Casa noua si alergia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Multumesc pt. idei!

Polistirenul e pe tavan, si fiind mansarda, pe partea inclinata a tavanului (deci cam o jumatate de perete, sper ca se intelege...).

Cum ziceam, inca e aer inchis, desi aerisesc, parca mai miroase vopseaua. In casa miroase a "materiale de constructii", ca nu stiu cum sa ma exprim, si e incarcata atmosfera, parca ar fi aerul greu...din nou, greu de descris. Poate e totul inca prea nou...

Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dia, iti mai dau o idee : s-ar putea sa fiti cu totii alergici fie la adezivul pentru polistiren, fie la vaporii care sunt emanati de mobila - daca mobila este noua si este confectionata din PAL. poate chiar parchetul e "vinovat"....
insa, asa cum bine ai scris, miroase a materiale de constructii - inclin sa cred ca peretii casei inca nu s-au uscat cum trebuie. ai scris ca v-ati mutat in luna mai, insa casa in ce perioada a anului a fost construita ? s-a lucrat la foc continuu la casa sau au existat si perioade de stagnare/conservare a lucrarilor ?
si inca un detaliu : ce marca/tip de vopsea lavabila ati folosit ? aveti in casa zone vopsite cu vopsea (din aceea, clasica, lucioasa) sau date cu lac ?
covoare ai ? sunt noi ? dar animalute de casa ai (caine, pisica, acvariu cu pesti, pasarele in colivie, hamster, etc.) ?

Mergi la inceput

Corina,

Tocmai ce ne-am montat balustrada la scari, lacuita in curte de sotul meu (deci de-abia uscata...hmmm), covoare n-am momentan, mobila e veche, cu ea suntem obisniuti. Casa o tot construim de 5 ani deja, in muuulte etape, cu pauze, dar vopsit, lacuit, pus polistiren/parchet sunt cele mai recente, de-aia si aerul inchis. Si eu inclin sa cred ca e de la polistiren, adeziv sau de la materialele de constructii in general...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutzasibiu spune:

buna!si eu sunt de parere ca a fost igrasie inainte si ca a fost zugravit peste sau nu s-a inlaturat in totalitate.sper sa descoperiti cauza pt ca poate fi foarte periculos pt sistemul respirator.sigur ca puteti aerisi dar vine frigul si nu mai puteti sa tineti geamul deschis atata timp.am pe cineva care a luat un umidificator aer si acum spune ca este ok.dar trebuie vazut ca daca exista igrasie, umidificatorul nu face decat sa inrautateasca lucrurile.pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu tot cred ca cel mai bine va faceti analizele de alergii. Problemele din casa le poti avea ulterior in alte locuri - de exemplu la serviciu - asa ca tot e mai bine sa stii la ce esti alergica. Adica eu mi-am pus purificator de aer acasa, dar veneam mereu cu nasul infundat de la serviciu... si tot tratamentul meu a fost solutia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

cateva idei:

eu as inclina tot la partea cu materialele de constructie folosite, vopsea, lacuri. ai citit pe ele ce scrie?

dar in curte aveti ceva copaci, flori...care poate cauza o alergie? poate dormiti cu geamul deschis si intra in casa miros, polen...?

ai grija cu ce speli, cureti podeaua, obiectele sanitare, mobila...poate folosesti ceva nou cu care nu sunteti obisnuiti sau e mai toxic.

michelle

Mergi la inceput

Va multumesc pt. sfaturi!

Pana la urma se pare ca de vina e praful...in curte e praf, ca e pamant (nu avem gazon inca), langa noi se construieste inca o casa, se taie lemne in prostie si noi tot cu geamurile deschise...am inceput sa curatam temeinic, nu mai deschidem geamurile decat seara, spal si sterg praful zilnic... Deocamdata e mai bine, nu mai avem simptome...sper ca asta sa fi fost...

Inca o data, multumesc!

Mergi la inceput