Intrebare fetele din America - branza burduf

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

eu folosesc brinza albastra pe post de burduf

Si eu la fel. Macaroanele cu prinza albastra ies o bunatate. Nu m-am gindit la bulz de mamaliga, dar cred ca ar iesi bun tare. Buna idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Poate am sa incerc atunci, Letitia.

Spuneti, ce diferenta este intre cas si mozarella?
In zona Argesului puneau branza de burduf in coaja de brad. Eu am pin pe aici, ma gandeam intr-un timp sa-mi fac in casa, gasisem si o reteta pe culinar.ro parca sau in alta parte. Am impresia ca adauga un pic de Gorgonzola la cas sau mozarella ca sa capete gustul acela iute...

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

ML, mozzarella e facuta din ceea ce italienii numesc pasta filata. Implica tratarea termica in zer/apa fierbinte si apoi framantarea pana la obtinerea unei texturi elastice. Procesul e diferit fata de cel folosit pentru cas dulce (care nu implica framantare/tratare termica).

La branza de burduf eu stiu ca gustul iute e un defect. Am gasit un articol mai complet www.lumeasatului.ro/vizualizare.php?articol=26" target="_blank">aici. Eu n-as adauga gorgonzola, e o branza cu mucegai si va "insamanta" branza de burduf, caz in care s-ar putea sa fie nevoie de alte conditii de maturare.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

M-ai zapacit , multumesc frumos, Daniela, interesante si totodata dificile etape. Nu m-as fi gandit sa fie atat de lucru

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:


stie cineva daca brinza de burduf napolact este facuta cu cheag din stomac de miel sau cu cheag artificial?

Mergi la inceput