Clasa I...... 2012-2013
Raspunsuri - Pagina 18
PetRadu1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya PetRadu1 presupun ca pt tine o invatatoare buna este cea care are cat mai multi laureati la diverse concursuri, da teme multe si serioase, face in loc de muzica si abilitati niscaiva matematica de nivel inalt... Pentru mine o invatatoare buna e cea pe care copiii o iubesc, pt care se duc cu drag la scoala, care stie sa faca din clasa o echipa, ii duce in excursii si tabere, lucreaza si cu cei slabi si cu geniile (diferentiat), careia nu ii este frica sa ia la clasa 1 un copil care habar nu are literele..., o invatatoare care sa le descopere potentialul si sa-i indrume in directia in care sunt ei mai buni, chiar daca aceasta directie nu este matematica sau romana (mai exista si alte discipline). Anya |
E uite ca ST face muzica, abilitati si sport in sala de sport a scolii, cu profesor specializat, e drept...
Iti poti imagina ca exista invatatoare mai iubita decat ea...? si nu vorbesc doar de ultimile generatii ci si de primele ei generatii. Se poate mandri ca are foarte multe cupluri de frati, dar si de parinti carora le-a pus creionul in mana, iar dupa aceea le-a scolit si copii!...
Si referitori la cei slabi! Nici nu se putea o minge mai buna la fileu ca aceasta... DA! Seria trecuta a avut un copil, sa-i zicem Doru, cu foarte multe probleme... 99,99% (ca sa nu zic chiar TOATE) scolile si invatatoarele l-ar fi "aruncat la gunoi" pentru ca era un copil de scoala speciala... A lucrat in fiecare zi special cu el si acum Doru stie sa scrie si sa citeasca si se simte egal cu colegii lui de clasa, pentru ca a ramas in acea clasa si anul viitor se pregateste de absolvire... A stiut sa implice si clasa in aceasta "opera de bunefacere" si niciunul din ceilalti 27 de copii din clasa in aproape sapte ani de scoala nu l-au jignit niciodata pe acest copil... Poate ca par patetic, dar chiar ar iesi un bun film din aceasta poveste... Doru vorbeste si acum la "pertu" cu doamna si inca-i mai sune ca el o iubeste! De multe ori am vorbit cu doamna despre Doru, si mi-a spu ca a fost crucea ei pe acest pamant... Eu i-am si spus ca Doru i-a asigurat cu certitudine un loc in RAI. A zambit enigmatic si mi-a spus ca a fost foarte greu, dar este mandra ca Doru a fost copilul cu cel mai mare progres din clasa aceea...(si avea multi olimpici acolo)... Voi stiti o invatatoare care a lucrat cu un asemenea copil? (Toti acesti ani, Doru a fost si este asistat de un profesor de sprijin). Ati mai auzit la stiri sau in alta parte de asa ceva? Stiti de vre-un invatator care are in clasa un copil cu profesor de sprijin? O sa ziceti acum ca ST s-a umplut de bani... Ei aflati ca nu aprimit niciodata un singur leu de la nimeni... Dar asta o sa va povestesc, poate, cu o alta ocazie... Pare ireal, NU? Nu asa oameni cautati?
Anya:
Copilul meu are acum 13 ani jumatate...
Androix spune:
citat din mesajul lui PetRadu1 Anya: Copilul meu are acum 13 ani jumatate... |
Raspunsul ala era pentru mine, ca eu am intrebat Multi inainte!
Frumos, sper ca sunt multe invatatoare ca aceasta zana buna despre care povestesti ca nu putem sa ne bulucim toti in clasa ei.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
claujro spune:
citat din mesajul lui PetRadu1 Din informatii sigure, in Bucuresti, anul scolar 2012-2013 nu se organizeaza CLASA 0. |
Astazi a venit comunicat ISMB in scoli, pentru incadrarile profesorilor pt anul scolar viitor si surpriza...clasa pregatitoare e normata la ciclul primar, in scoala.
Informatiile tale sigure nu sunt chiar asa de sigure.
roli25 spune:
Asta e problema, ca totul e surpriza. Daca stiu ce vor sa faca de ce creaza atata haos si nu spun clar ce avem de facut.
Ba ne cheama la sedinta sa ne spuna sa-i inscriem la scoala, ba scolile se fac ca nu stiu nimic, ba ni se spune ca nu se mai face nimic.
Totul nu e decat o bataie de joc, ca sa-si tina scaunul un ministru incompetent pe pielea copiilor nostri.
La topicul asta ar trebui cui care sunt in sistem si stiu despre ce e vorba, sa spuna ce stiu nu sa se ironizeze reciproc.
anya spune:
Eu am inteles de la educatoarea copilului meu ca pregatitoarea e trecuta in ciclul de scoala, nu mai e la prescolar. S-ar putea sa se fac ain scoli sau gradinite, functie de spatiu, cu invatatoare sau cu educatoare scolite in acest sens si acesti copii vor sta la gradi/scoala in sistem scolar, adica fara masa si somn. Noroc ca am copil de 2005 si il dau direct in clasa 1.
Rufus spune:
Va sfatuiesc ca, dupa sarbatori, sa treceti pe la scoala aleasa; inteleg ca inscrierile sunt prin martie, dar mai inteleg ca (pe ici, pe colo...) clasele sunt deja conturate.
Ana va merge la toamna la Scoala Iancului si va avea 7 ani si 3 luni. Ioana (sor'sa cea mai mare) a mers la 7 ani si 9 luni in clasa I si zau daca sufera pentru ca va termina liceul la 19 ani jumate.
Ia ziceti, n-o sa am nici o "colega" din voi la sc Iancului?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
anya spune:
Copilul meu e vis-a-vis la 56 , dar stiu un baietel de la gradinita care merge la 52 (e cam batausul grupei ).
Ai dreptate, clasele sunt conturate de mult. Eu eram cam in pozitia 28 pe lista, undeva in septembrie, si nu sunt la cea mai cautata invatatoare din serie.
roli25 spune:
Sa inteleg ca listele astea vizeaza doar clasele I?
Mie pt clasa 0 mi-au spus ca nu fac inca nici o inscriere ca nu se stie nimic.
danv spune:
am citit tot topicul si legea invatamantului ... unde scrie in lege ca in clasa I-a vor fi inscrisi doar copiii care au implinit 7 ani?
am tot citit asta, dar nu am gasit "temeiul legal"
fetita mea nu implineste 7 ani nici la inceperea anului scolar nici la 1 decembrie
dar citeste "ca oamenii mari" ... ca sa o citez; citeste cursiv majuscule, litere mici si mai greu de mana ... scrie de tipar si de mana
stie partial tabla inmultirii .... doar din ce aude de la sora ei; daca nu stie ... aduna de x ori si tot stie rezultatul
de ce sa mai piarda un an la pregatitoare?
http://www.omfs-ct.ro/ioana/pagina_ioanei.htm
anya spune:
Aseara am ajuns la o serbare la o scoala undeva pe la Gara de Est. Pe usa de la secretariat erau afisate actele pt inscrierea in clasa 1. Nu scria cand incep inscrierile si nimic despre clasa pregatitoare.