Aradence DC (166)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Ceau, multumesc de gandurile bune!
Incerc sa va scriu cateva randuri. Mama sambata in timp ce vorbeam cu ea la telefon nu putea sa-mi spuna decat "alea/nu stiu/ nu pot", asa ca mi-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea, am sunat-o pe sora mea si ea la rnadul ei a sunat-o pe mama. Am vb cu un unchi de al nostru care e medic si el ne-a spus sa mergem la ea si sa chemam salvarea ca e posibil sa fi facut accident vascular...zis si facut. La urgente toti erau optimisti ca in 2-3 saptamani e acasa, ca a avut un accident vascular minor, etc, etc, asta pana la tomografie cand au descoperit tumoarea, care la tomograful vechi din spital parea a fi inoperabila. Tocmai de aceea doamna doctor Deme a cerut un RMN la euromedica. Marti ni s-a confirmat tumoarea, care e un meningion de 63 mm , asa ca joi ne-am impartit in 2 tabere si am luat drumul Timisorii (eu si Claudiu) la domnul doctor Ples, iar cumnatul meu la Szeged (nu stiu numele neurochirurgului). Problema e ca mama trebuie operata cat mai repede pentru ca a facut edem cerebral iar riscul de a mai face inca unul e imens. La Timisoara o poate opera saptamana care vine, pe miercuri/joi, iar la Szeged abia pe la sf lu noiembrie, mult prea tarziu Domnul doctor Ples mi-a explicat cu lux de amanunte cum sta treaba si cand l-am intrebat de urmari mi-a spus ca nare sens sa putem asa problema pentru ca noi avem doar 2 optiuni: scoatem meningionul si o avem in viata, sau il lasam acolo si moare No voi ce ati alege?
Chestia e ca mama habar n-are de nimic si nu stiu cum sa-i spunem si ce sa-i spunem. plus ca de ieri mi-au bagat pe insula ca i-a crescut ffffffff mult diabetul In continuare are pierderi de memorie, nu asa ca sambata/duminica/luni, dar tot nu e ok!
Cu totii suntem disperati, plangem care pe unde putem si cat putem si ne rugam la Dumnezeu sa o faca bine si noua sa ne dea putere! Dumnezeu si medicii sunt speranta noastra!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea Licuriciului iubit!

Claudia si Raul-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

Claudelule, nu stiu cum sa te incurajez....dar ma rog lui Dumnezeu ca operatia sa reuseasca iar mama ta sa isi revina! La Szeged probabil la Dr. Barzo Pal ati fost... E tare greu sa iei o hotarare pentru altcineva in afara de persoana ta. Eu as fi optat pentru Szeged, lesne de inteles de ce, dar cum timpul nu este de partea voastra, este bine ca se poate face operatia si la Timisoara. Important este sa aveti incredere in doctor, sa va documentati si voi cat mai bine (Moni este exemplul nostru in asa ceva).

Alina, dna dr. Olar Dana si dr. Amza Oana sunt cele care m-au monitorizat inca de la inceput, de la primul RMN. Ele mi-au cerut acordul sa prezinte cazul meu ieri si cu mare drag si recunostinta am acceptat.

Mama Marei si a Dorei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

http://www.medica.ro/reviste_med/download/neurologie/2006.2/Neuro_Nr-2_2006_Art-05.pdf
CLAU mergeti urgent la Timisoara si aveti incredere ca va fi ok! Vecina lui socru-meu din Gradiste a fost operata la Timisoara de asa ceva acum doi ani (avea tumoarea in spatele ochiului) si acum e super ok, lucreaza deja (ea e tanara cca 45 de ani)

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_rubi spune:

Si bunica lui Adi este din nou in spital, de data aceasta cu hemoragie digestiva inferioara... A refuzat endoscopia. Prognosticul e destul de rezervat. Noi speram sa o mai tina Dumnezeu langa noi macar pana la sfarsitul acestui an.
Flavia, bunica ta si-a mai revenit?

Mama Marei si a Dorei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Cris, sincer si noi am fi optat ptr Szeged dar ne este frica sa o mai tinem pana atunci. Ideea e ca in spital sigur nu o tine pana in noiembrie iar acasa... nu vrem sa regretam ca nu am actionat rapid...e greu, foarte greu de luat astfel de decizie
Trebuie sa am incredere si in medicii de aici, mai ales ca am primit multe recomandarri extrem de bune la adresa domnului doctor Ples.
Mi-e frica de morrrrrrrr Nu vreau pentru nimic in lume sa o pierd Suntem cu totii disperatiiiiiiii

Moni, mi-am listat ceea ce ai postat! Am sa citesc azi ce si cum! Multumesc

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea Licuriciului iubit!

Claudia si Raul-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Clau, ma rog si eu sa fiti puternici si sa luati ce mai buna decizie.

Citat:
noi avem doar 2 optiuni: scoatem meningionul si o avem in viata, sau il lasam acolo si moare

Depinde, o tii in viata...dar cum?
Am avut o cunostinta care dupa operatia la cap a mai trait, dar a ramas o leguma...
Imi pare rau Clau, nu vreau sa te supar mai tare, dar e foarte importanta operatia asta, nu trebuia numai sa ramana in viata, trebuie sa se faca bine. Doamne ajuta!
Varul meu (v-am povestit acu 1 an si ceva) s-a operat la Timisoara si e foarte bine acum. Tumora s-a refacut dupa 6 luni, dar acum e bine, la ultimul RMN nu s-a vazut nimic (in urma cu 3-4 luni).
Am o pacienta care s-a operat anul trecut la Timisoara, tot de tumora la cap, daca vrei luni caut numarul de telefon (in fisa ei) si ti-l dau sa vorbesti cu sotul ei. E foarte cumsecade si poate te mai ajuta cu informatii din spital.
El ne-a povestit multe, conditiile din spital sunt groaznice. Au cheltuit foarte mult.

La multi ani Alesio!
Sa cresti mare, cuminte si sa inveti bine la scoala!

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

CLAU am sunat-o acum si pe prietena-mea din Timisoara (Ingrid de pe forum) fiindca mi-am amintit ca si cumnata-sa a avut asa ceva.A fost operata acum vreo 4 ani tot de dr. Plesa ala - care se pare ca e intradevar f. bun, zice ca e fff solicitat,abia il prinzi.In privinta conditiilor din spital si ea mi-a zis ca nu erau grozave - dar atata bai sa fie ! Si la maternitatea Bega din Timisoara unde am facut eu mai demult laparo erau niste bai lugubre si lenjeria de pat era naspa - conditii departe de cele de la maternitatea din Arad,nu mai zic fata de oncologie Cluj - dar medicul conteaza sa fie bun. Cumnata-sa a fost lasata acasa dupa o saptamana,dar la ea nu era foarte grav - probabil era mai mica tumoarea,sau intr-o zona nu asa periculoasa ... nu stiu exact.Daca medicul v-a zis ca e urgent trebuie sa va grabiti.Eu cred ca daca nu se simtea capabil sa faca treaba buna,v-ar fi zis si el ca e inoperabil ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

LA MULTI ANI ALESSIO!
CLAU si ALINA are dreptate adica trebuie sa ii intrebati pe medici si de riscurile operatiei si sa luati hotararea si in functie de asta,desi e clar ca acum cum sunteti disperati, nu va vin in cap toate intrebarile pe moment De exemplu mie la ultima operatie la Cluj mi-a zis medicul ca exista riscul lezarii vaselor de sange si a nervilor din zona - l-am intrebat si mi-a zis mai explicit - ca sangerarile pot fi intraoperatorii si se rezolva pe loc,dar la nervi pot aparea limitari ale unor miscari,deasemenea inca o chestie aiurea -cand misti mana sa iti sara umarul inainte,nu mai stiu cum ii zicea.Dar in final a fost ok.

Mai e o chestie,cel din Szeged care a zis ca o poate opera doar la sfarsitul lui noiembrie ,n-a considerat si el ca e urgent si ca atunci ar putea fi foarte tarziu? Sau atunci nu facuse edemul inca?
Nu ai adresele lor de mail,sa ii poti intreba acolo amanunte? Asa e mai usor,raspund cand pot ca la telefon chirurgii sunt cam greu de prins,iar live si mai si ... Doar al meu ala de la Cluj mai vorbea la telefon in timp ce ma opera (cand fu cu anestezie locala) ,cred ca ii tinea asistenta telefonul ...

In ce zona se afla meningionul? Dar edemul ala? Asa poate iti mai gasesc ceva info pe net

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ducky spune:

Buna fetelor
Clau, am intrat special sa iti urez multa putere si optimism tie si multa sanatate mamei, care sper sa-si revina, orice decizie veti lua.
Moni, cand poti si ai timp, da-mi un semn, un sms ceva pe mobil ca am pierdut toate nr de orange
Eu tot in cautari de job...ori sunt prea batrana (cica..."Doamna, dar aveti deja 30 de ani !!!") ori prea multa scoala ( "Noi nu angajam cu facultati penru vanzatori") Asa ca imi ramane sa mor de foame cu prunci cu tot ca sunt prea baba si prea scolita Romania !!! Ma tot intreb de ce m-am mai intors...
S-a facut brusc frig si as sta non-stop in casa.
Glad merge la scoala si are teme peste teme. Elena e o zgatie si o guraliva fara egal.
Va si va doresc o saptamana frumoasa si usoara !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Ducky, chiar asa, de ce te-ai mai intors?
Succes la cautat job!
Elena merge la gradi?

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput