Intrebare fetele din America - branza burduf

Intrebare fetele din America - branza burduf | Autor: greieras

Link direct la acest mesaj

Stie cineva sa-mi spuna unde as putea gasi o branza asemanatoare cu cea de burduf? Imi doresc sa mananc si sa folosesc la gatit. Am chiar aproape de casa un magazin de branzeturi rare din toata lumea, dar asa ceva nu am gasit.

Multumesc anticipat.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


Craciun 2008


Evil thrives when good men do nothing




Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

nu stiu unde esti - exista un magazin in milwaukee, wi care aduce de craciun - asa am inteles de la proprietari.
http://parthenonfoods.com/branza-burduf-romanian-cheese-approx-p-3731.html
au si online magazin, poate inainte de craciun sa ii suni sa vezi cum stau cu stocul:)

altfel, nu stiu ce inlocuitor ar fi bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

eu folosesc brinza albastra pe post de burduf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Monabella faci bulz de mamaliga cu ea? Numai la asta mi-e gandul cand aud cuvantul magic "branza de burduf" .

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

De cind am aflat ca se folosesc enzime din stomac de miel la fabricarea brinzei nu mai imi trebuie nici un fel de brinza sau iaurt...in ce stat stai? ca in N california linga sacramento este un magazin rominesc care are brinza de burduf(de ce am fost intrigata cind am vazut-o era ca nu avea termen de expirare pe ea..); daca nu s-ar putea sa gasesti pe la magazine europene/arabesti; am vazut brinza telemea bulgareasca si cascaval unguresc la un magazin din asta; toate sansele sa aibe si brinza de burduf sau sa aduca daca le spui.Nu recomand sa cumperi brinza on-line, mai ales pe caldurile astea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Citat:
citat din mesajul lui msl1

De cind am aflat ca se folosesc enzime din stomac de miel la fabricarea brinzei nu mai imi trebuie nici un fel de brinza sau iaurt


Pe langa subiect... poti cumpara cheag vegetal (rennet) si-ti faci in casa. De burduf cred ca ar fi tare greu, dar mozarella si iaurt, poate ca nu.

La tzara americana (poze)


"Un fluture (de noapte) pe zi si alte " (tot poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

msl, nici nu au in stoc acum - aduc de craciun. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

La bunica mea se facea branza de burduf din cas dulce de oaie. Aduceau casul de la stana deja zvantat. Il dadeau prin masina de tocat carne si il framantau bine-bine cu sare intr-o covata. Apoi indesau casul framantat intr-un borcan de sticla apasand sa nu ramana goluri de aer (trebuie apasat fff bine in asa fel incat pasta sa fie indesata). Borcanul se punea in camara pentru cateva saptamani (la maturat). Mama isi aduce aminte ca puneau si putina untura topita peste branza din borcan (ca sa o "sigileze" si sa nu ia aer). Metoda traditionala este cu maturare in stomac de oaie (de-aia ii zice branza de burduf), dar si asa, in borcan, era buuuna rau. Ne facea buna-mea din ea un retes (citit "retesh") facut din straturi de mamamaliga, branza de burduf si sunculita trasa la tigaie...

Asa ca, greieras, daca la magazinul cu branzeturi gasesti si cas dulce (e bine sa fie gras, cel de oaie e cel mai potrivit) si te incumeti la framantat, poate iti reuseste o branza de burduf facuta in casa (ma rog, branza in borcan )

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Daniela,nu se framinta cu unt?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Dana, nu se pune unt. Doar cas dulce de oaie framantat cu sare. Uite cateva informatii si pe wikipedia. Ai mei primeau deja de la stana casul zvantat si nu mai treceau prin faza de pus in apa (sa iasa zerul) si stors, cum scrie acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Noi de ani buni facem branza de burduf in casa, din cas, cum zice si daniela. Taiem casul felii, il "framantam" la robot (functia aia de amestecat aluatul) si adaugam sare dupa gust. Pasta obtinuta noi o invelim in celofan, iasa ca o rulada...


Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
28+ cu shmoo mic "pisicutz verde"

Mergi la inceput