*Cozonacei iubiti de nov-dec2008 (134)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Ramo, si eu am o problema cu torturile aniversare, desi nu am avut probleme serioase (o mica urticarie asta-vara, dar nu e sigur ca a fost de la tortul servit chiar la ziua baietelului directoarei gradinitei, ar fi putut sa fie si de la suc). De fapt, am o problema cu tot ce se serveste la aniversari, mai ales cu torturile si sucurile (acidulate ... brrrr), iar problema e ca nu prea am cum sa-i opresc sa guste... in conditiile in care toti copiii se aduna si canta "multi ani traiasca" (alor mei le si place la nebunie sa cante si faza cu lumanarile), apoi primeste fiecare farfuria cu tort, cum sa vin eu cu Kinderu' sau cu altceva? Pai Radu al meu striga cat il tin plamanii daca fac asa ceva... Anastasia nu neaparat (aseara au fost la o aniversare si nu a vrut sa guste din tort, desi era ceva foarte bun). Pe urma, cum cerem noi certificatul de calitate si cum ne incredem in el(sunt torturi "certificate" pentru varsta de 3 ani, de ex.? Ca poate tortul ala cu fructe inghetate era corespunzator dpdv calitativ, doar ca nu era adedcvat varstei). Asta e problema si cred ca, pentru a o evita, in sezonul rece nu o sa mai acceptam invitatii la aniversari. Oricum, la gradi e alta treaba, acolo nu accepta pentru astfel de ocazii decat tort/prajituri de la furnizorul gradinitei, o firma de incredere, cunoscuta in oras, care lucreaza numai cu lapte/frisca proaspete si de unde primesc si ei desert de 1-2 ori pe saptamana, cand nu le dau fructe.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ramo, posibil sa aibe Sara o sensibilitate pe partea aceasta si ar fi bine sa informezi intotdeauna la gradi/scoala sa aibe grija cu ea. E frustrant pentru un copil sa ii vada pe ceilalti mancand dar daca i se da ei la urma macar poti spera sa fie cat mai dezghetat. Eu vorbesc cunoscandu-ma pe mine care una doua fac laringita asa ca primeam inghetata lichida . Am facut acum 3 saptamani de am luat antibiotic si acum 2 zile iar ma luase gatul si deja ma gandeam ca va trebui sa iau antibiotic mai puternic sau doza dubla. Dar am scapat cu Faringoplant care parca are echinaceea. Si nu am consumat nimic rece, inghetata din frigider merge la fete, eu zic pas sau cel mult cand avem cu lapte o las sa se dezghete.

Acum la modul serios un copil de 3 ani ar trebui sa nu aibe nici o problema de sanatate dupa ce primeste inghetata. Norvegienii sunt mari consumatori de inghetata. Am vazut copii care nu mergeau in picioare dar care aveau inghetata pe bat facuta din suc de fructe. Cand ii vad cum in toiul iernii ies afara cu inghetata, ma ia cu frig pentru ca nu e inghetata cu lapte ci suc inghetat fie sub forma de baton fie granule de gheata care le baga cu lingurita in gura, la asa ceva ma refer in toiul iernii pe strada.
Asa si ca vorbeam de gradinita. La gradinita ce credeti ca se da la aniversari sau la serbari. Inghetata evident Si li se da cat pot duce, nu conteaza varsta ca am vazut ca primesc si cei mici dde 1 an. La ultima aniversare a Anei au fost copii care au dar gata 3 bucati. Plus un mare pahar de slush care il primesc de cand vin la locul de joaca.

Al meu sot rade de mine ca se vede ca am crescut in Ro si nu mi s-a facut educatie de mica cu inghetata asa cum sunt obisnuiti copii de aici de mici. Ah, am uitat sa va zic ca pe principiul cui pe cui se scoate, laringita se trateaza cu ceva rece , de preferat si dulce.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Arianna mananca inghetata, iaurt direct din frigider (la fel si Patrick), lapte din frigider, cd era mica, ii facea tati inghetata din iaurt amestecat cu fructe, in forme din alea de la Ikea. Baga la greu. Pana sa mergem la gradi, n-a avut probleme. Dar acum e mai sensibila, prinde cam orice virusel. De rosu in gat nu prea ne plangem, dar de muci
sanatate multa cozonaceilor!

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

ginye, chiar am citit din urma si voiam sa intreb cum mai merge la voi acomodarea la gradinita.Azi David doar a marait putin cand i-am spus ca vine tati sa-l ia de la gradinita, dar a plecat de buna voie cu educatoarea, cand aceasta a venit sa-l ia.Da doamne sa fie tot asa de acum inainte.

Ramo, buna ideea cu certificatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Torturile la gradinite pentru aniversari nu ar fi trebuit sa fi primite fara certificatul de calitate. Este litera de lege si cand comanzi de la cofetarie trebuie sa alegi in functie de varsta copiilor. Fara aceste doua principii nu ar trebui directoarea sa aprobe tortul.
Cu copii nu te joci.... trebuie sa iei in calcul sensibilitatile tuturor copilasilor. Astfel de situatii pot fi evitate daca s-ar respecta cateva reguli esentiale care ar trebui sa faca parte din politica gradinitei.
Acum depinde de gradinita, de gradul de importanta care il acorda directoarea acestor evenimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai, serios, copiii vostri chiar nu mananca inghetata si lucruri din frigider?

si fructele alea "inghetate" cat puteau fi de inghetate caci gheata se topeste imediat daca e pusa intr-o masa de o alta temperatura, mai ales o masa lichida cum e frisca din tort. mai ales acum cand e inca foarte cald afara!

certificatele alea de calitate zic ca sunt ingrediente proaspete si ca salmonela nu figureaza pe lista lor, nu pot garanta in ce raft din frigider au fost pastrate ulterior. aici nu se cere asa ceva, poti aduce ori facut de tine, ori cumparat de oriunde.

multa sanatate oricum, insa sa va asteptati la "tot ce e mai bun" acuma ca sunt de la gradinita, ale mele au avut ani in sir de boala continua iarna. si nu de la inghetata ci de la virusii din jurul lor :). cum le tin un pic acasa in vacante, nu mai au nimic in ciuda picioarelor goale pe gresie si sosetelor in iarba uda. cum incep scoala incep si bolile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Alra, eu din frigider le-am mai dat iaurturi, prajituri etc. Cu inghetata am eu o "pasarica", din aia nu mananc nici eu si nu neaparat pentru motive de "gat". Pur si simplu nu mancam, asa ca nu le-am dat nici lor si nici nu si-au dorit.Inca. Atunci cand vor incepe sa ceara, o sa incerc sa nu le dau din aia "din prafuri", daca se va putea, bineinteles, dar cu cat mai putina, cu atat mai bine. Mai bine un iaurt inghetat cu fructe, cum a zis Corina mai sus.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Sara pana acum nu a mancat inghetata si nimic direct de la frigider.
Spuneti-mi va rog daca gresesc cum gandesc...parerea mea e ca, copiii cu muci si tuse nu au ce cauta in colectivitate.Am vb acum cu mama unei fetite de la Sara din grupa si-mi spunea ca era gradinita plina de astfel de copii.Asistenta ar trebui data afara zic eu...un copil cu muci si tuse nu are voie in gradinita ca sa-i imbolnaveasca si pe ceilalti!Poate unul e mai sensibil si face complicatii...cum a fost cazul lui Alex al Printesei, care a ajuns la operatie din cauza unei raceli luate de la gradinita.
Ma gandesc sa vorbesc cu directoarea si sa organizam o sedinta cu toti presedintii de clase si sa discutam problema asta....pe langa cea cu ce servim la aniversari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ramo nu inteleg de ce sa fie asistenta data afara? e datoria ei sa faca test de tuse sau muci cand vin copii dimineata?

Teoria e una insa insa nu e practic sa stea acasa un parinte cand un copil tuseste la prima ora sau are ceva muci.
Eu am avut mare noroc cu un copil care s-a imbolnavit foarte rar. De multe ori am ajuns la gradinita la 10 minute dupa ce se trezise. Si daca mi-a tusit in masina pe drum am considerat ca e normal ca doar de abia ce se trezise si in nici un caz n-am facut cale intoarsa catre casa. Poate cine nu merge la servici alege cealalta varianta dar cine e asteptat la sedinte si e tras de maneca daca depaseste un termen de predare nu sta acasa decat daca e musai nevoie. Pentru ca varianta bunica la nevoie nu exista sau bona nu gasesti imediat.
De aceea la gradinita Anei politica era sa nu primeasca pe cei cu febra peste 38. Copii cu muci la nas am vazut mereu. La risc unii copii erau adusi fix dupa ce li se dadea antitermicul si ei erau vioi. Dar daca faceau febra in timpul zilei li se dadea acolo o doza si parintele era chemat sa-l ia. Cu alte cuvinte cu putin "noroc" parintele avea ceva timp sa vina la servici si sa lase niste instructiuni in caz ca suna de la gradinita. Eu am lasat-o odata dupa ce ii dadusem o doza de antitermic, am discutat cu educatoarele sa ma sune dar am avut noroc ca nu a mai facut febra. Imi dau seama ca par insensibila insa uneori pur si simplu nu exista alta solutie. Si este legal asa ca daca n-ar fi ei nu ar accepta copiii bolnavi in gradinita.
Ce ma intriga pe mine este ca toata lumea da vina aproape in totalitate pe gradinita/colectivitate ceea ce mi se pare exagerat caci virusii se pot lua si de la magazin, si de la locul de joaca si cand mergi la doctor. E adevarat ca riscul creste odata cu intrarea in colectivitate dar sa nu uitam ca si copii care nu merg la gradinita se imbolnavesc.

Manu eu zic ca totusi cea mai sanatoasa inghetata e cea din suc de fructe congelat.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Asta cu copii cu muci si tuse la gradi e discutabila. Arianna a avut vreo 2 sapt DOAR muci, fara febra, fara tuse, mucii erau transparenti, nici vorba de chestii nasoale. am tinut-o doar o zi acasa, si cd am vazut ca nu are nimic, in week-end-ul cd debutasera mucii ii facusem si analize, am dus-o la gradi. Ea are un fond alergic si primavara si toamna are mai mereu mucisori si stranuta. La fel a ramas si dupa o bronsiolita cu o tuse rebela, pe care, la sfatul medicului, n-am tratat-o. Am lasat-o sa treaca de la sine. Va dati seama ca n-a stat copilul o luna acasa. Am luat aviz de la medic si am expediat-o la gradi.
Stiu ca e nasol, dar asta inseamna colectivitate. Nu cred ca pot toti parintii sa-si ia liber cum tuseste putin copilul. Eu pot sa o tin acasa p eArianna ori de cate ori suspectez ca are ceva, dar eu nu merg la munca. Nu cred ca poti sa-i spui sefului ca al tau odor e TOATA iarna cu muci si trebuie sa-l tii acasa.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput