Endometrioza ne-a unit in lupa pentru bb! (68)
Raspunsuri - Pagina 14
xdidi spune:
salutare fetelor,
lalelly , irina, misspii si toate fetele va puuup si va multumescac existati...e mai uspr sa treci prin necazuri cand sti ca si altcineva trece ca tine si chiar reuseste sa realizeze imp[osibilul....
lalely ce sa zic ai dreptate, dar stun momente cand sti ca se poate si momente cand sti ca trebuie sa pui punct....analiza asta spune tot pana acum, nu ma simt vrednica sa primesc un miracol, poate n-am fost nicodata insa lucruri frumoase mi s-au intamplat....n-am cerut decat sa fiu tare sa trec peste tot si spre uimirea mea am fost in cele mai groaznice momente....acum trebuie incet incet sa invat sa simt iarasi, iar problema asta cu copilul, am inchis-o bine si am ingropat-o.
acum sunt putin ciudata ca stiu ca s-a terminat, eram linistita dupa ce am aflat, dar acum ma scaie durerile astea...
iar ce zici tu ca nu credeai ca o sa ai un bebe al tau , eu nu numai ca nu mai cred in sansa mea , sunt convinsa ...am o viata pe care trebuie sa o pretuiesc si cine stie poate am alta menire , nu aceea de mama...
ma scuzati ca sunt asa pesimista , dar nu mai vad limanul, insa nu sunt trista, sunt ok .
va puuup
dorabs4j spune:
buna fetelor, am citit si eu povestile voastre mai printre lacrimi mai printre zambete si m-am hotarat sa ma alatur si eu voua. dupa aproape 2 ani de incercari de a ramane gravida, chisturi ovariene, contraceptive si nenumarate vizite la medic mi s-a pus in sfarsit diagnostic...endometrioza. ce m-a suparat cel mai tare e ca doamna doctor e hotarata sa ma programeze la operatie-laparotomie. nici nu stiu cum am reusit sa o conving sa nu ma programeze. vreau sa apelez la voi sa ma ajutati si sa ma indrumati catre medici de incredere de la care sa primesc o a doua sau a treia opinie. (in bucuresti de preferat)
imi pare bine ca v-am gasit si ca o incurajare pentru noi toate..Dumnezeu are un moment potrivit pentru fiecare lucru, in special
xdidi spune:
salutare fetelor,
dora cu recomandarile e ciudat , eu am o lista intreaga , dar fiecare pt tot altceva...deci daca tu vrei sa te operezi trebuie sa gasesti un dr bun pe chirurgie ginecologica...eu pe care i-am incercat cel mai ok a fost dr bratila , e la euroclinic si doar acolo opereaza, faza nasoala e ca :1. este in sistem privat si te costa
2. dupa operatie trebuie sa-ti gasesti pe altcuneva sa se ocupe de problema cu infertilitatea
3. nu stiu daca recomanda diphereline, ceea ce eu zic ca etse o etapa buna de urmat in endo, au fost rezultate bune cu ele...
lucruri bune despre el: 1. opereaza laparoscopic bine si in cazuri urate, eu am avut gr4 de endo si aderente fff multe
2. nu e dr care face fiv si mi s-a parut usor mai conservativ in ceea ce priveste trompele, acum bine eu am si multi pitici pe creier...daca citesti din urma vei vedea toate experientele....
acum ce sfaturi sa-ti dau, fa un ca125 sa vezi ce stiuatie ai in abdomen, daca iese mare insemana ca chisturile tale ocupa mult din zona pelvina si in special in zona ovarelor....
asa ca dr destul de ok e si herghelegiu, el m-a operat prima data , insa el prefere abordarea laparotomica si chiar e grea operatia ca recuperare dupa...la tutnaru am fost doar de 2 ori , ce am auzit sunt pareri impartite, dar are si referinte bune....acum e decizia ta , daca mai ai intrebari te asteptam....
poti intra si pe forum la laparoscopia sa vazi cum au decurs operatiile la anumite fete si ce rezultate au fost.
bafta si speram sa stai cat mai putin pe aici
Panseluta spune:
Hop si eu pe aici! Salutare fetelor !
xdidi, tocmai ma pregateam sa iti scriu un mesaj de incurajare, insa nu mai e cazul, pe pagina anterioara ai raspuns tu foarte frumos. Fiecare dintre noi isi parcurge drumul in lupta cu endometrioza. Unele parcurg un drum mai greu, altele mai usor, unele mai au si noroc, e dupa cum vrea si cel de sus, cred eu.
Cert e ca indiferent ce decizie iei, iti doresc sa iti aduca impacare, noi (hai mai bine zic EU) te ingeleg/-em.
As mai adauga insa ceva: tu despre ce analiza vorbesti? de AMH? de ce zici ca intri la menopauza?
Intreb pt ca si eu am fost in aceasta situatie: AMH f mic (nu am produs mai deloc ovule la stimulare, insa produc lunar in mod normal un ovul sanatos) si medicul zicea ca daca nu mi-ar stii varsta ar zice ca intru la menopauza. Si mie mi-a propus medicul ca ultima solutie fertilizare cu ovule donate.
Pana la urma insa a reusit FIVul pe cale naturala, pe un singur ovul produs de mine (no bine, minunea a facut sa fie doua ovule in acea luna, cum asa, nu stie nimeni...)
Acum baietelul meu a implinit 1 anisor...insa sa stii ca in momentele alea de disparera dinaintea ultimului FIV imi luasem si eu gandul de la bebe, imi propusesem sa fie ultima incercare...si imi propusesem sa fiu fericita si fara copil.
Asa e viata, unii si doresc prea mult, altii deloc...pana la urma insa fericirea ne-o facem noi cu mana noastra.
E complet fals sa credem ca un copil iti aduce fericirea pe aceasta lume...ba as zice ca este egoist sa gandim asa.Sorry daca sunt cam dura, e doar o parere.
xdidi spune:
panseluta asa este mare dreptate ai, fericirea ne-o facem si sincer pt prima data in astia 3 ani de confuzie si alergatura prin spitale de sali de operatie la monitorizari, am realizat ca viata inseamna mult mai mult pe langa...ma bate gandu sa mai fac o facultate , poate sa ma reprofilez peste cativa ani...si cine stie poate va fi ceea ce am cautat ...sincer nu pot sa nu multumesc Domnului pt familia pe care o am , adik eu si sotul meu...am primit ceea ce am dorit intotdeauna, ne potrivim in toate si bune si rele ...
cat despre interiorul meu , iti spun da este vorba de AMH ce sa zic , il am mai mic de 0,1, dr mi-a zis ca este nedetectabil si ca voi intra menopauza...acum nu am decat sa astept.
iar daca Dumnezeu va considera ca in viata noastra sa intre un copil, doi , trei ii vom primi darurile cu dragoste , indiferent de "tara de proveninta"(aici ma refer la adoptie).
insa cu alte cuvinte , tu ai deja baitel mare, gata s-a dus perioada de bebe , mai ai putin si te faci soacra mare...si stai linistita ca fetele de pe aici incep sa fac si fete , irina are 2
te puup si te mai astept sa scri
misspii spune:
Buna fetelor!
Ce mai ziceti ?ce mai faceti?
Eu as cam bea o cafea cu voi dar e cam tarziu .Luni ma duc la Sb si am ceva emotii ,din cauza aceasta am si intrat pe forum,simteam nevoie sa spun cuiva.Sper ca fie bine ...va pup pe toate.
lalely07 spune:
Bafta Missipi!!
Ma gandesc la tine si te asteptam cu vesti!!!
Sper sa fie totul ok!!
Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
misspii spune:
Servus fetelor,
Am fost dimi la Sibiu si surpriza pe ovarul meu mic ,pe partea dreapta ,pe ramasita mea de ovar am chist functional de 4 cm .mentionez - iau contraceptiveteoretic nu se poate dar reactionez la fel ca in 2009 ,cand faceam chist dupa chist .Recordul a fost cel de 8cm care s-a spart cu dureri de dureri.Deci sunt in 2009 cu ac probleme.Uterul e bun...si pe stanga cica e destul de bine dar ovarul se vede mic.Am facut si CA 125 si este 18 deci e bun.Sa vad acum ce fac cu chistul ca la 4cm e maricel,medicul zicea ca trebuia sa doara mai tare dar...este in forma de para.Nu stiu ce sa mai zic.
Didi - controale se fac si sambata dar trebuie programare din timp.Era ffff multa lume.La Ispasoiu cand mergi intotdeauna e plin la usa .
Lalely
Va pup pe toate.Ispasoiu a zis sa schimb contraceptivele dar ce sa mai iau ca le-am incercat aproape pe toate monofazice,trifazice...
Nu mai stiu.
lalely07 spune:
Missipi...of nu pot sa cred ca a revenit cosmarul!!!Nu se mai termina odata cu endo asta sa ne lase in pace sa ne traim viata????
Si eu o sa merg in decembrie la control si sincer mi-e super teama..am niste dureri jos cateodata de numai pot!!
Deja ma deprima situatia asta..si ma gandesc ca o iau de la capat!!
Curaj scumpa mea!!
PS:am intrat special sa vad cum esti....
Mamica de comoara David Andrei 15.04.2011
Doamne iti multumim pt acesta minune!
lucialu spune:
Salutare fetele!
Madasi pt printisor
Misspii, de ce nu incerci Mastodynon? si mie mi-a crescut chistul pe OD inainte de prima op sub tratament cu pilule. Sau incearca macar extract de coacaz negru si de zmeur. Chisturile astea sunt luate cu mana.
Panseluta, sa va traisca feciorul, sa fie sanatos!
Didi, te-am auzit. Imi pare rau. Ce pot sa zic e ca in mare iti dau dreptate, asta e medicina, cred ca mult datorezi endometriozei...si mai cred in miracole, care vin cumva contazicand tot. Parerea mea si sa stii ca nu vreau sa te "racai" e ca mai rau de atat nu se poate,nu? si daca nu se poate mai rau decat atat, ce ai pierde daca faci fix ceea ce ai zis ca vrei sa faci DAR sa iei incerci Flavin sau alte produse aidoma, fa si un tratament indelungat cu propolis, cam in saptamanile care preced ovulatia, propolisul iar este plin de flavine si in plus este cunoscut ca fiind un antibiotic natural extrem de bun, macar pt hidrosalpinxul pt care nu faci nimic acum. Papa samburi, nuci, alune, crude si eventul si o lingurita de miere dimineata, sa fie bio. Tot te simti rau, menopauza nu a aparut, deci esti cu simptome evidente de endometrioza, macar vei incerca sa obtii o stare de mai bine, sa ameliorezi durerile. Si cine stie? Ori ca vor veni copii pe calea berzei, ori ca vor veni prin adoptie, important e sa fii bine, cu dureri spre zero,nu?
Eu am primit Flavinul si de ieri am inceput sa iau. Mai am primit inca un produs de la ei dar care la noi inca nu se gaseste si contine cam toate plantutele despre care noi stim ca sunt bune. Are o consistenta de ...dar le iau pe ambele, chit ca nr 2 contine si flavinul si urmeaza sa imi iau peste o luna si olimpiq stemcells. Momentan eu nu mai m-am interesat de alte produse asemanatoare acestora sau acelora postate pe prima pagina, care sa aibe concentratii mari de flavine si altele...dc stiti ceva v-as fi recunoscatoare. Am dureri mari-inclusiv la susu, stari de greata si lesin. Asa ca am luat problema de coarne si ma tratez cum pot, eu dupa cum stiti am mers mult pe aceasta cale si am avut rezultate. In plus mai as vrea bebe Va tin la curent daca voi avea si eu rezultate ca Maduta.