Aspirante optimiste > 20 ani (716)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta_tm

lorena, nu ai de ce sa iti cer scuze ca ai intervenit.
si mie mi se rupe sufletul cand il vad pe al meu ca intoarce capul dupa toti copiii ce ii vede in oras; sunt sigura ca ar fi un tata minunat. sper ca intr-o zi o sa avem un copil sanatas.
ylari, de ce ai fi vrut sa faci amh-ul?

Pai... apropo de postarea mea de ieri adresata Danei, analiza asta nu o facusem

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

http://lt1m.lilypie.com/0dLup3.png

Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

www.fertilityfriend.com/home/2ba005/

Tratament din 01 iulie 2011: Femibion 1 / zi, acifol 1 / zi, Cetebe 1g / zi , din 11 august si Aspenter 1 la 2 zile si Fallowise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

looool, ylari, mare figura esti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 5ab1na spune:

eu am apreciat intotdeauna acest topic pt ca, de fiecare data cand am citit aici, am citit despre cele mai mari si multe sperante, necunoscute, miracole, leacuri, incurajari si sfaturi de la "Asteptand o minune....".

aici tot timpul cand intri cineva se testeaza, spera, isi ia temperatura. si rata de succes e ca la fiv...cam 30%.
la fiv e cu explicatii, rationamente, tot soiul de feedback-uri, sperante maaaari si dezamaagire parca mai mare decat pe aici.

asa ca nu fiti stressate si sa nu cuma sa credeti ca sunteti. mergeti la doctor si daca va mai stiti si sanatoase (adica ati fost pe la vracii ginecologi, v-au verificat trompele, ovulatia si eventual au putut sa citeasca o eco si sa spuna ca n-aveti fibroame, polipi si minuni) eu zic ca va puteti lua temperatura in fiecare zi si tot nu inseamna ca va stressati. sincer. pai cele cu trombo sau alte complicatii oricum se vor stressa mult mai mult din momentul in care raman insarcinate nu?

sotii si barbatii....ei sunt facuti dintr-un "aluat" hormonal diferit de noi. eu de ce ma emotionez cand vad un film sau o stire naspa la tv si el nu? asa pot extrapola si la infertilitate. asta e. numai nu va fie teama ca va paraseste sotul pt asa ceva pt ca, daca o face, nu prea e deloc barbat. pai daca "plange" ca n-are copii poate sa se duca sa-i faca in alta parte. daca plange ca nu-i face cu mine cred ca nu ma va parasi. voi credeti ca sunteti o fabricutza de facut copii?

te doare inima da. si chiar te si ingrijorezi intrebandu-te: oare voi face vreodata un copil? dar sa nu credeti ca va ingrijorati din cauza ca va vedeti sotul trist. tot din cauza ca aveti o problema de infertilitate va ingrijorati. si problema priveste egal pe amandoi.

stressati-va cu temperaturi. la urma urmei daca aveti ciclul regulat si un grafic din ala ca al lui Gauss trebuie sa recunoastem ca e cea mai ieftina metoda de depistare a ovulatiei. decat sa-ti faci programari la gineco, sa te epilezi, sa te duci la monitorizari pe care sa mai dai si bani sincer e mult mai putin stressant sa-ti iei temperatura dimineata. eu o singura data m-am monitorizat la gineco doar ca sa verific ce mi-a dat mie din temperaturi si au revoir. ca daca ma mai duceam pe acolo incepea sa ma abureasca cu inseminari...cand eu aveam trompele infundate.

si desi stiu ca am scris extraordinar de mult
speranta moare ultima. eu, inclusiv dupa ce mi s-a spus prin 3 metode ca am trompele infundate, tot am sperat si mi-am mai cumparat teste de sarcina. si nu....nu am sperat pt ca ma duc la manastiri sau pt ca sper intr-o minune. nu stiu de ce am sperat, dar efectiv nu vreau sa pierd nici o sansa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Pe bune fetelor, o sa ziceti chiar ca sunt cu capu' eu tare m-am obisnuit sa imi iau temperatura si sa fac teste peste teste. Si are dreptate mare 5ab1na, mare stress pe capul meu va fi dupa ce voi vedea 2 liniute...

