Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Cititi si voi despre plansul la copii.

http://www. babycenter.com/400_should-i-let-my-baby-cry_1355275_456.bc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

Bine v-am regasit!

Stiu ca sunt o chiulangioaca care nu merita iertare, insa este musai sa tin pasul cu niste evenimente importante ce se/s-au petrecut aici!

In primul rand NASTERE USOARA KEA! . Iti doresc sa mearga (sau sa fi mers) totul ca uns si sa revii acasa rapid la celelalt puisor.

In al doilea rand LA MULTI ANI BIANCA (tardiv, nu dadea, dar trebuia sa te urez) si, ofcorz, LA MULTI ANI MADA! (alta tufata speciala si draga mie).

In al treilea rand multa, multa sanatate bolnaviorilor (sper ca Micshu e deja insanatosita, ca Gianina nu ne-a mai spus).

SIMPLY o mare si apriga imbratisare pentru tine. Stiu cum e, trece greu, mie mi-au trebuit ani sa nu plang ori de cate ori povesteam de catzelusha mea.

PISIK, cred ca la ora asta deja sunteti demult acasa. Cu Ana care va dormi mult astazi, probabil ca si maine. Sper sa fi fost totul bine si sa nu mai raciti nici atat de des si nici atat de grav. M-am gandit toata ziua la tine, avand destul de proaspat in minte "procesul" prin care ai trecut tu azi.

FELICITARI noilor "gradinari" si integrare cat mai lina. Daca se poate, asa cum a fost pentru Adelake.

Calin, un baietel nazdravan si mamica lui

Mergi la inceput

Pentru INA;

Singura ai subliniat problema: persoana care l-a bagat in seama in prima zi.

IAN trebuie sa se ataseze de cineva acolo. Sa stie ca merge la cineva: educatoare/ femeie de serviciu/ bucatareasa...cineva.
Asa cum am spus activitatile cu copiii deja integrati si pot face cu un copil in brate (am vazut la Vladimir).

Si chiar daca ar fi 2 copii noi, se iau in brate pe rand. E adevarat ca nu trebuie fortat sa participe la activitati, dar nici ignorat si sa stea la perete.

Cand l-am dus eu pe Vladimir, am ramas la o discutie cu directoare si m-a intrebat: ce ii place, ce nu-i place, mancarea preferata, ce nu ii place sa manance, cum imi spune mie, cum ii spune lui tac'su, cum le spune bunicilor, ce personaje ii plac, ce jucarii ii plac, ce jucarii nu ii plac...tocmai pentru a-i face acomodarea mai usoara.

Io zic sa mergi cu sotul tau sa il luati si ei ca baietii sa plece, iar tu sa ramai sa vorbesti cu educatoarea...si sa ii spui sa il bage mai mult in seama. daca nu poate sa il tina in brate sa il ia de mana dupa ea (io cand il luam pe Vladimir, in prima saptamana, o gaseam rupta de oboseala pe educatoare:)), il mai lasa din brate si il lua de mana si il cara peste tot). La somn, vreo 2 saptamani, Vladimir a adormit in brate la educatoare.

io zic sa le spui tot ce simti si stii ca e cel mai bine pentru Ian.

Mergi la inceput

Si acum cate ceva despre noi, ma rog, mai mult despre Calin, ca el e cu progresele... eu...

Noi am fost la mare, 10 zile, caci face parte din "terapia" naturala cam obligatorie la un copil cu probleme respiratorii ca ale lui Calin. Am stat in Mangalia, ceea ce a fost ok. Calin, ca si anul trecut, nu s-a imprietenit cu apa prea tare, insa nici nu a fost total impotriva cum am patit anul trecut. Evident ca dupa 3 zile de mare a racit. Batea un vant de mama-mama si normal ca fi-miu care e sensibilitatea intruchipata din punctul asta de vedere nu se putea sa nu raceasca. Dar, a racit ca un copil normal. Zic eu. 4-5 zile de muci mai consistenti, 2 zile de putina tuse dupa si atat. M-am crucit. Pai la ce raceli trageam noi... asta a fost parfum!

A inceput sa si vorbeasca, daca pot zice asa. In ultimele 2 luni (adica in urma operatiei de polipi) si-a dat drumul la vorbit de turuie incontinuu aproape. 60% inca japoneza curata, dar spune si multe lucruri descrifrabile. Si mai mult decat vorbitul acum si canta. Canta ori de cate ori i se pare vreun ritm dragut.

Peste o saptamana il duc si eu la gradinita, una ok sper, ceva gen aia la care il duci tu pe David, Oli. Numai ca e in Mogosoaia. Insa directoarea e super mamoasa, iubita de copii si apropiata de ei. Inclusiv ea ii tine in brate pe astia mici. M-a avertizat si pe mine ca ma asteapta 2-3 saptamani grele, dupa cum l-a vazut pe Calin.

Si incerc sa ma pregatesc sufleteste si sa raman "pe pozitii" convinsa fiind ca gradinita ii va face mai mult bine dupa ce va depasi ingrozitoarea perioada de inceput. Eu oricum nu prea am de ales, Calin nu are copii in zona in care locuim, in parc ajungem numai in week-end si e lipsit de lucruri vitale la varsta asta. Deja nu ii mai putem suplini, niciunul dintre noi, lipsa jocului si interactiunii cu cei de varsta lui. Daca am fi avut parc aproape... poate il mai lasam. Dar cred ca e suficient de dezvoltat pentru gradinita. Nu e suficient de independent, insa asta urmaresc prin "izgonirea" la gradinita.

Mergi la inceput

GINA, multumesc pentru urari.

Bine ati revenit! Poze?:D

Mergi la inceput

INA sunt foarte tare la teorie, azi, saptamana viitoare cand o sa-l duc si eu pe Calin o sa plang si eu pe tastatura pe aici. Dar eu zic asa, sa-i comunici educatoarei+directoarei+oricui crezi tu ca se poate implica in procesul asta de integrare a lui Ian tot, dar absolut tot ce consideri ca trebuie ca sa ii fie copilului tau cat mai usor. Platesti gradinita, nu? Atunci nu trebuie sa ai nicio retinere. Si sa rezisti totusi macar 2 saptamani, inainte de a lua vreo decizie pripita. E greu pentru un copil mai putin sensibil, pentru Ian probabil ca e de doua ori mai greu. Sunt altii, cum e Calin, care sunt foarte atasati de mame, prea putin independenti pentru a accepta repede alt mediu, alte persoane. Insa si ea, educatoarea, ar trebui sa-l bage in seama mai des nu doar intrebat daca vrea sa participe la vreo activitate. Ar trebui mangaiat, luat in brate. Poate rupe 2 minute odata la 2 ore pentru a-i acorda atentie exclusiv.

Si eu vreau sa fac la fel cu lasatul dimineata la gradinita. Sa-l lase taica-su de care nu e chiar dependent. Poate plange mai putin. Caci daca il las eu, va fi jale. Si cred ca stau pe acolo, in loc sa vin la job.

Curaj, mamico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

La multi ani tuturor sarbatoritilor de nume

Kea:suntem cu gandul la tine, sa fiti amandoi sanatosi si sa veniti repede acasa

Pisik: insanatosite grabnica Anei

Annan: nici Lucian nu se joaca singur si nici cu Sebi nu prea, numai dupa mine sau dupa mama se tine. La fel la baie nu pot sa ma duc fara el.

Inapreda: un mare sa treaca mai repede perioada acomodarii.

Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Poze... sunt. Dar trebuie sa le si descarce cineva. Ceea ce nu ne-am invrednicit nici eu, nici consoarta... Dar voi pune.
Am fost la Mangalia unde am inchiriat o garsoniera, mare, foarte foarte ok. O garsoniera intr-o vila de 2 etaje, in care nu stau proprietarii in timpul anului si nu esti obligat sa vezi "Rapirea din Serai" zilnic pe perete... Am fost atat de multumita incat la anul cred ca repet figura, fara a mai da o gramada de bani pentru Turcia. Hai sa nu zic conditii de 4 stele, dar 3 stele plus tot erau. Aproape de plaja, aproape de piata, linistit... foarte ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

suntem acasa, demult. scriu cu o mana, ca ana picoteste pe mine. in pat nu sta, se ineaca, cred ca mai are ceva secretii.
gina, ana nu a dormit azi cum mi-ai zis tu, putea sa faca si fi-mea ceva standard? a dormit 1 ora in masina pana acasa, 1 ora in pat si acu motaie pe mine. dar important e ca a fost super. polipii erau f inflamati, iar dr a zis ca asta e starea buna, ca acum in sezon rece se puteau face rau rau. a durat cred ca 8 minute cu tot cu dus si adus de la sala, 10 minute a fost naspa dupa anestezie, cu agitatie, zvarcolit, urlat, apoi s-a calmat. era un baietel cu noi care a facut f urat si mi-a zis asistenta ca e f rezistenta pt varsta ei. s-au socat si ele, ana la nici o ora de la operatie deschidea usa la salon, imi zicea mie "nu ma pinzi" si o lua la fuga tot holulsaracele asistente imi tot ziceau ca nu e bine sa alerge, ca trebuie sa stea linistita. aha, ok, tineti-o voi
acum e mai maraita si baleste f mult, nu a mancat deloc, dar eu zic ca suntem pe drumul bun. acum s-a trezit, se holbeaza la monitor. of of, duracella lu mama

aaa, la multi ani mariilor

Mami de minune mica

Mergi la inceput

PISIK, super tare! Pai inseamna ca Ana s-a comportat mult mai bine. multi si gata, a trecut. Ceea ce am uitat eu sa-ti spun (si eu m-am confruntat noaptea cu asta si n-aveam pe cine sa sun) dar poate Ana nu face asa. Seara, dupa operatie, cand l-am adormit a sforait ingrozitor. Dar, nu asta era problema. Ci se ineca. Ca si cum ar fi avut f.f.f. multi muci si nu putea respira. Eu n-am dormit in noaptea aia. Mi-a fost frica ca se va ineca. Si nu am stiut daca am voie sa-i pun ser sau ceva picaturi. Tot ce am putut sa fac a fost sa-l pun cu capul mai sus un pic, pe o perna.
O sa vezi, adica sper - ca sper si la noi sa fie la fel - sa nu mai raceasca asa des. Numa' ce am povestit ca Calin a racit la mare, dar usor, cu ceva mucisori, putina tuse si atat. Nu febra, nu moleseala, nu secretii scarboase.

Bine ca ati trecut si peste asta. Multa, multa sanatate!

Mergi la inceput