Clasa I...... 2012-2013

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Trei ani de gradinita a facut. Oricum acum mi se pare mult mai receptiv si pregatit pentru scoala. Anul trecut, pe vremea asta nu vroia decat sa se joace sau sa se uite la desene animate. Acum sta si vorbeste cu noi, ne explica ce au facut la gradinita, ce au mai invatat, etc. Sper doar sa nu nimereasca la vreo invatatoare care sa-l sufoce cu teme, am o invatatoare pentru care optez, sper sa se inteleaga bine cu ea. Eu sunt total impotriva temelor date ca sa lucreze copilul 4 ore acasa, in continuu...

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

eu nu am citit nimic doar ce ati discutat voi si ma intreb daca fetita mea care va avea 6 ani si 2 luni dar 4 ani de gradi se potriveste cu clasa I?
e o intrebare ipotetica pt ca eu sunt de parere ca trebuie sa-i prelungesc copilaria (desi eu la 6 ani si 2luni jumate am mers la scoala si doar premianta am fost, nu ca mi-ar fi folosit la ceva, dar altfel era scoala atunci!)

doar pe mine ma enerveaza ca risipim atata energie pt ca sunt astia idioti? imi este o mila de oamenii astia care vor bate nametii in numaratoare de copii; cum oare sa se duca apoi la clasa si sa fie senini si zen cu copiii altor parinti care cred ca au rezolvat problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inaf78 spune:

baiatul meu este nascut in iunie 2006 si consider ca este "apt" ptr clasa a 1-a.
daca l as mai tine anul acesta la gradinita la grupa mare, la anul la 7 ani va intra la pregatitoare (ca nu se va mai incepe scoala cu cls a 1-a ci numai cu cls 0) si de abia la 8 ani va fi cls a 1-a. asta inseamna ca va termina liceul la 20 ani!!! consider (si datorita profesiei) ca este inacceptabil!!! la 20 ani are alte orizonturi si va vrea mult mai multa libertate decat sa l tin eu sa invete ptr bac!!!
nici medical, nici psihologic, varsta de 20 ani NU mai e ptr liceu... cred ca la asta tb sa ne gandim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Citat:
citat din mesajul lui Inaf78

baiatul meu este nascut in iunie 2006 si consider ca este "apt" ptr clasa a 1-a.
daca l as mai tine anul acesta la gradinita la grupa mare, la anul la 7 ani va intra la pregatitoare (ca nu se va mai incepe scoala cu cls a 1-a ci numai cu cls 0) si de abia la 8 ani va fi cls a 1-a. asta inseamna ca va termina liceul la 20 ani!!! consider (si datorita profesiei) ca este inacceptabil!!! la 20 ani are alte orizonturi si va vrea mult mai multa libertate decat sa l tin eu sa invete ptr bac!!!
nici medical, nici psihologic, varsta de 20 ani NU mai e ptr liceu... cred ca la asta tb sa ne gandim...

P.S. Ba poate or avea maturitatea necesara pentru a alege mai bine drumul de urmat in viitor(facultate etc).

Daca e nascut in iunie 2006 nu ai avea oricum dreptul sa il mai tii la gradinita in grupa mare inca un an. Numai pentru cei nascuti dupa 1 septembrie 2006 se pune aceasta problema - ori acestia vor termina liceul in cazul dat la 19 ani. So what?

Mergi la inceput

daca ai stii cati parinti ai colegilor de gradi, nascuti inainte de 31.august.2006, au semnat pentru ramanerea la grupa mare... ei spera ca si vor reusi aceasta "miscare"!
la noi se punea problema de alegere intre pregatitoare sau cls a 1-a si am ales cls a 1-a.
daca am ales sa facem copilul am inteles ca tb sa mai renuntam la comoditatea noastra si sa facem eforturi si ptr el. normal ca e mai comod sa l vanturam la gradi, fara responsabilitati si gata... cred ca putem sa ne mobilizam si sa lucram cu el si sa gasim si solutia cu cine sa stea si sa faca si extracuriculare, doar sa vrem!!!

cat despre alegerea facultatii si a drumului in viata, acesta nu se face la 20 de ani in cls a XII-a. inclinatiile si aptitudinile se vad mult mai devreme, iar noi ca parinti ar tb sa i le cultivam si sa le punem in valoare, a.i. macar pe la 16-17 ani sa si dea si el seama cam ce ar vrea sa faca. acesta este un drum "ghidat" si bine gandit, nu unul ales la 20 de ani cand o fi in stresul bacului si pe deasupra si indragostit...

Mergi la inceput

Citat:

daca ai stii cati parinti ai colegilor de gradi, nascuti inainte de 31.august.2006, au semnat pentru ramanerea la grupa mare... ei spera ca si vor reusi aceasta "miscare"!
la noi se punea problema de alegerea intre pregatitaore sau cls a 1-a si am ales cls a 1-a.
daca am ales sa facem copilul am inteles ca tb sa mai renuntam la comoditatea nostra si sa facem eforturi si ptr el. normal ca e mai comod sa l vanturam la gradi, fara responsabilitati si gata... cred ca putam sa ne mobilizam si sa lucram cu el si sa gasim si solutia cu cine sa stea si sa faca si extracuriculare, doar sa vrem!!!

Ce sa semneze parintii copiilor nascuti inainte de 31 august? N-a ce semna, asa cum nu ii intreba animeni nimic nici pe parintii copiilor nascuti in ianuarie 2007. Im schimb, cei din urma, pot face cerere la Minister pt a le i evaluat copilul si a intra la grupa pregatitoare sau poate chiar clasa I. Oricine daca are un copil care depaseste cu mult nivelul clasei lui poate face cerere de sarire peste etape (se pot face si doi ani intr-un an, daca copilul poate si vrea). Dar sa amani sub limita legii, inseamna a cere evaluare pentru a se demonstra ca cel mic nu ar face fata grupei pregatitoare.

Infan, nu stiu cati copii ai si mai ales cati copii de scoala ai. Sa vezi ce distractiv va fi cand vei face prin noiembrie 2012 ecuatii de gradul I, iar la inceputul clasei a III-a sumele lui Gauss - mai ales daca ai "ghinionul" ca matematica sa nu fie chiar pe primul loc printre preferintele copilului tau. Aici nu mai este vorba de nicio comoditate, ci de programa incarcata exagerat si fara rost pe care o avem - desigur, asta daca vrei ca cel mic sa fie peste medie, adica sa poata rezolva si faca fata unei stachete ridicate (ca doar de aia facem copii, nu sa ii lasam prostii clasei). Scoala nu are nicio legatura cu dezvoltarea intelectuala. Educatia data in familie este cea care il ghideaza spre lucrurile esentiale, consistente. Acasa invata sa citeasca, acasa invata cu adevarat sa scrie, acasa invata sa vorbeasca, acasa invata sa exploreze natura, acasa, prin exercitii si repetitii se consolideaza toate informatiile. Eu reusesc sa fac cu fiica mea - acum clasa a III-a, data la 6 ani si 3 luni la scoala! - cele mai importante salturi si cele mai interesante activitati instructiv-educative in VACANTE si WEEK-END-URI.
Si tocmai pentru ca stiu ce inseamna scoala si tocmai pentru ca nu sunt comoda, o voi lasa pe fetita mea cea mica, nascuta la finele lui 2006, inca un an la gradi - nu ca sa copilareasca, cum se spune, ci ca sa asimileze lucruri frumoase, fara stres. Dar, sigur, fiecare parinte are motivele lui si cred ca fiecare ia aceasta decizie dupa indelungi cantariri. Si e firesc sa fie asa. [daca as fi avut invatatoare si un mediu safe pentru cea mica, as fi dat-o probabil la clasa pregatitoare, dar neavand...nu avem oricum nici eu, nici cea mica nimic de pierdut]

Mergi la inceput

Citat:
cat despre alegerea facultatii si a drumului in viata, acesta nu se face la 20 de ani in cls a XII-a. inclinatiile si aptitudinile se vad mult mai devreme, iar noi ca parinti ar tb sa i le cultivam si sa le punem in valoare, a.i. macar pe la 16-17 ani sa si dea si el seama cam ce ar vrea sa faca. acesta este un drum "ghidat" si bine gandit, nu unul ales la 20 de ani cand o fi in stresul bacului si pe deasupra si indragostit...

Hehe, vise taica, vise... Cred ca nu prea ai avut ocazia sa cunosti tanara generatie de astazi... Nu ma refer la copilul tau sau al meu, vorbesc la modul general - tineri care incep trei facultati odata ca, cine stie?!, tineri care incep o facultate fiindca se castiga bine, tineri fara repere, altele decat retelele de socializare si Ipadurile. Vezi statistica rezultatelor de la BAC din aceasta vara. Oare jumatatea care a picat avea 20 de ani? Ai impresia ca stiu ei bine ce vor face in viata? Iar de iubiri, cu siguranta la 19, 20 de ani deja nu mai sunt la prima iubire, care le-ar putea da viata (invatatul) peste cap.

Mergi la inceput

la gradinita, educatoarele au tb sa faca o lista cu optiunile parintilor si care a fost trimisa la inspectorat. acolo am vazut ce au ales parintii copiilor. singura piedica a celor de care am scris este sa le interzica reinscrierea la gradinita, fiindca ei oricum nu ii inscriu la scoala fara aceasta piedica, sau poate sa i amendeze, sau sa i invinuiasca "penal" ca nu respecta legea...

cat despre noi: asta e alegerea. noi suntem "realisti", nu "umanisti" asa ca accentul pe matematica nu va fi o povara. el deja prefera operatiile matematice si problema noastra mai mare e la scris, dar deja si cu acesta a inceput sa mearga.

in rest e alegerea fiecarei familii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Au fost stabilite 6 scoli unde se pot inscrie copiii veniti din afara Bucurestiului si pot opta mai departe pentru scoala dorita.

Se pare ca totul se face centralizat, computerizat si fara posibilitati de inscriere pe pile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da de ce ma, pentru ilfoveni nu functioneaza aia cu mutatul in functie de scolile din apropiere?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput