Brumarei si Craciunite de nov-dec 2011 (61)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

Citat:
citat din mesajul lui dianalaura
Cat depre gradinita, atrage-le si tu atentia ca ei se laudau ca scapa copilul de pampers! Ce se iau de tine daca au avut si ei un an la dispozitie sa isi puna in aplicare planul de "renuntat la pampers". Ca doar nu l-ai dus acum prima oara la aceasta gradinita. Si din moment ce copilul e dezvoltat fizic si psihic pentru varsta lui, mi se pare normal sa faca activitati conforme varstei, nu sa il limiteze la o grupa mai mica din cauza de pampers.

asa ziceam si eu...astept cu nerabdare o discutie, au zis ca ne vor suna/chema, ca nu putem discuta cu copilul de fata. intr-o prima faza doar ne-au dat pampersii inapoi prin bunicul, pe care noi i-am returnat a doua zi. au trecut 2 zile si vad ca nu s-au deranjat sa ne sune. nici copilul n-a cerut sa faca caca acolo

lia yeap...32 maine mult a fost...putin a ramas. adica sper ca nu f putin pt ca... fetelor o sa ziceti ca-s nebuna dar eu pe 29-30 oct. am o conferinta cu psihologii la care vreau musai sa ajung, sunt 2 zile full, eu vizualizez ca nasc de pe 31 in colo sper sa-mi iasa. termenul e 9 nov, in principiu e posibil...

ralu- de Tudorica fara frica (15.05.2008) si 31+ cu o margica mititica Luiza
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Buna dimineata, la mine e 5.30, m-am trezit de la 5 ca o cucuvea.

Sa va povestesc de aventurile noastre cu scutece...eu am fost o mama mai lenesa in sensul ca nu am pus copilul pe olita constant, el in cursul sapt sta la gradinita de la 7 la 5.30 seara si ne ramane f putin timp impreuna iar in weekenduri preferam sa iesim afara.

Deci trainingul la olita l-au inceput la gradinita, acolo a mers totul fara probleme, in cateva saptamani, maxim 2 a ajuns sa nu mai aiba nici un accident (pe la 2 ani si 6 luni, deci acum 2 luni am inceput). Acasa in schimb nu voia deloc sa stea pe olita si nici pe reductor. L-am lasat in pace.

dupa episodul de acum doua saptamani de la urgenta unde a trebuit sa ii puna cateter ca sa ii recolteze urina, ceva s-a schimbat. A inceput copilul sa faca la wc pe reductor si acasa. Brusc, nu l-am fortat, nu l-am indemnat...pur si simplu cand ii vine sa faca pipi ne cheama (pt ca e prea inalt si nu se poate urca).

Ii mai pun diaper noaptea, dar tot din comoditatea mea, pt ca el a fost un copil f dificil cu somnul si de abia de vreun an dormim si noi toata noaptea, nici nu ma gandesc sa ma trezesc special sa-l pun pe wc si cred ca mi-ar arunca cu ceva in cap daca l-as trezi

KK in schimb e alta poveste, imi cere scutec sa faca, a avut o perioada in care s-a constipat f tare pt ca la gradi nu ii dadeau diaper, apoi a invatat sa faca seara cand vine de la gradi, imi cere diaper, in 10 min e gata. Nu disperam....asteptam sa se hotarasca:))

Tiny baby gator

Baby gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

Ralu, singura problema e legata de cosntipatia puiului , poate se invata sa faca doar acasa asa cum vrea el. tin pumnii sa se rezolve in favoarea copilului.
Despre conferinta...vorbeste cu bb sa nu iasa mai devreme...daca tot iti doresti asa de mult sa participi (am o prietena care ar fi trbuit sa nasca anul trecut in jurul zilei lui raducu...si am rugat-o sa se abtina ca sa poata veni cu fetita cea mare la petrecere...m-a ascultat si a nascut dupa )

Irina si la mine tot comoditate a fost cu pampersul de noapte pana pe la 3 ani si...

Petro?????

Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (28 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Ralu, pai e corecta afirmatia ca fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare, adaptare si nu-s 2 la fel!... te cred ca ai perioade de-ti vine sa , dar sunt sigura ca pana nu va renunta el singur la pampersul ala, nu prea ai ce face, decat sa-l intrebi de fiecare data, daca s-a mai gandit, si daca vrea la toaleta sau la olita, asigurandu-l ca totul e ok si nu va pati nimic, nu-l va durea nimic, si vei sta cu el pana termina, mai povestim, mai citim o poveste, mai cantam.. d-astea.. decat sa se constipe si sa aiba dureri, mai bine face asa... eu n-am vazut copil la scoala cu pampers, deci pana la urma, scapa toti de el asa ca nu te frustra si... rabdare!
noi am avut noroc, procesul de dezpemparsare a durat cam 2 luni, cu 2-3 accidente noaptea, cand era prea obosit sa ceara la toaleta. A sarit olita, doar o saptamana a facut, apoi a vrut ca omu' mare la wc.Kk la toaleta a facut cam dupa 2 saptamani de cand am inceput procesul, a inteles ca daca nu mai are pempers, nu mai e fun sa faci in chilotei:))... iar acum, de vreo juma de an, face kk numa cu o enciclopedie sau o carte in mana, ca intelectualii, citeste pe wc!! e mortal, nuse duce la baie pana nu are o carte cu el
acum, mai ramane sa-l vad si eu la masa, ca mananca singur, cu mana lui, si pot sa spun ca am mai trecut peste o etapa!...

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

si eu ma gandeam ca ar fi o solutie sa se invete sa nu faca acolo. sta de la 9 la 4:30. insa mi-e teama ca daca nu se va putea tine ( e dranjat la burta spre ex.) sa nu iasa cu crize de isterie (ca-l cunosc...)
si mie mi-a fost tare teama de pampersul de noapte. mi-a fost teama de somnul meu, nu al lui. primele 3 nopti au fost cu accidente: rezultatul era ca se trezea imediat cum incepea sa faca (nu apuca sa ude cearsaful) se schimba cu ce gasea (cel mai adesea haine murdare din cosul de rufe) si se culca la loc. nici macar nu ne-a trezit, il gaseam dimineata cu te miri ce pantaloni si ne povestea mandru cum s-a schimbat singur...la asa ceva nu ma asteptam...sincer dar pe cat de simple sunt unele lucruri, pe atat de complicate altele.
gata, sper ca n-am deranjat restul fetelor cu offtopicul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Antonia ce ma bucur ca stai aprope! Sigur trebuie sa ne vedem la un moment dat, daca nu acum cu bebeii!

Noi de scutece am scapat in primavara-vara in care a implinit 3 ani....fix la timp pt ca aici nu ii primesc cu pampersi... Oricum pana la urma toti renunta la pampersi...

MADA mamica de www.comboost.com/Gallery/GalleryDisplay.aspx?r=7359578&ab=1&n=0" target="_blank">Emily 07/08/07 si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leonardo2007 spune:

salutare fetelor.

o intrebare pentru dana84.
Ai scris ca ai facut FIV si de aia alegi sa faci cezariana. Ce lagatura au una cu alta?
Mie mi-a recomandat doctorul nastere normala ...

bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuknuknuk spune:

ralu, luny sunteti funny cu povestioarele voastre, nu putem decat sa luam aminte!
doamne, auzi copilu' sa se schimbe singur, si celalat sa se documenteze; sunt atat de inteligenti de la varste atat de fragede ca-ti vine sa-i mananci, nu alta!

29+ Luca Eduard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

ralu, mortal fi-tu, se schimba singur noaptea, al meu nici acum nu are d-astea in plan, ca n-are timp

Iubirea mea Mufarin, bandit mic
... si iubirea a doua e pe drum

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui leonardo2007

salutare fetelor.

o intrebare pentru dana84.
Ai scris ca ai facut FIV si de aia alegi sa faci cezariana. Ce lagatura au una cu alta?
Mie mi-a recomandat doctorul nastere normala ...

bebe

am mai auzit si eu de mentalitatea asta, daca faci FIv musai cezariana, ca e o sarcina "pretioasa" mi s-a explicat la un moment dat, de parca celelalte n-ar fi sau cezariana e nastere fara durere/chin

Mergi la inceput