Pufi de ian-feb 2010 (42)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Am aflat cum se numeste perioada asta cu figuri pe cei mici: "terrible twos". A child development stage which normally occurs around the age of two (but can start earlier) and consists of toddlers often saying no and throwing temper tantrums.

http://en.wikipedia.org/wiki/Terrible_twos

Deci e clar, are un nume

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Aha... acum inteleg de ce m-a intrebat o americanca acuma cand am fost plecati daca Yannis are 2 ani...Am tras niste plimbari prin tara cu masina (tara=Grecia) si ne-am plimbat prin locuri frumoase dar crizele lui Yannis nu au fost deloc frumoase. Nu tu nani la amiaza, nu mancat frumos, nu stat frumos, istericale cat cuprinde .

Recuperez altadata si revin cu scrisul ca am ramas la mesajul Tomacai si treb sa fug..

Pupici!

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Neatza!

Multumim de coffe miki si dece!

Dece, eu dau 27 de lei pepensat si vopsit sprancene. Si las 30. Fara bon. Tu cat ai dat?
Bine, am inteles cu "farmacia" dar vitamine o sa-ti iei?
intra in prima farmacie care-ti iese in cale te rog nu te abtine si cere multivitamine!Fa o cura!

Ce e cu branza asta Fagarash? eu tot aud la voi dar credeam ca e vreo firma gen covalact dar vad ca voi vorbiti de ea ca si cum ar fi un tip de branza..? lamuriti-ma pls!

Larisel,
suzeta - cand e obosita si inainte de somn si putin dimieata dupa bibe!
Branza - calcica cu fructe sau cu mamaliga si smantana; cand era mica maca de toate felurile acum se cam stramba, uneori mananca si cas si telemea alteori nu.
Steamer - ii faceam zilnic bobitzei cand era mai mica legme cu carne la steamer , acum mai rar ca papa din mancareanoastra. in general e cam fada mancarea la steamer dar e sanatoasa, asta in cazul in care steamerul e din inox si nu din plastic cu BPA..gasestipe google tot felul de retete gustoase la steamer.

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_

......multivitaminele astea nu ingrasa? adik nu-mi dau mai multa poftade mancare????? ca sunt balena

asa..am dat 55 cu tot cu shpaga...ceea ce mi se pare enorm...nu cred ca dadeam mai mult de 40 cu tot cu spaga..

branza de fagarasi e un fel debranza cu smantana la cutie..

steemer..l-am luat pe cel mai tare din parcare...si l-am fol de 2 ori..

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

JUCARII PENTRU PITICI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

WOW!!! mult maica, mult...cam pe la 15 lei pensatu si 15 lei vopsitu stiu eu ca e...plus o spaga mica...

si...sa nu te simti singurica....sunt si io balena....abia astept sa ma intorc acasa si sa nu mai vad ispite culinare dreapta-stanga...deja 3 perechi de pantaloni nu-mi mai vin...stau numa cu rochii...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Am zis azi buna?
Buna!
Azi copilul meu n-a vrut sa doarma si a urlat o ora! pana la urma a adormit in suspine... si cand s-a trezit era suparat pe mine, incepea sa urle cand il atingeam... acum ne-am impacat la loc...

de azi am inceput antrenamentul pt cros... am gasit si o schema de antrenament si mi-ar trebui 9 sapt si n-am la dispozitie decat 10 zile... sotul a zis s-o las dracului ideea cu crosul ca poate lesin pe-acolo si ajung naibii la stiri cum ma resusciteaza ambulanta... nu vrea sa ma ajute cu antrenamentul (mi-ar trebui cineva cu ochii pe ceas sa-mi zica acum alearga, acum mergi), dar ca o sa-mi faca cu mana din tribune... am consultat si doctorita si mi-a dat niste ceaiuri, tincturi si miere cu scortisoara (pt musculatura si rezistenta la efort)... ce m-o fi apucat nu stiu, dar imi doresc aceasta provocare badly... inca nu-mi urati bafta, mi-e frica sa nu renunt si sa ma fac de cacao... o sa va zic doar daca mi-a reusit... doctorita imi zicea sa nu renunt sub nicio forma daca m-am hotarat chiar daca ajung la final dupa 7 ore cand toata lumea a plecat deja dar sa ajung la finish! apropo tre sa incep antrenamentul... azi dimi am prestat fuga pe loc iar la mers am mai bagat un aspirator, un vas, o rufa in balcon, iar jogging, iar treaba casnica... dar va trebui sa ies si in aer liber si sa ajung progresiv la kilometri...

Bea, cum au zis si fetele, nu renuntati! probrabil adaptarea la el e mai dificila, dar e o chestie care trebuie facuta, progresiv, incercate modalitati si mijloace, dar sa nu renuntati!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

BF jale mama cu soacra! eu cred ca il pisam la melodie pe al meu pana ma aducea acasa la copil...chit sa se satura de cate spumam la gura de maica-sa si ma lua de par si ma aducea in tara, dar tot ma aducea . Noi am carat copilul dupa noi non-stop si a fost si bine si greu, uneori am fi dorit sa cadem lati de oboseala sa dormim, dar lui Yannis nu ii era somn, alteori am fi vrut sa stam in cutare loc la un pahar cu vin, dar Yannis nu avea stare...am facut cate am putut si ne-am promis o escapada in doi ptr cateva zile. Cred ca asa e cel mai ok cu copil mic, daca pleci in 2 pleci pe intervale scurte si il lasi in grija cui te simti tu bine sa il lasi, daca pleci cu inima stransa si suni de 1000 de ori sa vezi ce face, aia nu mai e escapada, mai bine nu mai pleci.

Livia WB si sorry de paguba cu masina...asa-i cu tablele astea!

Lorex, Ruxita sa va fie de bine relaxarea la tara!

Loredana va doresc vreme buna si plimbari de vins prin Ro. Sper sa gasiti numai lucruri frumoase!

nyny vreau si eu link-ul cu masuta, ca atunci nu mi s-a deschis deloc site-ul si acuma nu il mai gasesc...plzzzz...ca i-am luat lui Yannis lego si vad ca se joaca mult si frumos cu el si as vrea sa ii iau si masuta cu scaune ca vad ca ii place sa stea dar ce am cautat eu sunt ba prea scpume, ba prea mici (de ex masa de la ikea mi se pare prea joasa si prea mica).

mai am de recuperat...revin...sper...

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

am intrat sa anunt ca am trecut cu bine peste prima zi de cresa

l-am dus dimineatza la 8 fara ceva l-am schimbat, i-am zis pa si l-am nbagat in clasa...a intrat singurel...pana am mai schimbat 2 vorbe cu asistenta sefa incepuse sa planga oleaca dar eram cu sotul si mi-a zis sa mergem ca mai rau facem daca intram peste el...asa ca am plecat..ne-am plimbat oleaca cu masina, am baut cafeaua si am mancat o gogasa....asta ca sa nu ne gandim numai la Dragos...
la 11:40 ne-am infiintat la cresa sa il luam...cand au deschis usa l-am surprins pe un scaunel, la masa se juca cu un avion...a inceput sa planga cand l-a luat doamna si cand m-a vazut...dar in 20 de secunde s-a linistit...a zis pa la doamne, le-a dat pup...deci cred ca nu a fost chiar asa de rau cum imi imaginam
Doamna ne-a zis ca a fost destul de cuminte pentru prima zi...a plans intr-adevar de cateva ori...probabil cand isi mai aducea aminte ca e singurel dar se linistea repede...
Mi-a zis ca are o placere sa umble la butoanele de la tv, asa ca mi-a dat seama ca sigur nu vorbea de altcineva cand mi-a spus ca a si mancat bine...adevarul e ca nu a vrut acasa nici mancare nici lapte...asadar cred ca era satul...

L-am intrebat pe Dragos daca mai mergem si maine si a zis DA

vedem de dimineatza daca se pune pe plans sau nu

-----------------------------------------
Alexandra si Dragos Andrei(08.01.2010)...de acum suntem

Chestia asta cu plansul cand te vad e o inselaciune de-a lor. Si Yannis la fel facea, il vedeam prin usa crapata cat de frumos se joaca si cum ma vedea incepea un plans asa de vai Doamne ce rau i-a fost lui acolo sa ma faca sa ma simt vinovata si sa nu il mai las acolo, asa mi s-a spus ca se practica de catre smecherii mici

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Alexa, Mara nu plange dupa David, abia asteapta sa scape de el . Dupa o vara intreaga in preajma lui, cred ca simtea nevoia unei schimbari. Ii place mult la gradinita.

Ana cred ca l-a ajuns oboseala. Bine ca v-ati odihnit amandoi.

Weekendul viitor vrem sa ne ducem la munte. Tre' sa casc bine ochii dinainte ca sa nu mai patesc ca data trecuta asa ca o sa mergem aproape ... adica pe valea Prahovei. Aveti ceva recomandari pt pensiuni in Sinaia? Stiti voi... child friendly, mancare buna...

Mamica fericita de Mara si de David

Nu am mai fost pe Valea Prahovei cam de cand m-am inrudit cu grecii , dar mi-e tare dor. Daca gasesti ceva de genul asta zi-ne si noua! Vacanta placuta si vreme buna!

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

fetele mi-a vomitat Dragos in seara asta de 2 ori...ziceti-mi si mie ce antivomitiv sa ii dau...as da o fuga pana la farmacie si nu stiu ce sa ii cumpar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ale1212xa

fetele mi-a vomitat Dragos in seara asta de 2 ori...ziceti-mi si mie ce antivomitiv sa ii dau...as da o fuga pana la farmacie si nu stiu ce sa ii cumpar...

Singurul care ii vine acum in minte este metoclopramid sirop. Dat cate 1 ml din 5 in 5 min (ca sa nu-l vomite si p-asta si sa apuce sa-si faca efectul) pana ajungi la doza finala... cred ca 5 ml e ok pt varsta si greutatea lor. Mai sigur intrebi la farmacie.

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ale1212xa spune:

pana una alta a adormit...era si foarte obosit...vedem peste noapte daca il apuca iar...sper sa nu...
ma gandeam sa am ceva totusi in casa...noi daca nu am prea avut probleme de genul asta nici nu stim ce sa dam...

nyny mersi de sfatul cu metroclopramidul...stiam de el...si de lapte fara lactoza..regim...daca se inrautateste...vedem pana dimineata ce si cum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

dandana Weekend placut in delta! Mi-ar placea si mie...
Ai reushit sa-l duci pe Dragos la circ? E unul chiar langa mine (la real 1) pana pe 1 octombrie, cu animale exotice cica... mergem si noi saptamana viitoare.

Gemanutzele transpira in timpul somnului la cap, dar doar cateodata, nu-i o regula... si asta mai ales la somnul de pranz. Acum noi avem cam 26-27 grade in camera lor (nu avem ac ca sa reglam cum vrem). Le invelesc cu un cearceaf/paturica subtzire, dar ele oricum se dezvelesc mereu... Ba chiar se trezesc daca se impleticesc in patura aia si plang. Conteaza si cum le imbrac... de obicei pijamale formate din maieu+chilot sau tricou+pantaloni scurti.

dece Cred ca viatza la tzara ne prinde si pe noi ashtia mari, nu numai pe copii... dar ne revenim imediat la stresul dinainte ... aici in apartament fetele isi disputa teritoriul si jucariile si atentzia si tot... in curte se intalneau mai rar, deci incaierari mai rar,m deci urlete mai putzine, deci nervi mai putzini si pt mine/noi ... Mersi oricum de intrebare .

Da tu chiar faci provizii pt iarna... mai poti?

Apropo de lapte... gemanutzele fac fitze de ceva vreme la lapte... sau la modul de prezentrae (aka biberon)... daca inainte il radeau intr-un minut, acum se taraganesc si juma de ora de m-apuca pe mine pandaliile si le zboara si lor somnul... Vorbesc de laptele dinainte de culcare, de la ora 9. Nici dimineatza nu-l beau foarte bine, dar mai bine oricum (circul dureaza pe jumatate ).

ale Cred ca am intzeles eu greshit ceva... parca asistenta sau educatoarea va zicea sa dispareti...
Cat sta puful la cresha? Intre timp am citit ca nu a dormit inca acolo... eram curioasa cum se adapteaza la un program complet. Noua ni s-a recomandat sa incercam din prima programul lung, ca daca se obishnuiesc sa plece la pranz, s-ar putea sa nu mai vrea apoi sa coopereze la masa si somn... vedem noi ce va fi. Deocamdata culeg experientze de la voi .

bea Ma sperii ... eu nu am scapare daca gemanuztele nu vor vrea la gradi ...

loredana Ce frumos ai descris toamna... si mie imi place mult... mai ales cand ploua, dar sa nu trebuiasca sa ma mocirlesc...

Mergi la inceput