Prietene la bine si la greu - 136
Raspunsuri - Pagina 7
cristina_boc spune:
Neatza'
Cine vrea o ?
Smara, ma bucur ca sunteti bine.
Monis, Andrei se joaca cu plusuri (rar ce-i drept dar asa pot sa-i dau ocupatie): are un elefant pe care daca il tranteste scoate sunete ca si elefantul, o vaca care se invarte si face "muuuuu", o oaie pe care daca o atinge pe botic face ca si oaia, si daca o trage de coada vibreaza... si multe astfel de animale: rata, broasca catel...... strumf, are chiar si o papusa Lyly..... Cand vreau sa ii dau ocupatie il pun sa mi le aduca.
O zi frumoasa sa aveti! Noi ne pregatim sa iesim afara.
monis5 spune:
neata
pentru cine nu a vazut inca, va rog faceti-va 20 de minute sa vedeti reportajul de la Romania, te iubesc!:
http://stirileprotv.ro/video/romania-te-iubesc-umami-al-cincelea-gust/60420698
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
Andrecluj spune:
Fetele dragele, multumesc frumos pentru urarile de ziua mea, abia azi am apucat sa citesc.Multumesc multumesc multumesc si pentru intrebari, Chiara e foarte bine, eu idem, suntem fara buni si nu am timp de forum, dar va pupam cu drag si va citim
Dozz spune:
uraa, a aparut Andre! sa mai vii pe la noi, da?
Smara, ce sperietura, ma bucur ca totul e ok.
Ali, si eu sunt speriata de capuse ca de bombe. Dar stii sa fie eficiente bratarile alea? ca despre spray-uri, am auzit ca nu prea sunt.
Despre Ana, multumesc pt raspunsuri. Nu am reusit sa ne lamurim deocamdata ce e, insa i-a scazut febra. Doctorita ne-a confirmat ca nu e de la dinti, nici de la rosu in gat, nici de la stomac, asa ca mi-a pus in palma un recipient pt urina, explicandu-mi (asa cum ziceau pe aici Monis si Many) ca trebuie sa verificam sa nu fie infectie urinara. Azi de dimineata am avut prima tentativa, esuata, de recoltare pipi. Somnul i l-am stricat, pipi l-am colectat in pampers, nu in punga, deci un inceput bun de zi . Maine incerc varianta directa, a la raluci.
Monis, ce mai face Santi? Cum e cu febra? Apetitul tot lipsa?
raluci_b spune:
Heloo,
Monis, imi pare rau de febra. Eu pipi am recoltat foarte usor asa. Imediat cum s-a trezit dimineata, jos scutecul, pus in cada, l-am lasat sa fac un pic, adik primul jet si apoi pus borcanul, nu trebuie sa fie cine stie ce cantitate, adica jumate/sfert este ok.
azi am dus si eu analizele am recoltat si pt exudat, ies in 4 zile, am dus cererea de inscriere la gradi incepand cu data de 26 sept
Ali imi pare rau de intamplari, sper sa se fi terminat toate problemele. Iac, ce naspa trebuie sa fi fost
am luat si noi aquadoodle, foarte misto, recomand si acest [/url="http://www.shop-jucarii.ro/puzzle-lemn-in-relief-animale-de-ferma-p-90.html"]puzzle[/url]remus este foarte incantat si aceasta [/url="http://www.shopmania.ro/jucarii/p-melissa-doug-animale-din-lemn-cu-magneti-14266666"]mini ferma[/url]
Mi-am facut si eu analizele, cica sunt anemica , in fine, ma asteptam, pt ca nu am pofta de mancare, as manca doar fructe, asa ca trebuie sa ma pun pe mancat, marti mergem sa vedem baiatul miscacios
Dozz, Dankutza sper ca fetele sa fie mai bine
Many deci acum Vlad e bine da?
Aoleu Smara ce patanie, bine ca e bine puiul pupam si pitica
Andre ma bucur ca sunteti bine
Renus este tot nevorbaret si neolicios, vedem ce noutati ne aduce gradinita.
va pupam pe toate
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 27+cu
monis5 spune:
salutis
Azi am dus copilul la gradinita, caci dupa 2 zile de febra n-a mai avut nimic, poate doar ceva mucozitati care curg direct in gat si de la care tuseste cateodata... Mai trist este ca dupa ce toata saptamana trecuta a avut scaune diareice si l-am tinut tot intr-un orez cu banana etc si abia l-am dres, azi a venit de la gradinita iar cu diaree . Este socant pentru mine ca n-a fost niciodata bolnav si acuma nu mai stiu cum sa fac si sa dreg... Sper sa se obisnuiasca cat de cat cu microbaraia de pe acolo si sa se adapteze. Si mai ales sper sa reinceapa sa manance, ca tot asa sare masa de pranz . Tre sa ma straduiesc si eu mai mult cu recoltatul ala de pipi...
Lili am luat si eu paturica de colorat, ca si eu as vrea sa-l las mai liber, fara chenare , acu ma gandesc cand sa i-o dau
Dankuta buna idee cu surubelnitele, si Iulian e pasionat si cum prinde cate una, alearga cu ea prin casa cu varful fix spre ochii lui
Magda ce fain ca Iarina e asa dezinvolta, imi plac copiii asa, mult mai mult decat cei timorati si sfiosi, cred ca au sanse sa se descurce mai usor in viitor. Cat despre Rares nu de mult scriam si eu fix acelasi lucru despre limbajul nonverbal . Deci el tine aproape tare.
Many cred ca o vom tine tot asa o vreme cu viruseala asta . Bine ca a fost doar atat la voi.
Ali am inteles, deci ati avut mare noroc! Bun asa.
Smara horor ce patanie . Trebuie sa stam cu ochii pe ei in tot momentul, ca pentru faze de astea nu fac repetitii sa stim noi ce ne asteapta, le fac dintr-o data, oricat ne place noua sa credem ca nu e asa...
Cristina si Iulian are cateva plusuri pe care le stie cine sunt si cum fac. SI le mai muta de la locul lor pe aiurea, dar nu pot numi chiar joaca asta, adica nu sta sa le organizeze sau ceva...
Andre spor la treburi, ca e greu tare sa fii singur. Dar e si fain
Raluci baga mare cu frunze verzi cat mai sunt acuma. SI smochine, de astea cu fier.. Dar lipseste fierul sau vit B12? Ai de grija
Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)
many_bani spune:
Monis in perioada vomitacioasa Vlad nu a mai primit lapte, ma tot framant daca sa-i dau in seara asta sau nu. Am vorbit cu asistenta de la gradi si a zis ca de azi este ok, tare ma tem sa nu vomite iar. Ieri la gradi a mancat de a rupt, gustarea de mic dejun si apoi la copii cu probleme la burtica le-a fiert la bucatarie paste, in apa cu putin ulei de masline si cica Vlad a mancat si cu mana si cu lingura.
Sper sa se repare si Iulian la burtica
dymomo77 spune:
Scriu si eu repede ca sunt singura cu Danut ca tati e in Polonia .
Smara imi dau seama ce ai trait azi. E obsolut oribil.
Monis eu am recoltat cu punguta ultima data. Am facut toaleta piticului, am lipit punguta si i-am pus un scutec ff lejer si peste body. Fara scutec dezlipea punguta iar fara body isi scoate scutecul. Ideea e sa fie toate ff lejere(ca dc sunt stramte gasesti punga goala) si sa eviti sa il iei in brate pana face pipi.
Acum ma achit si de datoria mai veche si rog fetele care au timp sa corecteze greselile gramaticale acolo unde e cazul. Fug ca maraie micul print care azi nu a vrut sa doarma la pranz
Ex.8.
Alegeti mai multe obiecte de marimi diferite. Apoi le puneti succesiv pe cele mici in cele mari si ii cereti copilului sa spuna „unde e...” obiectul mic, astfel incat el sa denumeasca pe rand celelalte obiecte in care l-ati ascuns.
Ex.9.
Cand auziti un zgomot intrebati-l „Ce este asta?” si aratati-i pe cat posibil, sursa zgomotului. Numiti obiectul sau animalul care face zgomot.
iImitati diferite sunete si intrebati-l pe copil ce animal/obiect ati imitat.
