Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***343***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Ina mi se rupe si mie sufletul cand povestesti de Ian Te cred ca ti-e greu. Asa a fost si david la inceput, dar s-a obisnuit destul de repede. Eu de aceea n-am mai avut putere sa o iau de la capat cu noua gradinita. Sper sa va integrati cat mai repede

Ilinca sa inteleg ca Sophi este mai bine la gradi si nici tie nu ti-e rau Da este tare buna o pauza doar pentru tine. Eu ieri seara am crezut ca turbez, dar am tinut frumos in mine

Floric gata am oprit calcatul. Ma durea si spatele

Bine ca am scapat de problema cu iesitul maselelor

Olga, mamica lui David iepurasul si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Hola,

Bintui pe aici dar sint bulversata si nu pot scrie/vorbi.

Vreau doar sa-i urez nastere usoara lui Kea (Keei ), sanatate bolnaviorilor si sa va pup pe toate.

PS. Ian e la gradinita. Ziua a 4-a. Plinge cind il las si cind il iau. Acolo sta doar lipit de pereti. Singur. Adica, neintegrat Stiu ca e "normal" dar pina se integreaza el, eu o iau pe ulei. Acasa e de recunoscut. Timorat. Miriit, Plingacios. Imi repeta toata ziua (sint ultimele cuvinte seara si primele dimineata) "nu bei a pii" (=nu vrea la copii). Plinge de cite ori vorbim de gradinita sau de cite ori aduc numele educatoarei in discutie. Chiar si cind ii spun ca aceasta il iubeste si are grija de el. Imi spune "nu ubeshte, nu ghija". Dimineata eu pling mai tare ca el. Azi l-a dus Jambo. El face parte din categoria "grea", aia ce nus-i arata sentimentele dar dimineata a plins si el de m-am socat! Ian era vesel mereu, acum e suparat non-stop indiferent unde il duc sau ce facem. Cind merg dupa el. Revin

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Auch
S-ar putea sa nu fie gradinita potrivita pentru el sau pur si simplu sa nu fie el pregatit inca! Cred ca esti fiarta, nici nu-mi pot imagina ce groaznic trebuie sa te simti Si Sophiphi mai plange cand o las iar cand merg dupa ea primul instinct e sa traga un racnet (ma si distreaza, parca e Tarzan:)) si sa smiorcaie un pic nasul dar in cateva secunde isi revine si atata-mi ciripeste in bratze, toata surescitata, rade in hohote, parca e trilulilu...Iar acasa chiar n-am vazut schimbari decat ca in unele zile vrea sa stea mai mult in bratze, dar aia nu stiu cat e de legata de gradi, ca e un obicei mai vechi, totusi.
Aaaa, sa va zic ce schimbare am vazut totusi. Alaltaieri seara mergem in parc...si merge Phiphi la groapa de nisip, dar n-aveam jucariile la noi asa ca ia de-acolo un pahar gol de iaurt pe post de galetusa si o lopatica provizoriu ramasa fara stapan...
Asa...si pe cand umpluse ea linistita paharul, se intoarce o fetita de vreo 3 ani jumate-4 catre ea si zice:"Aha, mi-ai luat cafeaua!!" si-i smulge paharul din mana.
Phiphi se uita catre noi cu o fatza disperata, cerandu-ne ajutor parca, dar noi am ridicat din umeri. Si ce credeti ca face (am vazut noi pe figura ei ca nu-i a buna, dar...prea tarziu)...arunca cu lopatica drept in moalele capului fetei...Am sarit amandoi, vai, nu-i voie, am luat-o de-acolo, explicatii etc.
Dar va spun drept ca acasa am ras ca doi neghiobi, Doamne, ce caraghioasa a fost faza, Phiphi razboinica, punand la cale un plan rapid de "rezolvare" a problemelor...asta numa de la gradi i se putea trage, ca ea cel mult impingea copiii care i se bagau in suflet, dar acum a tintit voit, cu ura chiar...of si vai...

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

No, am revenit.
Initial, nu voiam sa scriu nimic.
Apoi, la "PS" voiam sa fac un rezumat dar m-am inflamat
Nu voiam sa spun nimic DEOCAMDATA pentru ca stiu ca toate "belelele" mentionate sint inerente procesului de "integrare". Sper sa fie scurt si Ian sa redevina baietelul vesel si fericit de odinioara.

Va pup.

PS. Scuze ca nu raspund nimic nimanui dar zau ca nu ma pot concentra.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

Hola,

Bintui pe aici dar sint bulversata si nu pot scrie/vorbi.

Vreau doar sa-i urez nastere usoara lui Kea (Keei ), sanatate bolnaviorilor si sa va pup pe toate.

PS. Ian e la gradinita. Ziua a 4-a. Plinge cind il las si cind il iau. Acolo sta doar lipit de pereti. Singur. Adica, neintegrat Stiu ca e "normal" dar pina se integreaza el, eu o iau pe ulei. Acasa e de recunoscut. Timorat. Miriit, Plingacios. Imi repeta toata ziua (sint ultimele cuvinte seara si primele dimineata) "nu bei a pii" (=nu vrea la copii). Plinge de cite ori vorbim de gradinita sau de cite ori aduc numele educatoarei in discutie. Chiar si cind ii spun ca aceasta il iubeste si are grija de el. Imi spune "nu ubeshte, nu ghija". Dimineata eu pling mai tare ca el. Azi l-a dus Jambo. El face parte din categoria "grea", aia ce nus-i arata sentimentele dar dimineata a plins si el de m-am socat! Ian era vesel mereu, acum e suparat non-stop indiferent unde il duc sau ce facem. Cind merg dupa el. Revin

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

INA, imi dau si eu cu parerea, desi nu stiu cum e corect.
Imi pare rau ca se intampla asa.

Cand l-am dus pe Vladimir si plangea, nicio clipa nu a fost lasat singur. Copilul cred ca trebuie ajutat sa se integreze. Nu cred ca se integreaza singur.
Vladimir a fost tinut in brate. Statea educatoarea pe o canapea d-aia mica, cu el in brate si facea lectiile cu cei care erau acolo de mai mult timp.

Mergi la inceput

Ilinca, ce independenta a devenit Sophia...bravo!

Ina, poate e bine sa stai cu el mai mult acolo...zic si eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Si David a fost tinut f mult in brate la ambele gradinite. La cea de-a doua era mai complicat, caci statea saraca educatoare si cu cate doi in brate. Am observat ca este mare nebunie acum la inceput de an, cand incepe gradinita, caci sunt multi copii noi si este greu sa acorzi atentie mai speciala mai multor copii odata. Poate ca daca as fi asteptat si eu cateva luni si apoi l-as fi mutat David era altceva. Acum erau multi copii care plangeau (chiar si la grupele mai mari) si pe el cred ca l-a speriat si acest lucru. Iar educatoarea nu putea sa stea numai cu el in brate, caci mai plangeau si altii.

Offf grea tare viata de gradinar...pana se obisnuiesc si incepe sa le placa

Olga, mamica lui David iepurasul si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Gata, am fost la doctor, are putin rosu-n gat doar, temperatura nu a mai facut sau ff mica, i-am dat in continuare panadol si speram sa treaca fara alte interventii medicamentoase !

www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui novus

Gata, am fost la doctor, are putin rosu-n gat doar, temperatura nu a mai facut sau ff mica, i-am dat in continuare panadol si speram sa treaca fara alte interventii medicamentoase !

