Pufi de ian-feb 2010 (42)
Raspunsuri - Pagina 19
larisel spune:
ale Noi tocmai ne-am confruntat cu o problema asemantoare. Povestesc, poate te ajuta cu ceva.
Nataly a vomitat toata noaptea din ora in ora incepand de la 2. La un moment dat nu mai avea ce, dar tot facea gestul mititica. Dimineata m-am riscat sa-i dau lapte (nu mai vomitase de 2 ore) si l-a varsat in timp ce il bea; dupa o vreme a ros vreo 2 covrigi, i-a varsat si pe aia. Nu parea sa se simta rau, s-o doara burtica, nu temperatura (sau poate foarte putzin). In fine, am ajuns la dr (a vomitat si pe drum
) si ne-am ales cu diagnosticul o "presupusa" enteroviroza. Spun presupusa pt ca nu avea nici un alt simptom in afara varsaturilor. Eu suspectez ori parcul in care am fost ieri ori apa din cada pe care a inghitzit-o la balaceala de seara. Tratamentul (poate te inspira):
- metocloramid cate 5 ml de 3 ori pe zi timp de 3 zile
- debridat cate 3.5 ml de 3 ori pe zi timp de 7 zile
- probiotic biofloran 1 plic pe zi dizolvat in apa/ceai/iaurt
- "regim" 3 zile insemnand: nu lapte dulce (iaurt da sau lapte fara lactoza); nu sosuri, tocaturi; nu zeama de carne; nu fructe si legume crude
Cu ocazia asta (vizita la medic) am facut si controlul de sfarsit de vara si inceput de toamna, prilej cu care am primit urmatorul tratament profilactic pe perioada septembrie-aprilie (altadata l-as fi contestat in lipsa analizeleor, dar acum sunt de acord cu el in cazul nostru):
- vigantoletten 500 cate 1 tableza/zi
- calciu gluconic cate 1/2 fiola + vitamina C 5 picaturi timp de 10 zile pe luna
- influenzinum 30ch cate 3 granule o data pe saptamana
nyny spune:
Repede inainte sa ma duc sa fac baie...
Am fost la dr. Pe scurt... tiroida marita, mi-a dat trimitere la endocrinolog; un chist destul de mare pe ovarul drept, m-a sfatuit sa ajung cat mai repede la ginecolog, fierea strangulata si lenesa... in rest se pare ca e ok. Ar mai fi niste pietricele mici la rinichi, dar nu sunt de bagat in seama pt ca se vor elimina fara probleme.
Trebuie sa tin regim, sa iau niste medicamente de maine incepand... nu stiu ce ca n-am apucat sa le cumpar, am retinut decat: debridat, metoclopramid si inca vreo 2...
Mi-a dat sa mai fac niste analize ... m-am dus cu cele facute in luna iunie. Ne vedem dupa 10 zile de tratament si regim. Intre timp trebuie sa ajung cat mai repede la endocrinolog si la gineco...
Alexutza
asta e siteul cu masute si scaunele.
Dandana transpira si David dar cand este foarte cald. Eu inca le las geamul deschis seara pana cand intru eu la culcare dupa care il inchid (aproape de 12-1 noaptea
) si se pastreaza racoare pana dimineata. De imbracat... inca doarme in body maieu sau cu maneca scurta.
Ma duc sa fac cip-cip, dupa care ...
...
Noapte buna 
.
Mamica fericita de Mara si de David
decenuela spune:
neatza fetili...cafelutza de we...:)
eu tre sa beau vreo 2 ca rau am dormit...ba n-am av somn decat dupa 2...ba s-a trezit jiji la lapte...apropo incepe sa ma capieze setea asta a lui de lapte...non stop...
eu am innebunit..am stat2 zileacasa si in loc sa ma relx..de unde..am bagat...treaba...magiun...zacusti...etc...de zici ca va manca cineva...una peste alta am scos untul din mine ..lucru manual se chiama...
v--am tot auzit de aparatori la pat...cred ca am pus poze cu patul nostru...care e a lu jiji acu...e de colt...si celelate 2 parti sunt facute din PAL...la picioae e fixa si laterala are balamale si se lasa in jos...a fost modifica ta de 2 ori in fct de cum a crescut jiji...cand n-o mai fi nevoie dam jos...si gata...
asa mi-e de mila cand vb despre gradi ...si lacrimi....offff...sunt copii si copii....unii se adapteaza f usor..altii mai greu. si da...depinde fff mult de educatoare...tomaca avea mare dreptate...
aud...pe cineva trezit...
sa aveti un we superb..
ps...daca aveti inf despreabonamente..ma inte si pe mine...in special la sanador....m-am gandit ca ies mai bine avand in vedere ca noi nu avem un pediatru....si ne-am tot dus de fiecare data....peste tot.....la sanadorul de la alba iulia am fost de 2 ori...si dr afost f draguta...e aproape...e mai ieftin ca in alte parti...etc
Mihaela,
de LUCA ... minunea de la miezul noptii...
Povestea unui...petrecaret
JUCARII PENTRU PITICI...
N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...
ale1212xa spune:
dece vreau si eu o cafea maaare..de fapt vreo 5...de ce mi-a fost frica nu am scapat..s-a trezit Dragos aseara cam la o ora dupa ce a adormit vomitand...s-a speriat..nu am fost chip sa il mai pun in pat la somn...statea la mine in brate si efectiv ii cadea capul de somn dar daca cumva vroiam sa ma intind cu el incepea sa planga...s-a linistit intr-un final pe la vreo 2...cand imi cerea intruna lapte...i-am dat 100 de ml..i-a vomitat in jet..era saracu terminat..stateam in cur in pat si ii dadeam apa cu lingurita...el vroia...eu ii ziceam...ne intindem un pic si peste 5 minute iti mai da mami...punea capu pe perna..se ridica imediat apoi si venea sa ii mai dau...pana la urma la 3:30 s-a pus pe plans isteric ca vrea lapte..si cum fara lactoza nu aveam in casa...am plecat la farmacie...am colindat mai bine de o ora ca sa gasesc o farmacie deschisa care sa si abia lapte fara lactoza...
cand am ajuns acasa reusise sotul sa il adoarma..dar suspina asa in somn...m-am pus langa el si el saracutul tot se baga in mine...asa ca nu am reusit sa inchid un ochi...sau o fi atipit..nici nu mai stiu..cert e ca la 7 era fresh...cerea lapte...i-am facut din ala fara lactoza...a ras un biberon si apoi dansa prin casa...am reusit sa il adorm acum juma de ora si nu stiu de ce sa ma apuc...am spalat deja 2 masini de lenjerii cu voma...2 spalasem si aseara....acum ma pun sa ii fac un pilaf...
vedem azi ce va fi...
-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem 
larisel spune:
Naty raspunde bine la tratament, nu a mai varsat deloc, o diaree mica aseara, in rest totul ok...urmam tratamentul. La amandoua le place sa ia siropele, linguritze cu doctorii... sunt tare haioase cand le chem sa le dau ceva se intrec si se inghiontesc una pe alta sa ajunga prima. ![]()
nyny Off...ce nasol ca trebuie sa tot colinzi medicii astia... Sper sa ii dai de cap rapid si sa-si faca efect tratamentul! Sanatate multa!
dece Iar magiun? Iar zacusti? De ce faci daca nu mancati? Mai lasa-le si tu si baga un somn de relaxare...
ale Sper ca Dragosh e bine azi...
Sa ne mai spui cum e.
ayanna_xem spune:
Va salut dragele mele!
N-am mai trecut demult pe la voi...abia am reusit sa recuperez cu cititul.
Au crecut pufii nostri, multi au inceput deja gradinita, mamicile sunt din ce in ce mai ocupate...miscare din ce in ce mai slabuta pe net.
La capitolul asta ma incadrez si eu. Timp liber ioc.
N-am inceput inca serviciul, dar o voi face in curand, poate chiar de luna viitoare, desi eu sper sa aman cat mai mult momentul.
Mi-e tare dor sa stau la taclale virtuale, dar timpul pentru calculator a devenit un lux. Pitica e calare pe mine in secunda doi daca ma vede, iar atunci cand doarme sau e 'maritata', de obicei prestez urgentele (mancare, smotruit etc).
Va admir pe cele care ati ramas pe baricade si reusiti sa mentineti topicul asta activ. Eu va citesc cu mare placere si ma bucur odata cu voi de reusitele puilor vostri, ma mandresc si eu cand ziceti cra-cra-uri si imi pare rau si sufar odata cu voi cand aud de pufi bolnaviori si necazuri. De astea as vrea sa citesc cat mai rar sau deloc, dar din pacate fac parte din viata si astea. Important e sa le depasim pe toate cu bine.
Despre noi ce sa va zic? Toate-s vechi si noi sunt toate!
Inca n-am inscris gagalicea la gradi, desi cred ca ar fi super incantata la cat e de sociabila si incantata de copii. Pentru inceput va ramane cu mama mea, iar de la anul mai vedem.
A crescut...nu mai e bebe! Zi de zi ne minunam de ea. E o mica ghidusa, isteata(ca ma-sa) si frumoasa(ca tat-su).![]()
V-as vorbi trei zile incontinuu numai de ea si tot n-as termina. Sunteti si voi familiarizate cu sentimentu', nu zic nimic nou...
Am intrat sa va salut si sa va pupacesc, mai ales pe piticoti...intru adesea la poze si ii admir. Sunt absolut adorabili!

Iar pentru toate mamicile cate un brat de

, pentru daruirea si existenta voastra minunata.
_
Mami de
zgubilice cu ochi de ciocolata
Ruxita spune:
Neatza!
O coffe mare si aburinda si aromata si tare???
nyny, o imbratisare barbatoasa! nu pari afectata prea mult, felicitari pt atitudine, ai incredere in tratamentul pe care il urmezi si multa sanatate iti uram! tu numai fa-te bine! aud de chisturi ovariene si nu stiu cu ce se mananca... ce inseamna de fapt? sunt ca nodulii la san? trebuie musai extirpati sau numai daca deranjeaza?
eu am parte de reactii dintre cele mai diverse cand alerg... de genul "fata, mai ocoleste o data stalpul ala" sau "mai cu viata!" sau "nu te supara, alergi? super" (un tip din balcon) sau "nu trebuie sa alergi de ce mergi?" (un mosulica ii explic ca asa e antrenamentul alternare alergare si mers pe aceeasi distanta)...
... si am auzit slujba la bisericuta din apropiere si am dat o fuga pana acolo, dar m-am oprit in dreptul usii... mi-am dat seama ca am baticul cu cranii pe cap cineva l-ar putea interpreta ca satanist...
...si apropo, ieri am vazut 3 tipi care se drogau cu seringi in vene (pe o alee umblata)... nu stiam cum sa ajung mai repede acasa...
ayanna, te mai asteptam pe la noi! ne e dorrrrr!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
larisel spune:
de la birou...
ayana WB! Macar poze mai pune-ne daca nu ne mai scrii... 
tomaca Stiu ca te-am mai intrebat... dar am uitat. Zi-mi din nou,te rog, ce fel de prevenar ati facut voi? Cat costa? Cat timp ofera "protectie"?
O duminica superba sa aveti!