Prietene la bine si la greu - 134

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Raluci o sa scriu pe blog despre gradinita curand, doar ca zilele astea nu am fost in stare ca a fost Iulian foarte solicitant si eu obosita... in fine, lucrurile par ca merg pe drumul cel bun. Sper sa fie faina gradinita de la voi

Lumi exact asta ziceam si eu mai devreme despre nascut, ca mi-ar fi folosit sa stiu atunci ce stiu acuma. Dar noh, de asta invatam, ca sa folosim in viitor, eu nu stiu daca mai nasc dar tu la urmatorul clar vei avea lapte si vei sti cum sa faci . Imi pare rau de constructori, sper sa terminati cu bine!

Strumfy sigur iti va ajuta prima experienta si acum ai aici si o gasca de mamici care sunt dispuse sa te bata la cap ajute cu alaptatul.

Ionela ce face Mihnea? mai suge?

chiar asa, oare mai sunt 10 copilasi pe aici care ajung la 2 ani cu suptul dragii de ei

Multumesc de raspunsuri , eram curioasa ca nu aveam nici o idee despre costuri, cam mari intr-adevar

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Monis,si eu as schimba unele lucruri(cu toate ca,chiar daca nasterea s-a declansat cu mult inainte de termen,a fost,totusi, o experienta placuta). In special consilierea pt alaptat....eu am intrat intr-o depresie urata pt ca scadea fata in greutate prea mult si prea repede(plus faptul ca nu am fost pregatita pt o nastere prematura),si,in momentele alea,m-am gandit "lasa ca va creste si cu lapte praf"....regret si voi regreta toata viata ca nu am avut sansa si intelepciunea sa o fac mai mult de 10 zile....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard

Monis,si eu as schimba unele lucruri(cu toate ca,chiar daca nasterea s-a declansat cu mult inainte de termen,a fost,totusi, o experienta placuta). In special consilierea pt alaptat....eu am intrat intr-o depresie urata pt ca scadea fata in greutate prea mult si prea repede(plus faptul ca nu am fost pregatita pt o nastere prematura),si,in momentele alea,m-am gandit "lasa ca va creste si cu lapte praf"....regret si voi regreta toata viata ca nu am avut sansa si intelepciunea sa o fac mai mult de 10 zile....

My english rose Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
www.youtube.com/watch?v=mzOPlaMmkSg" target="_blank">Filmulet1
www.youtube.com/watch?v=nbjgqqH5BN8" target="_blank">Filmulet2
www.youtube.com/watch?v=JiHmBGr3F6I" target="_blank">Filmulet3

`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi

eu cred ca nu e vina ta, ci a sistemului si a educatiei deficitare pe care o avem. Desi nici o femeie care nu are copii, nu stie nimic, dar nimic despre cresterea lor, toate stim (stiam ) ca biberonul creste copilul mare. Mie asta mi se pare 100% vina societatii. Punct.
Daca ai fi avut oameni care sa te sustina atunci bine de tot, ar fi mers treaba altfel, sunt sigura . (Apropos de asta mi-o amintesc pe Douradoudou cum mergea la prima fetita () cu lapte muls de la ea, de acasa la spital in fiecare zi. SI fusese mititica tare (parca la 28 de sapt), so... I rest my case)

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Mihnea inca mai papa titi, dar rarut. Il las sa se opreasca el. Acum are cam 1 episod pe zi de supt, dar sunt si zile in care sare , uita. Ar fi simplu sa opresc, dar imi e foarte clar ca pentru ca eu sa fiou ok cu situiatia TREBUIE sa renunte el fara interventia mea.
Acum sunt 2 variante:
1. ne lalaim asa pana la nasterea lui fra-su'si apoi o luam de la capat cu alaptat serios pentru amandoi . Si ca tot veni vorba, imi e oarecum teama de situatia asta.... am citit de am zapacit povestile altor mamici... pare frumos, imi e aproape de ce imi doresc eu ( intarcare naturala) , dar... e atat de greu ce spun unele mamici ca ... dar voi face eu fata
2. situate pe care o cred tot mai putin posibila: se opreste el pe undeva pe aici . Vedem....

Sandra de Ramonika mai e alaptata la iasi.
Chiar? cine mai e pe listuta???

Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Dana votez Sebastian. Sotul meu are nume de botez trecute doar in certificatul de botez Sebastian Antonius. Fi-mea e Cezara si speram ca urmeaza Augusta fara fiv ci inseminare.

Monis dadeam pe cutia de Topfer cam 45 lei. Avea 600g, dar nu-mi mai adyc aminte cat manca. Parca parca ziceam ca ne costa 200lei laptele ei, fix cat avea alocatia. Cand a inceput diversificarea a baut mai putin, dar iar, nu mai tin minte. Acum sa zic ca rade cam o cutie de lapte in vreao 10 zile. Depinde de nazuri. Sa zic ca am nevoie de maxim 4 cutii de Topfer de 500g. Eu nu prea i-am tinut cont de cat bea, pt ca sa fi luat-o razna, la cat de nazuroasa e.

Lumi plecati si cu Anabelle model la Londra? Daca da, astept tips pe unde sa o plimb pe Pinky, in plus fata de ce am discutat deja. Si eu am marele regret ca nu am reusit sa-mi alaptez puiul. Toata viata ma va urmari asta.

Lavi si Pirelia bine ati revenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Salutare,
scot si eu capul dupa paravan, unde am stat ascunsa ca nu am gasit rabdarea aia de care vorbeati voi, sa salut fete dragi si sa ma bucur de cele care nu ne-au scris de mult Pirelia si Lavi .
Greva foamei ma "omoara" putin cate putin din nou, nimic nu e bun, cand e ora de masa urmeaza plansete, urlete, tipete (aici mai mult ale mele ). Nimic nu e bun, "nu pace ata", "vei atcefa", nu (v)ei, nu foame baiatu. Am crezut ca e prea obosit in jurul orei 14 sa mai manance si de aia are tantrumurile alea, l-am lasat si sa se culce nemancat, dar nici la 17 nu papa, o iau pe aratura de tot. Ma enervez si il sun pe tata-sau la serviciu si ii zic ca iara nu vrea, iara...iara... si ca imi vine sa dau cu el pe geam (un fel de a zice, ca doar nu am de gand sa fac asa ceva)si gata buna dispozitie a tuturora.
In parc aduna jucariile de la toti, dar de ale lui nu are voie sa se atinga nimeni (cateodata), incearca sa impinga, plesneasca pe vreun copil ce incearca sa ii ia jucariile, de aceea sunt mereu cu ochii pe el sa intervin, iar de cele mai multe ori le incasez eu . Nu stiu cum as reactiona daca chiar ar lovi grav pe vreun copil, dar acum de fiecare data cand incearca ceva de genul, ii explic pe loc ca nu e voie, ca il doare, ca si el se joaca cu jucariile altora deci trebuie sa le lase si celorlalti jucariile lor, la care zice "da mami" si da din cap aprobator, dar apoi cand vine cate un copil nou in cercul lor, aceeasi poveste. Nu stiu cum sa fac sa nu il cert de fata cu ceilalti, ca in parc nu ai cum altfel, iar ca sa il cert acasa pentru ceva ce a facut in urma cu 1-2 ore (sau chiar juma de ora daca plecam imediat) mi se pare ca e degeaba, ca nu isi da seama unde greseste.
De cateva zile am incercat sa il trec pe lapte uht si i-am amestecat cu lp, sa ii fac trecerea. O fi de la asta sau pur si simplu de la lapte, dar nici pe ala nu il mai mananca. Acum ca a pomenit Monis de cheltuiala cu lp, m-am gandit sa imi fac si eu un calcul.
De la 3 luni e pe lp, iar atunci stiu ca imi trebuiau cate 9 cutii pe luna pana in jur la 1 an. Asta inseamna 9-10 luni * 9 cutii = 90 cutii. De la 1 an, am ramas pe 1 cutie la 4-5 zile * 30 zile = cam 7 cutii pe luna * 10 luni = alte 70 cutii. 90+70= 160 * 25 lei cutia= 4000 lei . Moamaaaa cine m=o pus a fac calcul acuma, ca imi vine sa imi trag palme. Daca mai socotesc si: biberoanele+ tetinele, care nu au cum sa ma fi costat sub 1000 lei si suzetele alti 200-250 lei, ma bag de tot in depresie. acum ma gandeam ce as fi facut cu banii aia daca ii aveam acum in mana

edit: si banii inca "curg" pe laptele praf...

intre timp m-am mai gandit si cred ca mi-as micsora sanii, care degeaba au cote supradimensionale (100 F), ca nu mi-au fost de nici un folos, atarna degeaba si foarte inestetic, iar cel mai tare ma deranjeaza la alergat/dormit...

Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:

DOMINIC ANDREI
(26/10/2009) si a lui tati Stefi
asteptam sa apara o pispirica in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

buna seara...bag repede un mesaj ca iar imi cad ochii in gura

am zis aseara ca intru sa mai povestim, dar am adormit ca o valiza'n gara
la mare a fost totul ok...Sabina a dormit pe drum (lucru de care mi-a fost cel mai frica), s-a balacit mult , i-a placut si marea, dar mai mult i-a placut piscina...a mancat foarte bine, a mazgalit un perete intreg cu un creion colorat si mi-a dat mie de treaba o juma' de zi sa sterg cu servetele umede picturile ei ...s-a iubit cu o rusoaica (dupa cum ati vazut in poze) si cu un catel ... culmea ca in nisip s-a jucat destul de putin, cand eram la plaja facea cca 20 de ture la o banca de pe trotuar si statea acolo si cate 15-20 de minute... si cam atat, nu am facut nimic spectaculos in rest

va multumesc mult pt vizionarea pozelor

Ionela exact asa s-a intamplat si la mine cu decizia...am ratacit-o cand ne-am mutat de la socri, am fost si am cerut alta, eram sigura la ghiseu, mi-au dat-o pe loc si are si venitul trecut pe ea ... au dat 2 pers niste semnaturi pe ea si gata
felicitari pt vestile bune de la control

Lavinia welcome back ...esti datoare la noi cu poze de cand ai fost mireasa , ca sa nu mai zic ca poze cu Rares nu am mai vazut de la 9 luni
aaa, si acum ca tot ai zis ca esti la Bicaz, sunt tot mai convinsa ca te-am vazut in oras, la trecerea de pietoni de la BCR , stiu ca atunci m-am uitat lung, dar am zis ca nu se poate sa fii tu...cred ca acu' vreo luna se intampla asta

ah, e trecut de 12, spun totusi La multi ani Anelor care s-au serbat ieri, inclusiv mama mea

Dana eu am zis deja, dar mai zic odata votez Sebastian

Many cum a fost prima sedinta cu parintii?

Monis hai cu ZEN-ul , ce faci? iti trimit un pachetel cu niste rabdare si o imbratisare?

Cristina nu a invatat Sabina ruseste, a invatat fetita cealalta sa spuna/faca "mai-mai"

gata, nu mai pot ... mor de somn...va pup , noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Neata, hai ca fac eu o !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Neata!

Dankutza, Annabelle nu merge la Londra,e calatorie de afaceri...si nu cred ca are rost sa o chinuim pe ea cu avioane,alt fus orar,hotel etc....
Pt voi e mai simplu din Bucuresti cu un singur zbor,noi ne chinuim mai mult....
Cu locuri de vizitat,chiar nu stiu unde poti merge cu copilul,ti-am spus ca noi o tineam mai mult in parc.
Deci stiti si numele,imi place foarte mult cum suna si,mai ales,ca se potriveste cu Cezara! Bafta!

Ancutza,bine ati revenit! Ma bucur ca v-ati simit bine o sa ma bag la vizionat pozici,asa,pe indelete.

Lavi,bine ai revenit printre noi. Asteptam povestiri,relatari...ce mai,detalii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

niste poze.

Mergi la inceput