Foarte bine.
Bine ca ati depistat cauza. I-a facut bine ca i-ai dat antitermic ca a fost si anti-inflamator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Bianca, asa m-am imaginat si eu dar educatoarea se ocupa de activitati cu ceilalti copii care au deja un an de cresa la activ. Ma gindesc ca poate si alti parinti se uita la copiii proprii si doresc ca acestia sa-si faca activitatile fara "abateri" si poate se intimpla ca si in "Puiul": "sacrifica" unul -al meu - pentru ceilalti.
Mie mi-a suris ideea sa "sarim" grupa baby tocmai din acest considerent: Ian va fi singurul care trebuie integrat deci va fi mult mai usor si pentru educatoare si pentru Ian.
Eu ma uit pe camere de dimineata de cind il las pina la ora de nani si nu-l tine nimeni deloc in brate. El sta tot timpul singur lipit de perete intr-o mina cu sticluta de apa si in cealalta cu o masinutza pe care o are de acasa. Desi sint multe jucarii frumoase acolo, nu se joaca cu ele. Nu-mi dau seama daca e atent la ceilalti copii. Daca e curios. De cite ori schimba activitatea, educatoarea incearca sa-l puna si pe el pe scaunel dar Ian nu vrea sa stea. Se retrage de fiecare data linga peretele lui, linga usa. Am vazut ieri ca, in momentul in care ceilalti copii lipeau ceva pe cite-o coala de hirtie, s-a apropiat si el de masute, era curios sa vada ce fac acolo.
Cind copiii danseaza el se uita mai mult in ceva monitor, televizor, nu-mi dau seama. Dar e/pare apatic.
In sala de mese, are iar coltul lui. O masutza rosie -seamana cu o polita, nu-mi dau seama exact- aflata intr-un colt si fara scaunele. Din cite am vazut eu ieri, desi mergea non-stop dupa educatoare, aceasta l-a tratat cu "ignore" total. Ba nu, l-a mingiiat pe cap de vreo 2 ori. Azi exact la fel si, desi nu vreau sa fiu bagacioasa, insistenta, enervanta si "de solutii datatoare", mi-a fost o mila de Ian de am crezut ca mor. Am sunat-o si am intrebat-o daca Ian NU VREA sa stea pe scaunel. Mi-a raspuns ca NU PREA si ca ea merge cu ciorbitza dupa el ceea ce era FALS. Ian nu avea nici macar farfuire in fata. Dupa ce am vorbit, s-a schimbat situatia, intr-adevar. A incercat fara succes sa-l puna la masa, a primit farfurie si s-a dus la ea de mai multe ori. Si ea si o alta educatoare de la grupa baby, presupun.
Eu nu stiu inca ce concluzii sa trag dupa numai 3 zile. Educatoare PARE "de treaba" si e blinda. Va spun sincer ca in saptamina aia cit am fost sa ne acomodam, era preferata mea pentru ca vorbea calm si cald in acelasi timp. Mi se parea o fire rabdatoare. Inca nu stiu ce sa spun acum. As sta de vorba cu ea dar dimineata nu pot pentru ca Ian plinge, cind il iau la fel. Aseara am sunat-o pe la 6 si a fost amabila, mi-a explicat ca e "normal" comportamentul lui Ian, ceea ce ma face sa ma gindesc ca si alti copii au trecut prin faza cu "peretele" dar mi se pare extrem de greu si pentru un adult sa faca fata "cu brio" unei astfel de "incercari". Nici nu mai stiu ce sa-i spun la Ian cind ii spun ca mergem la gradinita. Ii spuneam ca acolo sint copii si ai sa te joci cu ei. Nu se joaca. Ca sint jucarii multe si frumoase cum noi nu avem acasa. Nu se joaca cu ele. Ca lumea de acolo il iubeste si ara grija de el. Etc. etc.
Am uitat sa precizez ca in prima zi a fost "rasfatat" de cineva care nu are statut de "educator" dar lui Ian i-a placut pentru ca lui ii place sa fie bagat in seama si se ataseaza de peroanele care ii sint aproape. La plecare, desi plingea, nu voia sa se desparta de persoana respectiva.

Cred ca solutia cu tinutul in brate ar fi posibila la grupa baby. Cred. Nu stiu. O sa intreb. Dar nu stiu daca ar fi benefica o noua schimbare pentru Ian.
O sa ma consult si cu directoarea cind se intoarce pentru ca momentan este plecata din localitate si prin telefon e mai greu de explicat. Plus ca are acces la inregistrari si o sa-mi spuna daca aceasta este "procedura standard" de integrare a copiilor noi. Eu chiar nu stiu ce sa cred pentru ca nu cunosc indeaproape decit experienta nepotelului meu care a fost la cresa de stat si acum este la un camin de stat.

Scuze pentru mesajul kilometric.

PS. Am uitat sa precizez ca / ceilalti copii sint veseli. Pare ca le place ca sint acolo.

Gina lu' Ian

Mi-e dor...
La 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

Olga, eu zic ca ai luat decizia buna si chiar nu avea rost sa-l chinui pe David inutil

Ilinca, ma bucur ca Sophihi e o gradinareasa de nota 10 !!

InaPreda, tinem pumnii sa se integreze si Ian la noul job !!

Monnvas,asteptam raportul si de la voi !!

Pisik, sper ca totul a fost ok si acum sunteti in refacere !!

Kea, sper ca si la voi e totul in grafic !!!

Mergi la inceput