Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (68)
Raspunsuri - Pagina 16
irina_d15 spune:
da, panseluta, au fost ceva complicatii. o circulara de cordon, bebe nu a plans decat dupa ce a fost resuscitata si o sperietura zdravana pentru noi. salva cerului ca s-a terminat cu bine!
acuma, doctorul meu zice ca el nu risca nimic si sa incerc totusi natural.
in legatura cu ca125, nu vreau sa va induc in eroare, fetelor, dar eu stiu cazuri de ca125 in limite si cu endo diagnosticata chirurgical. la mine prima valoare era de peste 100. pe masura ce trecea timpul valoarea ca125 scadea, dar endo progresa.
multa sanatate va doresc!
20+
misspii spune:
Servus fetelor,
Panseluta - stii cum este ,zice sa nu iei ceva dar explicatii nu se dau.Saptamana viitoare ma duc la SB si o sa-l inteb si pe Ispasoiu sa ved ce zice.El a zis ca la sfarit de folie sa ma duc la control sa vedem daca mai iau sau nu sau ce iau dupa pauza de 7 zile.eu iau Desorelle acum la indicatiile lui Ispasoiu.sunt curioasa ca pe mine ma doare tot in stanga nu in dreapta unde zice ca am chistul de 7cm.
Irina - stiu ca CA nu este relevant dar la mine cand este in jur de 20 sigur am chist mic endo numai dupa operatie a fost sub 7.
Aditza - Victor are acum 7,600 si a avut 5 luni pe 20 nov.mananca bine ,pe la 4 luni jumate am inceput cu suc de morco,acum mar cu morcov,para cu morcov si seara mai pun orez sa fie laptele mai gros dar nu cat scrie pe cutie ,peste 2 sapt incep cu supita.sper ca tratamentul pe care-l urmeaza sa fie eficient.oricum diversificarea ma streseaza mai tare ca chisturilr
va pup pe toate si va spun ce "baloane"am mai produs
misspii spune:
Fetelor - scuze - am mancat cam multe litere dar sunt cu Bebeloiu in brate,binenteles si chistul e de 4 nu de 7 cm.Bebeloiu meu tot in brate este ...sa vad ce fac cand mai creste ca nu prea mai pot.
xdidi spune:
salutare fetelor,
irina ai dreptate ca 125 nu este relevant in endo, decat ca iti arata cam cat spatiu este ocupat din zona ovarelor...mai trebuie sa-l fac si eu ca am cam avut dureri si disconfort....
insa nu m-am mai preocupat deloc de mine si de endo uit si imi aduc aminte cand ma mai doare...acum sunt ocupata cu acte,plecari si tot ce tine de viata disperanta de bucuresti, macar sunt linistita ca am unde sa stau si nu trebuie sa ma si mut...
misspii ce sa zic nasol chist , dar macar bebe sa fie sanatos, nici nu stiu ce sa mai zic , cred ca am noroc ca nu mai fac chisturi pe ovare(cel putin pana acum) ca daca ar fi sa-mi mai taie din ele nu stiu cu ce as mai ramane....
va pupppp pe toate
lalely07 spune:
Missipi poti sa il intrebi pe Ispasoiu si de steriletul Mirena???
Nici eu nu mai am menstra..nu stiu daca este de bine sau nu..pt ca ce citesc si de sterilet pe net..ma apuca groaza..
Pe 3 dec merg la Bucuresti la control si eco .Sper sa fiu ok si sa nu am chisturi...
Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
misspii spune:
Servus Lalely,
Joi ma duc la Sibiu la ora 11.o sa-l intreb si pe Ispasoiu.medicul meu zicea ca nu este bine sterilet dar explicatiile nu prea au fost convingatoare-zicea ca steriletul hormonal nu este indicat in endo cu toate ca eu am citit invers.
Eu ma simt parca mai bine dar de exemplu noaptea trecuta m-am ridicat mai brusc sa ma uit la Victor si am simtit o intepatura naspa acum in dreapta de nu m-am putut ridica dar a trecut repede .dimineata daca nu era sotul ingrijorat (el e mai pesimist ,de fel) eu si uitam.
Vedem joi
Pupici !
lalely07 spune:
Missipi..multumesc frumos!!
Nici eu nu mi-as fi pus sterilet dar de frica..am incercat-o si pe asta.Pe 03.12 merg la eco si control sa vad cum evoluez si iti dai seama ca daca vad ca au reaparut chisturi il scot chiar daca am dat atatia bani pe el...Daca ar fi ok si nu as fi facut chisturi,l-as tine macar un an.
Si eu am dureri de ovare,fara intepaturi dar am dureri...cred ca sunt cand ar tb sa imi vina..sau nu stiu,intr-o perioada anume..
Dupa sterilet am mai avut doar scurgeri si apoi s-a oprit de tot...
Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
misspii spune:
Au sunat ieri de la Polisano si ma duc miercuri.Parca as fi la primul control ,asa emotii am ,cred ca m-am tampit dar nu mai pot sa mai suport controalele si cand vad sonda ma enervez.
Duminica placuta !
alistarh spune:
Buna! Am citit experientele prin care ati trecut in ceea ce priveste endometrioza. Din pacate, si eu ma confrunt cu acesta boala. In mai 2010 am fost programata pentru laparoscopie dar datorita unor complicatii a trebuit sa imi faca si operatie clasica. Dupa aceasta interventie am urmat timp de trei luni injectiile ZOLADEX (1/luna).
Dupa ce am terminat si cu aceste injectii am sperat sa se intample minunea, sa raman insarcinata, dar nu s-a intamplat. Am schimbat intre timp si doctorul. Prin februarie 2011 in urma unui ecograf s-a depistat ca mi-au reaparut chisturile. De 8 luni iau Visanne, tratament pentru endometriza. Zilele trecute am fost la ecograf si din pacate mai am un chist de 3,8 (am mai avut inca unul inainte de 2,5 care a disparut). Dr. mi-a recomandat sa mai fac inca 3 luni acest tr. cu Visanne si daca nu dispare chistul sa recurg iarasi la laparoscopie pt. ca sa imi cauterizeze. Nu stiu ce se v-a intampla dar sper ca intr-o zi sa am un copil.per ca nu v-am plictisit cu experienta mea.
misspii spune:
Buna fetelor,
Alis - cum sa ne plictisesti cu povestea ta? fiecare are din pacate cate o poveste si la mine ,de exemplu este una lunga si f urata.Panseluta - ia Visanne si stiu ca era multumita.
Eu am fost ,azi,la Sibiu si chistul functional de 4 nu mai este .Am reactionat bine la Desorelle.Primul contraceptiv pe care sunt bine.Nu-mi vine sa cred.Sotul -era atat de surprins ,incat Ispasoiu chiar zice ca nu stie ce avem de suntem atat de mirati.Dansul stia cate tipuri de contraceptive am luat dar a zis ca trebuie sa se dea ce trebuie.Stiti in ce dubiu eram ce sa fac sa iau ce zice I sau medicul meu.Am facut bine ca am mers pe mana lui Ispasoiu.ma duc din nou peste 3 luni la dansul si o sa fac doar ce zice el.Oricum el a fost mirat cand i-am zis ca iau Cerazette daca nu alaptez dar asta este.
Binenteles a zis ca pot sa reapara sau sa mai fie probleme dar important este ca acum sunt bine.
Lalely - am intrebat si de sterilet si a zis ca pt dansul este o ultima solutie.Bafta sambata si te astept cu vesti bune.
La anul o sa fim toate f Bine!
Va pup si mai vorbim.