Prietene la bine si la greu - 136
Raspunsuri - Pagina 2
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui many_bani Tu esti in stimulari acum sau am inteles eu gresit? |
Sunt intr-un moment in care m-am saturat de injectii in burta, monitorizari, sperante, inseminari, esecuri.... SUnt in asteptare de CM, care sa marcheze un nou esec.
Cred ca ma opresc vreo 3 luni din tratamente si rezolv una alta. Sotul a trecut pe naturiste, eu incep cand vine ciclul. Vreau sa-mi fac un HSG, desi mai bine mananc o bataie buna decat sa o fac. Sa mai fac o dieta. SI aici prefer bataie decat sa las prajiturile. Daca sotul nu va avea o spermograma mai de Doamne Ajuta, peste 3 luni, nu reincep tratamentele. Nu vreau sa mai bag hormoni in mine ca la balamuc si sa fac rahatul praf. Continuam pana va avea un nr cat de cat satisfactor si care sa ma faca sa cred ca voi avea sanse.
Cu cat trece timpul cu atat imi dau seama ca Pinky e minune. SI acum ma gandesc cum am reusit sa o fac...
ionelamaria spune:
Many, da, mai e putin... dar eu nu realizez asta decat rar. Ma incurc in burta, transpir inca atunci cand tuturor le e frig deja. Am inceput sa-mi pierd rabdarea si sa devin foarte nervoasa.
Mihnea e un copil tare linistit in general dar in ultima vreme refuza sa mai doarma singur sau cu altcineva decat mama... mai mofturelele normale pt un copil de varsta lui , dar pe nervii mei intinsi la maxim scot acorduri prea inalte.
Cand ma gandesc la faptul ca pe Mihnea l-am nascut la fix 37 sapt ma ia plansul. Asta ar insemna ca nici 3 sapt nu mai sunt... As vrea sa scap de burta, sa ma misc si eu ca un om normal, dar ma ia groaza cand ma gandesc ce greu va fi....
Concluzia... M-am hotarat sa nasc la anul!!!!. Si pe Mihnea voiam sa-l nasc in decembrie 2010, doar ca am reusit sa-l nasc in nov 2009
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 34+ cu Tudor
Dozz spune:
am reusit sa citesc din urma, va multumesc pt atatea informatii utile!
zic din nou ca imi pare tare rau si mi-e ff rusine ca nu mai apuc sa contribui deloc, deloc, aici. poate o sa reusesc sa schimb jobul la un moment dat si atunci o sa fie mai altfel (adica mai bine).
monis si raluci, chiar ma gandeam ca la gradi ar tb sa fie antiderapanti papuceii. cei de la tikki eu mi-i amintesc netezi pe talpa, alunecosi. asa e sau ma insel?
smara, despre soldul anei: ea a avut prea putin scobita gaoacea in care trebuie sa stea capatul osului femur. La inceput, copilul nu are osificat femurul in integime. Capatul lui e un cartilagiu doar. Se osifica dupa 6 luni. Insa trebuie sa aiba locul pregatit, acea gaoace a carei curbura se masoara in grade, ca la unghiuri. La Ana o gaoace era cam plata, iar alta era curbata la limita minima admisa. Asa ca ne-au fost aratate niste exercitii pe care i le-am facut acasade la 1 saptamana pana la 2 luni. Ii puneam 2 pampersi, ca sa o tina mai cracanata, dar parerile medicilor erau impartite, de ex dr Jianu (mai relaxat) zicea ca nu ar fi nevoie de 2 pameprsi, in timp ce dr Burnei (f interventionist) sugera chestii mai serioase care sa ii imobilizeze piciorusele. Imobilizatul asta e o problema spinoasa pt ca impiedica circulatia sangelui si de aici pot aparea alte probleme. La 2 luni, la controlul ecografic, a rezultat ca gaoacele respective se adancisera suficient, asa ca nu am mai facut nimic. Pana la 6 luni, cand la control radiologic de data asta, s-a constatat ca nucleii de osificare ai femurului nu se formasera inca (asta e alta problema, legata de cum depune organismul calciul etc). Atunci a primit Ana un ham Pavlik pe care l-a purtat 2 luni si a fost dificil. Hamul l-a purtat pt ca sa-i tina incheietura cat de cat in pozitie corecta (mai ales ca la 6 luni copiii isi doresc deja sa stea in fundulet si asta ar fi fost contraindicat la ea) si in acest fel, cand nucleii de osificare apareau, sa apara in pozitia corecta, iar nu pe langa gaoacea respectiva. Abia in situatia asta e vorba de displazie, cand femurul e format si e pozitionat prost. Deci pana la 6 luni nu e vorba de displazie, insa se pot lua masuri pt profilaxia (prevenirea) ei.
Acum, Teodora e in prima luna, deci pesemne ca nu are gaoacele acelea bine formate. Din ce mi-au spus mie doctorii pe la care am umblat, unghiul alfa tb sa fie de 62 de grade. La voi cat e? (alfa, iar nu beta!) Eu te-as sfatui sa mai ceri o opinie medicala si sa intrebi si de exercitii de kinetoterapie, pe care la poti face acasa. Pt ca sa nu va chinuiti cu perna aceea decat daca intr-adevar asta e singura solutie. Pe de alta parte, daca chiar e nevoie de perna, te incurajez, sa stii ca la 1 luna copilul e mult mai cuminte si mai imobil decata la 6 luni, cand deja stie sa stea pe burta, ba chiar ar vrea sa se ridice si in fundulet, iar hamul ala il tine toata ziua pe spate. O sa treaca repede perioada si mult mai usor se corecteaza ceva acum decat mai tarziu.
pupici
Dozz spune:
tot pt smara, mi-am mai amintit ca e indicat sa porti copilul in carrier-uri / wrap-uri / sling-uri, in pozitia pe sold sau in fata, dar cu piciorusele cracanate, ca la broscuta. Asa ca daca ai carrier-uri, utilizeaza-le fara grija! Si micuta ta va fi ff fericita langa tine tot timpul.
smaranditza spune:
Dozz, multumesc tare mult de raspuns!
Medicul la care am fost e cel mai bun din oras, are doctoratul luat exact pe chestia asta si un ecograf ff performant. Vin la el si din alte orase pentru consultatii.
Exact asa cum ai explicat tu ne-a explicat si el, ca acum sunt doar cartilagii, etc....
El nu e de acord cu varianta 2 pampersi. Spune ca e apa de ploaie si in unele cazuri mai mult strica decat sa ajute.
Despre masaj nu ne-a spus nimic, insa il voi intreba luni cand mergem la control.
M-am gandit eu ca e displazie de sold, pentru ca nu inteleg scrisul lui de pe hartogarii. Stiu doar ca piciorul stang e mai problematic, la cel drept e ceva nesemnificativ.
Iti scriu unghiurile, daca stii sa-mi "traduci" ceva:
- stangul: alfa: 57; 55 beta 62; 59
- dreptul: alfa: 59; 59 beta 50; 50
* toate astea sunt grade, evident, dar nu stiu cum sa pun chestia aia de grade.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta
Ancutza_Bro spune:
Andre
La multi ani frumoasa mamica, sa ai parte doar de fericire in viata, sa fii sanatoasa si implinita alaturi de minunea ta mica
raluci_b spune:
Draga noastra italianca, te pup tare iti doresc o zi minunata, La multi ani cu bucurii si sanatate maxima
Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 27+cu
smaranditza spune:
LA MULTI ANI FERICITI, Andre, ANI PLINI DE BUCURII SI IMPLINIRI ALATURI DE PRINCIPESSA TA!
Ne e tare dor de tine si te asteptam cu drag sa mai intri pe aici.
Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta