Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Offf Sadie, imi pare rau…saraca Medeea. Pupam sa ii treaca. Imi dau seama ca te-ai speriat dar sa stii ca ai reactionat foarte bine.
Mi se par asa Larisa a cazut duminica pe spate si mi s-a parut ca I s-a umflat ceva in spate la cap. Pe fondul stresului ca e bolnavioara, ca nu mananca si acum si cu cazatura, mi se parea ca gata cine stie ce a patit si m-a umflat plansul cu ea in brate. Noroc ca era si Paul acasa care mai mult ma linistea pe mine, ca ei ii trecuse in 5 minute.
Din pacate ni se pot intampla si astfel de incidente, oricand…nu prea avem ce face.

Cristina, sa aveti un an scolar bun si usor!! Si sa iti traiasca nepotica.

Eladeea, acomodare rapida. Te cred ca e greu….noi deja ne gandim…..cred ca mai mult o sa plangem noi.

Adriana, cum poti sa zici ca te simti mama denaturata!!! Asa asimileaza ea, e felul ei, fiecare copil asimileaza diferit. Principalul e ca mananca bine, ca e sanatoasa, vioaie, cu siguranta ca isi ia aportul necesar.

Paula, sa-ti fie de bine schimbarea. Parerea mea: ciocolatiu cred ca iti sta bine, eu chiar la culoarea astea ma gandeam cand ai zis ca te duci la coafor; dar cu forma intr-adevar nu stiu, parca nici eu nu te vizualizez cu bob…… Pune sit u o poza ca ne faci curioase

Puiutz, sanatate…off imi e groaza de problem cu dintii. Si sa va reintrati intr-un program normal cu somnul.

Ramona, eu as opta pentru lp, nu lapte de vaca.

Apropo de activitatile copiilor si de energia lor, mie cam de vreo luna mi se pare ca Larisa nu mai e interesata de nici o jucarie. Cred ca sta maxim 5 minute cu una si trebuie sa ii atrag eu atentia foarte mult. Trece haotic de la una la alta, nu are deloc rabdare si im pare pate a timpului prefer sa mearga prin casa de la un obiect la altul, asa parca fara tinta……Apoi tot ea se enerveaza si incepe sa mataie ca si cum e plictisita…..Mi se pare ca oricate eforturi fac, nu prea reusesc sa o atrag in jocuri/jucarii decat petru foarte foarte putin timp!!!
Din cauza asta nici nu stiu ce sa ii mai iau, parca nimic nu are success in ultima vreme. Voi ce jucarii ati mai luat?

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Sa va zic ce jucarii am luat noi acum in w/end:
- o numaratoare, din lemn, foarte frumos colorata; am zis ca as ao sa o invat culorile si sa invete notiunea de unu. plus ca m-am gandit ca o sa o distreze sa mute bilele de pe numaratoare dintr-o parte in alta
- 2 cuburi tot din lemn, pe fiecare parte a cubului cu jumatate de corp de animal; cand unesti cele 2 parti de animal (cele 2 cuburi), animalul respectiv scoae sunetul specific; e o jucarie inteligenta, simpatica, dar deocamdata sa ii arati tu, deabia mai tarziu sa potriveasca ea cele 2 parti. si are o parte proasta ca cele 2 cuburi trebuie puse intr0un suport ca sa scoata sunetul
- cupe din acelea de bagat un intr-a alta - astea nu au avut mai deloc succes
- creioane cerate si un caiet
Toate (in afar de cupe) au avut succes, dar vad ca acum dupa 3 zile deja intra in circuitul de maxim 5 minute, impreuna cu toate celelalte
In continuare mi se pare ca cel mai mult ii plac cartile cu animale. Si masa cu activitati ii place dar tot asa haotic, se duce apasa pe cateva butoane, trece apoi la zebra, ii da ocolul, dupa aia se duce la o carte deschisa da pagina si apoi umbla prin casa fara tinta. Si tot asa chiar daca ii las la indemana doar o jucarie, maxim 2 tot nu reusesc sa o fac sa se focalizeze mai mult de 5 minte pe una.

Deja am impresia ca nu stiu eu cum sa ii atrag atentia, poate nu am rabdare suficienat sau imaginatie...nu stiu

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Eu am auzit in repetate randuri, diferiti nutritionisti pledand la varste mici pt LP, fiind la baza LV, dar extrasa o cantitate mare de cazeina si imbogatit cu Fe si alte vitamine care ajuta la un aport optim, echilibrat pt puiut.
De rau, LV nu este rau, dar e mai sarac in nutrienti.
Eu cunosc multi adulti care au crescut cu LV, niciunul nu-i ca altul, adica eu n-as putea spune ca a facut rau unua sau altuia.
Eu pt copilul meu prefer sa mai astept cu LV. Momentan ma limitez in a-l adauga la anumite gustari, deja enumerate. Sa-i cumpar lapte de tara, desi Bio, nu mi se pare iar o solutie, ca prin fierbere distrug din vitamine. Cele pasteurizate (normal sau UHT) isi pastreaza incomparabil proprietatile.
Fiecare face clar cum vrea, la varsta asta nu mai sunt interdictii clare, doar sugestii.
Pe mine nu ma intereseaza de afacerea formulelor de LP, pt ca stiu f bine ce inseamna si comercializarea de LV.
Rody, eu sunt in zodia Taur si mai beau si LV everyday (ma limitez totusi la un pahar), ce sunt si eu?
Felcitari pt Isa curajoasa!

Michelle, cum mai e Bianca? Concediu placut! Sa veniti cu amintiri frumoase si poze muuulte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

da,andreea, noi in general suntem bine, doar cum ziceam, alte probleme avem..ca mai pleaca din copii in fiecare an cate unu-doi...si parca tot aia cu care se intelege mai bine
hai ca nici la voi nu cred ca va fi asa de rau. atat doar ca trebuie sa fii tu mai tare decat el. vezi ca gradinita noastra a pus pe FB niste idei despre cum sa incepeti noul an. recompensele nu erau pe acolo :):) noi nu am folosit chestia cu dulcele dupa gradi niciodata. nici nu am plecat pe furis.
chiar dc a plans, am plecat, oricat de greu suna si iti e tie ca parinte. el se va linisti,mai ales ca e in grupa mai maricica, nu de cresa, unde chiar ca plang toti.(sunt epuizate educatoarele primele 2-3 saptamani-le e si mai greu cd mai sunt parinti pe acolo).

oho..copilasii mai energici nu vor sta veci sa se joace cu jucarii. ei vor alerga, sari,topai, striga, canta, dansa..:):)

si mihai se satura repede, trece de la una la alta..

atentia, statul intr-un loc sau cum ne place noua..."statul cuminte" () se dezv f greu la copii, asta este unul din factorii pt care eu nu sunt de acord cu inceperea scolii la 6 ani.

azi am fost doar cu stefan prin oras...am mers pana in usa la 2 biserici-s-a uitat doar pe geam si atat, n-a vrut sa intre.am mers la piata...la parc..parca s-a mai cumntit :):)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanti spune:

fetelor pe mine m-a trimis dr la un cabinet parca ceva de TBC - pneumo... in Bucuresti am inteles ca exista pt fiecare sector, eu am fost la sect 3(pol. vitan) acolo am facut IDR si tot acolo am refacut si vaccinul

Mergi la inceput

bine, noi am merspe adaptare progresiva. in prima zi am stat impreuna vreo 2 ore. a doua zi am stat eu vreo ora,l-am lasat-dupa 10-15 min m-am intors, ca nu reuseau sa il linisteasca. a treia zi a stat singur vreo ora..a 4a zi a mancat acolo si pranzul..si tot asa. dupa vreo 7 zile de mers la gradi a inceput sa doarma acolo deja.
acum- stam cate juma de ora,ca nu reusim sa il luam.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Oana, eu nu prea am investit in jucarii, e drept ca nici bugetul nu prea ne permite, dar nici el nu face pasiune pt jucarii. Nu se atinge de cosul de jucarii decat sa le imprastie.
In schimb orice carte, revista, o ia si o aduce la mine sa-i citesc. Tb sa las treaba ca daca nu, se lasa cu urlete.
frumoasa dansatoare!

Victo, ce drag mi-e de tine cum pove tu mereu despre copii si obraznicii.

Mergi la inceput

una si ma duc

stefan la baie- unde noi avem discutii inteligente- zilnic el imi face rezumat cu ce face la gradi si eu tb sa ii spun ce am invatat.

si..zice la un mom dat..mama mea bleaga (de regula zice draga..bine,ma mai blagosloveste si cu prosta sau urata....ii cer sa repete..ii spun,mai stefan, asta e un cuvant urat, sa nu il mai folosesti. la care el zice, da,mami,de ce exista atunci cuvinte urate?..no,va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie..cu ce raspundeti copilului :)

alinaaaa..azi chiar am precizat ca a fost cuminte :):)a contat f mult cele 10 zile petrecute la bunici, ca eram efectiv sfarsita cu nervii.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle1981 spune:

Seara buna

Nu mai avem febra de duminica, asa ca eu zic ca am scapat. Nici petele nu mai sunt, nu am apucat sa dau cu nimic ca azi nu mai erau (de fapt am dat aseara cu Bepanthen)

Suntem in pregatiri, bagaje, liste etc.. stiti voi

Pupam fratiorii delfinasilor care au inceput gradi sau scoala

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/ffa0jvmdze07utwv.png" target="_blank">Bianca Maria (04.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

anca, poate se acomodeaza rapid. eu tot zic ca abia astept sa o duc pe mara la gradinita dar la etapa asta de adaptare nu ma gandesc

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 23+

Mergi la inceput