maine cand iar sunt libera m, sper sa nu ne internam iar !!

Referitor la gradinita tocmai m-am intalnit ieri cu o mamica care a vrut sa-l dea pe fiul ei la gradinita germana pe care o vizam si noi, dar nu l-a mai dus pt ca erau 50 in grupa !! no, ce ziceti de asta ?
cred ca la anu' ma reprofilez si eu, o sa invete mai multa germana acasa decat cu 50 de colegi, nu credeti ? in rest alte avantaje acolo nu sunt, plus ca e si cam departe de noi, bine in Deav asta inseamna cam 20 minute pe jos de acasa

V-am pupat !!!!!!!!!

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Daaa, e departe rau 20 min

Poate 50 copii in toata gradinita?!?, intr-o singura grupa se calca pe picoare Pai, sa stii Monica ca tot varianta cu Oma+profa personala de germana 2 in 1 e cea mai viabila....

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Pauza la serv, sa raspund pe rand.

Floric

Biserica de care vorbesti, cea catolica, eu cred ca este o alegere ok, pentru ca:
- nu sunt lectii de religie [asa cum nea-m astepta dupa apartenenta gradinitei];
- prietena mea f buna a avut fetita la o asa gradinita, nimic "religios" in gandirea comportamentul fetitei;
- cel mai important argument: acele maicute [CHIAR daca sunt imbracate mai serios si liniar...] au marea calitate de a fi EXTREM de calme, ele nu au supararile/stresurile cotidiene ale oamenilor laici [sau cum le zice astora ca noi]. Eu le-am vazut vorbind cu copii/adolescenti anul trecut, cand Vero a fost la cateva ore de chitara tot la o biserica din asta. Maicuta aceea, la fel imbracata, nu ai fi zis ca stie sa cante ceva vesel la chitara si ca poate stapani niste copii "galagiosi"/"fitzosi"/"dati cu modernizarea" etc. Ei bine, acea maicuta era ff simpatica, daca faceai abstractie de haine, era ca orice profesoara tinara si f CALDA. Privirea, vocea si autoarmonia interioara ale ei cumva anulau rebeliunile copiilor, astfel ca toti mergeu cu incantare acolo. Imi amintesc ca eu, excat ca floric, am intrebat-o pe vero: dar cum e acolo inauntru, e mai trist, cu hainele alea, cum e maicuta, va vorbeste despre smerenie? Si vero a zis ca nu a observat exact ce haine are dar ca este f blanda, nu-i cearta si toti sunt bucurosi sa invete acordurile etc... S-a oprit acel curs [nu mai zic ca era si gratuit] si normal, il regret.

Concluzie: du linistita copilul la acea gradinita, e ca si cum il duci la o gradinita cu personal DEJA calificat [si mai ales APLICANT] in psihologie [cum, din pacate, restul educatoarelor, stat sau privat, NU sunt...]

revin

Poze cu noi

Veronica-Elena 13 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Leeloo

am vb cu prietena mea educatoare, mi-a zis asa:
- sutn 2 chestii diferite cumparatul jucariilor pt evenimente si cumparatul materialelor didactice;
- pentru materiale didactice, ea mergea cu parintii la Casa Retro [au si site] unde sunt jucarii ff misto, de inteligenta, de lemn, etc...]
- pentru jucarii multe [si normal, mai ieftine, insa nu neaparat de proasta calitate] mergea cu paritnii in Europa, unde se gasesc jucarii si mai bune, si mai proaste, dar pretul e mai rezonabil decat prin oras.
- tot legat de evenimente, eu iti sugerez ceva in plus, observat la serbarile lui v+t: cand numeri jucariile [cate fetite, cati baieti] sa intrebi pe paritni unde vin frati [de obicei mai mici] pentru ca e frumos sa ii pui si pe ei in lista, stiu ca tudor mereu primea cadou la serbare la vero, si se simtea special :)

Aris
- tot educatoarea mi-a zis ca acele "puzzeluri" din lemn a gasit pt baietelul ei pe un site numit chiar asa "jucarii din lemn" scris legat.

revin

Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Anca, asteptam cu sufletul la gura raspunsul tau. La fel cum il astept de la Ilinca.

As vrea sa nu fiu inteleasa gresit si celelalte fete sa se supere. Dar stiti prea bine ca Anca e mentora sefa. Ori de la Ilinca astept pentur ca e de relaigie catolica, din cate stiu eu.

Da, Anca, exact cum ai spus. Eu nu le-am auzit nciiodata tipand, zbirand la copii. Si Slava Domnului ca astia chiar tipa prin curtea scolii, alearga, zburda, in fine...copii...Asa cum as spus...au o calmitate...de invidiat.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aris26

pisigri - merci de raspuns imi fac probleme pt ca in toate cartile spune ca sunt pregatiti sa scape de scutece cand trec 3 ore intre urinari. pai la noi doar noaptea avem pauza asta. in rest nici gand. probabil ca de asta nu reusesc nici fetele la gradi sa il tina uscat.
oooooofffsa vezi tu ca m-am grabitexact ce nu am vrut sa fac. problema e ca acum nu vrea pampersi, plange cand ii propun si zice ca el nu e bebe
na! ca mi-am luat-o. acum cum o rezolv? ca eu acasa il pun si de 10 ori pe oala dar la gradi? daca incepe sa se simta prost ca se scapa pe el?

mama de mic +s29+

Aris, stai linistita, nu te mai necaji Ianis la inceput facea pipi la olita din juma-n-juma de ora, cateva picaturi!, doar ca sa se laude ca "a facut pisu!". De ce acasa face regulamentar la olita si la gradi se mai scapa pe el? mi-am pus si eu intrebarea asta...: 1) fie se ia cu joaca si uita; 2) fie o face ca sa se razbune pe vorbele doamnei (asta e rationamentul meu).

Dar oricum, oricat de pregatiti ar fi (ca te enervai ca n-ai asteptat sa fie Luca pregatit) si de antrenati, tot se mai intampla accidente, mai des/mai rar, dar se "intampla", nu pentru ca asa vrea el, sau pentru ca nu e pregatit, asta e procesul de antrenament. Iar noi trebuie s-o luam ca atare, ca pe un proces natural, si sa-i atentionam ca data viitoare pisu la olita.

La noi daca se intampla accidente (la gradi, acasa deloc), prima oara nu-l cert, a doua oara il cert si-i exemplific "mami nu face pe ea, tati nu face pe el, toata lumea se duce la baie", iar daca nici asa nu intelege (nu s-a intamplat decat in prima zi fara pampers la munte), recurg la tactici prin invaluire (exprim cu voce tare o dorinta de-a mea, pe care s-o auda si el, ca abia astept sa nu mai trebuiasca sa schimb pantaloni; sau lui taica-su ii exprim o "problema": iar trebuie sa mergem sa cumparam pampersi (chiar daca nu-i adevarat; sau il laud in gura mare la toata lumea, si cand vorbesc la telefon, ca Ianis e baiat mare in chilotei, nu mai e bebe mic cu pampersi), bineinteles ca de fiecare data sa auda el, dar vorbele sa nu-i fie adresate lui, ci discutii intre adulti. Am observat ca asa are cel mai mult efect, se ambitioneaza sa faca si mai bine Nu-i plac deloc discutiile moralizatoare, cand ii faci morala schimba vorba si-ti distrage atentia la altceva

Daaaar...de cand a venit frigul, iar ii punem pampers noaptea Pana acum se trezea si-mi zicea ca face pisu, acum nu, e adevarat ca e si obosit, si de la frig ii vine mai des sa faca. Asa ca..., daca ma trezesc eu sa ma duc la baie si il iau si pe el, nu uda pampersul, daca nu nu O solutie ceva, fetele cu experienta

Scuze pt.mesajul kilometric

Elena, fericita de Ianis Cezar (04.04.2009)

Mergi la inceput

pisigri

1. Bine ca ai reaparut la orizont, ne faceam griji pt voi.

2. Nici vorba sa fiu suparat pe tine, de fapt, nu sunt/nu am fost pe nima, si ce imi dau seama este ca nu am subliniat faptul ca eu NU in acest prezent as fi suparata, nuuuu. Eu de multe luni de zile am decis sa estompez anumite subiecte, oo, de mult timp, doar ca abia acu m-au intrebat cateva fete de ce sunt asa de "laconica" si atunci am dat explicatii [tot laconice si astea :))].

Oricum, ideea e ca eu mereu am inteles reactiile de taxare [cumva teoretica si utopica] asupra mea cand am povestit anumite chestii, eu doar am fost mirata [in sensul nepozitiv] cand, peste timp, perceptiile au fost la 180 cand a fost vorba de altcineva. De ce zic mirata in sens nepozitiv: pentru ca eu, sincer, chiar am sperat sa vad alte mame REUSIND in asezarea copilului pe un way ideal, FARA negocieri, fara impuneri, fara santaje, fara certuri, fara dezamagiri. Chiar am sperat, probabil insa, si eu, tot utopic...

Chiar si legat de acel telefon, ca ai adus vorba, sigur ca motivatia achizitionarii a fost contestata de tine, nu modelul de nokia [:))], si sigur ca toti de aici stim modelul ideal de gandire pe care l-am vrea implementat la puisori. Doar ca, exact acea negociere/plata pe care am facut-o eu atunci [fiind pt mine, ultima solutie] si care a fost criticata, am regasit-o la aproape toate fetele de aici, insa in alte contexte. Dar eu, in sinea mea, nu vad NICI o diferenta intre a ii spune copilului:
- hai sa mergem la gradi si apoi, daca ai fost cuminte, mergem la magazinul din colt si luam o jucarioara, sau negocieri similare;
si
- a accepta sa cumpar un telefon, pt a obtine in schimb, certitudinea unui contact/siguranta cu acel copil [tu, ca mama, fiind la servici] si poate o atitudine mai cooperanta la lectii.

Sigur, ghioceii sunt mici si nu pot zice: pai de ce mi-ai luat doar jucarioara asta si nu mi-ai luat XBox, in timp ce veronica a comentat ca de ce toti ceilalti colegi sa aiba tel cu camera si ea nu, ca se face de ras si mai bine merge fara etc. Insa.. ca sa rad un pic, dc e sa fac un calcul, s-ar putea ca 1 milion cat am dat eu pt un copil de 12 ani sa fie mai putin decat 6 X [totalul pe jucarii/obiecte NE-mandatory luate pt ghiocei]. Am zis 6 pt ca 12ani / 2 ani fac 6 :))))

Si chiar acum imi amintesc de luna februarie, cand am fost in spital cu pneumonia lui bb3. Eram vreo 5-6 mame in salon, din toata tara. Una dintr ele era din Bucuresti, profa de chimie, apropiat de mine ca varsta, cu 2 copii, unul de clasa 2, altul mic cu tuse. Era f isteata, interesant sa discuti cu ea despre orice. Dar, cand ma auzeau vorbind la telefon cu v+t, cum ziceau ca nu se apuca de lectii si ca se uita la tv si fac lectii doar daca promit eu sa le iau haine etc atunci cand revenim acasa, ea imi zicea:
"Vaaaai, dar TU gresesti, ai gresit mereu, ca i-ai indopat cu bani, nu asa trebuia, ca acum ei doar bani viseaza, trebuia sa le oferi recompense de alta natura, uite, eu, ii zic celui de clasa 2 ca daca face lectiile, in weekend il duc la gradina zoologica, si e ff ok."

Buun, eu explicam ca nu e adevarat, nu i-am pompat cu bani [nici nu aveam cum, eu i-am crescut financiar SINGURA, zari a participat mereu motic, gen 1-2 milioane pe luna, multi ani la rand] si am aplicat si eu de zeci si zeci de ori recompense "ne-materiale". Doar ca, de la clasa 5 in sus, nu mai pot fi "cumparati" cu fericiri din astea, film/zoo/etc, ci vor ce vad si la altii: bani pt mac, bani pt AFI, etc. Tipa nu si nu, ca nu exista, ca daca de mic il inveti DOAR cu recompenese nemateriale, asa va fi mereu.

Chiar eram suparata in sinea mea ca tipa aia asa decidea/evalua despre mine, mai ales ca eu am fost [in copilarie] extrem de modesta. NU e o lauda, atentie!. Din contra, pt ca iata, am fost gresit/exagerat de modesta si de asta nu am invatat sa am un anumit standard de expectanta fata de altii, adica nu am crezut ca ar fi normal sa primesc SI eu ceva, nuuu, eu am fost invata/fericita sa rezolv/construiesc fericire singura si sa dau si altora, ceea ce, in dragoste mai ales, nu e chiar ok .

Si cum eram eu asa suparata, ma TREZESC ca o alta mama [fff simpla, dintr-un sat, nu zic in sens de dispret, nuu, doar ca se vedea ca se ocupa cu munca agricola etc] cu fetita de vreo 5 ani zise:
"De la o varsta incolo pe copii, FOSTII nostri copii, ii MULTUMESC doar haine/lucruri cumparate de EI IMPREUNA cu alti colegi/prieteni, si pt asta, au nevoie de bani. Asa ca un copil de clasa 8, oricat a tot fost la zoo cu parintii, mic fiind, acum va vrea bani pt mac sa mearga cu colegii din clasa, sau la film la AFI. Daca vrei sa accepti ca in timp, se SCHIMBA si mentalitatea/dorintele copiilor, ca ei nu raman mereu de 3 ani, bine, altfel, te va paste o mare depresie la varsta adolescentei lor."

Am ramas perplexa. Acea femeie a explicat MULT mai clar decat mine [vorba cea, eu, o adevarata institutie pe forum [:))] ] ceva ce, fie ca vrem, fie ca nu vrem, este deja scris in parcursul vietilor noastre si a copiilor nostrii.

Esential ramane acea NEGOCIERE ca fiind, in unele situatii, ULTIMA solutie, mai ales cand prezentarea "potentialului" castig nu este deloc palpabila pt copil. Unii copii inteleg de mici [ca mine], de ex, ca tre sa invete ca sa aiba serv bun si sa o DUCA bine, iar altii nu, vad STRICT castigul imediat, li se falfaie de notiuni legate de "peste 10-15 ani". Totul tine de balanta intre egoism si responsabilitate fata de tine insuti, balanta cu care te nasti. Nimic nu o schimba fundamental, poate doar sporadice clipe de "bine, hai ca azi fac ca tine, nu ca asa e convingerea mea". Si chiar si acele clipe au in vedere TOT un castig imediat.

Si sunt multe alte aspecte considerate negative la mine [in relatia cu v+t] pe care le-am vazut identic [sau chiar depasit] la alte fete, in relatia cu micutii ghiocei, mult mai fara de vina decat copii mai mari si mai constienti totusi si deci, mult mai uimiat am fost de fiecare data. Dar nu stau sa dau exemple, cum ar fi dorit ilinca, pt ca nu este vorba nici de ceva din prezent, si nici nu am contabilizat vreodata asta. A fost doar o impresie/stare a mea de genul: "Hmmm, uite ca la altii se poate, doar la mine era bai". Atat.

Asa ca eu zic sa incheiem aici capitolul cu "explicarea subiectelor estompate", nu am fost suparata pe nima, nu m-a "apucat dintr-o data" nimic, doar si doar am explicat in acest prezent [acum fiindu-mi adresata intrebarea] de ce am decis, cu mult timp in urma, sa fiu discreta pe anumite subiecte. Eu si discretia??? S-ar fi crezut ca nu :)))). Ei bine, eu pot fi "gura sparta" sau "ce-i in gusa si capusa" DAAAAAAR cu acordul meu . Ce trece de filtru meu, trece 100%, ce nu, nu trece deloc. Stiu.. iar problema cu extremele :)))

Poze cu noi

Mergi la inceput

Aris, Ela si toti noi legati de "facem sau nu facem pe noi?"

Problema cu pishu DUPA ce un copil a trecut deja la oala are 2 componente:

1. Pishu de noapte: eu am fost un copil normal, si totusi pana la 5-6 ani faceam cateodata, noaptea, in pat, in somn. Nici vorba sa ma trezesc ca o printesa delicata si deranjata de disconfort :))). Biata mama m-a dus la medic, au vb un pic de timp. In acest timp, medicul probabil ma privea, si apoi zise:
- copilul dvs este peste limita normala cu energia, dica azi de numeste sindrom hiperkinetic [si are conotatie de usoara anormalitate], in trecut se zicea doar "mai energic" si avea conotatie de normalitate ; acesti copii au somn mult mai profund [de lemn] decat copiii mai linistiti.
- nu trebuie sa bea lichide dupa ora 8 seara, DELOC.
- INDIFERENT ca simte sau nu nevoia de pishu, seara la 10, inainte de somn, TREBUIE pus pe oala 10 min. Chiar dc in primele seri nu face, apoi va deveni un reflex.

Mama a aplicat si m-am "normalizat" si eu :))) [ee, nu pe toate planurile, unii boi inca mai zbenguie liberi si nesupusi prin cranguri si campii :))]

2. Pishu si gradinita:
- acei copii mai sensibili sufleteste sunt potential cei care mai scapa la gradi, desi acasa nu au probleme;
- tudor insusi a fost asa, in primele luni cred ca zilnic am dus schimburi pt dulap [alea normal trebuie schimbat la 1/2 saptamani, dc nu-s probleme]
- este vorba DOAR si doar de impactul emotional asupra copilului in cadrul gradinitei, jocului cu alti copii, lectiile cu educatorii etc;
- in cateva luni [4-6] chiar se rezolva;

Succes!!!

revin

Poze cu noi

Mergi la inceput