Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***344***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Buna dimineata!Noi am fost cu flori la dna "eucatoale", un buchetel micut, pe care sa il poata tine Eva in mana, o cafea si o cutie de bomboane. Si sincer, daca nu ma duceam cu ele, tot aia era. Eu am o parere grozava despre oamenii care lucreaza in gradinita asta, chiar le-am dus de drag (bine, nu zic ca daca eram la o gradi mai fitoasa, nu duceam, chiar daca nu era de drag, inca ma lupt cu sistemul, insa in sinea mea ). Si cand predam engleza la clasele lor, m-am dus cu o floare pt fiecare de 8 martie, tot de drag.Astazi la gradi Eva s-a impiedicat chiar la intrare, a cazut pe burta si a plans un pic, insa s-a linistit repede si s-a dus in clasa. Copiii cantau cu educatoarea un cantecel despre degetele, si Eva era atat de dulce cum incerca ea sa tina degetele ridicate. Era tare concentrata sa le tina ridicate, si tragea cu ochiul la educatoare. Abia astept sa am duc sa o iau. La plecare o fetita (mare, cred ca era in grupa pregatitoare), plangea cu suspine si s-a lipit de mine, m-a luat de mana sa o duc la mama ei. S-a urcat chiar la mine in brate si nu ma mai lasa sa plec...Am stat vreo 10 min sa o consolez si sa ii explic ca mami va veni dupa ea, ca niciun copil nu ramane peste noapte la gradi, stiti voi, ce am invatat de aici dar nu a fost nevoie sa exersez prea mult pe Eva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Foarte tare Eva!
ea oricum e mare si pricepe tot. Felicitari!

Si io am dus la gradinita chestii. Noi primim pe mail detaliile despre meniu si cursul de cooking. Cand a avut ceva cu fructe le-am dus un ananas, un pepene galben, struguri (scria acolo ca fiecare copil va veni cu fructul preferat- asa ca am dus pentru toata lumea).

Dar vedeti voi...pana la urma noi stabilim regulile si s-a impamantenit ideea asta ca lucratorilor de la stat "trebuie" sa le dai ceva....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

acu'sa fim sincere si la dr fam treb sa duci ceva, la consult la policlinika, in spital si tot asa Primarie si peste ttttttttoooooooooooooooooooooooooooooooooooot!
ca nu duceti voi ca sunteti la gradi particulara asta e altceva, totusi traim in Romania!

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebe_shtrumf

acu'sa fim sincere si la dr fam treb sa duci ceva, la consult la policlinika, in spital si tot asa Primarie si peste ttttttttoooooooooooooooooooooooooooooooooooot!
ca nu duceti voi ca sunteti la gradi particulara asta e altceva, totusi traim in Romania!

www.facebook.com/photo.php?fbid=181191671934547&set=a.181191651934549.54398.100001311452589&type=1&theater" target="_blank">Ariana-25.02.2009

Pai asta e problem. de ce trebuie? Mie cine imi da? deja a devenit o cutuma chestia asta, ca altfel nu pot sa o numesc.

Daca ar fi sa extrapolam si la magazin ar trebui sa lasi spaga pentru ca altfel nu iti da paine.

Io dau bacsis doar la carciuma. Am lucrat si stiu cat e de greu si in plus la carciuma se da bacsisul la final, pe cand la primarie, spital si alte intitutii ale statului se da spaga la i nceput ca sa "te bage in seama".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Asa e, Bianca, nu trebuie.De altfel se observa o mare imbunatatire printre educatoarele mai tinere si mai deschise la minte, ele refuza din start orice atentie.Insa...cele mai in varsta...jale mare. Sigur, nu generalizez, sunt convinsa si de fapt am si vazut exceptii.Tot din experienta mea cu engleza la gradi, de data asta alta, nu cea la care e Eva: o educatoare mi-a marturisit ca se plang copiii ca il favorizeaza pe un anume Bogdan. Explicatia ei: "Pai, sigur, cum sa nu fiu mai atenta cu el daca mama lui in fiecare saptamana vine cu cate ceva la mine: ori o ciocolata, ori o cescuta cu farfurioara de cafea, ori altceva...iar ceilalti nu?" Gradinita asta de care va spun este una foarte cautata in oras, iar eu am fugit ca naiba de ea. In fiecare zi, pe la 11, toate educatoarele isi lasa copiii in clasa cu femeile de serviciu, si se retrag intr-un birou, unde pentru cca 40 min isi savureaza cafeaua impreuna...Mai are rost sa spun ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

Buna dimineata/ziua

Am incercat sa recuperez din urma dar mi-a cam zburat tot din minte citind de soborul de preoti si sapun
la noi a fost o zi speciala pentru ca i-a intampinat robin hood (cred, nu sunt chiar sigura) la intrare; le-a dat cate un balon, au facut poze impreuna si le-a si povestit cate ceva la fiecare
apoi ne-am pupat cu toata lumea ca de... aveam ceva vechime si suntem ca de-ai casei acolo, apoi am mers in curte unde ne-am jucat cu o tikerbell-a frumoasa; au dansat, au fost implicati in tot felul de jocuri toti copii, mari si mici, au fost pictati, fiecare a primit cate un balon modelat ... si apoi nu mai stiu ca am plecat la sevici
acum suntem fetita mare si mergem bucuroasa la gradi; le ajuta pe miss cu impacatul/linistitul plangaciosilor
si... nu mai stiu

dodo- tare m-a emotionat mesajul tau

kea - pupacim keutul2 si-i uram sa fie mancacios si fara colici

in wk, ca tot aveam ceva mucusori si am zis sa stam in casa sa fim apte luni de gradi, am experimentat operatiunea -sucul pe rosii pentru la iarna (va puteti inchipui cum arata micsu' la finalul operatiunilor ca ea vroia sa spele rosiile, sa le indese in aparat, sa invarta, sa toarne in sticle)
in rest, toate bune si frumoase, doar eu ma simt ca naiba ca am luat crocobautul de la micsunica si de-abia ma tarasc iar ea zburda ca un fluture pe afara.

spunea cineva de first defense - noi am testat anul trecut si a fost miraculos; este tare scump dar si tare bun; acum luam 2 luni aller care si apoi urmeaza siropelul minune - l-am pastrat pentru lunile mai grele
este tare bun si aller care-ul asta insa nu am apucat sa-l testez intr-o situatie de criza cum am facut cu celalalt; probabil evolutia f buna de acum la contactul cu virusachele de saptamana trecuta e efectul siropelului, ca altceva nu i-am mai dat.

novusel - o ploaie de pupicuri pentru tine

si... nu mai stiu

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

bianca -operatiunea cu ridichea am experimentat-o si noi din postura de iepuras
de-abia astept sa ne povestesti de motanelul-vladimir

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

Anamariame ai o fata de nota 10 Sper sa o tineti tot asa cu gradinita. Esti o norocoasa

Nicky sanatate multa la toata familia, de la mic la mare. Offf, deci asta ma asteapta si pe mine...daca se imbolnaveste unul, obligatoriu urmeaza si celalalt

Aris n-am mai auzit de asa boala virala...cate sunt... Sa va faceti si voi bine

Gianina bine-ai revenit, mi-a fost dor de tine

David din pacate nu este mai bine. Astazi s-a trezit cu o tuse oribila. Acum asteptam pediatrul sa vina sa il consulte. In aceasta noapte ma gandeam serios sa renunt la gradinita

Olga, mamica lui David iepurasul si 17+

Mergi la inceput

Off, Olga! Imi pare rau pentru David.

la tuse asa nasoala Aerius e destul de bun (cam 3 ml). sper sa aveti doar o tuse si sa nu aveti si voi laringita sa va dea tratament greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Dragelor, nu degeaba am spus ma intereseaza "ploconeala" de la gradi, in special. Pana la scoala, vom vedea. Deoarece eu am o parere tare proasta despre "concetatenii" mei, mai ales cei din locuri cheie (precum spital, scoli, primarie, etc /- asa cum se preciza si mai devreme).
Dar sa ma opresc la gradi...sunt ingrozita de "practicile" existente ori existenta lor s-a format prin determinare. Adica, acea floare sa zicem ca o ducem de placere, dar ulterior...de la sapun, plic (si aici se poarta), cafea (nu mai zic....fara numar), si altele asemanatoare ma intriga si il gasesc mod de separare, de clasificare a copiilor. Ceea ce e strigator la cer...Si eu ma lupt cu mine si incerc sa gasesc calea sa ma fac sa inteleg ca ASA TREBUIE desi e total impotriva principiilor mele pe considerentul ca si eu imi bat capul la serviciu si nu pretind NIMIC, ba mai mult am fost educata sa NU iau...si pana la urma DE CE sa iau. In fine, intelegeti...
Ori atunci de ce sa ii dau educatoarei, ajutorului, ingrijitoarei????? Pentur ca au salarii mici?????? Asta e buna.
Stiu ca ma lupt cu morile de vant si inteleg ca intr-adevar au salariile mici dar ce vina am eu...(ingrijitoarea de la gradi de langa mine unde ar putea merge Rares la anul are salariul de 400 lei).

Din experienta altor gradinari (finutza mea, nepotii, copiii colegilro) dar si a verisoarei mele care e educatoare cu state vechi (mai are 3 ani si iese lapensie) care sunt la gradi de stat ajung la aceeasi concluzie...se invoca lipsa de personal, salariile mici care duc la insatisfactie si neimplicare la care se adauga nr mare de copii iar de aici, pt ca copilul (cel putin cand e grupa mica) sa fie ajutat, ba chiar stimulat, se "da de inteles" parintelui ca din cauzele mai sus enumerate "nu se poate sa ne ocupam de fiecare copil in parte"...Ei, dar daca "sari la cap" stiti cum se poate...imediat...ei, si odata intrat in troaca porcilor, asteapta-te sa te manance mereu.
Exemple determinante ca parintele sa "intervina" material (singur sau cu contributie la grup la evenimente festive) am. daca vreti le detaliez. Dar si asa mesajul e kilometric si plin de frustrari.

De aceea as vrea sa cunosc practicile in alte locuri, orase. Inteleg ca in Bucuresti sunt cazuri sa le spun "separate" ele nu intra in calcul, desi acolo s-ar putea sa se ajunga si la daruri mult mai mari, insa eu as vrea sa cunosc cum e inalte orase mici.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput