Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla_2008 spune:

Hello fete,

eu am ceva ce trebuie sa va povestesc si va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!!
Incerc sa fiu concisa dar la cat de bulversata sunt nu stiu daca imi iese.

Asa, joia trecuta ma suna nasa mea sa vin repede la ea,nu-mi spune motivul. Ajung, si incepe sa imi spuna ca inauntru e cineva si sa ma pregateasca dinainte sa vad persoana. Incepe sa imi poveasteasca de o colega de lucru de-a ei,de 26ani,ce a venit disperata la usa ei,toata vanata, traumatizata,tocmai iesita din spital. O batea tatal ei alcoolic. Si imi spune( ea stiind ca eu caut un ajutor in casa si cu copiii) ca poate ne intelegem cumva si sa ii dau o sansa. Bun. Intru,facem cunostinta,o fata finuta, timida,speriata,fara curaj sa priveasca lumea in ochi,ce vorbea extrem de incet. Ii zimbesc ,ne punem la masa sa vb. Nasa ii explica ce si cum,eu sunt de acord sa ii dau o sansa. Nasa imi spunea ca pe timp ce lucrau in aceeasi scoala a si chemat-o la plaja la ea de cateva ori,de aceea stia unde sa vina si probabil se baza un pic si pe situatia ei materiala. Asa. O chem la 6 in acea dupa-masa. Mi-o aduce nasa la usa,asta dupa ce i-a dat sa manace si i-a dat o haina pe ea,ca din spital nu prea avea nu stiu ce la ea(caci pe acasa nu a mai trecut,iar la spital a dus-o ambulanta inconstienta aproape). A stat vreo 4 ore, foarte timida a dat de mancare la copii,se mai oprea ea si se uita pierduta in gol,dar am inteles ca era inca traumatizata. O chem sambata dimineata.
De aici s-a schimbat toata atitudinea ei. Copiii dormeau si i-am spus sa ma ajute sa strangem prin casa, sa aspiram etc...cam ce fac eu zilnic. Nu exagerez,a stat 10 min cu aspiratorul in mana intr-un colt,uitandu-se pe pereti,apoi intr-o ora jumate a curatat cativa morcovi si 2 dovlecei. Apoi s-a oprit si a zis ca ea nu crede ca merge ca pleaca. Am rugat-o sa imi spuna ce s-a intamplat,daca i-am gresit eu cu ceva. A zis ca nu,ca ii e rau,ca are viata ei(asta in contextul in care nu are 2 lei de paine pt ca eu ii i-am dat si nasa bani de mancare),ca vrea intimitatea ei,ca ea a lucrat in televiziune,ca ea nu e bucatareasa...etc... zic ok,daca vrei vb cu nasa mea sa ii spui si ei ca ea te-a adus si o intereseaza soarta ta. Nu sa nu o sun imi zice ca ea ii este datoare ie si ca nu vrea sa o supere etc....
Trebuie sa mentionez ca nasa i-a gasit loc de locuit ,asta dupa ce o noapte a culcat-o la ea,i-a platit caminul de nefamilisti pt 2 luni,i-a dat lenjerie,perie pasta dinti,perna ,plapuma,lighean,detergent,prosop,tampoane,i-a cumparat pantofi,i-a dat haine de ale ei,i-a cumparat ceas desteptator sa ajunga la timp la lucru pt ca tel nu are si nu i-a dat ca sa nu i-a legatura asa repede cu lumea in care a trait.... si multe altele.
Deci a pus-o pe o pozitie de start.

Asa discutia a continuat pana acolo in care ea zicea ca ea vrea intimitatea ei,ca are prieteni,ca vrea sa mearga la sala,ca trebuie sa manance etc...ok....apoi iar s-a sucit ca ea are nevoie de loc de munca ca trebuie sa-si platesca caminul,ca ea ii e datoare la Franci nasa etc... in fine...am trimis-o la camin,sa se linisteasca,sa ma gandesc si eu si am chemat-o luni dupa-masa. Intre timp am sunat-o pe Franci sa ii spun. Ea dezamagita,pt ca s-a implicat mult in cazul ei si vrea sa ii fie bine. Nu sunt prietene,doar au iesit impreuna de 2-3 ori si se stiau de la locul de munca,dar nasa e o persoana foarte sufletista si imi povestea ca tare a dezamagit-o dupa ziua de sambata cu atitudinea ei contradictorie. Bun. IERI a fost cum a fost,le-am data de mancare la copiii,i-a supravegheat pe covor la jucarii.atat.
Vine azi dimineata,program de masa,jucat cu copiii,si incepe iar cu textele de sambata,ca ea nu poate,ca nu are rost,ca eu nu o inteleg,ca exista un Dumnezeu,ca ea nu vrea sa isi bata nimeni joc de ea. ca ea trebuie sa manance sa doarma. Caeu nu o inteleg. Ce era de inteles? cu o atitudine foarte calma si calda i-am spus ca stiu povestea ei,ca poate avea incredere in mine,ca nimeni nu ii face rau aici. O pun la masa si o sun pe Franci ca nu mai stiam ce sa fac. Vine nasa sta de vorba cu ea 2 ore,ii arata cum sa apire,cum sa se joace cu copiii,ii explica ca nimeni nu ii vrea raul,ca ea tot intra in defensiva. Apoi incepe si spune ca taica-sau nici sa manance nu o lasa,ca o inchidea in casa,asta pe langa ca o agresa. fata era traumatizata rau. Pna la urma cred ca nu e rea vointa din partea ei ci pur si simplu o trauma mare. Si ea are nevoie de un psiholog nu de un loc de munca in momentul de fata. Asa. se linisteste,pleaca Franci,si la nici 3 MINUTE,se pune pe jos pe gresie in bucatarie si spune ca ii e rau,ii ofer apa,ii spun sa stea pe pat sa isi revina. Parea ca chiar ii e rau. Ma ofer sa o duc la spital eu si sa las copiii cu cineva. Nu zice nimic. Copiii urla. Trec 15 minute nu raspunde la nimic,sta asa suferind. Apoi se ridica,zice ca ea pleaca ca si-a mai revenit. Ma pune sa ii chem taxi,iese din casa,vine inapoi si imi arata geanta ei si ma intreaba daca mai am nevoie de ceva din geanta ei!!!eu raman socata,ii spun,Nico sunt lucrurile tale date de Franci,cum sa imi trebuiasac ceva?pleaca,iese fara sa salute. Nu ia taxiul il alsa in fata usii. Azi la 8 dimineata nu a mai aparut.
M-a intors pe dos ziua de ieri,Franci e si ea bulversata ca vroia sa o ajute,dar se pare ca nu prea merita. Vroia sa o duca chiar la un psiholog. Dar a fugit.
Inca nu inteleg ceva,se comporta asa pt ca a fost agresata sau a fosta agresata de tata ca se comporta asa. Se simtea foarte atataca cand ii spuneam sa imbrace copilul,sa ma ajute sa curatam legume impreuna ,sa aspiram,etc...
Nu stiu daca apare ce sa fac cu ea?sa ii mai dau o ultima sansa?Mentionez ca picii urla langa ea,o simt ca e stresata poate,nici nu ii baga in seama cand plang se uita pe pereti,nu le vorbeste,nu se joaca cu ei. Trebuie sa ii tot arat....si tot degeaba

Off,v-am zapacit
multumesc celor care au avut rabdare sa citeasca asa insiruire de idei incoerent postate

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Ainotna, nu e primul an de gradi, a mers la cresa la 2 ani, apoi de la 2,6 ani la gradi, unde e si acum.
Pentru ca a mers la o varsta asa mica la gradi, acum e grupa mare, colegii au cam toti peste 5 ani, cam jumatate din ei implinesc 6 in iarna-primavara viitoare. El are 4 jumate.

Si anul trecut nici nu l-am dus asa mult. Dar nici cand mergea zilnic nu-i placea, pentru ca doamna ii spunea - pitic. Ieri mi-a spus, stii mami doamna imi spune Teo, nu-i mai spune pitic. Daca dna ii spunea asa, asa il strigau si copiii si s-a suparat, am mers i-am explicat doamnei, care mi-a spus- vai dar ce sensibil e, dar pe urma a inteles, are si ea baiatul la grupa, are 5 ani jumate dar n-a crescut mult vara asta, fata de colegii lui, asa ca ei ii spun acum piticot. Si zice doamna, da, si al meu se supara acum cand ii zic copiii asa.

Nu stiu, trebuie sa vorbesc mai pe indelete cu ele, il mai duc zi de zi vreo 2 saptamani, daca nu ia toate bolili din lume intre timp, apoi vad ce se intampla. Am mers la zile de nastere ale colegilor sa socializam, trebuie sa mai iesim in parc, unde colegii ies zilnic dupa gradi. Noi nu am putut din cauza de somn de Albert la ora 4-6 cand erau colegii la joaca si nu-l puteam tine langa ei.
Pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Neata
Am fost la dentist...ce de bani castiga oamenii astia!!!. Pt o plomba, mi-a luat 250 lei. Si mai tb sa ma duc peste 3 luni, ca inca nu mi-a pus plomba definitiva. Macar nu m-a durut.
Si mi-a zis ca daca cumva isi rupe Raul vreun dinte cand cade, sa stau linistita, ca nu imi sta copilul stirb pana la 7 ani, cand schimba dintii. Si i-am luat pasta de dinti lui Raul, tb sa incepem sa ne spalam pe dinti. Mi-ar tb acum o ghiuveta pusa mai jos, adica o baie mare, mare...uned sa aranjez ceva pt Raul.. Vise!!!
Ochidut, ce rau imi pare!! Numai ii curge nasul? Ce alte simptome mai are? Sper sa ii treaca repede, repede si sa va bucurati de concediu. Eu il scot afara pe Raul cand e racit. La noi noaptea e mai rau la raceala, ziua se comporta aproape normal.
Denisa, ce poveste socanta!! Cati ani are fata? 26 de ani? De ce mai sta acasa daca e batuta? Eu cred ac nu de loc de munca are nevoie , ci de ajutor specializat!!! Nu aveti cente pt femei abuzate in Oradea? Si eu zic sa nu o mai lasi langa copii, ca nu sti cum va reactiona...Incercati sa o ajutati in alt mod, nu langa copii. Draga de tine, ai suflet tare bun...
Dupa ce isi revine Raul mergem sa vedem de ce tot face rosu in gat!!! Tb sa facem niste investigatii mai serioase...Adica mi se pare ca am un copil bolnavicios. Ba rosu in gat, ba muci, ba diaree. Tb facute niste analize.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!

Poze mare-partea aII a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissteo spune:

Denisa, hai ca incerc eu in cateva cuvinte sa-mi dau cu parerea. Poate sa fie o trauma puternica sau poate fi mai mult de atat- de ex o boala psihica. Eu, daca as fi locul tau, as incerca sa iau legatura cu un centru pentru victime ale violentei si tu sau nasa, daca vreti sa o ajutati sa mergeti cu ea acolo. Nu as lasa-o cu copiii din motive de securitate, nu stii exact ce se petrece cu ea, dar e clar ca nu e ok.

Sa-ti zic pe scurt, acum cateva luni cand am fost internata cu berti in salon cu mine era o tipa ingrijita, cocheta,draguta, amabila, cu un vocalubar elevat.
Mi-a spus de multe ori ca ea e suparata ca barbacsu ca nu i-a dat voie sa ia epilatorul si are par pe picioare din cauza lui, ca lui ii plac maimutele. Mi s-a parut ceva ciudat, avea o fetita de 3 luni, parea sa aiba grija de ea, in zilele care au urmat am aflat ca tocmai iesise de la o sectie de psihiatrie, unde fusese internata fortat de mama ei pentru ca isi batuse sora.

In ultimele 2 zile tot zicea ca lume ae nedreapta, Dumnezeu e mare, mama o pacaleste, apoi zicea ca ii cumpara mama ei o casa in Bucuresti in cateva zile, apoi ca ea e cineva, e profesoara, ma rog tot felul de lucruri acre nu aveau nici o legatura. Se oprea din respirat ca i se parea ca cineva asculta la usa si vrea sa-i ia fata. Din pacate, saraca, era bolnava.

Dar la prima vedere, parea foarte ok, o mama necajita ca e copilul bolnav, arata bine, era imbracata bine si ea si fetita. Cand a venit mama ei la ea, a plecat mama la baie si i-a furat din portofel o parte din bani, ca mama e nebuna si nu stie cati bani are. Apoi a inceput sa ceara de mancare si haine pentru copil, desi zicea ca a venit de departe cu avionul.

Mare grija, chiar daca uneori vrem sa facem bine, nu stim exact cu ce ne putem confrunta.
Eu prin prisma profesiei m-am confruntat cu multe persoane cu probleme.

Dar poate ca fata e decat traumatizata, oricum nu stiu daca e bine sa o lasi cu copiii, cred ca cel mai mare ajutor il puteti da, daca o duceti la un centru unde se pot ocupa de ea persoane care stiu cum sa o ajute.
Pupam mult de tot. Esti un suflet maret si tu si nasa ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Denisa, si eu te sfatuiesc la fel ca fetele. Nu o mai lasa pe langa copii. Eu nu sunt sperioasa de fel dar am vazut ce inseamna om cu probleme psihice..
E pacat de ea si de tineretea ei dar mai mult decat ajutor de specialitate si o vorba buna nu cred ca ii puteti oferi

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 24+

Mergi la inceput

Am 2 filmulete cu noi pt cine are chef

www.youtube.com/watch?v=BQ-DGRgaVug" target="_blank">aici
si
www.youtube.com/watch?v=ntU-zTwaaaI" target="_blank">aici

edit: acum merge si primul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

racusor, saru'mana, deci scoatem vigantolul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Neata
aziam fost in parc primii la 9,30 - ne-am jucat cu copiii, apoi am papat si acum dormim

Citat:
citat din mesajul lui ilinca79
Oana sa va fie de bine vacanta in Irlanda! Cum a mers intarcatul? N-a plans Matei dupa titi?
Ilinca, mama lui Victor (09.07.2010)

intarcatul a durat 2 luni de cand a primit prima completare seara, deci am mers cu pasi marunti si rezultatele au fost foarte bune
fara lacrimi, fara regrete

Citat:
citat din mesajul lui rodyka
OOANA, voi cum stati cu amenajarea?

Rody ca te gandesti la mine...ufff mai este dar incepe sa se vada ceva
mai avem inca de cumparat mobila in unele camere - asteptam sa mai strangem ceva bani - dar suntem pe drumul cel bun, am si perdele in bucatarie si 2 camere asa ca progresam

Citat:
citat din mesajul lui ciristina_serban
Azi e aniversarea casatoriei mele.

La Multi Ani

Citat:
citat din mesajul lui crissteo
Si mai e vreun copil cu 9500 g, azi il si masor sa vad cat are.
Pupam. Sa aveti o zi frumoasa!

Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

noi avem 10 kg acum la 1an si 2 luni - luna trecuta avea 9,300 kg

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Neata
Am fost la dentist...ce de bani castiga oamenii astia!!!. Pt o plomba, mi-a luat 250 lei.

cat?!? si eu trebuie sa merg ca am descoperit ca mi s eface o carie
cum se simte Raul?
ce analize vrei sa ii faci?

trebuie sa merg si eu sa ii fac la Matei niste analize, am tot amanat... si sa mergem la control la oftalmologie sa face un fund de ochi - preventiv, nu e nici o problema

noi am decis sa reluam balaceala
Paula, Ramona va asteptam daca aveti chef si timp...

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Da Paula avem centre,acum se interseaza nasa ca ea are mai multe legaturi.Dar nu va inchipuiti ca am lasat-o singura cu copiii,nici vorba,eu eram la 2 metri imi faceam treaba. Si mai mult pt casa as fi vrut sa vina. Oricum Cristteo si fata asta e incoerenta in idei ca cea din salonul in care ai stat. Si nu spiholog si chiar psihiatru are nevoie. Eu nu am facut mare lucru pt ea ci nasa mea.

Si noi dam ulei de cod si culmea,miroase oribil dar le place la nebunie. E mult mai complex ca vigantolul.Mie mi l-a recomandat pana in mai 2012 apoi vedem la toamna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

Am 2 filmulete cu noi pt cine are chef

www.youtube.com/watch?v=BQ-DGRgaVug" target="_blank">aici
si
www.youtube.com/watch?v=ntU-zTwaaaI" target="_blank">aici

edit: acum merge si primul

Denisa, parerea mea e ca fata respectiva trebuie ajutata din punct de vedere medical, iar ca si ajutor material DA este un gest minunat daca ii gasiti un loc de munca dar NU langa copilasii tai
nu poti sti niciodata ce reactii poate avea si nu merita sa risti Doamne fereste sa se intample ceva ce ti-ai reprosa toata viata - nu merita sa risti nimic cand e vorba de puii tai!

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput