Prietene la bine si la greu - 134

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata
La multi ani tuturor Anelor (inclusiv mami al meu).

strumfy, lalu, lumi n-ati descarcat inca pozele?

cuscri ma bucur ca bb2 e bine, marisor, nu ti-au zis ca daca creste prea mare sa-ti faza ceza?

cristina http://www.frontnews.ro/arts-si-lifestyle/sanatate/bebelusii-sunt-mai-sanatosi-daca-li-se-intarzie-taierea-cordonului-ombilical-2086

Pirelia bine ai revenit si te asteptam sa fii activa cum ai promis, sa avem ce citi

dankutza stai linistita, asa fac multi copii. ce vad la altii in parc (mancare, jucarii) e cu mult mai bun decat ce au ei... si a mea cerseste mancare, cand era putin mai mica si vedea o mama hranind un copil, se ducea direct acolo si deschidea gura ca un pui de vrabie, astepta hranita...

Ancutzel ma bucur ca v-ati distrat in concediu. sunt superbe pozele.

ieri am fost la piata cu Sandra si ne-am oprit la o taraba sa cumparam ceva. acolo era si o batrana. Sandra cand a vazut-o a inceput s-o arate cu degetul si zicea "baba, baba"... pana la urma am plecat ca ea nu se mai oprea cu "baba, baba" de-mi era mie jena de baba.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Aseara Oana era plangacioasa si nu-i intra nimic in voie. Vroia ou dar cand i l-am dat l-a respins, apoi a cerut cartofi prajiti si cand i i-am dat i-a respins si asa cu tot ce cerea. M-am rastit la ea si eram sac de nervi, dar dupa ce s-a culcat mi-am facut tot felul de reprosuri pentru iesirile mele aspre asupra ei. Deci stiu cum este cu rabdarea (la mine oscileaza de la o ora la alta).

Mercic de explicatia cu cordonul ombilical. Daca voi mai face un copil o sa imi amintesc deacest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina_boc
Al naibii termenul asta de rabdare: voi sa aveti rabdare ani pentru cresterea armonioasa, finuta mea cateva luni, sa ia fetita in greutate, iar eu de multe ori n-am rabdare cateva secunde sa spuna Andrei pa la jucarii cand iesim afara, si-l trag de mana...........

Toata stima, ma bucur ca aveti o rezerva strategica, eu nu m-am gandit la asa ceva.

Pentru lucrurile bune, importante, frumoase, merita intotdeuna sa astepti si se gasesc intotdeauna rezerve strategice de rabdare.
Pentru despartirea de jucarii din pacate uit si eu de multe ori sa apelez la rezerva strategica...

Rezerva strategica am constituit-o,dupa cum m-am mai laudat deja , pe principiul "berii la metru", asa cum mi-a sugerat o prietena atunci cand eram cu Rares in spital si i-am spus ca "nu mai pot, mi s-a umplut paharul". Mi-a raspuns sa trec la urmatorul pahar, asa cum se procedeaza atunci cand se termina o halba din berea "la metru".
A fost o idee foarte buna care mi-a placut tare mult si de care imi aduc mereu aminte atunci cand mi se pare ca se umple iar paharul.

Ce mai fac finutele tale, cum se simt, cum se descurca in aceste prime saptamani ?

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Sa va povestesc cum e cu cersitul mancarii altora?
Eram pe strada cu Onuca mea si trece un domn cu o punga de chipsuri din care se delecta cu opofta.... iar Onuta mea incepe sa urle din toti plamanii ei ca vrea bischite cum spune ea tuturor (pufuleti, pufarine, biscuiti, sticksuri). Eu incercam s-o calmez si ii spuneam ca mergem sa-i cumpar si ea nu se oprea deloc din tipetele de fatuca nemancata de 1 an si 9 luni. Domnul acela s-a simtit si mi-a intins punga sa-i dau fetei. Ma inrosisem toata, nu stiam ce scuze sa mai gasesc, cautam cu ochii un loc in care sa ma ascund. Am luat doar un chips sa-i dau nasatulei mele care a fost atat de multumita si fericita ca a primit mancare incat am uitat sa o mai mustruluiesc pentru indrazneala ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Mai este si partea super amuzanta a "rezervei strategice de rabdare": pentru cresterea in greutate si dezvoltarea armonioasa nu ai incotro si trebuie sa astepti luni/ani, nu "prea" ai varianta cu luatul de manuta...

rares - clipe in spirala norocului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

neata

Ionela, din toate, cele mai importante sunt 1. taierea cordonul cat mai tarziu posibil si 2. pus direct pe burta ta si sa suga putin colostru.
Ai grija dinainte de nastere macar astea 2 sa se intample, ca in travaliu stii cum e, esti praf cu atentia si esti obosita si nu poti baga de seama ce ti se baga pe gat. Tine-te tare tare de tot sa reusesti. Eu am mari regrete ca n-am stiut mai multe cand am nascut, as fi facut multe lucruri diferit.

Monis, mama de Piticutz Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pirelia

Sa va povestesc cum e cu cersitul mancarii altora?
Eram pe strada cu Onuca mea si trece un domn cu o punga de chipsuri din care se delecta cu opofta.... iar Onuta mea incepe sa urle din toti plamanii ei ca vrea bischite cum spune ea tuturor (pufuleti, pufarine, biscuiti, sticksuri). Eu incercam s-o calmez si ii spuneam ca mergem sa-i cumpar si ea nu se oprea deloc din tipetele de fatuca nemancata de 1 an si 9 luni. Domnul acela s-a simtit si mi-a intins punga sa-i dau fetei. Ma inrosisem toata, nu stiam ce scuze sa mai gasesc, cautam cu ochii un loc in care sa ma ascund. Am luat doar un chips sa-i dau nasatulei mele care a fost atat de multumita si fericita ca a primit mancare incat am uitat sa o mai mustruluiesc pentru indrazneala ei.

Mama cu program prelungit

nu cred ca ai de ce s-o mustruluiesti pentru indrazneala, din contra, indrazneala de acest gen nu mi se pare a fi un defect.
si ce daca i-a dat un chips, n-o sa saraceasca moshul dintr-atata.
eu cand o vad pe fiica-mea ca vrea mancare de la altii o las sa mearga sa ceara. in general primeste. parintii se sesizeaza. insa cand posesorul de mancare nu face nici un gest cum c a i-ar da si ei, Sandra vine si ma ia pe mine de mana sa cer eu mancare pt. ea. aici e mai nasol...

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Ajutorrrrrrrr

Cum se numeste directia care face plata indemnizatiei? Vreau sa sun la ei si cum nu-mi amintesc cum se numeste nu-i gasesc pe net, deci nu gasesc tel., adresa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

La multi ani tuturor celor cu numele "Maria,Marian"!

La multi ani si celor cu numele "Ana" (printre care si Annabelle)!

Ionela,ma bucur ca ai venit cu vesti bune,sper ca nasterea sa decurga exact cum iti doresti! Ma bucur ca ai un doctor deschis la minte

Pirelia,bine ai revenit,sper sa te simti bine cu noi
Cu cersitul mancarii,Annabelle este campioana... Cand mergem in parc si vede pe careva mancand,direct acolo se duce si cere...mi-e jena,dar sunt copii,vad ca toti trec prin asta....

Cristina,am citit si eu subiectul ala....Ma gandeam la cele care parca abia asteapta sa atace....oare ce exemplu dau ele copiilor cand,ele ca mame,sar la gatul altei mamici care doar cerea un sfat?
Aici spun si eu ca,un copil de 1-2 ani care are iesiri violente,nu este de condamnat/judecat,dar parintii lui ar trebui sa fie prin preajma,sa-l opreasca la timp,eventual sa-l invete ca nu e frumos/bine ce face. Cu cei de peste 3 ani,carora li se citeste ura pe fata,cum spunea si Ancutza,este alta poveste....
Eu sunt prin preajma,intotdeauna,si cand vad un copil mai "nefericit",sunt pe faza,ca sa imi protejez copilul....am patit-o cu o fetita de vreo 5-6 anisori care mi-a palmuit-o....
Am patit-o si cu una de 1 an si cateva luni care a muscat-o de deget,dar mama cealalta a reactionat foarte frumos,a facut-o sa se opreasca,i-a spus ca nu e frumos,ca pe bebe il doare,etc. Tot respectul!
Si cand vad cate unul mai mare ca se uita la ea si se pregateste,ma si bag: "sa nu cumva sa o lovesti,ca ea e mica,tu esti mare si sunt sigura ca esti un copil bun si cuminte". De multe ori merge,dar cateodata nu,si atunci spun pe un ton ferm"sa nu cumva sa imi lovesti copilul"!
Cel mai urat a fost cu un baietel de vreo 5 ani,care a lovit-o in repetate randuri,chiar si cu interventia mea,cum ajungea aproape,cum ii mai tragea cate una....dupa toate incercarile dragute,apoi ferme,cand a vrut sa o mai loveasca,i-am spus ferm: "daca o mai lovesti,te lovesc si eu"(cu toate ca nu intentionam sa o fac)- si atunci s-a pus pe plans si a fugit la mama care pana atunci nu a avut bunul simt sa il opreasca/invete ca nu e bine ce face....

M-am cam intins,dar simteam nevoia sa va impartasesc experientele noastre.

Mergi la inceput

Many-bani se numeste Agentia Nationala de Prestatii Sociale si apartin de Directia Muncii. Desi dosarul de depune la directia de asistenta sociala de la primarie aceste merge mai departe la directia muncii si prin aceasta agentie ni se vireaza lunar indemnizatia.

Mergi la inceput