Ex.10.
Numiti activitatile dvs. si ale copilului „eu mananc, tu dormi, tata pleaca” etc. Intrebati copilul „Tu ce faci?” apoi intrebati si despre ceilalti ce fac. Daca nu raspunde explicatii dvs si denumiti ce activitati desfasoara fiecare.
Uitati-va in carti cu poze si explicati copilului ce fac personajele povestirii.
Ex.11.
Alegeti un obiect pe care copilul il cunoaste bine si cereti copilului sa apuna la ce foloseste. Mimati actiuni ca spalatul dintilor, mainilor, maturatul si cereti copilului sa spuna ce faceti.
Puneti pe masa o minge, o lingura, un sapun etc si cereti copilului sa va dea obiectul cu care mancati, cu care va spalati etc. Daca el a ajuns sa raspunda foarte usor la aceste intrebari numiti obiectele si ceretii lui sa mimeze.
Ex.12.
Intrebati copilul daca este baiat ca tata sau fata ca mama. Ceretii sa spuna „baiat/fata”. Spunetii copilului „Esti baiat cuminte si te joci frumos cu mingea” etc sau alte complimente care sugereaza ce face el ca baiat. Ceretii periodic sa spuna daca e baiat sau fata.
Ex.13.
Puneti pe masa doua obiecte pe care copilul le cunoaste si intrebati-l „care este ...”.
Daca il arata doar cu degetul spunetii „acesta sau acela?”. Daca repeta si el cuvantul laudati-l si reluati jocul cu alte obiecte. Procedati la fel cu lucrurile din casa pentru a le identifica. Cand ii oferiti ceva de imbratcat sau de mancare puneti-l sa aleaga „acesta sau acela?”, chiar daca cele doua lucruri sunt identice. In felul acesta va invata sa ia o decizie in ceea ce priveste gusturile sale.
Ex.14.
Folositi jocul de a ascunde intr-un saculet mai multe obiecte. Scoateti cate unul si spuneti ce nu este. Lasati-l pe el sa spuna „ce nu este” fiecare. Laudati-l cand reuseste si verificati-l prefacandu-va ca gresiti, casa vedeti daca va corecteaza.
Intrebati-l „unde este ceasul” si ridicati alt obiect spunand „acesta nu e ceasul”, apoi ridicati ceasul si spuneti „acesta e ceasul”.
Ex.15.
Mama si tata stau cu copilul si acesta este intrebat „ Cine conduce masina” sau „Cine face mancare”. Daca copilul raspunde este laudat. Largiti aria de intrebari si raspunsuri. „La cine mergem noi in vizita?” etc.
Folositi aceleasi intrebari in cartile cu poze intreband „ Cine papa banane?” la care copilul poate raspunde „maimuta” sau alt personaj dupa caz. Daca nu stie il puteti ajuta si apoi ii cereti din nou lui sa raspunda.
In timpul actiunilor zilnice, intrebati-l din cand in cand „Cine....” face ceva despre care el stie sigur si laudati-l cand raspunde corect.
Ex.16.
Aratatii diferite lucruri si intrebati-l ale cui sunt dupa ce in prealabil i-ati spus dvs „rochia e a mea, palaria e a mea”. Ceretii mai multe lucruri din cele aratate.
Jucati un joc „ Tu te duci pana la dulap si imi dai mie (cereti un obiect)... „. Cand vi-l aduce denumiti obiectul impreuna cu copilul. Lasati-l pe el sa ceara ce sa ii aduceti. Incercati sa utilizati pronumele „tu”. Puteti alterna „ o data eu, o data tu”. O sa observati ca odata cu trecerea timpului si repetarea jocului va incepe sa foloseasca si el pronumele. Cand vorbiti aceentuati pronumele pt a atrage atentia asupa lui.
Canda veti timp sau efectuati o actiune in prezenta copilului denumiti ce faceti dvs si ce face el, Puneti si copilul sa spuna ce face si alternati ca un joc. (De ex mama spala vasele, Danut se joaca cu masina etc).