Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***347***
Raspunsuri - Pagina 20
Floric spune:
Bianca, sper sa fac o alegere buna cu gradi catolica. Si intr-adevar si scoala de aici e cotata ca una buna. Adica, atata timp cat lumea "buna" din oras isi da copiii aici inseamna ca se face carte. Zic eu.
Cat despre doctrina si "indopat" ca pe curcan...sper sa nu o fac ci doar sa ii prezint religia cat sa stie despre ea. Vezi treaba ca pot sa il duc eu la biserica dar daca el va vrea altceva in viata...sigur o va face. Eu am un exemplu in familie...de imi confirma cele spuse mai sus.
Acu...despre religie si credinta eu ma feresc sa intru in dispute, discutii pentru ca sunt subiecte "fierbinti". Ca sa vezi cat de dusa sunt eu la biserica noastra...fara a da cu pietre mari...intr-o biserica catolica am intrat acum 4 ani
... dar pot convietui alaturi de alte natii, specii umane...adica ii accept, pana la a-mi leza libertatea mea.
Voi merge sapt viitoare sa discut cu directoarea...sora.
Poze Raru
Poze noi
Rares Rarisel cel mai frumusel 
Floric spune:
Stand si gandind mai bine tind sa cred ca asta este o solutie potrivita pt ce asteptari am eu de la educatia in gradinite. Acu, nu stiu cat de mutl se pune accent pe transmiterea informatiilor. Ei spun ca respecta programa clasica, aprobata de minister, insa in realitate e altfel. Cel putin asa mi-a spus mamica de aseara. Adica, nu iti vine acasa in fiecare zi cu o poezie invatata sau cantecel. CXa sa nu mai zic ca desi in regulamentul lor scrie ca se studiaza germana si italiana la alegere...mai mult de buna ziua si la revedere...nu se face.
Inca un aspect poyitiv...NU au televizor...ci doar jucarii. Activitatile , cand le permite vremea se desfasoara in curte sau in gradina publica, care e un parc mare cu multa verdeata (acesta e in apropierea scolii).
Cert e ca aici desi sunt copii destui (20-25) sunt tratati diferit decat ce se intampla in gradi traditionale.
Ce nu stia mamica de aseara sa imi spuna daca surorile au pegatire pedagogica.
Poze Raru
Poze noi
bebe_shtrumf spune:
Buna dimi!
Aris ce tare cu olita, este fantastic Vitamian si cu perlele lui, practic aceste mici accidente in campul muncii cu pipilon tren sa treaca neobservate, saracul normal ca nu mai vrea ca bebele cu scutec, ei asta inseamna ca e pregatit!
Si noi mai avem escapade, se ia cu joaca
insa ne anunta la noi in ultimul moment, si la ea in primul moment de facut efectiv niste pipilon de firma.
Cantitatea depinde de ce consuma, sau nu, cateodata am surprize sa mai faca si al pranz in pat, deis e pusa al olita ianinte...maia re ea niste rezerve, ce sa zic.
Floricule sa stii ca am o nepoata crescuta la gradi invatamant catolic si e f ok, nu e catolika, nu s-a convertit, e din fam ortodoxa, si adevarat stia niste rugaciuni frumoase, insa se inchina tot ca ai ei, ca la ortodocsi, mie chair imi place mediul de catolik, insa nu vrea sotul, bine e si departe de sv, bunici...e peste mana, insa asta e, ne-am resemnat.personalul de acolo e mai calm nu se tipa pe sistemul comunism, nu se strange mana cand greseste, nu stiu, au alte valori.Nota 10
Bianca ce banc tare, sa le mai scoti la iveala, da?
Magdy pentru aniversare
ah si cu chistoacele la fel face si Ari, mai nou ia pai d-ala de suc si cika fumeaza, musai sa il scuture si-n scrumiera, desi la noi in fam fumeaza doar bunicii barbatii, insa e fan fumat, plus ca baga chistoace de pe strada in gura, sau coji de seminte, de dragul de a le sparge ea intre dinti, alea curatate si date de mine direct samburele nu o coafeaza![]()
Eu am luat foc la inceput si am certat-o , insa vad ca nu se prinde, desi i-am zis clar ca n-o sa-i dau eu bani sa mi-i arda ea pe tigarete
cand va fi mare, si o sa o bat de-adevaratelea![]()
mai dua o cafea

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009
aris26 spune:
floric - stai linistita ca al meu copil se face ca bea tequilla mereu desi nici eu nic ta-su nu am mai pus gura pe asa ceva din anul 2008
si mai mereu imi spune in magazin sa ii luam lu' tata o bere, desi taica-su saracu' a baut mai putin de 10 beri toaaata vara
na!
bianca - da da...invata usor limbile straine, eu va garantez. si daca tot ii place engleza pune-i din cand in cand cate un dvd in engleza. eu ma gandeam sa ii gasesc cursuri din alea pe dvd interactive pt ca adora sa repete. erau candva unele cu un urs verde si blanos..le mai stiti?
si al meu face la gradi zilnic engleza si a inceput sa s4e vada, stie cantece si intelege cand ii spun sa vina la mine, sau sa se aseze pe scaun..etc. dar acum am alt pitic pe creier. oare educatoarea are accent bun?? hihihi am luat-o pe camp
mama de
mic +
s29+
aris26 spune:
bebe - merci de raspuns. m-ati mai linistit. eu sunt si tuta...imi inchipuiam cu mintea mea beata ca daca a facut singur alegerea atunci nu o sa am deloc accidente

floric - daca gradinita e buna si se poarta frumos cu copii nu vad de ce nu. ba chiar e frumos sa creasca si sa inteleaga ca Dumnezeu e unul chiar daca obiceiurile sunt diferite. mai degraba imi e frica sa nu ii indoctrineze in mod exagerat. adica nu stiu...ce ar zice o maicuta daca gaseste un baietel ca se trage de putza de exemplu?
eu de abia aici am niste sensibilitati
si in plus nu ash vrea sa imi ameninte nimeni copilul cu iadul sau ca il bate Dumnezeu...sau io mai stiu ce. dar eu sunt din categoria ne-dusa la biserica.
si ma scoate din minti dogmatica
mama de
mic +
s29+
andiaroro spune:
Magdy
- Chiar m-am gandit la tine zilele astea. Ce-ati mai crescut.
Floric- Eu nu am vrut sa te amarasc ca habar nu am cum sta treaba concret cu gradinitele romanesti, in afara de ceea ce citesc pe aici. Vorbeau fetele despre muzica si stiam ca atunci cand s-a infiintat Mica Academie, asta era ideea de baza: o gradi unde copii pot sa faca muzica din scutece, unde sa aiba instrumente pe masura, etc. Preturi, ce se intampla de fapt, etc...habar nu am. Ma bucur insa de ceea ce spui acum ca am senzatia ca ai gasit locul potrivit. Iti garantez ca un preot ortodox destupat la cap ti-ar spune sa-l duci linistita acolo unde exista o educatie crestina. Nuantele le descopera atunci cand va creste si va fi preocupat de religie, daca va fi...
Asta cu chistocele si fumatul e o etapa. Apoi va uita si pe la 4 ani o sa puna intrebari si tu o sa-i explici. Alex, anul trecut, l-a anuntat pe tatal prietenului lui ca e cam cazul sa se lase de fumat. A doua zi ne-am intalnit cu omul ce tragea tacticos dintr-o tigara. Dupa ce ne-am salutat, l-a luat Alex la intrebari: Sasha tot nu te-ai lasat de fumat. Sa stii ca o sa te imbolnavesti si o sa mori, daca nu incetezi...Noroc ca Sasha e simpatic si-l iubeste mult, dar eu ma cam albastrisem al asa discurs...
Concluzia e ca Vladimir are ureche muzicala...De asta prinde si engleza din zbor.
Puneti-le Magic English...La noi a fost de mare efect
anamariame spune:
Buna dimineata!Aris, si eu iti spun sa nu te ingrijorezi cu pipi. La fel am patit si noi cu Eva. Dupa o perioada fara niciun accident, a urmat o zi in care a facut pe ea de vreo 3 ori, apoi iarasi o perioada de liniste. Ultima data a facut pe ea la gradi, saptamana trecuta, dar a spus ca vrea sa faca, numai ca dna educatoare a trimis-o cu o fetita mai mare la baie. s-or fi ratacit pe drum
Floric, da' mie imi pari deja hotarata sa alegi gradinita asta. Oricum, inclin sa cred ca ai pretentii cam mari (se face carte? transmitere de info), nu cred ca asta conteaza la acest nivel. Acum se pun doar niste baze, si scopul e integrarea copilului in colectivitate si dezvoltarea anumitor abilitati, nicidecum transmiterea informatiilor.
Floric spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui aris26 bebe - merci de raspuns. m-ati mai linistit. eu sunt si tuta...imi inchipuiam cu mintea mea beata ca daca a facut singur alegerea atunci nu o sa am deloc accidente ![]() ![]() floric - daca gradinita e buna si se poarta frumos cu copii nu vad de ce nu. ba chiar e frumos sa creasca si sa inteleaga ca Dumnezeu e unul chiar daca obiceiurile sunt diferite. mai degraba imi e frica sa nu ii indoctrineze in mod exagerat. adica nu stiu...ce ar zice o maicuta daca gaseste un baietel ca se trage de putza de exemplu? eu de abia aici am niste sensibilitati si in plus nu ash vrea sa imi ameninte nimeni copilul cu iadul sau ca il bate Dumnezeu...sau io mai stiu ce. dar eu sunt din categoria ne-dusa la biserica. si ma scoate din minti dogmatica mama de mic + s29+ |
Da, cam despre asta imi este si mie teama. De raspunsuri d-astea ca Doamne, Doamne te vede, sau mai stiu eu ce altele. Acu, astea sunt doar temerile mele si presupuneri...Si inca o data spun imi e teama de indoctrinare catolica subtila, adica sunt convinsa ca daca vrea cineva sa ii modeleze ideile unui copil o poate face. Vezi exemplul cu limbile straine si cum zicea Bianca ca acum astia sunt sugative.
Poze Raru
Poze noi

Floric spune:
Anamaria, s-ar putea sa nu cunosc eu exact ce se petrece la gradi si poate mi-am format doar o opinie, parere pe baza asteptarilor mele dar si pe ce vad ca se cere mai tarziu la scoala si stilul "smuls -impus" de invatare. Adica, nu vreau sa ajunga in cls I si sa nu cunoasca ce ar trebui, sau anumite treburi pe care copiii le-au invatat deja la gradi (cei care au mers la gradi traditionala - eu spun traditionala la cea de stat).
Poze Raru
Poze noi
Floric spune:
A, si nu v-am spus pretul....Care ma atrage si mai tare (caci deh...cand e vorba de bani, uiti de tot
). Anul acesta e 140 lei pe luna. La inceput de an se mai plateste 50 lei pt rechizite (cica au niste caiete speciale).
Poze Raru
Poze noi