Strugurasi S-O11-Haideti fetele!! (111)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kora_B spune:

Oana, imi faci si mie niste vinete coapte ptr iarna? Asa pofta mi-ai facut de vinete Si daca mai ai timp poate faci si niste ardei kapia copti ca-s lesinata si dupa astia

Ce ma bucur ca Jade si bebe sunt bine!

Lali, de ce sa apara discutii? Pana la urma fiecare are propria parere, nu tb sa ne suparam una pe alta ptr ca gandim diferit nu tb sa facem cum zice una sau alta daca nu suntem de acord cu acel fel de a actiona, asa cum orice sfat e binevenit si e doar un sfat, nu e nici una obligata sa-l urmeze.
Eu personal, ptr confortul meu psihic, am refuzat si refuz sa experimentez nasterea naturala, sau prefer sa folosesc si pompa de san nu doar sa alaptez la san ptr a putea lipsi de la una din mese macar, nu sunt de acord nici cu mufat copilul cand vrea sa doarma sau sa molfaie sanul in loc de suzeta, nici cu dormitul in acelasi pat cu copilul (asta si dintr-un motiv subiectiv -am avut o ruda indepartata care si-a sufocat primul copil dormind cu el in pat, fiind obosita nu si-a dat seama) sau in aceeasi camera, nici cu tinutul excesiv in brate a copilului si ar fi multe altele din cele discutate aici. Nu cred ca gandind asa, si actionand in consecinta, ma face o mama rea ci pur si simplu am o viziune diferita de a altora, similara cu a altora
Dar astea sunt doar propriile mele pareri si nu ma supar ca pe cele care gandesc diferit de mine sau ma blameaza ptr aceste lucruri.

Asa ca ce rost are paruiala intre noi? Mai ales ca dupa nastere oricum pierdem o cantitate considerabila din podoaba capilara de ce sa ajutam si noi 'chelirea'?
Asa cum zicea si May, pur si simplu ignoram mesajele cu care nu suntem de acord si gata

Alex, eu tot la maternitate privata nasc si nu tb sa iau nimic ptr mine sau bebe. Totul mi se da de spital si intra in costul nasterii. Primul baietel l-am nascut la aceeasi maternitate si am luat cu mine dosarul de sarcina, buletinul, telefonul si incarcatorul. A, si o carte, ca ma gandeam eu ca o sa am timp de citit Cat despre hainute, cele cu capse sunt de preferat ptr ca e mai incomod ptr bebe sa-l manevrezi sa-i tragi pe cap body-urile.

May, al meu sot e langa mine, dar daca ma descarc pe el riposteaza si ies cu scantei si nu e bine ptr Iannis sa fim amandoi cu capsa pusa, asa ca imi canalizez si eu hormonii (cat pot) in alte directii sau ma consolez cu gandul ca mai e putin si nasc si o sa fie mai bine (wishfull thinking, isn't it? )
Felicitari ptr amanarea cezarianei si daca tot vb iar de zodii, uita-te si pe cel egiptean mie mi-a placut ce scrie la mine si pe ala il iau de bun

Sei, sa vezi ce drag o sa-ti fie de ea si mai incolo un pic cand incepe sa zambeasca, sa rada prima data, sa se intoarca de pe o parte pe alta, sa gangureasca, sa se ridice in fundulet, sa se taraie, sa zica 'mami' sau 'tati' (iannis a zis [tati' prima data si cand ii ziceam 'zi mami' el 'tati', 'mai zi mami' 'tati!' ), cand incepe sa mearga si misuna dupa tine prin casa sau cand vine tati acasa fuge repede la usa sa-l intampine, cand incepe sa vb, si multe altele. Sunt niste momente atat de frumoase si de pretioase

Ce m-am intins la vorba/scris si am pierdut sirul la numaraul oilor

Ma duc sa mai citesc din urma, sa recuperez

37+ cu DPN 02.10.2011 si mamica de Iannis 2 ani +

Mergi la inceput

tot singurica pe aici...tot numarat oi, citit din urma, citit legislatie, dar ioc somn

Mergi la inceput

Lore, si eu am avut fire resorbabile la prima cezariana, dar nu m-au deranjat deloc. Nici nu le simteam. Acum la a2a imi fac griji, ptr ca vor fi din cele care se scot.
Cat despre plimbatul la aer, nu e o coincidenta ca doarme mai bine chiar e indicat ptr un somn mai bun sa fie scos bebe la plimbare.

Elly, Lali, si eu am mustrari de constiinta cand il las pe Ianni la ai mei, dar el se bucura, ii place acolo ca are curte si poate sta afara la aer curat mai mult, si e mai alintat de ai mei Iar dupa ce apare bebe2 e bine sa mai mearga din cand in cand la bunici unde are toata atentia, nu o mai imparte cu fratiorul/surioara, macar ptr cateva zile.

Cat despre socri, ce sa zic... nu ma deranjeaza prea mult, ca nu prea vin in vizita la noi desi locuim in acelasi oras. Si prefer asa, ptr ca intre sot si ei nu e o relatie buna, e atmosfera tensionata cand sunt ei pe la noi. Ma vor ajuta ai mei, mama in special, cat vor putea dupa nastere, ma voi si eu pe la ei cu copilasii vreo saptamana sau 2, oricum ei locuiesc la 17km de noi asa ca nu e foarte departe.

Dbunny, cosmarurile legate de nastere/copil, grijile, sunt normale ptr o femeie insarcinata. Asa ca cheer up

Hayat nu a mai dat nici un semn zilele astea. O sa o sun eu mai tarziu, la o ora rezonabila, sa vad ce mai face.

Gertruda32, succes la cezariana daca tin bine minte tu nasti tot cu dr Roxana Constantin, ca si mine. Abia astept sa povestesti cum a fost si cum s-a purtat, ca eu am auzit de ea de bine, si oricum am parere f buna despre ea. Ai vazut promotia bagata de Medlife, cu discountul de 500 ron si analizele acelea gratuite? A, si ca un reminder, dr Constantin e pe tarif de dr intern, vezi sa nu nimeresti peste vreo fata la receptie care nu stie asta si te trezesti cu tarif de dr colaborator pe factura.

Ooooooof! Ma doare capul si stomacul de oboseala. Vreau sa dorm dar nu am nici o sansa. Si acus-acus se trezeste Iannis si tb pregatit ptr gradi si io-s chioara de somn!!!! Oooof si un cartof!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

fetelor eu nu mai pot... clachez...parca la prima sarcina nu a fost asa greu... ma dor toate alea.. somn agitat noaptea, emotii cu gradinita... e prima saptamana...
ma gandesc numai la ziua de sambata... nu cred ca mai scap.. vineri fac 40 de saptamani si cred ca sambata imi provoaca nasterea.. nu mi-a spus-o in fatza, dar a tot rasfoit dosarul.. off.. mi-e asa frica.. daca pana acum am fost breaza, acum ma gandesc numai la ce ma asteapta..
mi-as fi dorit sa ma apuce durerile asa fara sa stiu cand si in 3 ore sa nasc...

39+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iris_K

Salut si eu burticile si proaspetele mamici (felicitari pt. bebei) .

Va rog sa ma treceti cu cezariana programata in 26 septembrie . Sper sa nu nasc mai devreme ca e plecat dr. din tara.

Anca, vreau sa te intreb, in caz ca te apuca travaliul intr-o zi cand nu e dr. Muntean de garda, il suni??? Ca mie cam asa mi-a dat de inteles ca pot sa il sun, dar mi-e sa nu fi inteles eu gresit .

38+ cu ANTONIA

Iris, mie de la receptie mi-au aratat un numar de telefon de pe antecontract, urgente gine, ceva de genul, la care sa sun cand intru in travaliu. Dar maine am intalnire cu Muntean si il intreb, desi sunt convinsa ca raspunsul va fi acelasi: sa il sun pe el. De fiecare data cand ma duc la el tot aia imi repeta, ca daca e ceva sa il sunam. Si pentru programari tot pe el il sunam. Asa ca... Ma gandesc ca daca nu poate raspunde nu raspunde, sau isi inchide telefonul.
Sambata cum a fost? Cand mai mergi la el?

36+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Maria, pana vineri mai sunt cateva zile. Inca este vreme sa te apuce de la sine nasterea

36+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Neatsa, Maria26,

Vb fetele la un moment dat de un ceai care ar stimula contractiile uterine, dar nu mai stiu de care era.

Din ce am mai citit pe net sunt mai multe ceaiuri care dau contractii: anason dulce, fenicul, lemn dulce, salvie, cimbru.

Vezi care da roade

Citat:
citat din mesajul lui maria26

fetelor eu nu mai pot... clachez...parca la prima sarcina nu a fost asa greu... ma dor toate alea.. somn agitat noaptea, emotii cu gradinita... e prima saptamana...
ma gandesc numai la ziua de sambata... nu cred ca mai scap.. vineri fac 40 de saptamani si cred ca sambata imi provoaca nasterea.. nu mi-a spus-o in fatza, dar a tot rasfoit dosarul.. off.. mi-e asa frica.. daca pana acum am fost breaza, acum ma gandesc numai la ce ma asteapta..
mi-as fi dorit sa ma apuce durerile asa fara sa stiu cand si in 3 ore sa nasc...

39+ cu Albert si mami de Andy 3 ani +

Mergi la inceput

mai stiti ceva de Andr@? ca urma sa nasca...

parca nici pe Didianana nu am mai vazut-o de cateva zile online. Didi, pe unde umbli? Hai la apel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

buna dimineata!
lena, am luat teapa cu anatomia lui grey, ca aseara au avut in program dr.house
anca, daca mikka si-a sters pozele din grupul de yahoo, cum am inteles eu dintr-un mesaj, cred ca ii puteti restrictiona accesul la grup de acum, nici sa nu mai primeasca acele notificari automate. nu e razbunare, dar asa consider ca e corect!
maria, pana smbata ... ai timp destul sa nasti si natural!
azi m-am trezit rupta in bucati, ma doare mijlocul cumplit!
kora, sa numeri ore ... si minute.
andreea vreun semn, ceva? scoatem agitatele?
gertruda, si nepotul meu e nascut marti 13. si e tare baftos de felul lui, sa stii!

michella mami de Teodora si 38+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

carusel a avut si Teodora, tot de la primii pasi, deloc scump. a fost ok, nu stiu ce sa spun acum, ca ea nu a stat in patut decat pentru somn. in rest, in carut, tarc, pe jos, pentru joaca in patut nu prea a stat si nu am nici o amintire speciala legata de carusel.
de dormit ea a dormit in patututul ei, de la inceput. o perioada cu noi in camera, ulterior in camera ei. asta a fost formula functionala pentru familia noastra. patul nostru este ii este rezervat pentru harjoneala de dupa baie si diminetile de week-end. cand mai cere/vine noaptea langa noi, o las, ca oricum pleaca singura dupa maxim 2 ore ..."ca o incaldurim".

michella mami de Teodora si 38+cu

Mergi la inceput