Balanta si adevaru e ca si io tot cu un ovar sunt si na... vroiam sa vad ce si cum, am inteles ca e un fel de AMR analiza asta

YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA

POZE
Mami de Eva scumpa

http://lt1m.lilypie.com/0dLup3.png

Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot

www.fertilityfriend.com/home/2ba005/

Tratament din 01 iulie 2011: Femibion 1 / zi, acifol 1 / zi, Cetebe 1g / zi , din 11 august si Aspenter 1 la 2 zile si Fallowise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

YLARI, da, AMHul iti poate spune aproximativ daca stai bine sau prost cu rezerva ovariana, dar nu iti poate spune exact cati ani de aici inainte mai esti "productiva". Sigur ca daca ai un AMH jenant de exemplu de 0.1, e clar ca mult nu mai e...
Tu oricum vrei un copil cat de curand posibil, plus faptul ca tu incerci natural (deci nu iti cere doctorul AMHul ca sa iti stabileasca protocolul pe baza AMHului) => nu prea vad sensul sa faci analiza asta, mai ales ca e si scumpa.
Iar o rezerva ovariana slaba (cum o am eu) nu inseamna neaparat ovocite de proasta calitate: la FIV am facut analiza genetica a celor 4 ovocite mature ce au rezultat dupa tratament si toate au fost ok dpdv genetic si biologic.
Asa ca nu te mai gandi la AMH; chiar nu ai motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Ama, nu iti dau dreptate. Nu mi/.a placut deloc postarea ta. Este ceva sa ai deja un copil sau 2 sau 3 si sa mai vrei si alta e sa ai probleme de sanatate sau sa fi pierdut sarcini. Si eu eram adepta relaxarii si calmului in primele 2 luni. Apoi am inceput sa fiu geloasa pe toate gravidele. Iar aici sunt atat de multe! Sotul mereu imi spunea - daca nu vom mai avea alt copilas sa fim multumiti ca avem deja unul sanatos.
O alta chestie care m/a deranjat in postarea ta este intrebarea adresata lui Bob referitoare la starea civila a colegei de liceu care e gravida. Care ar fi problema daca nu e casatorita sau logodita? Eu m/am casatorit cand avea Finn 19 luni. Crezi ca pe el l/a afectat in vre/un fel faptul ca nu eram casatoriti cand s/a nascut? In nici un fel. Este cel mai tonic si mai fericit copil pe care l/am vazut pana acum. Si cam atat cu hormonii de gravida in 9 saptamani.

Fetelor va pup pe toate si va doresc multa sanatate, putere sa luptati in continuare si noroc.

Finn Constantine 15.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

5ab1na, e foarte frumos ce ai scris...ma regasesc in ce ai spus tu si Balanta, Lorena, Ylari, Mirunita, Mihaela, Gaby, Lilimara, J.D. si cred ca au mai scris si alte fete. Pe mine asta ma tine pe linia de plutire: speranta! Asa schioapa cum e ea, cu testari inainte de vreme si simptome! By the way: la a 2-a sarcina am avut test pozitiv (palid, dar se vedea destul de clar) in ziua 7 dupa ovulatie (mai am prietene care au avut test pozitiv asa devreme)! Credeti-ma ca stiu cum e un test pozitiv palid si unul negativ cu linie de uscare (chiar daca uneori ma fac ca nu stiu cand nu imi convine rezultatul). E adevarat ca nu se pozitiveaza la fel de fiecare data, depinde de cat de repede se prinde embrionul. De asemenea cu vreo 2 zile inainte de ziua in care trebuia sa apara menstruatia, am avut stari de somnolenta accentuata. Eu sunt o persoana destul de cinica si realista (ca sa nu spun pesimista), dar faptele astea sunt reale.

Seara buna tuturor!

Edit: Si pentru ca ma doare, va mai spun ceva: in fiecare an imi amintesc desi nu vreau si incerc sa uit, datele la care am aflat ca am pierdut sarcina si datele la care mi s-a facut chiuretajul. Chiar zilele astea a trecut un an de la al 2-lea chiuretaj, nu am vorbit cu nimeni, nu i-am zis nimic sotului meu pentru ca eram ingrijorati pentru tatal lui care a fost operat pentru extirparea unei tumori vezicale in august. Azi am aflat prima veste buna, va avea un tratament usor cu introducerea unui medicament in vezica, nu va face radioterapie si nu va fi luat in evidenta la sectie de oncologie.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s

Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru

http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amabella spune:

Ma gandeam ca o sa va suparati. Stiu ca uneori adevarul nu suna tocmai bine. Nu v-am acuzat ca sunteti disperate, acest termen nu eu l-am folosit si puteti verifica. Daca veti fi vreodata obiective veti constata singure ca nu am zis nimic neadevarat, tot ce am amintit ati facut chiar voi. Si nu stiu de ce aveti impresia ca asta ar folosi la ceva.

Constat cu regret ca pe acest forum se aplica extrem de fidel principiul “cine nu a trecut prin asta, nu poate sa judece”. Acest principiu l-am auzit de multe ori, in situatii de genul: nu poate sa judece un divort un judecator care nu a divortat el insusi sau care nu e cel putin casatorit sau, mergand mai departe pe aceeasi linie de gandire: nu poate sa judece un omor un judecator care nu a omorat el insusi pe cineva. Suna corect, nu?

Mi-am dorit foarte mult copii, chiar daca nu am avut probleme grave, dar NICIODATA nu m-am gandit ca m-ar lasa sotul daca nu as putea sa fac, sau ca “ii daruiesc” sotului un copil. Nu i-am daruit nimic. I-am facut impreuna si sunt ai nostri. Si daca nu am probleme de fertilitate, nu inseamna ca imi doresc mai putin decat voi. Si daca am copii, nu inseamna ca nu inteleg durerea altora. Am avut si eu dezamagiri, am plans si eu cand mi-a venit ciclul, dar dezamagirea nu m-a facut irationala. Si asta nu pentru ca imi doream mai putin, ci pentru ca asa sunt eu, mai rationala din firea mea, si am realizat ca nu imi ajuta la nimic sa vad semne de sarcina la tot pasul, sa fac teste la 10 zile dupa ovulatie etc. Daca e sa fiu insarcinata, voi afla si la 15 zile dpo, iar daca e sa nu fiu, faptul ca imi iau tb every day, ca ma simt foarte obosita si simt intepaturi la ovare nu ma va face sa devin insarcinata. Da, uneori si eu cred ca gandesc prea mult.

Constat din nou ceea ce ziceam si acum cateva zile: locul meu nu e la topicul acesta. Pentru ca nu corespund “caietului de sarcini’. Asa cum am mai zis, dar m-ati contrazis, vad ca parerea mea nu are aceeasi greutate cu a voastra pentru ca eu “nu stiu cum e” sa nu pot sa am copilul meu. Asa cum zicea cineva, nu ar trebui sa scriu asa ceva cu 2 copii la semnatura. Per a contrario, fara copii la semnatura puteam sa am aceeasi opinie si nu mai primeam pietre in cap. Si altcineva zicea ca Ylari si Lilimara , “chiar daca au copii, se vede cat de mult isi doresc inca unul si fac parte din categoria celor disperate si stresate“. Inteleg ca daca eu nu sunt disperata, inseamna ca nu imi doresc copilul. Acum chiar m-am simtit jignita. Nu, fetelor, eu nu sunt de regula disperata. Asa sunt eu. Vad ca voi va si mandriti, intr-un fel, cu faptul ca sunteti “disperate si stresate”. Daca asa va simtiti voi mai bine, atunci fiti. Si imi cer scuze ca mi-am permis sa imi spun parerea si sa va dau un sfat, mai ales avand 2 copii la semnatura.

Mi-e foarte clar acum ca aici nu e locul celor cu copii la semnatura, decat daca fac proba dincolo de orice indoiala ca sunt “disperate’. Repet, termenul nu l-am folosit eu, doar l-am citat. Asa ca am sa ma retrag. Daca are vreo importanta, vreau sa va zic ca nu sunt suparata pe voi, sunt doar trista ca acest topic nu e ceea e credeam. Din pacate, aici primesc suport moral numai cele care au probleme de fertilitate, in special daca nu au deja copii, fiind preferate cele care au pierdut sarcini. Deci nu corespund deloc profilului. Am crezut ca topicul e pentru cei care isi doresc copii, indiferent de experientele anterioare pe acest subiect. Am crezut si eu, ca si 5ab1na, ca aici poti sa spui ce ai pe suflet. Asa e, cu conditia ca ce ai pe suflet sa corespunda stilului topicului, sa fii, asa cum tot voi spuneti, “disperata”.

J. D., imi pare rau ca te-am deranjat asa tare, dar daca citeai mai atent poate te deranja mai putin. Pentru ca eu m-am referit si la situatia in care nu era casatorita “cu acte” si nu ma deranja deloc asta. Si oricum nu am zis NIMIC, dar nimic nimicut despre ce se intampla cu copilul respectiv, daca e fericit sau nu. Dar voi ganditi totul numai din perspectiva asta. Nici nu mi-a dat prin cap ceva despre cum ar fi copilul respectiv. M-am gandit doar la faptul ca a zis ca ea era singura maritata, dupa care a afirmat ca ceilalti gandeau “cum de a reusit sa se marite” sau asa ceva. De unde am dedus, dar asta e, eu gandesc prea mult, ca ceilalti/celelalte erau single. Si de aici intrebarea. Si, reiau, intrebarea daca nu era maritata era urmata de "chiar daca nu cu acte" (si te, rog, Finn, sa verifici, pentru ca chiar detest sa fiu acuzata de lucruri pe care nu le fac sau nu le spun. E foarte urat si nu face cinste nimanui). Imi pare rau ca acum dati toate cu pietre si v-ati coalizat impotriva mea de plano, si indiferent ce zic e gresit interpretat. Sau poate nu a fost suficienta rabdare pentru a citi.

Va doresc sincer tuturor sa va strangeti puii in brate cat mai repede, sa fie sanatosi si sa va aduca cele mai mari bucurii posibile, pentru ca, intr-adevar, nimic nu e mai frumos pe lume decat sa iti vezi copilul crescand sanatos si fericit, sa ii vezi realizarile, sa il auzi cum rade!

Edit: am mai multa credibilitate fara copii la semnatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irmaria spune:

Ama, chiar daca ai dreptate ca ne stresam prea mult, modul in care ai spus-o a deranjat. Si da, adevarul doare, dar tu habar nu ai ce doare mai tare, pt ca DA tu ai deja copii...

Pe mine una m-ai intristat cumplit. Cum tu mamica sa ne certi pe noi astea de nu ramanem gravide... si pt ce? ca ne testam? ca ne credem gravide la 24 h dpo? asa... si nu inteleg... de ce ai spus tot ce ai spus ... cu ce te deranjam?

noapte buna

viitoare
www.fertilityfriend.com/home/28714c" target="_blank">grafic TB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

ce se intampla aici, va certati?
Hai ca nu e chiar asa de grav
Ama a zis si ea parerea si noi am sarit in sus, ca na, "eram cu musca pe caciula"
Ama, ai venit sa zici chestii sensibile, pe aici, mai ales ca multe fete sunt dupa ovulatie si stressul e mai mare.
Nu stiu daca "disperata" este insusirea principala, pentru a fii de forum ca atunci ies si eu. Eu nu vreau sa zic ca sunt nici disperata si nici fara sperante, doar aspiranta.
Asa ca eu zic, Ama, ca sa nu pleci, ramai la noi si accepta-ne asa cu teste dupa cm si la 10 zile dpo, asa suntem noi dar ramanem unite!!
In rest eu nu mai vorbesc despre subiect, ca nu vreau sa eternizez discutia despre mica noastra "disputa", plus ca nu imi place sa ma cert.
Si pentru ca se pune in cauza semnatura, o scot si pe a mea

all (Ama included)

Mergi la inceput